Dodaj do ulubionych

co robic aby nie kradli lusterek i"dekli"???

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 06:38
Macie jakies sposoby na taka uciazliwosc?W
np.Fordach,oplach,vw,skodach,seatach,renault i in. na bank ukradna(w
Warszawie przynajmniej)
wklady lusterek zewnetrznych,swiatla przeciwmgielne,antene,kolpaki itp.Na
dluzsza mete trudno z tym zyc.
Moje auto parkowac musze na ulicy,wiec mam tego powoli dosyc.
Moze macie jekies patenty?
Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: sandwich Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 21.11.02, 08:01
      Proste! Odkręcać.
      • Gość: Hiszpan Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: 213.25.43.* 21.11.02, 09:36
        a poważniej to utrudnić życie złodziejom:
        oznakować wkłady lusterek , szybki, klosze i inne elementy chodliwe ( są firmy
        tym się zajmujące i takie elementy trudniej sprzedać na giełdzie) a kołpaki
        zamocować do felg na przykład zwykłymi opaskami do wiązek elektrycznych (
        zawsze to niespodzianka dla parszywego gnoja próbującego na szybko je zdjąć)

PZDR!
    • Gość: Lukasz Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: locpx* / 10.135.33.* 21.11.02, 10:26
      Pietnowac skurwysynow naprawiajacych i wyposazajaych samochody korzystajac z
      tanich warsztatow i gield wszelkiej masci...
      Samemu rowniez zachowac wstrzemiezliwosc.

Dopoki w Polsce nie upowszechni sie model "nie masz forsy to bierz sie do
      uczciwej pracy" nigdy nie pozbedziemy sie tego zlodziejstwa.
      • Gość: d dekli IP: proxy / 134.65.105.* 21.11.02, 12:31
        nowe kolpaki do opla astry 2 po prostu mocno porysowalem gwozdziem. Narysowalem radzieckie
        gwiazdy. One sa do tego aby bloto sie nie dostawalo gdzie nie trzeba ... ,a co do dekoracjii... jak maja ukrasc
        to wole porysowac.
        potem juz nie ginely a innym -tak...
    • qrakki999 Może łapać jak w Irlandii???>..... 21.11.02, 12:59
      gdzie niedawno kolesie złapali 'jaśka' co próbował ukraść samochód i go
      ukrzyzowali - łapki i nogi gwoździami do płota!

Pomijam aspekt moralno - religijny w tym wszystkim! ale jak u mnie na osiedlu
      gdzies w 1994 /osiedle głownie wojskowych/ paru oficyjerów wqrwiło sie i
      zapolowało na gnoi kradnących a to całe samochody a to koła, itp. to nawet
      jeden kołpak nie zginał juz poźniej!
      'Uzycie broni w obronie własnej -a nozka postrzelona'!
      Bo zazwyczaj to lokalne gnojki kradna - wiec pora rozejrzec sie wokol siebie!!!

pzdr.
      Q
    • cherman Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? 21.11.02, 13:13
      Nie kupować kradzionego szmelcu
      • dgr Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? 21.11.02, 15:06
        Jestem tego samego zdania, ale (chociaz wiem ze to jest chore) przestaje sie
        dziwic ludziom ze kupuja kradzione czesci. Niedawno musialem kupic do swojego
        samochodu klapke do podlokietnika. W salonie musialem zaplacic 430 zl.
        Przecierz to jest chore, zeby za kawalek plastkiu ktory w produkcji kosztuje
        najwyzej 30 - 40 zlotych placic takie pieniadze. Dopoki importerzy nie obniza
        cen, zawsze bedzie u nas istnial rynek kradzionych czesci zamiennych.
        Pzdr DGR
    • Gość: bitri Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 21.11.02, 13:43
      Jakie to firmy zajmuja sie tego rodzaju znakowaniem?
      Poprosze na bitri@gazeta.pl
      Dziekuje za wskazowki,jestem naprawde zdeterminowany.
    • Gość: bitri Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 21.11.02, 13:45
      Jakie to firmy,dajcie poprosze na bitri@gazeta.pl
      "pomozcie czlowiekowi",jak to mowia
      • Gość: Hiszpan Firmy znakujące pojazdy: IP: 213.25.43.* 21.11.02, 15:43
        oto miejsca gdzie możesz poczytać o znakowaniu:
        www.allhappy.krakow.pl/znakowanie.htmlhttp://www.delauto.pl/alarmy/index.php
        katalog.wp.pl/www/Motoryzacja/Firmy_Motoryzacyjne/Uslugi_Motoryzacyjne/Znakowanie/

powodzenia!
    • Gość: red Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: *.fish.ar.szczecin.pl 21.11.02, 13:53
      Ja swoje lusterka delikatnie stłukłem
      • Gość: zenon77 Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: *.man.polbox.pl 21.11.02, 15:34
        Gość portalu: red napisał(a):

> Ja swoje lusterka delikatnie stłukłem
        Wkłady do lusterek ukradną Ci i tak. Jestem posiadaczem Seata Toledo. Auto jest
        dość leciwe, ale przyzwoicie wyposażone. Parkuję pod blokiem w W-wie, więc
        nawet się specjalnie nie zdziwiłem, gdy pewnego dnia przy cofaniu na parkingu
        stwierdziłem, że widzę w lusterkach ciemność. Oczywiście wyjęli wkłady.
        Lusterka byłe elektrycznie podgrzewane i regulowane. Pojechałem do serwisu -
        250 pln komplet. Stwierdziłem, że to bez sensu - znów ukradną. Szczególnie, że
        w jednym była uszkodzona spirala (nie grzało), zaś drugie było pęknięte.
        Pojechałem do sklepu, kupiłem dwie sztuki wkładów do żuka (elegancko
        przyciemnione, 12 pln sztuka) po czym udałem się do znajomego szklarza, który
        za 20 pln je przyciął na wymiar i wkleił na silikon. Grzać, oczywiście nie
        grzeją, ale dają się regulować. Przepraszam, dały. Jakiś tydzień później znów
        próbowali je wyjąć, ale tylko urwali mechanizm w lewym, więc
        skleiłem "kropelką" na sztywno i tak jeżdżę.
        Co do kołpaków. Mam wprawdzie aluminiowe felgi, ale posiadają taki mały
        plastikowy kołpaczek zasłaniający śruby. Kiedyś mi jeden ukradli. Dokupiłem w
        serwisie za 15 pln. Jakiś tydzień temu ukradli mi drugi, dałem za wygraną.
        • Gość: Hiszpan Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: 213.25.43.* 21.11.02, 16:01
          z tego co piszesz to założenie alarmu i kupno wiatrówki powinno załatwić sprawę
          i dać Ci błogi spokój...

alarm wyje ty do okna złodziejowi śrucinke w D i po zabawie... szybko dadzą Ci
          spokój... :) a i koszty zwrócą się szybko!

PZDR!
    • Gość: gregg Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.02, 13:57
      Pożycz od żony lakier do paznokci i zrób np. drobne czerowne kropki na
      lusterkach, kołpakach itd, to pomaga......trochę,

pomysł z wiatrówką AK lub M16 też jest dobry,

pozdrawiam
    • Gość: gregg Re: co robic aby nie kradli lusterek i'dekli'??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.02, 13:57
      Pożycz od żony lakier do paznokci i zrób np. drobne czerowne kropki na
      lusterkach, kołpakach itd, to pomaga......trochę,

pomysł z wiatrówką AK lub M16 też jest dobry,

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka