forest21 05.11.05, 13:06 Jaki atlas samochodowy polecacie z wlasnego doswiadczenia ? Zastanawiam sie nad kupnem Copernikus'a 1:250.000. Co wy na to ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
zdrowazocha Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 05.11.05, 18:07 kupiłam atlas kopernikusa, bodajże 1:300 000 w zestawie z mapą, i to był bardzo dobry wybór. wolę mniejszy format atlasu, bo łatwiej się korzysta, a mapa drogowa jest więcej niż przydatna - sam atlas dobry jest na planowanie krótszych odcinków, przy podróży z jednego końca polski na drugi, przygaje się rzut oka na mapę - jaśniej i efektywniej można planować podróż. ogólnie - jestem zadowolona, atlas jest wystarczająco szczegółowy, wygodny i przejrzysty, mapa wygodna i przydatna. pozdrawiam Link Zgłoś
sven_b Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 05.11.05, 20:11 Bardzo dobry wybor. Przekopalem sie przez atlasy jak kret przez groble i polecam go szukajacym dobrego atlasu Polski. Jezeli szukasz mapy Europy to spektrum wyboru jest znacznie szersze. Kiedys podpieralem sie atlasem Shell, ale bardzo krotko bo w terenie rzeczywistosc okazywala sie odmienna od tego co pokazywal ten badziew. Potem byl Michellin - b.dobry i dokladny z plastyczną prezentacja topografii terenu (to pomaga w ogolnym oglądzie sytuacji). Zdeklasowal je Maxi Atlas ADAC Deutschland & Europa - potezna dawka informacji i szczegółów w dokladnej skali prowadzi Cie jak za reke. Koszt ok.25 eur ale na eBay widzialem za 2/3 ceny. Polecam. Link Zgłoś
forest21 Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 06.11.05, 12:44 No to zatem decyzja na Copernikus'a ;) Link Zgłoś
expertyzer Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 06.11.05, 16:22 Ostatnio jak czekałem w aucie na rodzinę pod dworcem PKS zaczepiła mnie pewien jegomość i zaczął nawijać o jakimś super nowym atlasie. Na koniec spytał sie co sądzę o cenie 119 zł , czy ta cena się przyjmie czy nie. No to mu mówię, że za drogo chyba. On na to ,że mam szczęście ,bo właśnie jestem ostatnim kierowcą ,który dostanie ten atlas. I daje mi atlas do ręki. Po chwili dodaje ,że atlas będzie mój za jedyne 39 zł. Podziękowałem, ale widziałem ,że tych ostatnich szczęśliwych kierowców było jeszcze z pięciu. :-)))))))))) Link Zgłoś
polokokt Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 07.11.05, 09:09 u mnie pod praca lataja z tym samym atlasem i ta "ostatnia sztuke" sprzedaja juz chyba z dwa miesiace :) Ostatnio nawet jakas nowa osoba sie szkolila na takiego super sprzedawce. Nie wiem co za sens szkolic nowa osobe zeby sprzedac ostatnia sztuke ;) ? A co do glownego pytania to ja planuje podroz zawsze z www.viamichelin.com a jako mape podreczna do samochodu polecam wlasnie albo Copernicusa albo Shella. Ale z viamichelin jak sie wydrukuje plan podrozy to nawet znaki przy drodze sa takie same jak te na wydruku. Pozdrawiam Link Zgłoś
forest21 Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 04.12.05, 09:39 Atlas Copernicus'a jest oki, ale jest jedna roznica, miedzy 1:300.000 i 1:200.000. Na tym dokladniejszym nie ma zaznaczonych fotoradarow, nie wiem dlaczego. Link Zgłoś
iksigrekzet111 Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 26.06.14, 10:01 A ja wprost odradzam ten viamichelin. Sprawdziłam kilka "drobnych" jednak asfaltowych ulic w okolicach które znam i ostatnio odwiedziłam. W ogóle ich nie ma na tej mapie. Nawet nasz stary kilkuletni gps ma te trasy. Ten michelin pewnie się sprawdzi na głównych trasach ale jak macie coś konkretnego znaleźć to zapomnijcie o tej stronie. To już mapy google są dokładniejsze i w dodatku można wyznaczyć trasę. Link Zgłoś
qqbek Srebrna łopata dla pani! 26.06.14, 16:01 Tadam! Należy się pani srebrna łopata tygodnia. Niestety wykopując wątek sprzed 9 lat nie udało się pani pobić laureatki złotej łopaty tygodnia (która przedwczoraj wyciągnęła wątek o Fiacie Palio Weekend po 12 latach). Życzymy więcej szczęścia w przyszłym tygodniu :) Link Zgłoś
loyezoo Re: Srebrna łopata dla pani! 26.06.14, 17:56 Najlepsze,że pisze o "stronie" (rozumiem internetowej),a wątek był o atlasie.Tak do wiadomości to takie coś z papieru,ma kartki i na nich narysowane mapy. Link Zgłoś
sholay Re: Srebrna łopata dla pani! 10.08.14, 11:33 Łopata łopatą ale tez jestem ciekaw jaki papierowy atlas samochodowy Polski jest wart kupienia. & Link Zgłoś
nazimno Re: Srebrna łopata dla pani! 10.08.14, 12:14 Zaden. Wszystkie maja znieksztalcenia. Ja dostalem drogowe mapy Dolnego Slaska od rajdowcow z innego kraju. Niestety map calego kraju nie ma w takim wydaniu, a szkoda. Lepiej kup sobie regionalna mape turystczna - ale uwazaj, bo jest sporo makulatury. W sumie to wszystko jest dziwne. Link Zgłoś
paul_78 Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 07.11.05, 01:32 Najlepszy będzie palmtop z programem Automapa. Bije na głowę wszystkie atlasy. Link Zgłoś
xystos Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 04.12.05, 09:42 forest21 napisał: Jaki atlas samochodowy polecacie z wlasnego doswiadczenia ? Zastanawiam sie nad kupnem Copernikus'a 1:250.000. Co wy na to ? Ja preferuje i innym polecam normalny auto-atlas papierowy lecz nie ksiazkowy- zbyt male mapy,bez lupy ani rusz . Link Zgłoś
loyezoo Re: Atlas samochodowy - co polecacie ? 26.06.14, 23:36 Następny "mądry inaczej" tudzież niepełnosprytny. Link Zgłoś