matylda_76 14.11.05, 12:45 proszę o radę (tylko bez żartów i nabijania się) jaki samochód najlepiej kupić do 16 tys. rocznik najniżej 2000 myślę o Punto, ale nie wiem czy to dobry wybór proszę o porady Link Zgłoś Obserwuj wątek
cube81 Re: co kupić 14.11.05, 16:10 stawiam na rav, wiecej ludzi w polsce kupuje auto bo uciulalo sobie troche kasy, niz z czystego 'widzimisie' a jak juz ktos uzbieral taka sume to bedzie wolal kupic sobie funkcjonalne auto a nie zabawke Link Zgłoś
waskes29 Re: co kupić 14.11.05, 16:16 Tylko honde a jak nie wystarczy pieniedzy na honde to nic nie kupuj bo tylko hondy sa dobre. A tak ma powaznie nie masz za duzego wyboru jakiegos malego frzncuza typu saxo ,clio,106 no moze nawet znajdziesz 206 w tej cenie ,forda fieste,i fiaty punto i sc jeszcze jest matiz a cos wiekszego to Lanos . Link Zgłoś
mktrzy Re: co kupić 15.11.05, 01:59 Witam! Jeśli jesteś zainteresowana samochodem bezawaryjnym,bezpiecznym,wygodnym i ze sportowym charakterem proponuję Ci zakup Golfa III. Za 16 000 możesz znaleźć model z roku 1995-1997. Polecam motor 1,8 (benzyna z bezpośrednim wtryskiem),będziesz zadowolona w 100% Istotnym faktem jest także to, że samochód ten nie traci na wartości w miarę upływu lat. Im starszy się robi to jego cena wzrasta. Ale gwarantuję Ci,że jak kupisz już golfa to tak prędko nie będziesz chciała się go pozbyć. Pozdrawiam Link Zgłoś
fauna_pochwy Re: co kupić 15.11.05, 08:20 Wiedziałem, że ktoś wyskoczy z golfem... Wytłumacz mi dlaczego "Im starszy się robi to jego cena wzrasta" ?? Nie rozumiem ludzi którzy przepłacają. Poza tym dziewczyna zaznaczyła, że nic poniżej 2000 roku, co świadczy, że juz nawet na minimalnym poziomie nie dociera do ciebie to co widzisz. A druga sprawa to po co jej 1.8? Po kangurze jej co prawda nie zgaśnie, a opłaty duże. Golf to samochód dla policjantów, żołnierzy itp. Kup sobie dziewczyno taki samochód, żebyś jak rano zaspana będziesz do niego podchodzić to będziesz na niego patrzeć jak na swoją półkę z kosmetykami, kwiecistą łąkę czy swojego chłopa wypiętego do ciebie tyłkiem(ale jakim tyłkiem, jak to mówi moja). Kup sobie samochód taki, żeby ci się podobał, bo i tak bedziesz trzymać nogę na sprzęgle, a nie ma takiego samochodu którego nie można zepsuć. Pozdr i dreszczy rozkoszy podczas poszukiwań. Link Zgłoś
mktrzy Re: co kupić 15.11.05, 13:54 Mogę Ci to wytłumaczyć,kupując np. Mat(y)za albo Ti(k)o będziesz jego pierwszym i ostatnim właścicielem. Człowieku spróbuj sprzedać w dzisiejszych czasach takie auto!!! No chyba że za 1000 zł go popchniesz jakiemuś dziadkowi... A na golfa zawsze znajdziesz kupca. I jeszcze jedna sprawa odnośnie tych cen. Kupując tego wymarzonego matyza z roku załóżmy 2002 za 16 000 WOW prawie NÓWKA zajefajnie!! Po roku albo trzech wartość auta tej marki będzie prawie o 50 % niższa i w dodatku nie znajdziesz na nie kupca!!!i BĘDZIESZ JEŹDZIŁ PO GIEŁDACH A CENA BĘDZIE WCIAŻ LECIAŁA W DÓŁ. A cena golfa jest w miarę stabilna po kilku latach zmieni się może o 1000 zł Sprowadzasz sobie Golfa z Niemiec za załóżmy 14 000 po roku sprzedasz go za 13000 -15000 zł i zawsze znajdziesz na niego kupca... Uwierz mi trochę w tym siedzę... A i jeszcze jedna sprawa ale do tej kobitki NIE KUPUJ AUTA na giełdzie. Lepiej jedź do Niemiec albo zleć sprowadzenie auta poleconym fachmanom... Pozdro Link Zgłoś
wojtekg1981 Re: co kupić 15.11.05, 14:16 Teraz to zes dowalil 1000 razy bardziej wolalbym kopic tico czy matiz zwlaszcza matiza bo jest przedewszystkim nowszy i mniej awaryjny. Pozatym Golf II i III to jakby to nazwac najbardziej SIAZASTE auto jakie moze byc nawet astry nie przebije. A to ze troche w tym siedzisz to mowisz chyba o golfie. Ja napewno polecilbym cos nowszego bo nowego za ta kase to sie kupic nie da. Napewno nie 15letniego golfa. Link Zgłoś
waskes29 Re: co kupić 15.11.05, 14:38 wojtekg1981 napisał: > Teraz to zes dowalil 1000 razy bardziej wolalbym kopic tico czy matiz zwlaszcza > matiza bo jest przedewszystkim nowszy i mniej awaryjny. Pozatym Golf II i III > to jakby to nazwac najbardziej SIAZASTE auto jakie moze byc nawet astry nie prz > ebije. > > A to ze troche w tym siedzisz to mowisz chyba o golfie. > > Ja napewno polecilbym cos nowszego bo nowego za ta kase to sie kupic nie da. Na > pewno nie 15letniego golfa. To tylko swiadczy o tobie ze wolalbys jezdzic tico niz golfem III -argumenty typu ze jakis samochod jest " siazasty" czy nie to zabawa dla dzieciakow tak samo glupia jak osoby tym sie kierujace.Samochod to urzadzenie do jezdzenia jesli ktos kieruje sie przy kupnie samochodu tym co pomysla inni lub kto tym jezdzi to jeszcze nie dorosl do p[osiadania samochodu. Mozna sie kierowac wieloma argumentami przy kupnie ale czy cos jest obciachowe czy nie juz w samo w sobie jest obciachowe tym bardziej ze wypisuja je najczesciej ci ktorzy samochodu nie maja wogole. A inna sprawa jest to ze jesli ktos szuka samochodu mozliwie najmlodszego w okreslonej cenie to nie ma co proponowac samochodu ponad 10letniego. A jeszcze jedno jesli myslisz ze Matiz jest samochodem duzo nowoczesniejszym od glofaIII to sie chyba grubo mylisz pomijam stylistyke nadwozia bo rzeczywiscie chyba jest ale technicznie matiz bazuje na tico a ten juz ma sporo lat za soba i trudno o wieksze badziewie do jazdy choc owszem do samego pomykania po miescie sie nadaje tak samo jak skuter czy rower.Jest tani i eksploatacja rowniez niekosztowna ale na tym jego zalety juz sie koncza . Matiz dla kobiety to dobra propozycja chyba lepsza niz golf i tu sie zgodze. Link Zgłoś
wojtekg1981 Re: co kupić 15.11.05, 14:46 Matiz bazuje na Tico??? Poza wachaczami, przegobami i kilkoma szczególami nie ma wiele wspolnego nawet silnik jest zmieniony ma wtrysk i calkiem inne parametry. A co niby Golf III nie bazuje w wiekszej czesci na Golfie II???? Zastanów sie nad tym! Link Zgłoś
waskes29 Re: co kupić 15.11.05, 14:57 wojtekg1981 napisał: > Matiz bazuje na Tico??? Poza wachaczami, przegobami i kilkoma szczególami nie > ma wiele wspolnego nawet silnik jest zmieniony ma wtrysk i calkiem inne paramet > ry. > A co niby Golf III nie bazuje w wiekszej czesci na Golfie II???? > > Zastanów sie nad tym! To przejedz sie tico a potem naslabszym nawet i najtanszym golfem i juz bedziesz mial porownanie co lepsze a nie wypisujesz bzdety bo teraz modne jest napisac ze golf czy calibra to obciachowe samochody.Co qw nich jest takiego obciachowego napisz mi bo ja nie wiem? 5mln ludzi kupilo obciachowey samochod? i to za jedna z najwyzszych cen. A co do tico to ogromny postep tak samo jak w polonezie silnik z lat 70- tych tylko pozniej niesamowite unowoczesnianie go to wtrysk jednopunktowy i przelom w motoryzacji wtrysk wielopunktowy to samo dotyczy tico. Co innego jest unowoczesniac cos co bylo dobre a co innego na sile kombinowac z gownem aby tylko spelnic jakies normy. Takim tokiem rozumowania mozna powiedziec ze maluch gdy dostal lusterka od SC byl nowoczesniejszym samochodem od bmw 3 bo ten juz od 2 lat byl w niezmienionej wersji na rynku. Powiedz jaki ty masz samochod to zobaczymy co nie jest obciachowe przynajmniej .I kto decyduje czy samochod jest obciachowy czy nie bo mam wrazenie ze dzieciarnia ktora nie ma zadnego samochodu na zasadzie ogladania meczu w tv i oceniania pilkarzy ze to szmaciarze kiedy samemu nie potrafi sie nawet kopnac pilki. Link Zgłoś
cc_2004 Re: matzi bazuje na tico 15.11.05, 16:34 zgadza się. Nawet silnik jest ten sam, tylko nieznacznie zmodyfikowany (czytaj - spieprzony, bo więcej pali, gorzej ciągnie, bardziej hałasuje itd.). Konstrukcja wywodzi się z Suzuki Alto z końca lat 80-tych. Link Zgłoś
mktrzy Re: co kupić 15.11.05, 18:49 uważaj żeby Ci się nic nie stało, bo pora opadania liści, a blacha Twojego matizka czy tam tico mięciutka:))) Link Zgłoś
cc_2004 Re: Golf III 1.8 z bezpośrednim wytryskiem? 15.11.05, 16:32 Mktrzy, coś się trochę rozmarzyłeś... W 1995 roku i jeszcze ok. 5 lat później VW stanowczo odżegnywał się od bezpośredniego wtrysku benzyny, stawiając wszystko na dyzle. Pamiętam jak niemiecka prasa (i polsko-niemiecka za jej przykładem) krytykowała silniki i technologię GDI Mitsubishi. Minęło parę lat i VW pakuje FSI do wszystkiego od Skody po Audi. Link Zgłoś
matylda_76 Re: co kupić 15.11.05, 15:29 dziękuję za wszystkie podpowiedzi a może jeszcze jak ktoś znajdzie czas to co sądzicie o takim autku www.trader.pl/details,131,646342407092420051050345.asp Link Zgłoś
moherowe_berecicho Re: co kupić 15.11.05, 16:07 ja bym poszukal bravy jtd - mialem bezyne i bylem zadowolony. Auto duze i wygodne. Do tego z klimatyzacja. Dochodzi to tego ponadczasowy wyglad. Link Zgłoś
cc_2004 Re: lubisz egzotykę? 15.11.05, 16:48 popatrz tutaj: www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C575667 lubisz niezawodność itd.? www.allegro.pl/show_item.php?item=72597592 Link Zgłoś
cc_2004 Re: lubisz egzotykę? 15.11.05, 16:55 kurczaki, nie zauważyłem że to z poduszką powietrzną to jej nie ma. Wykreślamy więc (a taki ładny był i nowy) ;-) Link Zgłoś
frequentflyer Re: lubisz egzotykę? 15.11.05, 17:09 cc_2004 napisał: > popatrz tutaj: > www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C575667 > lubisz niezawodność itd.? > www.allegro.pl/show_item.php?item=72597592 > w tym yarisie podoba mi sie c.zamek z pilotek. dobrze że nie z beretów, wiadomo jakich. Link Zgłoś
androx Do zwolenników -nasto letnich Szrotwagenów 21.11.05, 00:01 Rząd pracuje nad podatkiem ekologicznym liczonym od wieku i pojemności auta. Jeśli nie będzie to jednorazowa opłata a coroczna - biada posiadaczom starych wozów o wielkich garach ! Link Zgłoś