devote 26.11.05, 15:51 jesli kogos to interesuje to sobie moze zobaczyc cenny,opcje,wersje itd na rok 2006 order guide www.geocities.com/hrdubs1/MY2006_Retail_Order_Guide_US.pdf Link Zgłoś Obserwuj wątek
przemekthor Re: VW w USA 26.11.05, 18:38 Podany link nie dziala, przynajmniej u mnie. Tak poza tym, z mojego stanu wiedzy wynika, ze ceny w USA maja sie do Europy zupelnie nijak - wszystko jest tam dwa minimum razy tansze. Ogladanie ameryjkanskich cen moze co najwyzej wkurzyc, bo za cene nowego golfa w Polsce w Stanach kupuje sie touarega. Zgaduje, bo nawet nie chce mi sie sprawdzac. Wczoraj natomiast sprawdzilem, ze mercedesy ml startuja od 40 tys. usd (smiechu warte), volvo xc90 od 35 tys. (to chyba tyle, co sobie zycza za s40 w Polsce). I tak dalej... Link Zgłoś
red_qublik Re: VW w USA 26.11.05, 19:05 przemekthor napisał: > Tak poza tym, z mojego stanu wiedzy wynika, ze ceny w USA maja sie do Europy > zupelnie nijak - wszystko jest tam dwa minimum razy tansze. Ogladanie > ameryjkanskich cen moze co najwyzej wkurzyc, bo za cene nowego golfa w Polsce w Stanach kupuje sie touarega. Zgaduje, bo nawet nie chce mi sie sprawdzac. kolejny mit forumowy. te stany to istny raj na ziemi. wszystko 2 razy tansze. niesamowite. w tej europie to rzady chyba zakopuja pieniadze na pozniej skoro wszystko takie drogie. najtanszy touareg w USA to okolo $38k (plus podatki, rozne w roznych stanach) - czyli jakies 120kPLN. a golf kosztuje 60kPLN - sprawdz najpierw zanim napiszesz. bez.odbioru Link Zgłoś
przemekthor Re: VW w USA 26.11.05, 19:27 > kolejny mit forumowy. te stany to istny raj na ziemi. wszystko 2 razy tansze. > niesamowite. w tej europie to rzady chyba zakopuja pieniadze na pozniej skoro > wszystko takie drogie. > najtanszy touareg w USA to okolo $38k (plus podatki, rozne w roznych stanach) - > > czyli jakies 120kPLN. a golf kosztuje 60kPLN - sprawdz najpierw zanim napiszesz Tak sie wesolo sklada, ze bardzo dobrze wiem, o czym pisze i niczego sprawdzac nie musze. Nie mieszkam w Polsce, tylko na Islandii, gdzie import samochodow z usa na glowe mieszkanca jest ogromny - na 290 tys. mieszkancow tylko w tym roku sciagnieto prywatnym importem ze stanow 15 tys. fabrycznie nowych aut (drugie tyle nowych amerykanskich aut sprzedano w sieciach dilerskich; nie wspomne o sprzedazy nowych aut w ogole) Powod? Ceny, szanowny panie. O zadnych mitach nie ma mowy. Przyklady...? volvo S40 2.4i (najtanszy model w usa) - 24.500 usd bmw 330i (jak wyzej) - 29.900 usd toyota camry standard - 18,500 usd (avensisa nawet nie ma w ofercie). Podstawowe modele sa wypasione po uszy, dokupuje sie tylko zintegrowany telefon, system nawigacji i skorzana tapicerke. Reszta jest, prosze sobie sprawdzic. Takie bajery jak cruise control, autoklima, zestawy 8 glosnikowe z surround, wszystko to jest standard! Zero dolcow doplaty! U nas kasuje sie nawet za glupie dwa przyciski na kierownicy do sciszania radia, prawie sto euro za to cos. Golf...? 16.000$ za wersje GL, 2.0 L, z praktycznie kompletnym wyposazeniem. Za te wspomniane 59000PLN mamy w Polsce golfa trendline z 3 drzwiami i silnikiem 1.4! I tak dalej. Przyklady mozna mnozyc. Przelicznik x2 jak w morde, gdziekolwiek spojrzec. Buziaki. Link Zgłoś
01boryna Re: VW w USA 26.11.05, 19:18 devote napisał: > jesli kogos to interesuje to sobie moze zobaczyc cenny,opcje,wersje itd na > rok 2006 > > order guide <a href="www.geocities.com/hrdubs1/MY2006_Retail_Order_Guide_US.pdf" target="_blank">www.geocities.com/hrdubs1/MY2006_Retail_Order_Guide_US.pdf</a> ESP jako platna opcja w Golfie GL??? To tylko w Ameryce jest mozliwe. Oni tam wogole nie lubia takich nowoczesnosci jak ABS, ESP, Airbag :) Link Zgłoś
jackk3 Re: VW w USA 26.11.05, 19:54 Oni tam > wogole nie lubia takich nowoczesnosci jak ABS, ESP, Airbag :) Co ty chlopie pierdzielisz ??? Link Zgłoś
swoboda_t Re: VW w USA 26.11.05, 21:01 A to akurat prawda. Jakiś czas temu przestudiowałem amerykańskie cenniki kilku modeli i co zwróciło moją uwagę, to fakt, że tam nacisk kładzie się głównie na gedżety i wygląd, na bezpieczeństwo już mniej. Efekt: wypasione auta klasy popularne klasy średniej na 17inch alloys, z komputerami, in-dash- cd'changerami, superduperlcdscreenami i inymi wodotryskami, ale bez ABS'u(taki Gallant cyz Mustang choćby), bocznych poduszek(Camry-nie mówiąc o kurtynach,dosdtępne tylko w wersji top), z bębnowymni hamulcami(Camry)itp. Co nie zmienia faktu, że ceny-nawet po doliczeniu podatków-są miłe dla oka :) Link Zgłoś
devote Re: VW w USA 26.11.05, 21:10 01boryna napisał: > > ESP jako platna opcja w Golfie GL??? To tylko w Ameryce jest mozliwe. Oni tam > wogole nie lubia takich nowoczesnosci jak ABS, ESP, Airbag :) Bo zaden kompakt oprocz golfa i jetty nie oferuje takich bajerow jak boczne poduchy,kurtyny,asr lub abs.a jesli juz to malo kto. kompakty vw sa lepiej wyposazone pod wzgledem bezpieczenstwa niz japonce i amerykanskie w klasie sredniej ABS jest we wszystkich modelach w standardzie ESP za doplata do najtanszej wersji tylko Link Zgłoś
franek-b Re: VW w USA 27.11.05, 21:15 > kompakty vw sa lepiej wyposazone pod wzgledem bezpieczenstwa niz japonce i > amerykanskie w klasie sredniej nie wiesz o czym piszesz... proponuje pierwsza wizyte w innym salonie niz vw automobiles.honda.com/models/specifications_full_specs.asp?ModelName=Civic+Coupe&Category=6 Link Zgłoś
devote Re: VW w USA 27.11.05, 21:46 a co mieli japonce 5-6 lat temu? wielkie gowno.nawet bocznych poduch i abs nie mieli w standardzie i bebny z tylu Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: VW w USA 26.11.05, 20:37 Ech kurde-benzyna tańśza 2x niż u nas, samochody tańsze 2x niż u nas, podatki niższe, drogi lepsze, jedzenie smaczniejsze... Może w Polsce też tak będzie za 40lat, szkoda, ze wtedy będę już stary. Wg ekonomistów moglibyśmy poziom USA osiągnąć w ciągu 15-20lat, ale w wyniku tego, ze jesteśmy w Eurokołchozie to może uda się to za 40lat, a może za 50 a może nigdy? To smutne, ale wszyscy młodzi, ambitni, wykształceni znający języki myślą o wyjeżdzie. Sam też się zastanawiam, ale to nie takie prosdte... Coś jednak czuje do tego kraju, do miejsca w któym się urodziłem się i wychowałem, mam tu znajomych itp. itd., Dlatego tymbardziej podziwiam tych co jednak tam wyjechali a nie rozumie tych, co tam są i chcą wrócić albo kupują diesla w stanach. Dziwny jest teń swiat... -- iberia29 napisała: tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle Link Zgłoś
jackk3 Re: VW w USA 26.11.05, 20:45 Do odwaznych swiat nalezy. Wyjechalem wiele lat temu (do Kanady) i nie zalowalem mojej decyzji nigdy (chyba tylko ze wczesniej sie nie zdecydowalem). Pzdr Link Zgłoś
devote Re: VW w USA 26.11.05, 20:48 znalazlem link i postanowilem zapodac tutaj.jak kogos to nie interesuje lub denerwuje ;) to prosze nie zagladac.przepraszam. teraz tylko wyjasnie ze golf 2006 to caly czas poprzedni model mk4.nowy golf nadal niedostepny ;(nowy golf bedzie dopiero w sprzedazy od czerwca 2006 jako model 2007 i nie powinien byc drozszy niz garbus.oczywiscie ten sam uklad napedowy co jetta i garbus czyli 5 cyl 2.5 litra plus 5 biegowy manual lub 6 biegowy automat. zgadza sie ze auta sa dobrze wyposazone wiec nie sa tak znienawidzone jak w PL Link Zgłoś
przemekthor Re: VW w USA 26.11.05, 20:49 szymi_zalogowany napisał: > Sam też się zastanawiam, ale to nie takie prosdte... To fakt, ale ja niemialem nic do stracenia, bo nie mialem nic poza dyplomem w kieszeni i odrobina pieniedzy (pozyczonych nota bene od rodzicow; pozyczonych na wieczne oddanie). Co do diesla, mamy z zona kolege mieszkajacego w seattle, ktory ma diesla - dodge'a rama heavy duty 5.9 biturbo (600KM); druga turbosprezare dolozyl sobie sam. Mialem okazje tym jechac, wrazenia sa dokladnie takie same jak w startujacym samolocie. Dyskusja o roznicach w cenach jest bezprzedmiotowa, po prostu tam tak sie ludzie urzadzili, ze dostaja duzo wiecej za duzo mniej. Link Zgłoś
devote Re: VW w USA 26.11.05, 20:59 dyskusja zmierza w innym kierunku,jak zawsze ;) moi starzy za 4 lata wracaja do PL z wypracowana przedwczesna emerytura zobacze jaka bedzie sytuacja to moze i ja wroce.sam nie mam zamiaru tu zostawac a wrocic moge w kazdej chwili. Link Zgłoś
przemekthor Re: VW w USA 26.11.05, 21:13 devote, Ile mozna aut sciagnac na mienie przesiedlencze...? Jak bedziecie wracac za 4 lata, to dajcie znac, moze jakos sie dogadamy - chodzi mi po glowie, zeby kupic tam cos duzego japonskiego 4x4, bo 300.000 pln za landcruisera nie dam. Powaznie mowie. Link Zgłoś
devote Re: VW w USA 26.11.05, 21:16 wydaje mi sie ze jedno na glowe chyba mosi byc zarejestrowane w US chyba przynajmniej przez 6 miesiecy Link Zgłoś
przemekthor Re: VW w USA 26.11.05, 21:22 No to Wam kupimy landcruisera pol roku przed a wy go nam odsprzedacie po powrocie :-) Z jakims rozsadnym zyskiem. Naprawde, z cenami suv-ow w macierzy mozna sie wsciec. Link Zgłoś
przemekthor Re: VW w USA 26.11.05, 21:36 Nie szkodzi, chociaz w sumie co to sa 4 lata... ani sie obejrzymy. Inna sprawa ze do tego czasu spokojnie powinnismy miec odlozone w calosci na jakis nowy gites 4x4. Myslalelismy wlasnie o lancruiserze, bo: - identyczne auto jak sprzedawane w Polsce (a wiec nie mam problemu z serwisem, mam nadzieje), - moglibysmy dac go podrasowac do arctic truck w Reykjaviku, oni specjalizuja sie w toyocie. Poza tym to przyzwoite auto o skromnym wygladzie, nie migaja ludziom zera przed oczami na widok. Link Zgłoś
robert888 tiaaa, juz to widzę:) 26.11.05, 21:53 jak kupujesz ludziom za oceanem auto za 200 zeta aby sobie pojeździli i przywieźli ci do domu:)))) Ciekawe jak tam prześlesz pieniądze? W paczce? Zejdź na ziemię i przestań sie zajmować głupotami. Link Zgłoś
01boryna Re: VW w USA 27.11.05, 09:13 Z wyjazdem za granice jest jak z bolem zeba. Czym wczesniej pojdziesz do dentysty tym lepiej. W czasie zabiegu bedzie bolalo ale potem masz swiety spokoj. Poza tym czasy "one way ticket" juz minely, mozna zawsze wrocic. Poza tymi ktorzy wyjezdzaja zeby zarobic pieniadze na interes w POlsce, reszta po pewnym czasie asymiluje sie i wycieczki do kraju dwa razy w roku wystarczaja im w zupelnosci. Link Zgłoś
sajkopatyk W nowym AutoMoto piszą o samochodach z USA 27.11.05, 07:06 Jak sprowadzic i jak chore ceny nowych samochodów są w Polsce . Za 93000 zł można miec Mustanga GT i ktoś z Trójmiasta sobie taki sprowadził : www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=22125&highlight=mustang Zaraz pewnie ktoś napisze ,ze wolalby za to cenę wypasioną Fabie ,a nie tego złoma Mustanga . Na Motorwizji go chwalili ,ale najlepiej się ocenia samemu po przejażdzce . Kiedyś napisałem ,że za 150000 zł w USA ma się Audi A4 3.2 Quattro + automat + nawigacja + skóra + elek. siedzenia z pamięcią itd. itp. ,a u nas za tą cenę mamy BMW 320d + automat + ... NIC . Link Zgłoś
przemekthor Re: W nowym AutoMoto piszą o samochodach z USA 27.11.05, 17:20 Aby uciac temat, skupmy sie na tym wyminionym juz przeze mnie bmw. Model 325i jest podstawowym modelem serii 3 dostepnym w usa. Cena - 30.900$ = 102.897PLN. W tej cenie jest praktycznie wszystko. 325i startuje w Polsce od 161.800 PLN. Niby to "tylko" 60% wiecej, ale ten amerykanski wyposazony jest w silnik 3-litrowy, a nie 2,5 litrowy, jak na rynek polski. Wyposazenie amerykanskiego zwala z nog - jak wszystko pododawac w tym naszym, to ostateczny rezultat wyjdzie duuuzo powyzej 200.000 PLN. Czyli reasumujac - dwa razy drozsza fura, z mniejszym silnikiem. Gdzie sie podziewa ta roznica w cenie? Prawdopodobnie rzadzacy w krajach europejskich jednak zakopuja te kase gdzies, jak sugerowal jakis tam bolek w jednym w pierwszych wpisow w tym temacie. Ceny aut w Polsce sa chore, jak napisal kolega sajkopatyk. To jest kurde bele fakt. Link Zgłoś
devote Re: W nowym AutoMoto piszą o samochodach z USA 27.11.05, 19:50 przemekthor napisał: > ten > amerykanski wyposazony jest w silnik 3-litrowy, a nie 2,5 litrowy sedan 325Ci ma silnik 3.0 30,900$ coupe 325Ci ma silnik 2.5 32,300$ cabrio 325Ci ma silnik 2.5 39,600$ dziwne i szmieszne ale prawdziwe Link Zgłoś
szymizalogowany Re: W nowym AutoMoto piszą o samochodach z USA 27.11.05, 20:11 po pierwsze to jak ci to coupe a nie sedna a po drugie to jest chyba jakis blad na stronie bo 219 KM to jest nowy 2,5 litrowy silnik z magnezowym blokiem i taki jest w tym samochodzie tylko ktos zjebal dane w internecie Link Zgłoś
devote Re: W nowym AutoMoto piszą o samochodach z USA 27.11.05, 21:44 nie blad tylko to jest stary 3 litrowy na ameryke cytuje the 2-door 3-series are still E46's, not E90's, so they're on the old platform and are using the older engines Link Zgłoś
szymizalogowany Re: W nowym AutoMoto piszą o samochodach z USA 27.11.05, 21:59 > nie blad tylko to jest stary 3 litrowy na ameryke > > cytuje > > the 2-door 3-series are still E46's, not E90's, so they're on the old platform > and are using the older engines o czym ty gadasz 1. Ci to zawsze coupe - w tej chwili jest E46 bo E90 coupe pojawi sie na wiosne 2. stary 3 litrowy silnik ma 231 KM i nie ma bloku z magnezu 3. w tejchwili w USA sa takie modele: 325 Ci - 192 KM 2,5 litra buda E46 330 Ci - 231 KM 3,0 litra buda E46 325 i - 219 KM 2,5 litra magnezowy blok buda E90 330 i - 258 KM 3,0 litra mazgnezowy blok buda E90 Link Zgłoś
devote Re: W nowym AutoMoto piszą o samochodach z USA 27.11.05, 22:11 szymizalogowany napisał: > 1. Ci to zawsze coupe - w tej chwili jest E46 bo E90 coupe pojawi sie na wiosne to co ja napisalem ?????????? the 2-door 3-series are still E46's, not E90's, > 325 i - 219 KM 2,5 litra magnezowy blok buda E90 325i sedan ma 3 litrowy silnik o mocy 215km zobacz sobie na strone bmw usa Link Zgłoś
wowo5 Re: W nowym AutoMoto piszą o samochodach z USA 28.11.05, 01:07 325i ma silnik 3 litrowy, taki sam jak 330, tylko mniej wysilony. Link Zgłoś
szymizalogowany przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 08:01 > > 1. Ci to zawsze coupe - w tej chwili jest E46 bo E90 coupe pojawi sie na > wiosne > > > to co ja napisalem ?????????? > the 2-door 3-series are still E46's, not E90's, Wielkie brawa za odkrycie ameryki w konserwach! Wszyscy mysleli ze Ci to jest juz nowa kupeta w budzie E90 hehehe > > 325 i - 219 KM 2,5 litra magnezowy blok buda E90 > > 325i sedan ma 3 litrowy silnik o mocy 215km > zobacz sobie na strone bmw usa 215 to on ma ale bhp - czyli 219 KM jest tam rowniez napisane ze jest to ten nowy magnezowy silnik nastepca M54 wystepuje on w 2 wersjach - jako 2,5 litra 219 KM, 3.0 litry 258 KM i nowe E90 325i ma 2.5 litra 219 KM I ty Devote i ten Wowo - przestancie juz glupoty opowiadac bo tak rodza sie legendy :) Ktos tam cos zle przeczyta gdzies cos napisze i za chwile cala dzieciarnia juz mowi o starym zapomnianym silniku BMW 3 litrowym z magnezowym blokiem i moca 215 KM buahahahhahaha Link Zgłoś
trypel Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 08:58 szymi_zalogowany 26.11.05, 20:37 + odpowiedz Wg ekonomistów moglibyśmy poziom USA osiągnąć w ciągu 15-20lat, ale w wyniku tego, ze jesteśmy w Eurokołchozie to może uda się to za 40lat, a może za 50 a może nigdy? Mógłbys sprecyzować wg jakich ekonomistów i czy wtedy osiągnelibyśmy poziom stanów południowych czy północnych? Bo ładnych parę ;) lat od zakończenia wojny północ-południe stany południowe starają się dogonić połnocne jeżeli chodzi o dochód na głowę i wciąż im sporo brakuje... ale nam udałoby się to oczywiście w 15-20 lat:) Ale niezależnie od tej śmiałej dość tezy też uważam że europejski socjalizm wcale nam w tym gonieniu nie pomaga :) a moim ulubionym, cytowanym zdaniem nadużywanym obecnie w Niemczech jest "ujemny WZROST gospodarczy" :):):) Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 19:40 Hehehe, rpzecież wiadomo, ze paliwo ma duży udział w koszyku inflacyjnym. Gdybyśmy obniżyli ceny paliw wiele towarów by staniało. Tnac podatki osiągnęlibyśmy niesamowity wzrost gospodarczy. Popatrz np. na Irlandie-niskie podatki, brak ingerencji państwa plus wsparcie dla Nowych technologii... efekty widoczne so gołym okiem... Ale będąc w Eurokołchozie... -- iberia29 napisała: tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle Link Zgłoś
szymizalogowany Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 21:45 Zanim bedziesz chcial rozmawiac o ekonomii to naucz sie rozrozniac forumowiczow - tamten ma "_" w naziwe i to nie jestem ja tylko moj podszywacz zwany kiedys Heniem a potem Woman.30. Teraz podszywa sie pode mnie. Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 21:47 Plaga podszywaczy łączy się teraz z ich bezczelnością... Teraz podszywacz może nawet oskarżyć o bycie podszywaczem osobę któą sam udaje! Skandal... -- iberia29 napisała: tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle Link Zgłoś
szymizalogowany Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 21:51 szymi_zalogowany napisała: > Plaga podszywaczy łączy się teraz z ich bezczelnością... > > Teraz podszywacz może nawet oskarżyć o bycie podszywaczem osobę któą sam udaje! > Skandal... Napisz lepiej w opisie ze slucham dance'u z lat 90 tez polskiego a nie hip hopu cymbale hehe. Od hip hopu wole disco polo. Serio. Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 21:51 Twoj gust jest pwoszechnie znany... -- iberia29 napisała: tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle Link Zgłoś
devote Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 22:14 szymizalogowany napisał: > > I ty Devote i ten Wowo - przestancie juz glupoty opowiadac bo tak rodza sie > legendy :) a ty zrozum co sie do ciebie mowi sedan o nazwie 325i ma silnik o pojemnosci 3.0 (inne oznaczenie modelu niz silnik pod maska) tylko oto mi chodzilo a to ze coupe jest na starej plycie to wiem bo juz o tym pisalem Link Zgłoś
szymizalogowany Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 22:18 devote napisał: > szymizalogowany napisał: > > > > > I ty Devote i ten Wowo - przestancie juz glupoty opowiadac bo tak rodza s > ie > > legendy :) > > > a ty zrozum co sie do ciebie mowi > sedan o nazwie 325i ma silnik o pojemnosci 3.0 (inne oznaczenie modelu niz > silnik pod maska) > tylko oto mi chodzilo > > > a to ze coupe jest na starej plycie to wiem bo juz o tym pisalem oj Devote smerfie marudo z USA w starej jettcie :) przestan wprowadzac w blad - nie znasz sie na takich samochodach wiec o czym ty piszesz :) nawet nie jechales nigdy ani sednaem ani kupeta hehe pa! Link Zgłoś
devote Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 22:55 moze sie i nie znzam ale wiem to co wyczytalem na oficjalnej stronie bmw usa i moze to nie prawda smerfie madralo ? Link Zgłoś
devote Re: przestancie dzeci juz macic :) 28.11.05, 22:59 > > 325 i - 219 KM 2,5 litra magnezowy blok buda E90 ty caly czas twierdzisz ze 325i ma 2.5 guzik prawda w usa 325i ma silnik 3.0 3.0 silnik beda marudzil tak dlugo dopoki ty bedziesz sie madrowal Link Zgłoś
wowo5 Re: przestancie dzeci juz macic :) 29.11.05, 03:35 Ej Szymi Szymi. Upierasz sie, a nie masz racji. I kto tu jest dzieckiem. A swoja droga to sie zdumialem, ze w Polsce BMW nie oferuje wcale 3 z benzynowym R6, przynajmniej wg strony BMW.pl. Jest tylko 6 diesel i dwie 4. Paranoja. www.bmwusa.com/vehicles/3/2006325isedan/techdata.htm Link Zgłoś
robert888 to ja mam jedno pytanko: 30.11.05, 12:12 czy ten magnezowy blok to taki z wbudowanymi fabrycznie magnetyzerami? Z magnetyzerem oleju włącznie? No nareszcie! Gdzie można zdobyć magnetyzer spryskiwacza? Podobno wtedy woda zamarza w temp - 10 stopni. Link Zgłoś
marekatlanta71 Hihihi, VW za ponad $100K... 29.11.05, 04:43 Ciekawe czy choc jeden sprzedaja.... Link Zgłoś
devote Re: Hihihi, VW za ponad $100K... 29.11.05, 22:41 dobry samochod tyle ze znaczek VW na masce i dlatego ten twoj grymas technicznie to jest fajna limuzyna.A8 z tym samym motorem tylko 118k$ A8 12cyl 118k$ VW 12cyl 96k$ Link Zgłoś
greenblock Re: VW w USA 30.11.05, 03:02 Dewot gostek, mam dwa pytania: 1. Co kogo w PL obchodzi cena Ludowozu sprzedawanego w USofA ale montowanego w Brasil lubo Mexico? 2. devote 27.11.05, 19:50 + odpowiedz sedan 325Ci ma silnik 3.0 30,900$ 325Ci to sedan - co Ty palisz? Wracaj lepiej do Polski, bo emigracja Ci wyraznie nie slurzy! Link Zgłoś
greenblock Re: VW w USA 30.11.05, 03:19 Dewot, pewnie zaczoles jurz chodzic w tej swojej czapce-niewidce? Pasuje do kierowcy Ludowozu jak lopata do duupy! Link Zgłoś
devote Re: VW w USA 30.11.05, 03:29 mozesz przetlumaczyc na polski bo nic nie rozumiem co pleciesz? i nie badz wiesniakiem i nie ukrywaj sie pod innym nickiem Link Zgłoś
greenblock Re: VW w USA 30.11.05, 03:35 A w jakim modelu jest 2.5 liter benzin? Pewnie w sedanie 320Ci ... zenada! Link Zgłoś
dziadek_piaskowy Re: VW w USA 30.11.05, 04:12 niesamowicie smieszna roznica w cenie pomiedzy GL i 1.8T bo tylko 4000 papierow roznicy za extra 65 koni,a 65 koni to jest juz inne auto. Link Zgłoś
greenblock Re: VW w USA 30.11.05, 09:29 Nieprawda - to ten sam zlom Hecho en Mexico, Meine Freunde! Link Zgłoś
devote Re: VW w USA 30.11.05, 18:35 greenblock napisała: > Nieprawda - to ten sam zlom Hecho en Mexico, Meine Freunde! widzisz durniu jeden nawet nie wiesz ze golf 4 na rynek polnocno amerykanski jest robiony w Brazylii Link Zgłoś