mislimuna 11.01.06, 16:52 Co sadzicie o tym modelu?? Silnik 1,4, 90 KM.Jak sie uzytkuje? Link Zgłoś Obserwuj wątek
januszz4 Re: OPEL ASTRA III 12.01.06, 00:48 Silnik 1,4 w Oplu Astrze III jest słabszy niż silnik 1,4 w Oplu Astrze II. Zmieniono jego konstrukcję (kanały dolotowe), ale dzięki temu troszke mniej pali. jednak jeśli już, to radzę kupić z silnikiem 1,6 (on też jest słabszy - to znaczy ma gorsze przyspieszenie niż taki sam silnik 1,6 w Astrze II), ale przynajmniej nie jest taki wołowaty jak 1,4. pozdrawiam. Link Zgłoś
mislimuna Re: OPEL ASTRA III 12.01.06, 20:50 Dziekuje za odpowiedz. A czy jest w miare bezawaryjny?Jednak jak patrze na przyspieszenie to opel podaje, ze modele z silnikiem 1,4 maja szybsze przyspieszenie niz model z silnikiem 1,6. Czy to mozliwe? Link Zgłoś
januszz4 Re: OPEL ASTRA III 13.01.06, 00:25 To nie jest możliwe, mogła zajść jakaś pomyłka. Co do oleju, to te silniki zaczynają troszkę brać olej dopiero po 80.000 km (tak było u mnie w Oplu Astrze II, silnik 1,4). Wtedy między rocznymi przeglądami musiałem dolac po raz pierwszy ok 0,3 litra oleju MOBIL 1. Co do awaryjności Astry III nie mogę się wypowiedzieć, ale jest w niej znacznie więcej sterowników niż w poprzednim modelu. Chociaż w serwisie twierdzą, że jest mniej awaryjna niż Astra II. Link Zgłoś
mcsb1 Re: OPEL ASTRA III 13.01.06, 06:37 Bzdura! Oba te silniki maja 90 KM. w AIII wydaje sie slabszy bo auto samo w sobie jest ciezsze.. analogicznie z silnikiem 1.6 Link Zgłoś
januszz4 Re: OPEL ASTRA III 13.01.06, 13:51 Zgadza się, silniki 1,4 w AII i AIII mają taką samą moc po 90 KM, może niefortunnie sie wyraziłem mówiąc, że ten drugi jest słabszy. Ale chodziło mi o rzeczywisty efekt w postaci przyspieszenia. W Astrze III nie wydaje się, tylko tak rzeczywiście jest, po prostu dane katalogowe podają przyspieszenie o 1 sek. na 100 km. mniejsze niż w Astrze II. To faktycznie wynika z wagi pojazdu, dlatego tym bardziej polecałbym silnik 1,6. Link Zgłoś
trug Re: OPEL ASTRA III 12.01.06, 21:06 Przy okazji jak będziesz kupował to proponuję zaopatrzyć się w olej. Może od razu na wyposażeniu teraz dają, nie wiem? Kumpel zawsze ma w bagażniku, tak z 5 literków (w razie czego). Link Zgłoś
mislimuna Re: OPEL ASTRA III 13.01.06, 18:44 Dziekuje, dla kobiety to bardzo cenne wskazowki. Link Zgłoś