xystos Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 13:28 Moj starszy kolega napalil sie na to auto (149 900 sek = 59 960pln), ani on ani ja nic nie wiemy o tym aucie,czy mozecie podzielic sie Waszymi odczuciami tego modelu ? , poradzic cos ?.Pzdr. Link Zgłoś
des4 Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 13:55 W Polsce chodziło to jako DaewoTacuma, obecnie Chevrolet Rezzo, konstrukcja dosyć leciwa, w obecnej budzie z drobnym liftingiem sprzedaje się od min. 7 lat. Typowy minivan, dosyć bogate wyposażenie, minus to tandetne plastiki i design wnętrza jak sprzed 10 lat, no i trochę słabo z ergonomią, podobno z usterkowością jest przywoicie, dobra praktyczna oferta dla rodziny bez inklinacji typu "Szybcy i Wściekli"... Link Zgłoś
radioaktywny Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 14:23 Model cieszy sie dobra opinia. Nie jest awaryjny. Jakis czas temu w Auto Swiecie bylo porownanie Nissana Tino i Tacumy. Wygrala Tacuma.... Link Zgłoś
xystos Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 16:09 Re:radioaktywny 02.12.05, 14:23 .. a jak sprawa przedstawia sie z korozja (b.wazne u nas)? czy elektronika nie "siada" ?. W moim katalogu (2006) z ktorego kolega na Tacume sie napalil ; pisza ze to nowy model,ze niby Pinifarina auto rysowal motor 2,0lt. z 121hp przy 6000 obrotach,moment:176Nm/4000 obrotow, czy o tym samym modelu mowimy ?. Pzdr. Link Zgłoś
radioaktywny Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 18:21 Pinifarina projektowal nadwozie Tacumy przed klku laty, gdy wchodzila do produkcji. Czy lifting pochodzi rowniez od Pinifariny, tego nie wiem. Koreanczycy postawili sobie ambitny cel wyprodukowania porzadnego auta dlatego w konstrukcji maczali palce najlepsi - nadwozie Pinifarina, zawieszenie Porsche, a silnik 2,0 litrowy to zdaje sie konstrukcja australijskiego Holdena. Rdza podobnie jak w innych nowszych produktach koraeanskich - nieobecna. Z uwagi na dobra i stosunkowo mloda konstrukcje Chewrolet w Tacumie nic praktycznie nie zmienial poza delikatnymi zmianami linii karoserii i podobno modyfikacja zawieszenia polegajaca na wyeliminowaniu zlabszych jego punktow i utwardzeniu. Tak jak pisal moj poprzednik nowy model u nas nazywa sie Chewrolet Rezzo. Pozdrawiam Link Zgłoś
radioaktywny Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 18:23 Aha, zapomnialem jeszcze dopisac, ze swojego czasu mialem Leganze, ktora ma taka sama elektronike jak Tacuma, i przez prawie 4 lata (tyle ja mialem) nie bylo zadnej usterki w elektryce. Link Zgłoś
waskes29 Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 19:48 Nie wiem moze juz to pozmieniali ale jeszcze za czasow deawoo wnetrze bylo okropnie plastykowe i tandetne . Mi sie kompletnie nie podoba ale podobno jezdzi uczciwie bez fajerwerkow i bez wiekszych wpadek. Link Zgłoś
szymi_zalogowany Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 20:46 Hehe, w tej cenie w USA można już mysleć o Chryslerze Town&Country a nie jakimś DajEwo Takumie... Ale tak jak już kiedyś pisałem, najlepiej wyjechać do USA... W kwesti tego Daewoo-lepiej rozejrzeć sie za czymś większym. Jeśli kryterium ejst cena, to pomyśl o użyeanym VW Sharanie, Fordzie Galaxy albo Renault Espace. Jeśli miałbym kupić vana, to osobiście wybrałbym Espaca, to prawdziwie europejski van na potrzeby prawdziwego Europejczyka... -- iberia29 napisała: tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle Link Zgłoś