ewuchaklucha 30.09.05, 15:38 witam planuje kupic wyzej wspomniane auto-warto? jestem kobieta wiec za bardzo sie nie znam i prosze o szczere opinie:) Link Zgłoś Obserwuj wątek
typson Re: ford focus kombi 30.09.05, 15:40 > jestem kobieta wiec za bardzo sie nie znam marna wymowka ;) znajomy ma takiego z 2litrowym dyzlem i jest szczesliwy Link Zgłoś
ewuchaklucha Re: ford focus kombi 30.09.05, 15:42 myslalam nad 1.6 benzyna ale nie wiem czy to wystarczajaca moc dla kombi ?? Link Zgłoś
mateusz110 Re: ford focus kombi 30.09.05, 15:51 Witam to zależy czy: - planowane są duże przebiegi miesięczne Twoim Focusem - ile osób bedzie jeżdziło w aucie ? - jak będzie obciążone ? - jeśli kombi to mozna sie domyslać że będziesz uzywała tej większej przestrzeni ładunkowej Jesli juz to 1.6 115 KM z nowym silnikiem benzynowym jeśli jest dostępny w wersji kombi. Jak sobie odpowiesz na te pytanie będziesz mogła się zdecydować. Przy duzych przebiegach warto brac pod uwagę wersję diesla 1.6, 2.0, jesli jeszcze do tego ładunek to raczej 2.0 diesel. Pozdr Link Zgłoś
ewuchaklucha Re: ford focus kombi 30.09.05, 15:57 o kurcze..przebiegi duze to raczej nie bo po miescie ale fakt potrzebna mi przede wszystkim ta przestrzen ladunkowa:)osoba jedna a czasem 2.. Link Zgłoś
androx Re: ford focus kombi 05.10.05, 00:08 Mam takiego od 30-09-2005. Silnik 1,6 diesel 109 KM. Małe spalanie (4,7 l/100) i wystarczajace osiągi. Wóz doskonale trzyma się drogi, ale za to jest twardo zawieszony. Kombi musi taki być ze względu na ewentualny ładunek. Tobie do jazdy na krótkich odcinkach lepszy jest 1,6 benzyniak. Diesel zanim się rozgrzeje - sporo pali i jego żywotność spada także. Link Zgłoś
frequentflyer Re: ford focus kombi 05.10.05, 00:55 androx napisał: Tobie do jazdy > na krótkich odcinkach lepszy jest 1,6 benzyniak. Diesel zanim się rozgrzeje - > sporo pali i jego żywotność spada także. w tym jest zatem jakaś sprzeczność, bo akurat w mieście jeżdżąc dieslem oszczędzisz więcej na paliwie. twój w mieście spali 6-6,5 l zależnie od miasta, a benzyniak ok. 10. na szosie różnica w spalaniu to 1,5, najwyżej 2 l. nie jeździłem focusem 1.6 115KM benzynowym, natomiast 1.6 100KM jest gorszy przy wyprzedzaniu a la Otylia od 1.6 TDCi 90 KM. podejrzewam że ten 115-konny też jest gorszy od twojego ropniaka ze 109KM Link Zgłoś