Dodaj do ulubionych

Dacia Logan - co o niej sądzicie...

21.09.05, 10:28
Może ktoś z was jeździł Loganem, jakieś własne wrażenia, jakość itp,. czekam
na opinie
Obserwuj wątek
    • janusz_kluczyk Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 21.09.05, 10:35
      kij w mrowisko... : /
    • reniferek1 Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 21.09.05, 11:08
      jeżdżę od marca, lecz na tym forum to temat tabu
      • vidmantas Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 21.09.05, 11:11
        dobra fura - oczywiscie za te kase...
        duza i pojemna
        wykonanie kiepskie jesli nie bardzo kiepskie, ale czego sie spodziewac za taka
        kase
        • motoflesz.pl Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 21.09.05, 11:29
          Ja jeździłem nią tydzień, z silnikiem 1.6, klimą, elektryką, kompem, regulacją
          fotela na odcinku dolnej części kręgosłupa.

Może jakość wykonania jest taka sobie, właściwiści jezdne na trasie też takie
          sobie ale na miasto ten samochód się bardzo nadaje (do naszych dziur). Podczas
          jazdy nawet największy dołek jest prawie nie odczuwalny. Ponadto wysoki
          przeswit pozwala jeździć po polnych drogach bez kłopotu. Miękkość, czuje
          miękkość.

A tak wogule, to czemu to jest temat TABU?????? przeciez to samochód jak każdy
          inny?
          • pam_pa_ram_pam Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 21.09.05, 11:55
            Jak odlatywałem parę dni temu z "Okęcia", to na lotnisko odwoził mnie taksi
            Dacia Logan. (Korporacja "Grosik"). Jako pasażer nie miałem zastrzeżeń. Skoro
            na takie pojazdy decydują się "złotówy", to chyba nie są one takie złe...
      • motoflesz.pl Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 21.09.05, 16:02
        reniferek1 napisała:

> jeżdżę od marca, lecz na tym forum to temat tabu

Wypowiedz się...please
    • cc_2004 Re: Dacia Logan turbo dyzel 21.09.05, 11:37
      to jest fura!
      Wkrótce w sprzedaży 1.5 od Renaulta z common-railem
      szykujcie wnioski kredytowe!
      • hippolin Re: Dacia Logan turbo dyzel 21.09.05, 14:17
        myślę, że to przyzwoita propozycja, spodziewam się utraty wartości ponad 50% w ciągu 3lat czyli sporo więc jako 3letni samochód za ok. 12tys zł może być niezłą konkurencją dla 20letniego Merca albo 10letniej Astry, zwłaszcza dla ludzi którzy nie muszą dużo jeżdzić
        • 6nine9 Re: Dacia Logan turbo dyzel 21.09.05, 14:41
          hippolin napisał:

> myślę, że to przyzwoita propozycja, spodziewam się utraty wartości ponad 50%
          w
          > ciągu 3lat czyli sporo więc jako 3letni samochód za ok. 12tys zł może być
          niezł
          > ą konkurencją dla 20letniego Merca albo 10letniej Astry, zwłaszcza dla ludzi
          kt
          > órzy nie muszą dużo jeżdzić

Jest odwrotnie - Dacia będzie tracić stusonkowo mało, mniej niz wypasione i
          drozsze auta. Natomiast 3-letni Logan nie bedzie konkurencja dla 20-letniego
          merola - w 90% to rozni klienci.
          • motoflesz.pl Re: Dacia Logan turbo dyzel 21.09.05, 15:43
            Większość spotkanych kierowców w Daciach (dwóch)podczas tej tygodniowej
            przejażdżki to starsi panowie. To jest taki samochód zamiast Skody 120L które
            dziadkowie mają od nowości. Duzy bagaznik, miękkie siedzenia, wysoki (nie
            trzeba się schylać zbytnio). Wręcz idealny dla wieku 50 do nieskończoności.
            • kszyrztow Re: Dacia Logan turbo dyzel 21.09.05, 15:45
              motoflesz.pl napisał:

> Większość spotkanych kierowców w Daciach (dwóch)podczas tej tygodniowej
              > przejażdżki to starsi panowie. To jest taki samochód zamiast Skody 120L które
              > dziadkowie mają od nowości. Duzy bagaznik, miękkie siedzenia, wysoki (nie
              > trzeba się schylać zbytnio). Wręcz idealny dla wieku 50 do nieskończoności.

No i ? Konkluzję może jakąś poproszę.
              Dla mnie to jest właśnie samochód dla dziadków, którzy nigdy na tym forum nie
              byli i nie będą.
              • gniewko_syn_ryba Re: Dacia Logan turbo dyzel 21.09.05, 20:56
                kszyrztow napisał:

> Dla mnie to jest właśnie samochód dla dziadków, którzy nigdy na tym forum nie
                > byli i nie będą.

A od jakiego wieku jest się wg ciebie dziadkiem ?...
                • kszyrztow Re: Dacia Logan turbo dyzel 22.09.05, 11:11
                  gniewko_syn_ryba napisał:

> A od jakiego wieku jest się wg ciebie dziadkiem ?...

od twojego :P
                  • grotoskat Re: Dacia Logan turbo dyzel 22.09.05, 20:47
                    Ma najciekawszy design, porównójąc do innych tanich sedanów.
                    • cc_2004 Re: dizajn 22.09.05, 20:51
                      dzięki temu fika kozły na zakrętach
                      • motoflesz.pl Re: dizajn 22.09.05, 22:46
                        Przy wprowadzaniu jej w poślizgi, autko wychodziło z nich bardzo fajnie. Nawet
                        powiem szczerze, że byłem bardzo zdziwiony bo czułem ten samochód dużo lepiej
                        niż podczas jazdy w trasie.

Pozdrawiam
                        -----------------
                        www.motoflesz.pl
                        • kszyrztow Re: dizajn 23.09.05, 11:42
                          motoflesz.pl napisał:

> Przy wprowadzaniu jej w poślizgi, autko wychodziło z nich bardzo fajnie.
                          Nawet
                          > powiem szczerze, że byłem bardzo zdziwiony bo czułem ten samochód dużo lepiej
                          > niż podczas jazdy w trasie.

tiaa..
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=27006670&a=27006670
                          Chyba że jeździłeś TĄ dacią:
                          motoryzacja.interia.pl/news?inf=663312
                  • gniewko_syn_ryba Re: Dacia Logan turbo dyzel 23.09.05, 12:28
                    W takim razie twoja teoria bierze w łeb bo ja byłem, jestem i będę na tym forum
                    !!! ;))) A z treści wielu innych postów wynika, że jest tu całkiem sporo osób
                    jeszcze starszych niz ja !!!... ;))) No i jakbyś zobaczył jakimi autami jeżdżą
                    "kapelusznicy" np. w USA, to ciekaw jestem, czy dalej byś się z nich
                    wyśmiewał... ;)))

I pamietaj: starość nie radość ale MŁODOŚĆ NIE WIECZNOŚĆ !!! ;)))))))))))))))
                    • kszyrztow Re: Dacia Logan turbo dyzel 23.09.05, 13:31
                      gniewko_syn_ryba napisał:

> W takim razie twoja teoria bierze w łeb bo ja byłem, jestem i będę na tym
                      forum
                      > !!! ;))) A z treści wielu innych postów wynika, że jest tu całkiem sporo osób
                      > jeszcze starszych niz ja !!!... ;))) No i jakbyś zobaczył jakimi autami jeżdżą
                      > "kapelusznicy" np. w USA, to ciekaw jestem, czy dalej byś się z nich
                      > wyśmiewał... ;)))
                      >
                      > I pamietaj: starość nie radość ale MŁODOŚĆ NIE WIECZNOŚĆ !!! ;)))))))))))))))

;) ... a że Ci się chciało odpisywać... :]]
              • andre_234 Re: Dacia Logan turbo dyzel 23.09.05, 11:48
                Konkluzj poszukaj sobie na forum SKODA.
                Tam pełno takich
                pzdr
    • p.dau Sadze, ze jest lepsza 21.09.05, 15:48
      od Skody.
      I tylko tyle.

• mision Od 105 na pewno ;-) 21.09.05, 16:21
    • nie_rowny Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 21.09.05, 16:10

Skoda "Fabia" to nie jest niestety ,,, ale z czasem Cygani tez auta budowac sie
      naucza .
      • seth11 Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 22.09.05, 11:40
        Nie masz ignorancie pojęcia o czym mówisz, myśląc że Rumuni to Cyganie.
        A wracając do tematu, Logan to normalne auto które ma przewieźć rodzinę w miarę
        wygodnie z punktu a do punktu b, za teoretycznie małą kasę. I to wszystko.

• nie_rowny Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 22.09.05, 11:48
          seth11 22.09.05, 11:40

Nie masz ignorancie pojęcia o czym mówisz, myśląc że Rumuni to Cyganie.
          A wracając do tematu, Logan to normalne auto które ma przewieźć rodzinę w miarę
          wygodnie z punktu a do punktu b, za teoretycznie małą kasę. I to wszystko.

.. jezeli Logan jest _normalnym_ autem - porównywalnym z swymi krewniakami z
          Rnt.rodziny-noo to jestem ignorantem .
          Poprzednie Dacie tez z Rnt.spokrewnione byly - mialy wziecie w polandzie ,,,
          pamietasz ? , a co do Cyganów - jest ich tam wystarczajaco duzo by ich nie
          pomijac mówiac "Rumuni" .
          • 6nine9 Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 22.09.05, 12:06
            nie_rowny napisał:

> seth11 22.09.05, 11:40

> Poprzednie Dacie tez z Rnt.spokrewnione byly - mialy wziecie w polandzie ,,,
            > pamietasz ? , a co do Cyganów - jest ich tam wystarczajaco duzo by ich nie
            > pomijac mówiac "Rumuni" .

Poprzednie Dacie byly bardzo slabo spokrewnione z Reno - z tego co wiem, oprocz
            najstarszych modeli (gdzies z przelomu 60-70, chyba Reno 7 czy 9 czy inny
            badziew), Reno zgody ani licencji nie dawało - Ceausescu (czyt. Czałsesku) po
            prostu sobie wziął.

A Twoje wypowiedzi o Cyganach/Rumunach to żenada.
            • nie_rowny Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 22.09.05, 12:15
              6nine9 napisał:

A Twoje wypowiedzi o Cyganach/Rumunach to żenada.

.. oczywiscie ze zenada,taka sama jak wypowiedzi o polskich Zydach
              na polskich forach , zlapales analogie ?.
            • simr1979 Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 22.09.05, 12:47
              6nine9 napisał:

> Poprzednie Dacie byly bardzo slabo spokrewnione z Reno - z tego co wiem,
              oprocz
              >
              > najstarszych modeli (gdzies z przelomu 60-70, chyba Reno 7 czy 9 czy inny
              > badziew), Reno zgody ani licencji nie dawało - Ceausescu (czyt. Czałsesku) po
              > prostu sobie wziął.

:) Hmmmm.....jak to czytam to dochodzę do wniosku, że gdyby Renault zdecydował
              się sprzedawać w Polsce Logana pod własną marką, to znakomita większość
              publiczności nie miała by pojęcia, że auto jest z Rumunii i na tym forum
              udowadniano by wyższość Logana nad Fabią sedan... ;)
              • xystos Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 22.09.05, 14:12
                simr1979 napisał:

> 6nine9 napisał:
                >
                > > Poprzednie Dacie byly bardzo slabo spokrewnione z Reno - z tego co wiem,
                > oprocz
                > >
                > > najstarszych modeli (gdzies z przelomu 60-70, chyba Reno 7 czy 9 czy inny
                >
                > > badziew), Reno zgody ani licencji nie dawało - Ceausescu (czyt. Czałsesku
                > ) po
                > > prostu sobie wziął.
                >
                > :) Hmmmm.....jak to czytam to dochodzę do wniosku, że gdyby Renault
                zdecydował
                > się sprzedawać w Polsce Logana pod własną marką, to znakomita większość
                > publiczności nie miała by pojęcia, że auto jest z Rumunii i na tym forum
                > udowadniano by wyższość Logana nad Fabią sedan... ;)

Zastanawiam sie,czy Renault bedzie sprzedawal Logana w Francji ?
                • reniferek1 Z serwisu renault 22.09.05, 15:06
                  W pierwszym półroczu 2005 grupa Renault sprzedała 1 358 580 pojazdów, co daje
                  wzrost o 3,8% w stosunku do pierwszego półrocza 2004 i zapewnia jej 4,2%
                  udziału w światowym rynku. Do wzrostu sprzedaży Renault w pierwszym półroczu
                  2005 w znacznym stopniu przyczyniły się marki Dacia i Renault Samsung Motors.
                  Dacia odnotowała ogromny wzrost (+ 90,7%) w związku z sukcesem Logana na
                  wszystkich rynkach, na których model ten jest sprzedawany. Od momentu
                  wprowadzenia go do sprzedaży we wrześniu 2004 sprzedano już 84 tys. Loganów.
                  W 2005 roku Logan będzie sprzedawany w ponad 30 krajach, w tym w ośmiu krajach
                  Europy Zachodniej. W tym roku zostanie uruchomiona produkcja w trzech nowych
                  zakładach w Rosji, Maroku i Kolumbii.W kwietniu 2005 otwarto zakłady Avtoframos
                  w Moskwie (Rosja). W Maroku sprzedaż Logana rozpoczęła się w lipcu 2005. Model
                  ten jest montowany na miejscu w zakładach SOMACA w Casablance. W drugim
                  półroczu 2005 rozpocznie się produkcja Logana w Kolumbii.
                  W pierwszym półroczu został z powodzeniem wprowadzony w Libanie, Słowenii i
                  Polsce, a obecnie spotkał się z entuzjastycznym przyjęciem we Francji,
                  Hiszpanii i Niemczech. Na początku lipca 2005 z taśmy produkcyjnej zakładów w
                  Pitesti (Rumunia) zjechał 100-tysięczny Logan.

• xystos Re: Z serwisu renault 22.09.05, 15:32
                    No tak,Rumuni maja swoja marke aut ktora sprzedaje sie na calym swiecie ,
                    kiedy czas na polskie auta ? , na calym swiecie .
                    • waskes29 Re: Z serwisu renault 22.09.05, 15:39
                      xystos napisał:

> No tak,Rumuni maja swoja marke aut ktora sprzedaje sie na calym swiecie ,
                      > kiedy czas na polskie auta ? , na calym swiecie .

Ale o co Tobie chodzi ?Liczysz ze kiedykolwiek beda sprzedawane samochody pod
                      polska marka?
                      Prawie niemozliwe ze kiedykolwiek bedziemy miec wlasna marke samochodow ,gdzie
                      tyle znanych i marek z bogata historia upada a ile juz zniklo,tym bardziej
                      nieprawdopodobne jest stworzenie nowej marki od podstaw .
                  • simr1979 Re: Z serwisu renault 22.09.05, 16:26
                    reniferek1 napisała:

> Od momentu
                    > wprowadzenia go do sprzedaży we wrześniu 2004 sprzedano już 84 tys. Loganów.

To porażka,nawet jak na p i e r w s z y rok sprzedaży.
                    • cc_2004 Re: Z tego w Polszcze 22.09.05, 17:24
                      2049 szt. do końca sierpnia b.r.
                      WOW!
                      • grotoskat Re: Z tego w Polszcze 22.09.05, 20:53
                        Chyba ci si e wyłącza razem z rozumem
                        • cc_2004 Re: miszczu idź czytać się poucz 22.09.05, 20:58
                          bo pisać to za trudne
    • edek40 Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 22.09.05, 11:10
      W Top Gear Logan dostal cos w rodzaju komplementu. Oswiadczyli oni biowiem, ze jest OK, poniewaz jest to po prostu samochod i juz. Bez zadnych detych ideologii. Ma cztery kola i sluzy do jazdy. Nie ukrywam, ze jako wlasciciel starego "po prostu" samochodu, w ktorym musze sam wlaczac wycieraczki doceniam takie podejscie do sprawy.
      • chris62 Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 23.09.05, 09:39
        A co tu sądzić wiadomo że to auto dla klientów o mniej zasobnym portfelu którzy
        marzą o tym aby mieć coś od nowości i znakomita cenowa alternatywa dla maluchów
        typu Panda itp.
        Oferuje dużo miejsca wewnątrz, stare ale sprawdzone technologie renault z
        ubiegłego wieku (niemniej Megany z tymi silnikami jeżdżą do dziś) przystosowane
        zawieszenie do wybojów a nie na gładkie drogi.
        Cena atrakcyjna choć i tak o 2 tys. Euro wyższa niż w Rumunii ale gdyby cena
        była rumuńska to już chyba nikt rozsądny nie kupiłby Pandy lub podobnej puszki
        chyba że potrzebuje auto na krótkie dojazdy i jeździ sam lub w 2 os.
        Wkrótce tak sądzę pojawi się jakas konkurencja z innych firm.
        Do wyglądu elementów wykończenia można sięczepiać oczywiście ale warto zadać
        sobie pytanie czy warto płacić sporo więcej za ładniejsze tworzywa sztuczne itp.
        Reasumując dla rodziny 4-5 osobowej na pewno lepszy zakup niż Panda w tej samej
        cenie.
        • cc_2004 Re: poczekajcie na nowe wersje 23.09.05, 10:00
          jak dojdzie dyzel i kombi, albo nawet dyzel kombi, to floty będą w kolejkach
          stały!
    • andre_234 Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie... 23.09.05, 11:45
      Chrystusie brodaty !!
      To już cyganie robią lepsze samochody niż my?
      Cała nadzieja w Zaporożcu.
      ;-(((
      • motoflesz.pl Re: Dacia Logan - co o niej sądzicie...- 2000 szt. 25.09.05, 00:01
        Samar podaje

"Pomimo panujących na polskim rynku problemów i zmniejszającej się z miesiąca
        na miesiąc sprzedaży, Dacia Logan radzi sobie całkiem dobrze. Od początku roku
        do końca sierpnia sprzedaż wyniosła 2 049 sztuk, pozwalając na uzyskanie 3,88%
        udziału w segmencie oraz 1,23% w całym rynku. Osiągnięty poziom sprzedaży
        umożliwił Dacii zajęcie 16-tej pozycji w rankingu marek. Polska sprzedaż Dacii
        stanowi niemal 50% sprzedaży samochodów tej marki w krajach starej Unii."

ale fiata przebić będzie trudno, Ponadto też się skumał.... z zastawą

"We wtorek zarząd Zastavy, w serbskim Kragujevacu podpisał z Fiatem umowę na
        montowanie i sprzedaż modeli Punto II. Z linii montażowych serbskiej montowni
        będzie zjeżdżać 16 tysięcy sztuk aut rocznie, by w 2009 roku osiągnąć poziom 19
        tysięcy sztuk."...FAJNIE

Pozdrawiam
        -----------------
        www.motoflesz.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka