Dodaj do ulubionych

Porsche 911 GT3

24.02.06, 18:15
Corvette Z06 dla mnie,a co do 911 to najlepsza jest wersja 4S,nie ma spolerów -wygląda najlepiej
Obserwuj wątek
    • maciek389 Porsche 911 GT3ddd 24.02.06, 18:16
      Corvette Z06 dla mnie,a co do 911 to najlepsza jest wersja 4S,nie ma spolerów -wygląda najlepiej
    • stradale Re: Porsche 911 GT3 24.02.06, 19:43
      GT3 to kwintesencja wyscigowki w cywilnym opakowaniu
      cudowny bokser ktory kreci sie do ponad 8 tys obr
      prawdziwe zwierze torowe
      zadnych turbosprezarek
      ma niemal 100KM mniej od M6 i zdecydowanie lepsze osigi
      choc tak naprawde to nieporownywalen modele
      bo M6 to luksusowy liniowiec
      a Porsche to wyscig w stanie czystym
      tylko zalozyc slicki ustawic na starcie i wlaczyc stoper
      widzialem jedno GT3 w Polsce ale jeszcze z poprzedniej serii
    • bejrutek Re: Porsche 911 GT3 24.02.06, 19:48
      to kwestia gustu, ale jak zobaczyłem zdjęcia, to te nowe GT3 wydaje mi sie
      najładniejsze z dotychczasowych 911tek z serii 997. No i kolorek biały:) powoli
      wraca do łask, zwłaszcza w tego typu autkach:) Ładnie ładnie, będzie to pewnie
      najlepsza 911tka...
      • lukkk218 GT3 najlepsza 911?? nigdy!!! 24.02.06, 20:27
        co za glupoty piszecie ! gt3 owszem jest najlepsza 911 ale tylko z wolnosacych!!
        zwykle Turbo, Turbo S(ktore wypuszcza pewnie pod koniec produkcji jak w
        poprzednim modelu) i nieporownywalne gt2 (jeszcze nie ma w nowej budzie, cena
        ok 900tys zl, sic) robia z nim co chca. pzdr
        • robert888 Re: GT3 najlepsza 911?? nigdy!!! 25.02.06, 08:10
          rączki na kołdrę

ale bzdury - "robią co chcą", he he he. Ciekawe dlaczego im się nie chce?
        • bejrutek Re: GT3 najlepsza 911?? nigdy!!! 25.02.06, 10:03
          poprzednie Turbo i Turbo S nie było lepsze od poprzedniej GT3 zwłaszcza od
          wersji RS... w porównaniu do GT3 Turbo i Turbo S było cieższe niz księżyc, tu
          chodzi o właściwości jezdne, na trudniejszym torze GT3 zawsze wygra, bo takie
          mocarne Turbo ze swoim ciężarem i bardziej "komfortowymi nastawami" nigdy nie
          wykorzysta swojej mocy i przegra...
        • leatsol Re: GT3 najlepsza 911?? nigdy!!! 26.02.06, 00:38
          Co do opini że turbo jest lepsze to jest trafna jeśli chodzi o prosta drogę. na
          krętych torach nie ma szans z GT3 które jest znacznie lzejsze i zdecydowanie
          bardziej dopracowane pod względem jazdy z dużymi predkościami po zakrtach a
          wersja RS to już w ogóle miażdzy turbo(tor top Gearu zrobiła w 1 min 22 sekundy
          turbo 1 min 32 sekundy) a co do GT2 to mało o nim wiem jeżeli jest to GT3 z
          silnikiem turbo to faktycznie może być lepsze............
          • bejrutek Re: GT3 najlepsza 911?? nigdy!!! 26.02.06, 11:06
            GT2? to jest turbo tylko lżejsze o 100kg, z bardzo utwardoznym zawieszeniem,
            jak w GT3 i mocniejsze od turbo(tego z serii 996)... jest oczwywsice lepsze od
            turbo... ale na bardzo trudnym krętym torzer też dostanie w tyłek od GT3 z
            prostego powodu, (jak to w 911tkach) cięzki tył i duzą moc z gwałtownym
            przyrostem momentu obrotowego wiadomo co powoduje... zbyt szybka utrata
            przyczepności zwłaszcza na ostrych zakretach, trudnym torze... GT3 jest o wiele
            słabsze, ale bardziej stabilne i płynniej rozwijajace moc...
            • bejrutek Re: GT3 najlepsza 911?? nigdy!!! 26.02.06, 11:18
              zapomniałem dopisać, GT2 ma napęd na tył, a więc jesli chodzi o emocje to
              pewnie jest najlepszą 911tką, ale na krętym torze najskuteczniejsza jest 911
              GT3 ( przynajmniej była tak do tej pory), teraz zobaczymy co będzie z seria
              997, ja obstawiam ze GT3 bedzi elepsze od Turbo, narazie jest już ładniejsze:),
              a nowe GT2 to znak zapytania, ale zeby rywalizować z Ferrarii( F430, pewnie
              wejdzi epotem wersja CS niedługo bedzi enastepca Maranello), będzie musiało być
              zdecydowanie najlpesze z 911tek...
            • robert888 Re: GT3 najlepsza 911?? nigdy!!! 26.02.06, 12:08
              co wy tu nie powiecie towarzyszu.

Na 21 km pętli północnej róznice w czasach osiąganych przez GT3 i Turbo (obie
              996) wynosza raptem 2 sekundy. I teraz możecie sie nawzajem pozabijać kto i
              kogo na ile "odsadzi".

Ja pozostaję w spokojnym mniemaniu, że każdego z dyksutantów w McLarenie
              F1 "odsadziłby" jakikolwiek kierowca zawodowy w Fabii 1.9TDi. Ale wy się
              kłóćcie, kłóćcie..... Pamiętajcie tylko umyc zęby przed Insektem Guciem:)
              • lukas2003 Re: GT3 najlepsza 911?? nigdy!!! 26.02.06, 14:51
                > Ja pozostaję w spokojnym mniemaniu, że każdego z dyksutantów w McLarenie
                > F1 "odsadziłby" jakikolwiek kierowca zawodowy w Fabii 1.9TDi.

A co to ma sie do rzeczy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka