Dodaj do ulubionych

E8 - w oczekiwaniu na 3.07

12.06.24, 12:58
Zaraz mnie skręci w oczekiwaniu na wyniki E8.
Egzaminy odpękane, oceny wystawione, zaświadczenia z konkursów zebrane. Nic więcej nie można zrobić, tylko czekać na wyniki a potem na listy zakwalifikowanych. Kołtun mi się skręci od tego czekania.
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 13:13
      Ale po co sobie (i byc moze dziecku) dokladasz cisnienia i stresu?
      Wszyscy czekali, czekaja i beda czekac tyle samo. Nie masz na to wplywu, dziecko zrobilo juz wszystko (oceny, egzamin i konkursy), co od niego zalezalo.
      • swinka-morska Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 13:19
        Dziecku nie dokładam.
        Bombelek aktualnie robi to z przyjemnością co co było bardzo limitowane przez ostatnie miesiące smile Bimba, kwitnie towarzysko, lata po sklepach, gra, ogląda, szlaja się po necie, wykorzystuje przyznany mu przeze mnie "urlop szkolny".
        A sobie siedzę w kąciku i niecierpliwię się bardzo.
        • princy-mincy Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 14:54
          To nie siedz tylko wez przyklad z dziecka smile
          • swinka-morska Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 16:07
            Tyle tylko że mi się robota nie skończyła smile
    • anilorak174 Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 13:26
      Ja od siebie dodam by dopilnować prawidlowego wpisanua na swiadectwie dodatkowych osiągnięć, konkursów itp. Bo jeśli nie bedzie to prawidlowo wpisane to nie będą przyznane dodatkowe punkty w rekrutacji.
      Mojej córce dwa razy szkoła poprawiała swiadectwo.
      • swinka-morska Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 14:12
        anilorak174 napisała:

> Ja od siebie dodam by dopilnować prawidlowego wpisanua na swiadectwie dodatkowy
        > ch osiągnięć, konkursów itp. Bo jeśli nie bedzie to prawidlowo wpisane to nie b
        > ędą przyznane dodatkowe punkty w rekrutacji.
        > Mojej córce dwa razy szkoła poprawiała swiadectwo.

Z ciekawości - co było źle? Nazwa konkursu, wskazanie z jakiego wykazu ten konkurs, jak był jego zasięg, czy coś jeszcze innego?
        Czy na świadectwie opisuje się ile punktów daje ten konkurs w rekrutacji?
        • anilorak174 Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 14:24
          Brak roku szkolnego, brak oznaczenia zasięgu. Tego typu. Corka konkursów miała chyba 5, o pomyłkę łatwo.
          Punktow na swiadectwie nie ma, konkursy wprowadzała szkoła podstawowa do systemu- tu też błędnie oznaczyła zasięg jednego z nich, była korekta. Potem liceum zweryfikowało punkty na podstawie wpisu na swiadectwie i zaświadczeń o zajętym miejscu.
        • princy-mincy Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 14:55
          U mojej byla wpisana ocena dobra zamiast bardzo dobrej, podobno zdarza sie, ze oceny sa zle zaciagniete z librusa.
        • annaboleyn Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 15:07
          U mnie było wpisane "laureat" zamiast "laureat piewszego miejsca". Musiałam poprosić organizatorów konkursu o prawidłowe zaświadczenie, szkoła z pierwszego wyboru oswiadczyła, że bez tego nie policzą punktów. Byli oblegani, więc zakładam, że to jakiś sposób na odsiew. Latałam jak kot z pęcherzem, zaświadczenie doniosłam. Potem się okazało, że bez tych paru punktów też by się tam dostała, ale oczywiscie wtedy tego nie mogłyśmy wiedzieć. Stres jak cholera smile
      • slonko1335 Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 18:36
        W klasie u mojego było bardzo dużo błędów, źle wpisane oceny, wolontariat, konkursy, osiągnięcia. Trzeba sprawdzić świadectwo, zwłaszcza oceny z przedmiotów kończących się we wcześniejszych klasach.
    • cranberries1983 Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 13:35
      dlaego nie ma co się nerwować smile
      już po frytkach smile
      wez na luz i idz na spacer
    • slonko1335 Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 13:42
      Faktycznie to czekanie chyba było najgorsze. Będzie dobrze.
    • szeptucha.z.malucha Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 14:21
      Ja jakoś jestem wyluzowana. Mamy w tabelce opcję - najlepszą, realną i najsłabszą. Lista ułożona sensownie, według faktycznych preferencji, zdany bdb egzamin językowy do ewentualnej klasy dwujęzycznej.
      Skupiam się na tu i teraz odnośnie bombelka - współorganizowaniem balu oraz zakończenia z pompą, leczenia urazu, pilnowaniem terminów występów artystycznych, wyjazdów. Trochę tego jest. Jeszcze rzutem na taśmę zapisał się młody na letnią szkołę fizyki (na szczęście były miejsca tam, gdzie chciał). I jakoś sam 3 lipca przyjdzie🤪
    • ponis1990 Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 14:23
      Mnie tam nic nie skręca, bo niczego to nie przyspieszy. Zleci szybko smile
    • lady.madrugada Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 14:23
      U nas luz. Wszystko, co można było zrobić zostało zrobione. Lista szkół ułożona sensownie, a dziecko nie ma jednej wymarzonej klasy, więc nawet jeśli to nie będzie klasa pierwszego wyboru to nic się nie stanie. Po zakończeniu roku jedzie na obóz, więc czas do 3 lipca szybko zleci.
    • mama-ola Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 15:28
      Aż spojrzałam na datę, czy nie sprzed roku wink Bo rok temu, gdy mój bombelek zdawał, był identyczny wątek. Ale nie, to nowy narybek się zmaga.
      Życzę wszystkim bombelkom pomyślnego ulokowania w fajnych placówkach, pełnym miłej młodzieży i wyrozumiałej kadry!
      • szeptucha.z.malucha Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 16:03
        Amen
        Dzięki w imieniu bombelka😁
    • ga-ti Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 18:12
      Słabe pocieszenie, ale ja mam matorzystę i czekam kilka dni dłużej. Staram się nie myśleć, co ma być to będzie, co mógł zrobić to zrobił, moje nerwy niczego już nie zmienią.

Niech się Wam powiedzie!
      • ga-ti Re: E8 - w oczekiwaniu na 3.07 12.06.24, 18:14
        Maturzystę przez u zwykłe oczywiście, nie wiem skąd tam o, bo nie od ó, tego jestem pewna 😆

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka