brudda 19.09.02, 10:18 Chcę kupić nową fabię w salonie. O co się targować, o jakie gratisy? Mogę liczyć na opony zimowe albo radio czy tylko na zapalniczkę? Ile sie Wam udało wytargować? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kicaj Re: Skoda - gratisy, upusty IP: *.opm.pl 19.09.02, 10:28 Jako wersje wybierzesz i z jakim silnikiem? Link Zgłoś
brudda Re: Skoda - gratisy, upusty 19.09.02, 17:07 Fresha sedana, jeszcze nie wiem, zjakim silnikiem, raczej ze słabszym. Link Zgłoś
Gość: kicaj Re: Skoda - gratisy, upusty IP: *.opm.pl 20.09.02, 09:27 Wlasnie targuje sie o hatchbaka 68 KM. Wstepnie dostalbym dywaniki, nakladki na progi + 50% ceny za lakier metalik - czyli w sumie - 700-800 zl, wiec za auto warte 40000 troszke malo. Poczekam az doloza zimowki i ............ Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: darekk Re: Skoda - gratisy, upusty IP: 217.153.15.* 19.09.02, 11:02 targuj sie tak jak ja - idziesz do jednego dealera, pytasz sie co da, gdzie obnizy. idziesz do nastepnego, informujesz go o zaoferowanych upustach. da wiecej. druga rzecz, pojawila sie niejako przypadkiem. musialem miec samochod na nastepny dzien. powiedzialem tez, ze zaplace tylko za podstawowa wersje i ani grosza wiecej. niestety dealerzy nie mieli na placu zupelnych golasow. zawsze byl jakis "ekstras". na standard trzeba bylo czekac. powiedzialem, ze nie moge czekac i ze rezygnuje, ide szukac czegos innego. zaproponowano mi auto z dodatkami za cene podstawowego i to wszystko oprocz wynegocjowanego upustu czy innych bonusow. tak zrobilem kupujac samochod raptem miesiac temu. zaplacilem cene ze starego cennika (nizsza) za podstawowa wersje, a dostalem rozne gadzety (radio z cd, glosniki, "bajeranckie" dywaniki, chlapacze, obrotomierz). to bylo suzuki, ale mysle, ze ze skoda mozna probowac te same tricki. darekk p.s. strasznie sie zloszcze na to moje suzuki, bo jak sie zrobilo zimno i mokro to znacznie wiecej pali. teraz uzywam ogrzewania tylnej szyby, dluzej sie rozgrzewa silnik - efekt: ostatnio po miescie spalil mi az 5,75/100 km! a wczesniej bylo 5,5! :) Link Zgłoś
Gość: lo Re: Skoda - jakie upusty, co gratis? IP: *.acn.pl / 10.132.130.* 19.09.02, 11:15 brudda napisał: > o jakie gratisy? Litości! Nie pisz i nie mów w ten sposób. To potworny kulfon językowy. 'Gratis' znaczy 'za darmo, bezpłatnie'. W żadnym wypadku nie można z tego robić rzeczownika i odmieniać przez przypadki. Handlowcy nadają temu słowu tę niedorzeczną formę, a widzę, że klienci zaczynają to powtarzać. Przepraszam za te uwagi, ale naprawdę nie mogłam się powstrzymać. Link Zgłoś
brudda Re: Skoda - jakie upusty, co gratis? 19.09.02, 17:08 Słuszna uwaga. Wobec tego "dododatkowe wyposażenie za darmo". Link Zgłoś
eskwadrat Gratisy do VW 19.09.02, 12:35 Kolega kupując w lipcu brykę dostał w cenie: alarm z antynapadem (była opcja) dywaniki chlapacze metalowe listwy progowe (fajny bajer) regulowaną osłonę p-słoneczną na tylną szybę (sedan) może to bzdety, ale dodatkowo przy negocjacjach udalo mu sie zmusić dealera do zaokrąglenia ceny w dół do "000", dzieki czemu zaoszczędził bodajże 669 zł extra. W sumie prawie 2000 zł. Link Zgłoś