margala 30.10.05, 21:09 po co ludzie naklejają sobie rybkę z tyłu samochodu? Link Zgłoś Obserwuj wątek
ming4 Re: rybka z tyłu samochodu 30.10.05, 22:26 Ech, też się kiedyś zastanawiałem. Rybka jest symbolem czego? Nie, nie zapalonego rybaka, ale Jezusa. Osoby, które naklejają znak "rybki" na tyle samochodu dają znać otoczeniu, że należą do chrześcijańskiej wspólnoty, a żeby być dosłownym - do tak zwanej "oazy", która jest prowadzona przy kościołach, czyli do wspólnoty ludzi mozno wierzących, spotykających się w swoim gronie na modlitwę, rozmowy, itd. Z punktu widzenia innowierców: znak przynależności do "sekty". To tyle, pozdrawiam. Link Zgłoś
ant777 Re: rybka z tyłu samochodu 30.10.05, 22:30 margala napisał: > po co ludzie naklejają sobie rybkę z tyłu samochodu? > > Chcą zakomunikować, że jako chrześcijanie jeżdzą zgodnie z przepisami. Dlatego nigdy czegoś takiego nie nakleję. Link Zgłoś
llukiz Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 01:20 Ludzi przylepiają sobie ryby byś wiedział że jedziesz za gejem. Kierowca samochodu z rybą prowadzi jak przysłowiowa baba. Link Zgłoś
dr.verte Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 01:33 albo rybka albo pipka a tak mi się skojarzyło nie wiem do czego ale do rymu Link Zgłoś
realkrzysiek Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 03:53 Nie jestem pewien i bzdur nie chcę gadać, bo moja żona gdzieś wyczytała, że tacy nie chcą się dzielić swoimi organami po śmiertelnym wypadku. Widocznie te organa są im bardzo potrzebne w trumnie. Link Zgłoś
xystos Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 08:13 .. jest to znak "trzezwych alkoholików" - zadowolaja sie sledzikiem-tylko ! Link Zgłoś
biqmisiul Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 11:22 mobile5 napisał: > Tuhaj-beja. Papuga! Link Zgłoś
mobile5 Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 11:43 biqmisiul napisał: > mobile5 napisał: > > > Tuhaj-beja. > Papuga! Luśnia? Chłe, chłe. Link Zgłoś
kszyrztow Re: rybka z tyłu samochodu 02.11.05, 14:48 a Tóchaj-Bejca to niepoprawnie?? Czepiacie się... Wiadomo o kogo chodzi. Link Zgłoś
brudny.harry4 Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 08:58 Pora, abyś dopuścił żonę do ambitniejszej literatury niż "Życie na gorąco"... Link Zgłoś
derduch Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 09:29 Rybka oznacza dokładnie "ruszam nie szybciej niz 30 sekund po zapaleniu się zielonogo światła" Link Zgłoś
zdrowazocha Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 16:06 setnie się ubawiłam :D zwłaszcza z tymi organami ;))) razem z mężem nakleiliśmy sobie rybkę, bo chcemy pokazać, że jesteśmy chrześcijanami - razem z innymi "rybkowcami" chcemy dzielić wspólnotę wartośći :) nie należymy do oazy, żadnego ruchu, nie mamy moherowych beretów itp, itd. i nie jeździmy trabantem, a los moich organów po mojej śmierci mi zwisa :) mamy zwinne, sportowe autko i żyjemy jak większość osób w naszym wieku (mamy 22 lata), plus chodzimy na msze i jeździmy na Lednicę - zapewniam, że nie tylko my :) można mieć na klapie pitbulla, łosia, listek, kleksa i nie wiadomo co jeszcze - można mieć i rybkę, po co się czepiać??? Link Zgłoś
gerber1980 Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 16:23 Nie mam wrazenia, ze ktos sie czepia, padło pytanie, padlo kilka odpowiedzi.:) Link Zgłoś
zdrowazocha Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 16:40 niby masz rację, ale jak czyta sie odpowiedzi "kierowca-gej", "nie rusza przez 30 sekund" to negatywne konotacje jakoś same się nasuwają :/ a skoro juz o tym mowa, to nie zauważyłam, żeby naklejka na klapie wpływała jakoś na styl jazdy - my lubimy jeździć dynamicznie i rybka nam w tym nie przeszkadza ale najwidoczniej taka jest siła stereotypu :) zresztą, właściwie to czasem to widać, jak startujemy spod świateł, niektórym aż piana z ust idzie , że nie mogą nas dogonić (autko kopa ma) i aż bladzi z dumy wyprzedzają nas potem na złamanie karku przed kolejnymi światłami (bo przecież nie będziemy "drzeć papcia" jak za dwieście metrów znowu jest czerwone, szkoda paliwa i hamulców ;) pozdrawiam Link Zgłoś
llukiz Re: rybka z tyłu samochodu 01.11.05, 11:05 No bo istnieje pewna korelacja pomiędzy naklejeniem sobie rybki i sposobem prowadzenia samochodu. Na tej samej zasadzie statystycznie kobiety chodzące do kościoła rzadziej się puszczają niż panny chodzące na dyskoteki. Link Zgłoś
kszyrztow Re: rybka z tyłu samochodu 02.11.05, 14:52 llukiz napisał: Na tej samej zasadzie statystycznie kobiety chodzące do kościoła rzadziej się puszczają niż panny chodzące na dyskoteki. hmm, pod rozwagę... Link Zgłoś
waskes29 Re: rybka z tyłu samochodu 31.10.05, 17:20 wujaszek_joe napisał: > teraz należy mieć kaczuszkę Dwie kaczuszki z gromada PISklakow Link Zgłoś
zgred-j Re: a ja myślę że to znaczy 02.11.05, 14:41 bolo737 napisał: > "z drogi śledzie bo król jedzie" Jak śledzie to czuć że jedzie... od ciebie Link Zgłoś
bolo737 Re: z cyklu: mądrości pszczół 03.11.05, 11:34 zgred-j wybełkotał: > bolo737 napisał: > > > "z drogi śledzie bo król jedzie" > > Jak śledzie to czuć że jedzie... od ciebie nie - bo ja nie mam rybki naklejonej z tyłu - czytaj ćwoku ze zrozumieniem. i nie snuj się za mną po forum jak smród po gaciach. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=24920941&a=24982526 Link Zgłoś
zgred-j Re: z cyklu: mądrości pszczół 04.11.05, 12:37 Się mnie przypomniało: W ciemnej tej celi na zgniłym posłaniu Młody gitfunfel kopyrta Pikawa mu stawa w tem wolnym konaniu To młody gitfunfel kopyrta Przy jego tem koju gitsiorka przycupła Młodemu gitowi nawija: Ty wrócisz do funfli, ty wrócisz do zgredki Gdy tylko zakwitną nagietki Nad ranem znaleźli młodego gitowca Złożyli go w ciemnej mogile A gity, jak stali, się wszystkie chlastali To młody gitfunfel kopyrtnął W ciemnej tej celi na zgniłym posłaniu Młody gitfunfel kopyrta Pikawa mu stawa w tem wolnym konaniu To młody gitfunfel kopyrta Przy jego tem koju gitsiorka przycupła Młodemu gitowi nawija: Ty wrócisz do funfli, ty wrócisz do zgredki Gdy tylko zakwitną nagietki Nad ranem znaleźli młodego gitowca Złożyli go w ciemnej mogile A gity, jak stali, się wszystkie chlastali to młody gitfunfel kopyrtnął A gity, jak stali, się wszystkie chlastali To młody gitfunfel kopyrtnął A gity, jak stali, się wszystkie chlastali To młody gitfunfel kopyrtnął Link Zgłoś
margala akwaryści? 02.11.05, 08:36 jaki procent kierowców z rybka z tyłu samochodu to akwaryści? Link Zgłoś
elot1 Nalepki na samochodach - pytanie ogólne 02.11.05, 09:14 Czy nie uważacie, że, ostatnio "modne", wszelkiego rodzaju nalepki z tyłu samochodu typu: płetwonurek, jeżdziec na koniu, spadochroniarz, windsurfing, paintball, samolot(widziałem niedawno na jakiejś beemce) itp, nie są przypadkiem przejawem ograniczonego wieśniactwa. Nie wiem, czy jeden z drugim uprawia te sporty dla przyjemności, czy też po to, żeby się pochwalić się i kłuć w oczy wszystkim dookoła - najbardziej jaskrawy przykład małego turystycznego samolotu na beemce. Mam znajomego, zapalonego płetwonurka, który twierdzi, że takie nalepki naklejają sobie najcześciej neofici, po zaledwie kilku godzinach kursu nurkowego; prawdziwy wyga nigdy tego nie zrobi. Jestem ciekaw waszych opinii. Link Zgłoś
plawski Re: Nalepki na samochodach - pytanie ogólne 02.11.05, 09:20 elot1 napisał: > Czy nie uważacie, że, ostatnio "modne", wszelkiego rodzaju nalepki z tyłu samo > chodu typu: płetwonurek, jeżdziec na koniu, spadochroniarz, windsurfing, paintb > all, samolot(widziałem niedawno na jakiejś beemce) itp, nie są przypadkiem prze > jawem ograniczonego wieśniactwa. Nie wiem, czy jeden z drugim uprawia te sporty > dla przyjemności, czy też po to, żeby się pochwalić się i kłuć w oczy wszystki > m dookoła - najbardziej jaskrawy przykład małego turystycznego samolotu na beem > ce. Mam znajomego, zapalonego płetwonurka, który twierdzi, że takie nalepki nak > lejają sobie najcześciej neofici, po zaledwie kilku godzinach kursu nurkowego; > prawdziwy wyga nigdy tego nie zrobi. Jestem ciekaw waszych opinii. Jeśli chodzi o samolocik to najczęściej rzeczywiście nalepiają go sobie piloci takiej np. Cessny. Mam paru takich znajomych i kilku z nich ma takie właśnie nalepki. A taki Pitbull.... .lepiej nie mówić... strasznie groźny jest.... ;) Link Zgłoś
manekin1 Gdybym miał swoje nalepiać... 02.11.05, 11:43 To by mi miejsca nie starczyło na klapie, chyba, że przesiadłbym się do busa ;) Link Zgłoś
emes-nju Re: Nalepki na samochodach - pytanie ogólne 02.11.05, 13:45 elot1 napisał: > Czy nie uważacie, że, ostatnio "modne", wszelkiego rodzaju nalepki z tyłu > samo chodu typu: płetwonurek, jeżdziec na koniu, spadochroniarz, > windsurfing... Poszukuje wobec tego naklejki z gosciem siedzacym na fotelu, z pilotem w jednej, a browarem w drugiej rece. Znajac zawartosc programow telewizyjnych, ogladanie TV jest sportem ekstremalnym :-) Jezeli nikt jeszcze na to nie wpadl, zatrzegam sobie kopyrajt do tego pomyslu :-P Link Zgłoś
latamnisko rybka lubi pływać 02.11.05, 14:14 rybka jest znakiem klubu anonimowych alkoholików - ale tylko wtedy gdy samochód ma przyciemniane szyby Link Zgłoś
miskorabol Re: rybka lubi pływać 02.11.05, 15:33 nieprawda rybka na samochodzie to wedkarz Link Zgłoś
margala czy za granica też taka moda??? 03.11.05, 08:28 czy w innych krajach tez spotkaliście się z rybkami na tyłach samochodów? Link Zgłoś