Dodaj do ulubionych

Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp

• xystos Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 13:28
      Moj starszy kolega napalil sie na to auto (149 900 sek = 59 960pln),
      ani on ani ja nic nie wiemy o tym aucie,czy mozecie podzielic sie Waszymi
      odczuciami tego modelu ? , poradzic cos ?.Pzdr.
      • des4 Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 13:55
        W Polsce chodziło to jako DaewoTacuma, obecnie Chevrolet Rezzo, konstrukcja
        dosyć leciwa, w obecnej budzie z drobnym liftingiem sprzedaje się od min. 7
        lat. Typowy minivan, dosyć bogate wyposażenie, minus to tandetne plastiki i
        design wnętrza jak sprzed 10 lat, no i trochę słabo z ergonomią, podobno z
        usterkowością jest przywoicie, dobra praktyczna oferta dla rodziny bez
        inklinacji typu "Szybcy i Wściekli"...
        • radioaktywny Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 14:23
          Model cieszy sie dobra opinia. Nie jest awaryjny.
          Jakis czas temu w Auto Swiecie bylo porownanie Nissana Tino i Tacumy.
          Wygrala Tacuma....
          • xystos Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 16:09
            Re:radioaktywny 02.12.05, 14:23

.. a jak sprawa przedstawia sie z korozja (b.wazne u nas)?
            czy elektronika nie "siada" ?.

W moim katalogu (2006) z ktorego kolega na Tacume sie napalil ;
            pisza ze to nowy model,ze niby Pinifarina auto rysowal
            motor 2,0lt. z 121hp przy 6000 obrotach,moment:176Nm/4000 obrotow,
            czy o tym samym modelu mowimy ?. Pzdr.
            • radioaktywny Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 18:21
              Pinifarina projektowal nadwozie Tacumy przed klku laty, gdy wchodzila do
              produkcji. Czy lifting pochodzi rowniez od Pinifariny, tego nie wiem.
              Koreanczycy postawili sobie ambitny cel wyprodukowania porzadnego auta dlatego
              w konstrukcji maczali palce najlepsi - nadwozie Pinifarina, zawieszenie
              Porsche, a silnik 2,0 litrowy to zdaje sie konstrukcja australijskiego Holdena.
              Rdza podobnie jak w innych nowszych produktach koraeanskich - nieobecna.
              Z uwagi na dobra i stosunkowo mloda konstrukcje Chewrolet w Tacumie nic
              praktycznie nie zmienial poza delikatnymi zmianami linii karoserii i podobno
              modyfikacja zawieszenia polegajaca na wyeliminowaniu zlabszych jego punktow i
              utwardzeniu. Tak jak pisal moj poprzednik nowy model u nas nazywa sie Chewrolet
              Rezzo.
              Pozdrawiam
              • radioaktywny Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 18:23
                Aha, zapomnialem jeszcze dopisac, ze swojego czasu mialem Leganze, ktora ma
                taka sama elektronike jak Tacuma, i przez prawie 4 lata (tyle ja mialem) nie
                bylo zadnej usterki w elektryce.
                • waskes29 Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 19:48
                  Nie wiem moze juz to pozmieniali ale jeszcze za czasow deawoo wnetrze bylo
                  okropnie plastykowe i tandetne .
                  Mi sie kompletnie nie podoba ale podobno jezdzi uczciwie bez fajerwerkow
                  i bez wiekszych wpadek.
    • mati_lecha Wg mnie Tacuma to jeden z najładniejszych vanów. 02.12.05, 19:39
    • szymi_zalogowany Re: Chevrolet "TACUMA" 2,0LT. 121 mp 02.12.05, 20:46
      Hehe, w tej cenie w USA można już mysleć o Chryslerze Town&Country a nie jakimś
      DajEwo Takumie... Ale tak jak już kiedyś pisałem, najlepiej wyjechać do USA...

W kwesti tego Daewoo-lepiej rozejrzeć sie za czymś większym. Jeśli kryterium
      ejst cena, to pomyśl o użyeanym VW Sharanie, Fordzie Galaxy albo Renault
      Espace. Jeśli miałbym kupić vana, to osobiście wybrałbym Espaca, to prawdziwie
      europejski van na potrzeby prawdziwego Europejczyka...

--
      iberia29 napisała:
      tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka