Gość: Krzysiek IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 08:31 Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Seatem Toledo 1,6 Stella a Peugeotem 1,6 XR + klima . Z ubezpieczeniem wychodzą cenowo bardzo podobnie. Czy mógłbym prosić o opinie na ich temat. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wuj Re: Seat Toledo czy 307 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 09:59 Jeżeli ma to być auto do przewozów rodzinnych, to w Toledo jest dużo mniej miejsca z tyłu na nogi. Szczegół, ale czasem istotny Link Zgłoś
abrams Re: Seat Toledo czy 307 24.10.02, 10:06 Gość portalu: wuj napisał(a): > Jeżeli ma to być auto do przewozów rodzinnych, to w Toledo jest dużo mniej > miejsca z tyłu na nogi. Szczegół, ale czasem istotny Z kolei Seat bije na głowę 307 wiekością bagażnika: 500 vs. 330 l. A to przy posiadaniu rodziny jest równie istotne. Czyli myslę, że jak masz np. małe dziecko (dzieci) to bardziej liczy sie bagaznik, a ilość miejsca z tyłu mniej; dzieci starsze - odwrotnie. Link Zgłoś
Gość: wuj Re: Seat Toledo czy 307 IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 10:53 jasne, pytanie co jest istotne dla kupującego Link Zgłoś
greenblack Re: Seat Toledo czy 307 24.10.02, 11:01 A nie chcesz poczekać na nowe Megane 1.6? Seata bije na głowę. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Seat Toledo czy 307 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 11:27 greenblack napisał: > A nie chcesz poczekać na nowe Megane 1.6? Seata bije na głowę. Dla mnie NOWE MEGANE ma zbyt kontrowersyjny wygląd. Toledo mi się wydaje bardziej praktyczne ze względu na duży bagażnik i na mniejszą stratę wartości przy odsprzedarzy ( pochodzi od VW), natomiast 307 trochę lepiej mi się jeździło. Link Zgłoś
cactus Re: Seat Toledo czy 307 24.10.02, 11:19 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Seatem Toledo 1,6 Stella a Peugeotem > 1,6 XR + klima . Z ubezpieczeniem wychodzą cenowo bardzo podobnie. Czy > mógłbym prosić o opinie na ich temat. Niewątpliwie 307 jest nowoczesniejsza konstrukcją od Toledo (czyli tak naprawd mutacji Golfa IV). Ma to swóje odzwierciedlenie w cenie, bo odpowiednikiem 307 w Seacie jest Leon (czyli Toledo bez wystającego kufra). A więc tu za te same pieniądze dotajeszc coś więcej, czyli wspomniany bagaznik. Zastanów sie co jest dla Ciebie istotne, przejedź sie jednym i drugim (tu moze właśnie wyjść przewaga 307) i dopiero zdecyduj. Link Zgłoś
the-besciak Mam 307 :) 24.10.02, 11:59 Nie wiem jak się jeździ Toledo, bo po jeździe 307-ką wiedziałem że nie chcę jeździć niczym innym :) Super komfort, super bajerki (mnóstwo użytecznej elektroniki), niezłe osiągi, a i pewnie spalanie mniejsze niż w Toledo. No i do tego ten wygląd.....hmmmm.....nie spotkałem dziewczyny której by się nie podobał ;-) Leonem jechałem i miałem mieszane uczucia, do tego ma strasznie niskie zawieszenie i zawadza na dołkach. Jest to już trochę stara konstrukcja i na wartości straci więcej niż 307-ka, bo przestaną go robić za 2-3 lata. A wtedy takie samochody spadają na łeb na szyję. A jeśłi chodzi o 307 to zapytaj się dodatkowo o wrażenia w klubie Peugeota: www.peugeot.triger.com.pl Pozdrawiam t-b P.S. Dodatkowe pytania na priv: the-besciak@tlen.pl Link Zgłoś
Gość: cx Re: Mam 307 :) IP: *.luminet.pl / 10.0.0.* 24.10.02, 12:48 Dla mnie sprawa jest oczywista. Toledo to po prostu Golf a wiec konstrukcja stara i wychodzaca z produkcji. Przy tym slyszalem ze jest kiepsko wykonany. Polecam 307 teraz najlepszy w klasie, ewentualnie Corolla, Stilo. Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: Seat Toledo czy 307 IP: *.teleton.pl 24.10.02, 18:14 Nie myśl o takim szmelcu - Golfa sobie kup Link Zgłoś
Gość: al Re: Seat Toledo czy 307 IP: 217.153.95.* 25.10.02, 09:05 Panowie i panie Krotka wypowiedz na temat brata Toledo - Leona -wnetrze ma jak w Audi - moim zdaniem znacznie ladniejsze niz Golf ale to kwestia gustu -wedlug brytyjskiego WhatACara - zachowuje sie znacznie lepiej niz Golf -Golf moze lepiej trzyma cene kosztuje chyba wiecej takze czy nie wyjdzie to na jedno -moja druga polowa przejechala juz Leonem okolo 30tys - zadnych problemow -Z seatem mniejsza szansa ze Ci go ukradna ... to tylko moja opinia Link Zgłoś
Gość: remikC Re: Seat Toledo czy 307 IP: *.jgora.dialog.net.pl 24.10.02, 18:50 Moj dylemat jest inny Toledo czy Focus kombi comfort X Link Zgłoś
Gość: JK Re: Seat Toledo czy 307 IP: *.pl 24.10.02, 18:53 Co do bagaznika to pojemnosc to jedna sprawa, a dostep do niego to cos zupelnie innego. Znajomy ma Toledo i owszem bagaznik jest sporawy, ale dziura do niego jest umiarkowanej wielkosci. Zreszta sporo samochodow tak ma. Znaczy sie wkladanie i wyjmowanie bagazu jest utrudnione. Zeby sie dostac do tego co w glebi, trzeba wszystko wyciagac. Ja tam wole samochody z otwieranym calym tylem. Ale oczywiscie wszystko zalezy od tego, czy zalezy ci na przodzie czy na bagazniku. Link Zgłoś
Gość: 307 Re: Seat Toledo czy 307 IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 20:03 Proponuję zastanowić sie nad wersją 307KOMBI-duży bagaznik i miejsce na nogi Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Seat Toledo czy 307 IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 24.10.02, 21:41 Dziwny wybór.Powinno być Leon - 307 ,gdyż trudno porównywać sedana do hatchbacka. Jeśli Toledo ma większy bagażnik to 307 ma za to znacznie więcej miejsca tak z przodu jak z tyłu (tu w przypadku Toledo/Leon trudno mówić o komforcie z uwagi na rekordowo mały rozstaw osi 2510 mm) oraz łatwy dostęp do bagażnika z możliwościa powiększenia przez złożenie tylnej kanapy. 307 to lepszy wybór,a zwłaszcza dopłacając odrobine i kupujac 307 Kombi/SW o 200 mm większym rozstawie osi niż Toledo/Leon oraz opcjonalnie 7 miejscach podróżnych. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Bart JEŚLI 307 TO TYLKO W WERSJI "SW" IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 25.10.02, 09:10 Fajna bryka no i pojemna. Warto dołożyć. Link Zgłoś