Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o Modusie?

06.03.06, 16:54
Właśnie kupiłam nowego Renault Modusa, rocznik ubiegły z rewelacyjnym
wyposażeniem za baaaardzo umiarkowana cenę.I to prawdę mówiąc przeważyło!
Czy ktoś ma doswiadczenia z tym autkiem? Uspokójcie mnie, że dobrze zrobiłam!
W sobotę mam odebrać!
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Co sądzicie o Modusie? 06.03.06, 17:04
      Przedrożone gó.. dla platynowych blondynek po 40.
      • niki27 Re: Co sądzicie o Modusie? 06.03.06, 17:19
        Jaki silnik? Jezeli 1.6, to bedziesz b.pozytywnie zaskoczona.
        Aha, i wpisem Greenblacka sie nie przejmuj. Wiekszosc kobiet jezdzacych
        Modusami ma ok. 30 lat i jest brunetkami ;)
        • lapufkasz Re: Co sądzicie o Modusie? 06.03.06, 17:34
          niki27 napisał:

> Jaki silnik? Jezeli 1.6, to bedziesz b.pozytywnie zaskoczona.
          > Aha, i wpisem Greenblacka sie nie przejmuj. Wiekszosc kobiet jezdzacych
          > Modusami ma ok. 30 lat i jest brunetkami ;)

Ale wygladaja na 40 i sa farbowane.
          • niki27 Re: Co sądzicie o Modusie? 06.03.06, 17:37
            My tu o kobietach, a forum przeciez samochodowe. Nie wiem czy sa farbowane,
            zona by mi dala, gdyby probowal sie - niewinnie - dowiedziec. Tak na oko to
            jednak naturalne.
            • jolantas1955 Re: Co sądzicie o Modusie? 06.03.06, 20:29
              Jestem brunetką niefarbowaną i choć mam trochę więcej niż 40 to zawsze i tak to
              na mnie się patrzą a nie na moje auta!!
              Niestety wzięłam 1,2, 75 KM, ale za to w wersji limitowanej Alize ze wszystkimi
              możliwymi bajerami, pełną klimą, 6 poduszkami, elektrycznie sterowanymi
              lusterkami, szybami, specjalnymi światłami oswietlającymi droge na zakretach i
              dużo by jeszcze wymieniać.Akurat ta wersja miała taką wspaniałą cenę, więc nawet
              nie zastanawiałam się nad mocniejszym silnikiem, chociaż dla mnie to głównie
              autko do pracy i na zakupy.Parę lat temu jeździłam Yarisem 1,0, 68 KM i w
              zupełności mi to wystarczało.Większe auto na rodzinne wyjazdy ma mąż.
              • frax1 Re: Co sądzicie o Modusie? 06.03.06, 20:37
                A dobrze Ci się nim jeździ?
                Pozdrawiam
              • lapufkasz Re: Co sądzicie o Modusie? 06.03.06, 20:45
                jolantas1955 napisała:

> Jestem brunetką niefarbowaną i choć mam trochę więcej niż 40 to zawsze i tak
                to
                > na mnie się patrzą a nie na moje auta!!

Widocznie jakos dziwnie musisz sie zachowywac lub ubierac. I nie licz ze ktos
                bedzie sie ogladal za reno Modusem.

• greenblack Re: Co sądzicie o Modusie? 07.03.06, 08:19
                A co to za wspaniała cena? 4000 zł rabatu? A co to za pełne wyposażenie? Masz
                skórę, nawigację, szyberdach?
                • piotrpenar Re: Co sądzicie o Modusie? 07.03.06, 11:21
                  wyposazenie niezle z tego co pisze forumowiczka. A jak zwykle buractwo ktore
                  jezdzi maluchem pozyczonym od taty ma najwiecej do powiedzenia.
                  Modus jest fajny, choc nigdy nim nie jezdzilem slyszalem pozytywne opinie.
                  Pozdrawiam

Piotr P.
                • jolantas1955 Re: Co sądzicie o Modusie? 09.03.06, 14:44
                  A skąd wziąłeś te 4.000??Co powiesz na 15.000? Dla mnie skóra i szyberdach to
                  akurat najmniej ważne, a nawigacja mi nie jest potrzebna w dojeździe do pracy i
                  na zakupy, a do tego głównie będzie mi Modus służyć.A wyposażenie dla mnie
                  istotne to:4 poduszki, 2 kurtyny boczne, ABS, automat.klima,elektrycznie
                  sterowane lusterka i opuszczane szyby, wspomaganie regulowane
                  elektronicznie,radio z CD,bagażnik, który w każdej chwili może być powiększony
                  do przyzwoitych rozmiarów,radio sterowane z przycisków na kierownicy, która
                  oczywiście podobnie jak fotel kierowcy ma kilka sposobów ustawiania. Możesz też
                  wyobrazić sobie światła oświetlające drogę do domu, klimatyzoweany schowek,
                  dodatkowy schowek na torebkę(dla tlenionej blondynki) w siedzeniu pasażera,
                  tylna kanapa albo dla trzech, albo (złożona) dla dwóch osób, specjalnie
                  skonstruowane światła oświetlające drogę na zakrętach i trochę pomniejszych
                  udogodnień! A to wszystko za 40.000 (dodano opony zimowe i blokadę skrzyni
                  biegów).Czy mam jeszcze coś dodać? Acha! Poprzednio jeździłam Alfą, Yarisem, a
                  ostatnio Focusem, więc mi tym szyberdachem nie zaimponujesz!
    • jolantas1955 Re: Co sądzicie o Modusie? 06.03.06, 20:39
      W pierwszym poście napisałam, że odbieram dopiero w sobotę! Dlatego próbuję się
      czegoś dowiedzieć!
      • frax1 Re: Co sądzicie o Modusie? 06.03.06, 20:49
        Jeżeli Ci się podoba, pasuje Ci pozycja za kierownicą to dlaczego ma być zły?
        Napewną poczujesz tą przesiadkę na plus bo będzie napewno bardziej komfortowo
        niż w Yarisie, a wysoka pozycja za kierownicą ułatwi bardzo parkowanie.
        Pozdrawiam
        • robox Re: Co sądzicie o Modusie? 07.03.06, 08:44
          Porównaj np. z Jazzem.
          • piotrt3 Re: Co sądzicie o Modusie? 07.03.06, 09:46
            wlasciwie to nie ma juz czasu na porównywanie z jazzem - choc to dobre skojarzenie..
            mnie sie modus podoba /choc nie jestm blondynkoł ani bruntetkom/
            ale jezdze jazzem..
    • chris62 Re: Co sądzicie o Modusie? 07.03.06, 10:13
      Źle trafiłaś, to forum miłosników Hondy :)
      Modusa tu nikt nie ma a wie tyle co na zdjęciu zobaczył.
      Nowy model mało znany na rynku trudno o opinie poszukaj na forach zagranicznych
      tam więcej tego sprzedano. W Polsce premierowe ceny były raczej zaporowe.
      Na pewno wysoki poziom bezpieczeństwa jak na malucha.
      Miejmy nadzieję ze trafi Ci się wydarzony egzemplarz.
      Ja osobiście dojeżdżam Scenica przez 6 lat bez jakichkolwiek problemów.
      Radzę raczej unikać ASO a jak już będziesz musiała tam się udac to z upewnieniem
      si, że jakiś uczeń lub piekarz przyjęty po znajomości nie wsadzi tam łap i nie
      popsuje czegoś - całkiem serio.
      • literka_m Re: Co sądzicie o Modusie? 07.03.06, 11:06
        jezdzilem modusem z silnikiem 1.2. sredniowygodne miejskie autko. niewielki i
        malopakowny bagaznik. wysokosc auta (jego duza powierzchnia czolowa) powoduje,
        ze powyzej 80km/h samochod nie przyspiesza tylko udaje ze przyspiesza. do
        miasta spokojnie, na trase meczarnia. ( Clio z tym samym silnikiem to prawdziwa
        rakieta )
        • vwmadison Re: Co sądzicie o Modusie? 07.03.06, 14:36
          przy odbiorze kluczyków zapytaj w servisie ile zapłacisz za wymiane żarówki
          świateł mijania :)))
          Będzie coś ok 120 zł łącznie z materiałem bo żeby wymienic żarówkę trzeba
          zdjąć ................przedni zderzak.Dobre co!!! A za czynnośc zdjęcia
          zderzaka tez własnie płacisz..Renault- sztuka tworzenia samochodów :)))
          • waskes29 Re: Co sądzicie o Modusie? 07.03.06, 14:40
            vwmadison napisał:

> przy odbiorze kluczyków zapytaj w servisie ile zapłacisz za wymiane żarówki
            > świateł mijania :)))
            > Będzie coś ok 120 zł łącznie z materiałem bo żeby wymienic żarówkę trzeba
            > zdjąć ................przedni zderzak.Dobre co!!! A za czynnośc zdjęcia
            > zderzaka tez własnie płacisz..Renault- sztuka tworzenia samochodów :)))

Tak jest panie vwmadison teraz w wiekszosci modeli ,chocby dobry przyklad
            VW Golf IV - tam tez zwykly nieudacznik nie wymieni zarowki a i mechanik
            sie przy tym spoci .To nie to co w Golfie II (tak juz do nicka nawiazujac)
            gdzie wystarczy wypiac kosteke zdjac gume i nacisnac sprezynke a wszystko
            idzie zrobi nawet po ciemku.
            • le_blond Re: Co sądzicie o Modusie? 07.03.06, 15:39
              To jest chyba norma ostatnio... w Stilo robi to się przez koło:)
              Dobrym wyjściem przy nowych autach są Xenony, bo te się wymienia rzadziej.
              Pozdrawiam
          • niki27 No niemozliwe, co tez sasiadka mowi... 07.03.06, 14:41
            jak to dobrze, ze w moim ASO pracuja analfabeci, nie umiejacy korzystac z
            interentu, a przez to nie czytajacy postow jasnie ”oswieconego” vwmadisona - bo
            dzieki temu za w/w usluge place 5 zl (koszt zarowki, robocizna gratis).
            Zaiste, lagodnie mnie potraktowal najwyzszy, mimo ze zgrzeszylem, nie kupujac
            ludowozu.
            • waskes29 Re: No niemozliwe, co tez sasiadka mowi... 07.03.06, 15:15
              niki27 napisał:

> jak to dobrze, ze w moim ASO pracuja analfabeci, nie umiejacy korzystac z
              > interentu, a przez to nie czytajacy postow jasnie ”oswieconego” vwm
              > adisona - bo
              > dzieki temu za w/w usluge place 5 zl (koszt zarowki, robocizna gratis).

Pamietaj ze gwarancja kiedys sie konczy a zarowki beda sie przepalac nadal
              wtedy zaskomlisz.
              • chris62 Re: No niemozliwe, co tez sasiadka mowi... 07.03.06, 15:55
                Ja na szczęście robię to w mojej renówce tak samo jak ongiś w Golfie 2 :)
                Natomiast mania jakaś utrudniania wymiany zarówek objęła wszystkie nowe modele
                bo i Punto i Focus i wiele innych aut ma taki sam problem.
                Powinno się do zaskarżyć do rzecznika praw konsumenta.
              • niki27 Re: No niemozliwe, co tez sasiadka mowi... 09.03.06, 16:06
                Gwarancja? Przy wymianie zarowki? Jaja sobie robisz? (Poza tym moj samochod od
                dawna na gwarancji nie jest). Zarowka kosztuje 5 zl.
            • greenblack Re: No niemozliwe, co tez sasiadka mowi... 07.03.06, 17:21
              A ty kiedy zmieniłeś Żelazko na Modusa?
              • niki27 Re: No niemozliwe, co tez sasiadka mowi... 09.03.06, 16:08
                Nie wymienilem, tylko chcialem dac do zrozumienia, ze nie w kazdym ASO rzna
                klientow (BTW. W Zelazku tez jest klopot z wymiana zarowki - trzeba to robic
                przez nadkole, przy skreconym kole do oporu). Ja np. nie umiem tego zrobic.
                Mechanos robi mi to gratis,, moze dlatego ze mi dobrze z oczu patrzy...
                • histe Re: No niemozliwe, co tez sasiadka mowi... 09.03.06, 17:16
                  mhy mhy, właśnie miałem kontakt z kumplem z salonu R. i tak, Nowe Modusy z tm
                  wyposażeniem to koszt ok 55 tyś. (cena kosmiczna w stosunku do właściwości
                  autka) Jeśli udało Ci się dostać 15 tyś rabat, to auto mogło być testowe no
                  chyba ze sprzedawca był bardzo zdesperowany...aha uważaj bo ten tyb bardzo
                  szybko traci na wartości...ale i tak życzę spokojnego uzytkowania
                  • jolantas1955 Re: No niemozliwe, co tez sasiadka mowi... 09.03.06, 17:50
                    Dokładnie taka była cena! Ale za rocznik 05 na wstepie było 9.500 zł, 3% dla
                    VIP, jeszcze jakies dodatkowe upusty, a auto na pewno nowe, nie testowe. Teraz
                    wszystkie niestety tracą! Mam zamiar jeździć nim 4-5 lat, więc to chyba nie jest
                    argument przeważający!Dzięki za końcowe życzenia! Miło, że są ludzie zwyczajnie
                    życzliwi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka