Dodaj do ulubionych

top gear!!!

03.09.05, 23:24
wystartowała nowa seria programu top gear... a co Wy o nim sądzicie???
W.g. mnie jest ok ;) poza małymi szczegółami...
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: top gear!!! 03.09.05, 23:34
      jes,jest ok.jak najbardziej ale bez rewelacji,ten pościg tu czołg vs land rover
      to już było nie raz podobnie,w sumie niczym chłopcy nie zaskakują,co do małych
      szczegółów to ja bym bardzo pragnął żeby Clarkson wstawił sobie jakieś porządne
      zęby wreszcie
      • wonnan29 [...] 09.09.05, 22:41
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • hmp_inc Re: A czym mamy sie podniecac? Niemiecka ciota? 09.09.05, 22:45

• hmp_inc Re: top gear!!! 03.09.05, 23:41
      Ogolnie idea Top gear jest ok. Ktory to juz sezon odcinkow... Jednak bardziej
      podobaly mi sie programy autorskie Clarksona... W Top gear jest za duzo show i
      program ze wszechmiar probuje byc orginalny. Wychodzi mu to dobrze- pytanie jak
      dlugo jeszcze:)?
      A co do Clarksona- on juz ma taki "orginalny" styl... Te loczki i dźinsy wraz
      ze wzrostem koszykarza tworza dziwne wrazenie:)
    • bejrutek ja już widziałem całą serie na bbc2, nawet... 04.09.05, 11:31
      ... sobie pościągałem te odcinki. Powiem tylko tyle, że zaczyna się owszem
      niemrawo, ale potem będzie coraz lepiej zwłaszcza końcówka, zwłaszcza test
      BMW5, BMW535d( first diesel on track) no i oczywiście wyścig łódż vs SLR, plus
      pare innych ciekawych rzeczy, ale nic juz nie mówię ;)
      • bejrutek Re: ja już widziałem całą serie na bbc2, nawet... 04.09.05, 11:45
        BMW M5 oczywiscie
        • 149k chwalipięta 04.09.05, 12:59
          już się tak nie chwal - na BBC też było, a chociaż po Polsku wiodziałeś ??
          no i co? głupio Ci teraz buahahaha

ja tam chciałbym żeby TVNTurbo puściło pierwsze serie :-)
          • marilicia Re: chwalipięta 06.09.05, 00:32
            Tu macie link do tego testu 535d:

ftp://e60:e60esixty@ftp.jupitergaming.com/uploads/535d_545_1.mpg
            Nie bedzie sie niektorym podobalo, bo 535d jest cichsze od benzynowego V8, hehe.

pozdrawiam
            • marilicia Re: chwalipięta 06.09.05, 00:44
              Dodam, ze na tracku 535d ma taki sam czas, jak:

Nissan 350Z
              Mazda RX 8

Jest szybsze od Lotus Esprit V8 i TT V6.

• tomela87 Re: top gear!!! 04.09.05, 13:55
      clarcson to powinien sie jeszcze jakos ubrac i przestac zachwalac wszystkie
      mercedesy!!! (poza cls, bo jest świetny)
    • cactus Re: top gear!!! 05.09.05, 11:38
      Nareszcie !
      Bo tych powtórek od paru miesięcy już nie trawiłem.

Program super - mnie najbardzie spodobał sie mecz w wykonaniu Toyot Aygo.
      Tak się zastanawiam, kto za to zapłacił - BBC czy Toyota ? Bo obtłukli je
      solidnie, a były to nówki.
      Wyklepią i wstawią do salonów jako testowe, czy sprzedadzą za mniejszą kasę
      dokładając certyfikat uczestnicwa w meczu ?
      Bo najpostsza odpowiedź - czyli wyślą do Polski - chyba odpada, bo kierownice
      mają nie po tej stronie.

A propos samego TG - czy wyscigi gwiazd w Lianie juz sie zakończyły, czy tylko
      w pierwszym odcinku nowego sezonu zrobili przerwę ?
      • tomela87 Re: top gear!!! 05.09.05, 20:29
        mam nadzieje, że samochód za rozsądna cene pozostanie.... ;)
        • max39 Re: top gear!!! 05.09.05, 20:51
          mam nadzieje, że samochód za rozsądna cene pozostanie.... ;)

Fajna jazda z tym samochodem za niska cene .Ile razy widze na ulicy liane (W
          Polsce to najczesciej wersja ze scietym tylem ) to przypomona mi sie TOp gear :)
          • hmp_inc Re: top gear!!! 05.09.05, 21:01
            Mi tez sie kojarzy z Top Gear:) ja chcialbym aby zamiast liany byla teraz dacia
            logan:DDDDD co za rotfl:DDDD
            Juz to widzę...
      • bejrutek okrązenia w Lianie pozostną, powiem więcej... 05.09.05, 23:13
        ... okrązenia zostały rozbudowane i teraz odzielnna tablice maja kierowcy F1!!
        narazie są tylko dwa wyniki, ale nie powiem jakie czasy i kto :))
    • max39 Re: top gear!!! 05.09.05, 20:42
      Ciesze sie bo to moj ulubiony program motoryzacyjny mimo ze jest produkcji
      angielskiej .Olbrzymim atutem programu jest humor i rozne smieszne testy .W
      polskich programach motoryzacyjnych samochod traktuje sie jak swietosc ,
      natomiast w Top Gear tak na luzie i to mi sie podoba.
    • petasz Re: top gear!!! 05.09.05, 22:53
      Jestem zagorzalym milosnikiem tego programu :-) I juz nie moglem sie doczekac
      kiedy bedzie nowa seria :-) Ciekawe co z nastepnymi bo wyczytalem w Sunday
      Times, ze Jeremy Clarksson ma zdrowotne problemy i dostal od lekarza "zakaz
      jezdzenia autem". Co do programu to kazdy ma swoj gust, osobiscie mysle, ze sa
      dwa glowne nurty powiedzmy ze mozna je nazwac "niemiecki" - w stylu powazny,
      techniczny i nudny jak flaki z olejem (tu niestety tez chyba nasze krajowe
      produkcje trzeba zaliczyc) i "brytyjski" - gdzie samochod nie jest swieta krowa
      czy niebotycznym luxusem, a prowadzacy po prostu daja dobry show a jednoczesnie
      sa milosnikami samochodow - petrolheads :-) Mysle, ze glownym problemem stylu
      niemieckiego (polskiego) (zarowno w tv jak i w magazynach motoryzacyjnych)
      ze 'redaktorzy' staraja sie byc obiektywnie (czeste powtarzanie przy
      porownaniach ze cytuje: "nie sposob wskazac zwyciezcy", albo nagminne uzywanie
      wyrazow typu "jednostka napedowa", "przestrzen bagazowa" itp) to powoduje, ze
      te programy sa NUDNE, bez wyrazu. Mnie nie bawi grobowy glos redaktora mowiacy,
      ze "jednostka napedowa ma ograniczone mozliwosci w kwestii rozwijania mocy" ja
      wole uslyszec, ze "ten samochod jest wolniejszy niz zolwie z wysp Galapagos" ;-
      ) Caly urok Top Gear polega na tym, ze prowadzacy go maja osobowosci i sa
      barwni. Natomiast panowie piszacy w AutoSwiecie czy robiacy Automaniaka (i pani
      M.) sa nudni do potegi. Pozdrawiam i ide ogladac w TVN Turbo Top Gear :-)
      • tomela87 Re: top gear!!! 06.09.05, 19:17
        ja chce aby samochodem za rozsądną cene pozostała liana...
    • tomela87 Re: top gear!!! 06.09.05, 19:19
      albo specjalna edycja z fabią w roli głównej ;)lol
      • dr.verte Polski Clarkson? 06.09.05, 20:57
        Ktoby to mógł być?Znacie jakiegoś rzetelnego uczciwego polskiego dziennikarza
        i jeszcze z jajem?Dziadzio Iwaszkiewicz troszkę za stary z całym szacunkiem.
        • tomela87 Re: Polski Clarkson? 07.09.05, 22:35
          uważam, że to wprost wymarzona rola dla maćka wisławskiego ;) może jest dobrym
          pilotem ale prezenterem beznadziejnym...
          • hmp_inc Re: Polski Clarkson? 07.09.05, 22:39
            tomela87 napisał:

> uważam, że to wprost wymarzona rola dla maćka wisławskiego ;) może jest
            dobrym
            > pilotem ale prezenterem beznadziejnym...

Niestety w Polsce liczy się znana "gęba" a nie umiejętności. Wiślak prowadzącym
            (?) jest beznadziejnym. Clarkson przynajmniej jezdzi tym o czym mówi. Chyba ze
            sie cos zmieniło- wiślak testuje auta (? jasne..), bo ja tego już nie oglądam.
      • kima2 Re: top gear!!! 06.09.05, 20:59
        Witam
        Program ok -prowadzony ciekawie--poruszane tematy testy super.Tylko jedno mnie
        zastanawia dlaczego tak krytykują Vauxhalle--te starsze ok zgodziłbym się że
        może nie najlepsze ale czy najnowsze też aż takie złe?
        ps..w sumie to ja się nie znam
        • dr.verte Re: top gear!!! 06.09.05, 21:03
          kima2 napisał:

> Witam
          > Program ok-prowadzony ciekawie--poruszane tematy testy super.Tylko jedno mnie
          > zastanawia dlaczego tak krytykują Vauxhalle--te starsze ok zgodziłbym się że
          > może nie najlepsze ale czy najnowsze też aż takie złe?
          >

Bo to ople,w sumie właśnie nie krytykują,do astonów,roverów,jaguara podchodzą
          bezkrytycznie nawet do takich dziwadł jak tvr.Ale nie przeszkadza mi ten brak
          obiektywizmu co do "brytyjskich" marek.
          • kima2 Re: top gear!!! 06.09.05, 21:14
            dr.verte napisał:
            >
            > Bo to ople,w sumie właśnie nie krytykują,do astonów,roverów,jaguara podchodzą
            > bezkrytycznie nawet do takich dziwadł jak tvr.Ale nie przeszkadza mi ten brak
            > obiektywizmu co do "brytyjskich" marek.
            >

wiem że to ople dlatego pisze to co pisze--program jest przygotowanyy
            profesjonalnie --dlaczego nie obiektywnie?
            >
          • hmp_inc Re: top gear!!! 06.09.05, 21:55
            dr.verte napisał:
            >
            > Bo to ople,w sumie właśnie nie krytykują,do astonów,roverów,jaguara podchodzą
            > bezkrytycznie nawet do takich dziwadł jak tvr.Ale nie przeszkadza mi ten brak
            > obiektywizmu co do "brytyjskich" marek.
            >
            >
            Słucham? Ja źle zrozumiałem chyba? Zwłaszcza nie krytkują rovera- czy to
            oglądałeś wogóle Top Gear? Rover jest tam marką bo której jezdza jeszcze gorzej
            niz Vauxhallu. Z Tvr robili sobie rowniez zarty- odnosnie ich "tosterowych"
            nazw. Astona DB7 (jakaś nowsza wersja wtedy) tez krytkował Clarkson w swoim
            autorskim programie. Jaguar z dieslem tez był piętnowany przez jakiś czas.
            Vauxhall VX220 (Opel Speedster) zostal wybrany nawet autem nr. 1 :))))(no
            prawie.. ale wsrod aut nr1) w autorskim programie Clarksona!
            • dr.verte Re: top gear!!! 06.09.05, 22:03
              Oglądałem,oglądałem.Po roverze to rzeczywiście moga sobie jeździć bo już nic
              z niego nie zostało ale land i range jest wychwalany pod niebiosa i nie chrzań
              prosze że wobec jaguara są obiektywni ;-))) - to byłaby największa bzdura,z
              krytyką astona też się nie spotkałem.Oczywiście to wszystko w swoim stylu,nie
              mam tu na myśli ochydnych promocji jak skody w automaniaku ;-) ale zawsze jasno
              widać że swoim,brytyjskim wybaczają wiele.To nie zarzut.
              • hmp_inc Re: top gear!!! 06.09.05, 22:09
                dr.verte napisał:

> Oglądałem,oglądałem.Po roverze to rzeczywiście moga sobie jeździć bo już nic
                > z niego nie zostało ale land i range jest wychwalany pod niebiosa i nie chrzań
                > prosze że wobec jaguara są obiektywni ;-))) - to byłaby największa bzdura,z
                > krytyką astona też się nie spotkałem.Oczywiście to wszystko w swoim stylu,nie
                > mam tu na myśli ochydnych promocji jak skody w automaniaku ;-) ale zawsze
                jasno
                > widać że swoim,brytyjskim wybaczają wiele.To nie zarzut.

Napisałeś Rover to odpowiedzialem na Rover:D a nie land i range ktore z roverem
                maja wspolna juz nazwe:)Astona DB7 krytykował- ciasne wnetrze, wysoka cena
                itd:) A ze swoim wybaczaja wiele... A ile my wybaczalismy jeszcze do nie dawna
                polonezom:D? top Gear jakos nie dziala na brytyjczyków- gdyby tak było to nie
                kupywali by tyle vauxhallów. A co do Motorwizji np. Program fajny ale
                strasznie sztywny i ten prowadzacy;/ Dokładny program ale zupełnie bez "jaja".
    • szymizalogowany Re: top gear!!! 06.09.05, 21:59
      tomela87 napisał:

> wystartowała nowa seria programu top gear... a co Wy o nim sądzicie???
      > W.g. mnie jest ok ;) poza małymi szczegółami...

Z braku laku moze byc top gear ale bez przesady czego sie jaracie.

Wiekszosc tego programu to show gdzi epie.. o dupie maryny, pokazuja jak
      publicznosc cieszy jape, ten glowny frankenstein cos tam belgocze.

Jak juz jest test to pokazuja jakies artystyczne zdjecia ze nic nie widac i tez
      cos tam smuca.

Ja wole niemieckie programy takie czysto techniczne gdzi ejak jest test M5 to
      10 minut bez przerwy pokazuja jak skonstruowany jest silnik, jakies schematy,
      porownuja jego dzwiek do E55, potem pokazuja zawieszenie jak dziala wszystko
      prosto i w techniczny sposob tak ze iwdac szczegoly i jest o nich mowa a nie
      jakies artystyczne foto ze sie las odbija karoroserii i jakies ble ble ble cos
      smuca.
      • w_r_e_d_n_y Re: top gear!!! 07.09.05, 02:12
        szymizalogowany napisał:

> Z braku laku moze byc top gear ale bez przesady czego sie jaracie.
        >
        > Wiekszosc tego programu to show gdzi epie.. o dupie maryny, pokazuja jak
        > publicznosc cieszy jape...

dokladnie
        to zaden program motoryzacyjny ,to tylko dobry show z tlem motoryzacyjnym
        i wyglada na to ze prowadzacy go poza tym ze potrafia jezdzic niezbyt duzo
        wiedza na tematy techniczne zwiazane z motoryzacja
        taki odpowiednik Mandaryny i Ich Troje w motoryzacji - fajnie wyglada i nic nie
        wnosi
        • petasz Re: top gear!!! 07.09.05, 10:23
          de gustibus non disputandum est - o gustach sie nie dyskutuje

mozemy sie tylko cieszyc, ze kazdy moze (?) znalezc cos dla siebie.
          ludzie sa rozni i maja rozne gusta.

Szymi woli styl niemiecki, ja wole styl brytyjski :-) i z niecierpliwoscia
          czekam na nastepna sobote i nowy odcinek Top Gear.

Pozdrawiam,
          Ps. swoja droga ciekawe jak wyglada rosyjski lub ukrainski program
          motoryzacyjny? widzial to ktos kiedys?
          • simr1979 Re: top gear!!! 08.09.05, 10:41
            petasz napisał:

> Szymi woli styl niemiecki, ja wole styl brytyjski :-) i z niecierpliwoscia
            > czekam na nastepna sobote i nowy odcinek Top Gear.

a może byś dla odmiany coś przeczytał ?... np. "Car"'a - za trudne ? ;)
    • bertie666 Re: top gear!!! 09.09.05, 20:26
      sezon top_gear juz sie skonczyl w uk. Nowy wystartuje 13 listopada. tvnturbo z kiepskim tlumaczeniem na polski jest dwa miesiace spozniony. Co w sumie niewiele jak na polskie warunki. Tym co rozumieja angielski, polecam wersje oryginalne w sieci. Szkoda czasu na wersje polska. Prosze nie traktowac mnie jak zarozumialca :-)
      A wracajac do tematu - polecam ostrzal slk i boxtera s, wyscig slr vs prom do norwegii, porownanie f430 coupe i cabrio, recenzja city cars by mamy prezenterow no i oczywiscie m5. Ze smieszniejszych rzeczy fajny byl skok limuzyny i zabawa w gosci ktorzy odwoza pijanych driverow do domu ich wlasnymi samochodami.

Clarksonowi wypadly dwa dyski wiec jest away :-)

Cool Wall.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka