Dodaj do ulubionych

Potrafię w...ć nawet Policję

17.10.02, 21:07
Jechałem dzisiaj tzw. obwodnicą Torunia, w godzinach powiedzmy to
przedpołudniowych. Jadę sobie lewym pasem, coś ok. 140 km/h, na prawym same
tiry i dostawczaki.

Wtem widzę że lewym "muli się" policyjny podstarzały passat, a wnim dwóch
głombów w białych czapach. Jadą ok. 130 - 135 km/h, dojeżdżam do nich dość
szybko, a oni nic. jadę tak jakiś czas, zbliżam się jeszcze bardziej, i
zmuszam władzę do posłusznego wjazdu w szpaler Tir-ów jadących ok. 95 km/h.

Wyprzedzam "krzaczne suszarkowe stworki" i widząc wyraźne ich wkórwiene
uwalniam 150 KM odjeżdżając w siną dal........

Pozdr. BARKAS. Octavia 1.8T.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Zapisz mi w spadku swoje nerki IP: *.atlanta.ga.us 17.10.02, 21:43
      Zapisz mi w spadku swoje nerki jezeli tylko beda w stanie nadajacym sie do transplantacji.
      • barkas Re: Zapisz mi w spadku swoje nerki 17.10.02, 22:32
        Dobrze marku, tylko podeślij mi mailem swoje dane:))
      • barkas Re: Zapisz mi w spadku swoje nerki 17.10.02, 22:32
        Dobrze Marku, tylko podeślij mi mailem swoje dane:))
    • Gość: Adam Re: Potrafię w...ć nawet Policję IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 17.10.02, 22:18
      Szkoda,że nie wrzuciłeś im granatu do środka. Jak znam życie to te cwaniaczki
      chwilę potem stały z radarem w krzakach w celu OKRADANIA KIEROWCÓW z pieniędzy,
      które powinny trafić do ich rodzin, a nie w formie wymuszonych łapówek
      powędrować z rąk tych skórwysynów do melin !!!!!!!!!!!!!!

Szanuję ciężką dolę policjantów pozostałych formacji, ale kanalia czająca się w
      krzakach pod pozorem dbania o bezpieczeństwo zasługuje tylko na kulę w
      łeb!!!!!!!!!!
      • Gość: młody Re: Potrafię w...ć nawet Policję IP: *.pl 17.10.02, 22:31
        Gość portalu: Adam napisał(a):

> Szkoda,że nie wrzuciłeś im granatu do środka. Jak znam życie to te cwaniaczki
        > chwilę potem stały z radarem w krzakach w celu OKRADANIA KIEROWCÓW z
        pieniędzy,
        >
        > które powinny trafić do ich rodzin, a nie w formie wymuszonych łapówek
        > powędrować z rąk tych skórwysynów do melin !!!!!!!!!!!!!!
        >
        > Szanuję ciężką dolę policjantów pozostałych formacji, ale kanalia czająca się
        w
        >
        > krzakach pod pozorem dbania o bezpieczeństwo zasługuje tylko na kulę w
        > łeb!!!!!!!!!!

Tak czytam twoje posty i stwierdzam że mocno przesadzasz i uogólniasz.
        Ja szanuję również drogówkę która NIGDY NIE BIERZE i pilnuje ograniczeń
        prędkości w miejscach szczególnego zagrożenia.(szkoła, przystanek,
        niebezpieczne skrzyżowania).
        Swoją drogą gdyby rozwój infrastruktury postępował można by w różny sposób
        wyeliminować poprzez przebudowę wiele miejsc niebezpiecznych ale dopóki one są
        to policja powinna czy się nam podoba czy nie pilnować zachowania kierowców.

Poza tym zgadzam się z tobą że powinni wyjść z krzaczorów i pilnować zachowań
        kierowców, cwaniaczków, chamów i karać ich za to.

pzdr
    • Gość: młody różnica 5-10 km/h a ty SZYBKO dojeżdżasz :))) IP: *.pl 17.10.02, 22:22
      poza tym skąd wiesz że się wq... zdenerwowali?
      patrzysz przez pryzmat własnej osoby?
      jak cię ktoś zgania z lewego pasa to stajesz się złośliwy i się wq...?
      • Gość: Gal Re: różnica 5-10 km/h a ty SZYBKO dojeżdżasz :))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.02, 22:46
        >Tak czytam twoje posty i stwierdzam że mocno przesadzasz i uogólniasz.
        >Ja szanuję również drogówkę która NIGDY NIE BIERZE

Hmmm... Znasz takich, czy choćby takiego jednego? Ale tak naprawdę znasz i
        jesteś pewien?
        Być może coś do myślenia da Ci fakt, że JEDYNYM wydziałem (częścią) policji w
        którym nie ma wakatów - jest właśnie drogówka... Codziennie świeże mięsko.

Sorry, ale Twój post przypomina mi oficjalne listy rzeczników prasowych
        policji do redakcji gazet, następnego dnia po artykule na temat łapówkarstwa,
        w stylu "Jedna czarna owca nie może szargać dobrego imienia tysięcy uczciwych
        i ofiarnych..." itp. itd.

Pzdr.
        Stary Gal

• Gość: młody Re: różnica 5-10 km/h a ty SZYBKO dojeżdżasz :))) IP: *.pl 17.10.02, 23:28
          Gość portalu: Gal napisał(a):

> >Tak czytam twoje posty i stwierdzam że mocno przesadzasz i uogólniasz.
          > >Ja szanuję również drogówkę która NIGDY NIE BIERZE

> Sorry, ale Twój post przypomina mi oficjalne listy rzeczników prasowych
          > policji do redakcji gazet, następnego dnia po artykule na temat łapówkarstwa,
          > w stylu "Jedna czarna owca nie może szargać dobrego imienia tysięcy uczciwych
          > i ofiarnych..." itp. itd.

może źle się wyraziłem zwracając się do Adama...niby niuans a jednak różnica

jeszcze raz....stwierdzam że mocno przesadzasz w swej agresji i zacietrzewieniu
          wobec policji(mnie też wqr... ale bez przesady, złość piękności szkodzi)
          i uogólniasz(jak wiadomo nie każdy bierze)

jest taka przypowieść kiedy Bóg mówi że nie zniszczy miasta jeśli znajdzie się
          choćby 100 sprawiedliwych, ludzie nalegają...nie zniszczy jeśli znajdzie się
          10, ludzie nalegają...nie zniszczy choćby i jeden sprawiedliwy się znalazł...
          morału nie pamiętam...ale tak mi się skojarzyło ;-)

ja wierzę że są i uczciwi policjanci

czy powiesz każdemu patrząc mu w oczy że bierze??? ja nie

wiem że jeśli ja bym był policjantem to NIGDY bym nie wziął, każdy ocenia przez
          pryzmat swojej osoby i tego się trzyma...

pozdrawiam
          p.s. była kiedyś rozmowa w "trójce" na temat łapówkarstwa wśród "drogówki"...
          ...głosy przeważające brzmiały podobnie jak Twój i Adama
          zadzwonił policjant, młody, głos jego brzmiał szlachetnie i słychac było że
          jest człowiekiem na poziomie
          skomentował parę zarzutów...powiedział że "szczęśliwców"(jak to określił
          redaktor i słuchacze) którzy otrzymali pouczenie spotkał w swej pracy wielu,
          na pytanie czy kiedykolwiek wziął odpowiedział bez wahania "nigdy w życiu"

można do tego wydarzenia podejść sceptycznie i powiedzieć że kłamał
          ale przecież wypowiadał się jako słuchacz-policjant, zagwarantowaną miał
          anonimowość więc ja mu wierzę...i pewien jestem że takich jak on trochę w
          policji także jest i uogólnieniami nie będę nigdy takich jak on oczerniał
          • ssaczek Re: różnica 5-10 km/h a ty SZYBKO dojeżdżasz :))) 17.10.02, 23:40
            Fantazja ludzi opowiadających o łapówkarzach z drogówki jest nieskończenie
            większa od samego łapówkarstwa i wiem co piszę!
            Drogówka to elita i większości nie stać na takie łapówki!
            • Gość: Adam Oj Ssaczku, Ssaczku:))) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.10.02, 10:05
              ssaczek napisał:

> Fantazja ludzi opowiadających o łapówkarzach z drogówki jest nieskończenie
              > większa od samego łapówkarstwa i wiem co piszę!
              > Drogówka to elita i większości nie stać na takie łapówki!

Naiwny jeszcze jesteś, ale ta "elita" to właśnie hieny żerujące na niewiedzy,
              strachu, a często zdenerwowaniu kierowców. Oczywiście, że nie wolno uogólniać
              bo i mnie zdarzyły się dwa (słownie dwa przypadki na 21 lat jazdy), że
              policjant "odpuścił", ale jaką masz pewność, że nie odbił sobie na następnym.
              To już kwestia mentalności, jeden jest grabażem drugi policjanten, a ktoś inny
              kurwą, ale wszystko sprowadza się do żerowania. Wypijmy zdrowie garstki
              porządnych służących w drogówce!!!!!! Dla reszty trzeba kopać doły!!!! Wyobraż
              sobie brawa kierowców przejeżdżających obok płonącego radiowozu, widzących
              truchło szmalcownika ściskającego radar w ręce ogarnięte przez płomienie po
              granacie fosforowym!!!!!!!!!To niestety pobożne życzenia i jeszcze długo rzeka
              pieniędzy będzie płynęła do ich plugawych kieszeni. JA NIE DAJĘ!!!!!!!!!
          • Gość: Łoli tak a'propos IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 09:49
            > p.s. była kiedyś rozmowa w "trójce" na temat łapówkarstwa wśród "drogówki"...
            > ...głosy przeważające brzmiały podobnie jak Twój i Adama
            > zadzwonił policjant, młody, głos jego brzmiał szlachetnie i słychac było że
            > jest człowiekiem na poziomie
            > skomentował parę zarzutów...powiedział że "szczęśliwców"(jak to określił
            > redaktor i słuchacze) którzy otrzymali pouczenie spotkał w swej pracy wielu,
            > na pytanie czy kiedykolwiek wziął odpowiedział bez wahania "nigdy w życiu"
            >
            > można do tego wydarzenia podejść sceptycznie i powiedzieć że kłamał
            > ale przecież wypowiadał się jako słuchacz-policjant, zagwarantowaną miał
            > anonimowość więc ja mu wierzę...i pewien jestem że takich jak on trochę w
            > policji także jest i uogólnieniami nie będę nigdy takich jak on oczerniał

Słuchałem tej audycji i chyba na jej zakończenie prowadzący opowiedział taki
            dowcip:
            " Policjant ze służby prewencji pisze podanie: "Z uwagi na ciężką sytuację
            materialną proszę o przeniesienie do "drogówki""
            Żebyśmy się dobrze zrozumieli , też jestem przeciwny uogólnieniom.

pozdrawiam.
            • Gość: krzaczor Re: tak a'propos IP: 194.204.190.* 18.10.02, 10:14
              ...jakbym tak od wszystkich brał to bym nie jeździł fiatem i nie mieszkał w
              bloku.. Panowie czy wam się wydaje, że wzięcie łapówki jest takie proste? W
              dzisiejszych czasach trzeba dbac o pracę.
              Przyżekam, że od dzisiaj nikogo nie puszczę bez mandatu. Żadnych ulg ... żeby
              niebyło, że nie ostrzegałem :)..
              • Gość: Adam Re: tak a'propos IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.10.02, 10:23
                Gość portalu: krzaczor napisał(a):

> Przyżekam,

Bez komentarza!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: punciako Re: tak a'propos IP: *.ien.com.pl / 192.168.100.* 18.10.02, 10:48
                Gość portalu: krzaczor napisał(a):

> > Przyżekam, że od dzisiaj nikogo nie puszczę bez mandatu. Żadnych ulg ...
                żeby
                > niebyło, że nie ostrzegałem :)..

krzaczor, przeciez wy i tak nikomu nie odpuszczacie...jestescie bez serca i bez
                litosci...wiec po co to gadanie..
                • pakuz Re: tak a'propos 18.10.02, 12:12
                  w ciagu ostatnich szesciu miesiecy:
                  dwa razy policjanci puscili mnie bez mandatu skonczylo sie na pouczeniu
                  mandat zaplacilem 3 razy (nigdy nawet nie bylo najdrobniejszej sugestii o
                  lapowke)
                  tez mnie wq...wiaja suszarki w krzakach :)
                  • Gość: Gal Re: tak a'propos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 14:45
                    To nawet miłe, że ludzie chca wierzyć w uczciwość innych i mam nadzieję, że z
                    czasem policjant drogówki biorący łapówki od kierowców będzie u nas taką samą
                    rzadkością jak w krajach na zachód od nas (lub na północ).
                    Niestety, to jeszcze śpiewka przyszłości. Jeżeli chodzi o osobiste
                    doświadczenia, w ciągu ostatnich 25lat co najmniej kilkukrotnie zostałem
                    puszczony bez mandatu i łapówki (czy prezentu - inna forma łapówki), w
                    pozostałych wypadkach albo sugerowano albo oczekiwano, że ja zasugeruję
                    rozwiązanie problemu bez zbędnej pisaniny (i tak było). Jeden jedyny raz
                    zdarzyło się, że mimo sugestii z mojej strony, policjant odmówił - a dokładnie
                    przewrócił oczami i szepnął: "Nie mogę, młodych mam na szkoleniu...".
                    Życzę bezproblemowej jazdy.
                    Gal
                    PS. Jeżdżę 60-80'000 rocznie, więc spotykam się z tymi panami od czasu do
                    czasu - mam zero punktów karnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka