slakoc 10.03.06, 13:27 Do maja mam polisę ac oc na samochód ale skradli mi samochód . Czy jest to równowazne z zakończeniem polisy czy trzeba pisac fo firmy ubezpieczajacej na miesiąc przed wygasnięciem umowy? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jimmyjazz Re: samochód ukradli- co z polisa 10.03.06, 13:29 slakoc napisał: > Do maja mam polisę ac oc na samochód ale skradli mi samochód . Czy jest to > równowazne z zakończeniem polisy czy trzeba pisac fo firmy ubezpieczajacej na > miesiąc przed wygasnięciem umowy? Chyba zgłaszasz ubezpieczycielowi kradzież? Link Zgłoś
seth11 Re: samochód ukradli- co z polisa 10.03.06, 21:11 I tu byś się zdziwił. Mój ukradli na 10 dni przed odnowieniem polisy. Musiałem wypowiedzieć umowę i zapłacić ubezpieczenie do momentu wyrejestrowania samochodu. Link Zgłoś
slakoc Re: samochód ukradli- co z polisa 11.03.06, 17:59 Dzięki Pomimo że ubezpieczyciel wie o kradzieży wolę napisać o końcu z polisą- tym bardziej że nowy samochód będę miał u innego ubezpieczyciela Link Zgłoś
jaki71 Re: samochód ukradli- co z polisa 11.03.06, 18:43 slakoc napisał: > Do maja mam polisę ac oc na samochód ale skradli mi samochód . Czy jest to > równowazne z zakończeniem polisy czy trzeba pisac fo firmy ubezpieczajacej na > miesiąc przed wygasnięciem umowy? Nie musi byc na miesiac przed koncem umowy. Wystarczy ze wyslesz wypowiedzenie poleconym w ostatnim dniu starej umowy. Chyba ze w warunkach umowy masz inaczej. Spradz ogolne warunki polisy OC. Link Zgłoś