Dodaj do ulubionych

jedzie baba fiatem panda 50km/h

05.01.06, 21:29
jadę z wrocka.niedziela po 18 godzinie.przedemną sznur aut a na przodzie fiat
panda z blondi za kółkiem pędzi 50km/h przez 30 km. szlag trafia.Z naprzeciwka
też sznur ale jadą jakoś szybciej.
Wniosek jest taki:Praktyka na naukach jazdy do oporu.Czy szkoleniowcy nie
widzą co się dzieje.Taka prędkość to podobne zagrożenie jakby małolat jechał
180 nontop.
to na tyle.
Obserwuj wątek
    • kompletny_idiota Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 21:41
      Czy widziales tam zakaz jechania z predkoscia 50 km/h? Nie? To znaczy ze
      jechala przepisowo.
      • matejator Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 22:10
        nienawidzę takich jak ty co myślą że mogą uporzykrzać życie innym i jadą 50
        blokując ruch lub z maksymalną dopuszczalną lewym pasem.co wy z policji
        jesteście?najgorsze jest to że przez taką pi...ę ktoś komu się spieszyło a
        jechał za nią ciął na trzeciego i powodował mnóstwo niebezpiecznych sytuacji.nie
        byłem tam ale dam głowę że baba z Pandy jechała wisząc na kierwownicy cała
        przerażona ze musi prowadzić.jak się nie umie jeździć oraz nie potrafi myśleć o
        innych uczestnikach ruchu nie należy siadać za kółkiem.
        • waskes29 Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 22:17
          matejator napisał:

> nienawidzę takich jak ty co myślą że mogą uporzykrzać życie innym i jadą 50
          > blokując ruch lub z maksymalną dopuszczalną lewym pasem.co wy z policji
          > jesteście?najgorsze jest to że przez taką pi...ę ktoś komu się spieszyło a
          > jechał za nią ciął na trzeciego i powodował mnóstwo niebezpiecznych
          sytuacji.ni
          > e
          > byłem tam ale dam głowę że baba z Pandy jechała wisząc na kierwownicy cała
          > przerażona ze musi prowadzić.jak się nie umie jeździć oraz nie potrafi myśleć
          o
          > innych uczestnikach ruchu nie należy siadać za kółkiem.

Co to znaczy ze komus sie spieszylo ?Ja sobie jezdze jak chce- mam ochote
          jechac 50km/h to sobie jade i ch*j mnie obchodzi ze komus za mna sie
          spieszy,niech sobie wyjedzie wczesniej to zdarzy , a nie ze ja mam jechac
          tyle ile innym pasuje.
          Nie czula sie na silach to sobie jechala ile chciala byle nie robila tego na
          lewym pasie jak jest wiecej a jesli jest po jednym w kazda strone to trudno
          trzeba sie dostosowac ,przepisow nie lamala.
          • matejator Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 22:46
            a wy jako ludzie świetnie zorganizowani i zawsze wyjeżdzający wcześniej nigdy
            się nie spieszyliście?ja na co dzień jadę sobie tak jak cała reszta ale czasem
            mi sie spieszy i wtedy wolę żeby lewy pas był wolny i taka baba nie jechała 50
            km/h.co mają powiedzieć ludzie którzy pracują samochodem.ich nikt nie będzie
            słuchał że jakaś ciotka klotka jechała 50 km/h bo się bała szybciej(chyba że na
            drodze był śnieg czy szklanka).
            Nie rozumiem dlaczego mam być wyrozumiały dla takiej baby jako innego uczestnika
            ruchu?dlaczego ona nie może być dla mnie wyrozumiała?ja wiem że dla was jazda
            utrudniająca życie innym(oczywiście w zgodzie z przepisami,nie namawiam do
            łamania chodzi mi o to co napisaliście że taka jazda nie jest zakazana) to nic
            złego.tylko potem wszyscy się dziwią skąd agresja na drodze.a to właśnie przez
            takich co nie mogą ustąpić innemu i do końca tkwią przy swoim nawet jadąc 50
            km/h autostradą powodując furię u innych.na prawdę myślcie o innych na drodze.
            a co do tego że nie czuła się na siłach.samochód to bardzo niebezpioeczna
            maszyna i jak ktoś sie nie czuje na siłach to niech do niej nie wsiada.ja wolę
            jak ktoś zapieprza najwyżej walnie w drzewo, wyleci z zakrętu i zginie ale on.a
            taka baba która jest cała spięta bo nie czuje się na siłach wykonuje różne
            dziwne manewry prowokuje inncyh do wyprzedzania w niedozwolonych miejscach i na
            trzeciego jest najbardziej niebezpieczna.to tak samo jakby miała zaraz zasnąć za
            kierownicą.
            co do kursów dla wyprzedzających na trzeciego.słyszałeś kiedyś o takich
            kursach.ja nie.chętnie bym poszedł ale wątpie czy jest bezpieczna metoda takiego
            wyprzedzania(jedynie bardzo mocne auto).
            JEŻELI KTOŚ NIE CZUJE SIĘ NA SIŁACH NIE NIE SIADA ZA KÓŁKIEM
            • waskes29 Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 23:01
              No to w ten sposob jesli wiekszosc zacznie jezdzic 160km/h to wszyscy inni
              tez beda sie musieli dostosowac bo im sie spieszy,to samo wprowadzimy na
              chodniku wszyscy beda musieli biegac bo idac powoli utrudniaja tym ktorym
              sie spieszy .
              Ja jak ochote jechac wolno to jade i naprawde mam w dupie ze komus sie spiszy
              bo na drodze nigdy nikomu nie powinno sie spieszyc {pomijam pojazdy
              ratunkowe}.
              W Niemczech poczatkujacy kierowcy jezdza specjalnie dostosowanymi
              samochodami ktore nie moga przekraczac 40km/h i wszyscy ladnie jada za nimi i
              moze dlatego tam ginie kilka razy mniej ludzi niz u nas .
              Co to kur* za argument ze komus sie spieszy?
            • macgregor-72 Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 23:02

> ja wolę
              > jak ktoś zapieprza najwyżej walnie w drzewo, wyleci z zakrętu i zginie ale on.

i pewnie wolisz aby na tym zakręcie, na którym nie wyrabia właśnie na zewnętrznej trafia na Ciebie?
              • matejator Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 23:37
                życzenie śmierci komuś to troche za dużo jak na forumowe przekomarzanki.poza tym
                ja nie jeżdżę z takimi prędkościami na co dzień.baba jechała źle i niepotrzebnie
                ją bronicie.chyba tylko dla dobra sprawy albo żeby bronić waszej niezależnosci
                za kółkem, w końcu nie po to walczyła solidarność o naszą niepodległość.
                • kompletny_idiota Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 23:53
                  Ja tez walczylem o niepodleglosc. Zostal mi nawet transparent z napisem PRECZ Z
                  BABAMI !!
                • macgregor-72 Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 23:53
                  Ja śmierci nikomu nie życzę w przeciwieństwie do Ciebie. Poza tym po co tekst o Solidarności? A jednak wolę powlec się parę km niż nagle na drodze bez pobocza przed szczytem wzniesienia ujrzeć jakiegoś miszcza prędkości wyprzedzającego z naprzeciwka na trzeciego.
                  • matejator Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 06.01.06, 00:26
                    a co ty myślis że ja chce żeby ktoś mi wyskoczył z zza wzniesienia czy ja tak
                    wyprzedzam?jeżeli tak to się mylisz.ale jazda przez 30 km 50km/h nawet 70 i
                    blokowanie ruchu to przesada.tak jak napisałem jak ktoś nie czuje się na siłach
                    niech nie siada za kółkiem, bo ja bardziej boję się takich ludzi niż demonów
                    prędkości.im po prostu nie wchodzę w drogę.a takie osoby jak blondi z Pandy
                    potrafią zmienić pas bez migacza(OSTATNIO MIAŁEM PRAWIE ROZPRAWĘ W SĄDZIE
                    GRODZKIM BO KOBIETA ŚCIĘŁA ZAKRĘT[POLICJA BYŁA PO MOJEJ STRONIE]I WMAWIAŁA ŻE
                    JA W NIĄ WJECHAŁEJECHAŁEM Z DZIECKIEM MUSIAŁBYM BYĆ IDIOTĄ ŻEBY TAK
                    RYZYKOWAĆ].wolę przewidywalnych szaleńców(wyprzedzanie,prędkość) niż wqr...
                    zawalidrogi które są spanikowane za kierownicą(notabene to one źle zareagują w
                    ekstremalnej sytuacji) i jeżdżą strasznie nieprzewidywalnie.
        • kompletny_idiota Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 22:22
          Jak komus sie spieszylo to powinien byl wyjsc wczesniej z domu zamiast pchac
          sie na trzeciego i wyprzedzac. Ja wlasnie takich baranow nienawidze. Jak sie
          nie umie wyprzedzic baby w samochodzie jadacym 50 km/h to znaczy ze samemu
          trzeba pojsc na dodatkowe kursy.
          Dla baby ty jestes innym uczestnikiem ruchu i baba powinna dla ciebie
          przyspieszyc, tak? A ja ci mowie ze ty powinienes dla baby zwolnic bo ona na
          tej samej zasadzie jest dla ciebie innym uczestnikiem ruchu i ma dokladnie
          takie samo prawo do tej drogi jak ty.
          Jak ci sie nie podoba jazda po drogach publicznych to sobie wynajmij tor Monza
          na pare godzin.
      • woofer Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 22:18
        no to spróbój kompletny_idioto jechać 50 po autostradzie.Tirowcy na pewno będą
        zadowoleni.
        takie osoby powinny jezdzić w kółko po placu rok czasu potem drugi po ulicy na
        nauce...albo wcale...od czego są PKSy
        • kompletny_idiota Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 22:36
          Tirowcy na pewno będą
          > zadowoleni.

Jak ja jade autostrada to na pewno sa zadowolone Tirowki.
          • androx Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 23:01
            Zbyt wolna jazda to też zagrożenie w ruchu drogowym. Teoretycznie można za to dostać mandat.
            Też napotykam na swojej drodze takie obiekty wolnobieżne np ciągnik z przyczepą (ale one często zjeżdzają na pobocze) lub np. autosan PKS. Jeśli jadę za nim to gdzieś tam znajdę miejsce i szybko wyprzedzę. Ale gorzej, jak jestem któryś tam w kolejce a przede mną auta ze słabymi silnikami lub/i kierowcami. Wtedy sam boję się wyprzedzać, bo jadą ciasno i nie ma gdzie się zmiescić w razie czego lub co gorsza - może taki nie patrząc w lusterko wyskoczyć mi w bok auta.
            Dawno temu byłem w Anglii. Tam nauka jazdy polega na uczeniu szybkiej, zdecydowanej jazdy ! Nawet autobusy po wąskich, wiejskich drogach zasuwają jak rajdówki ! Gdyby nie to - korki byłyby wielokilometrowe, bo Angole mają wielokrotnie wiecej samochodów. Natomiast drogi główne są wielopasmowe - problem znika (częściowo). Co do nauki jazdy jeszcze - prawo jazdy jest przyznawane jakoś etapowo. Najpierw można jeździć wolniej wożąc na aucie specjalną tablice. Po jakimś czasie trzeba zdać kolejny egzamin. Pamiętam jaki byłem zszokowany widząc babcie ostro jeżdzące po miasteczkach ! Ale inaczej się tam nie da. I nas to czeka, szczególnie że drogi mamy mało przepustowe.
            • kompletny_idiota Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 23:17
              Gosciu ma jeszcze duzo do nauczenia, nie tylko na drodze. On szacuje ludzi
              wedlug tego czym jada i czy to baba czy chlop. Pewnie wedlug niego powinno sie
              dopuscic do ruchu tylko mlodych facetow (do najwyzej czterdziestki) i zakazac
              samochodow starszych niz dwuletnie. A znaki powinny pokazywac nakazana predkosc
              minimalna.
              Zwykly chlystek ktoremu sie spieszy do pracy, ale jak juz tam dojedzie to sie
              maksymalnie opie...
        • macgregor-72 Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 22:53
          Jazda autostradą a zwykłą drogą to są dwie zupełnie inne sprawy. W tym przypadku jadąca Pandą jechała po zmierzchu i była oślepiana przez jadący znaprzeciwka sznur samochodów (czego nie ma ma lub nie powinno być na autostradzie). Poza tym tutaj może też uważała aby nie trafić znienacka na jakąś szaroburą postać na jezdni (czego na autostradzie nie ma). Poza tym jak będzie więcej jeździła, a nie tylko odwoziła swojego faceta po zakrapianej alkoholem imprezie, to się "wyrobi".
          • dlugopisem Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 05.01.06, 23:12
            ja rok temu przejechałem trasę Wawa - Gdańsk z prędkością 70km/h na ekspresówce
            to 90km/h bo miałem dobry humor, ale staram się nie blokować, jak nadarzyła się
            okazja to przepuszczałem ich zjeżdzając bliżej pobocza
            • matejator Re: jedzie baba fiatem panda 50km/h 06.01.06, 00:28
              bardzo dobrze.nikt ci nie zabroni takiej jazdy.ważny abyś tak jak piszesz
              pozwolił wyprzedzić się innym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka