Dodaj do ulubionych

peugeot 206

17.03.06, 23:45
chciałbym kupic to autko 3-4letnie co sądzicie na jego temat ???
Obserwuj wątek
    • towot Re: peugeot 206 17.03.06, 23:50
      Pisałem wcześniej o 307. Jeśli jakość jest podobna (czyt. beznadziejna) to
      odpuść sobie. Rozlatuje się poprostu wszystko po kolei. 307 po 50.000 to złom.
      • bauer10 Re: peugeot 206 18.03.06, 00:12
        hm no niewiem jak to jest z 206 ką mam nadzieje ze jest lepszej jakosci. Na
        inny woz raczej mnie niestac a ten peugeot bardzo mi sie podoba a z drugiej
        strony nie chcialbym wyrzucic kasy w bloto
        • towot Re: peugeot 206 18.03.06, 00:28
          W naszej 307 posypało się wszystko. A auto jest bardzo zadbane. Ale jak się ma
          nie sypać jak np chlapacze są przykręcone wkrętami do plastiku. W środku
          wszystko trzeszczy i skrzeczy, w fotele się wpada, plecy bolą po 10km,
          amortyzatory wszystkie były wymieniane. Może 206 jest lepsza, musisz to
          sprawdzić. Ja w każdym razie żadnego francuza już nie kupię. To jest moje
          zdanie.
        • badam1 Re: peugeot 206 18.03.06, 21:19
          mam pugota 206 z silnikiem 1.4 od września 2000 roku, przejechałem nim prawie
          100.000 km
          do tej pory wymieniłem jeden łącznik stabilizatora (ok. 100 zł) po pierwszym
          roku użytkowania i w ubiegłe wakacje kupiłem nowy wiatrak do chłodnicy bo w
          starym wyrobiło się łożysko (200 czy 300 zł niestey nie pamiętam), a i
          akumulator, ale po pięciu latach to chyba normalne, choć jakbym dolał
          elektrolitu to pewnie bym pojeździł jeszcze;
          ogólnie mam bardzo pozytywne wrażenia jak na francuski samochód to te 300/400 zł
          na prawie sześć lat to chyba nie jest dużo
          dodam tylko tyle, że droga dojazdowa do mojego osiedla do masakra, a mimo to nic
          w pugocie nie stuka jak na przykład w alfie sąsiada

aha, koleżanka miała też pugota 206 też jakieś sześć lat i oprócz tego łącznika
          stabilizatora to nie wiem czy coś wymieniała

ale może mieliśmy oboje farta

a samochód faktycznie ładny i z silnikiem 1.4 można troszeczkę poszaleć
      • regent206 Re: peugeot 206 18.03.06, 19:43
        mam 206 rocznik 2000 1.4xs; od nowości u mnie, bezwypadkowy obecnie ma 85000km
        do 60000 regularnie serwisowany w ASO - dużo kosztownych w usuwaniu usterek
        część z nich typowa dla tego modelu - ogólnie nie polecam;dla porównania powiem
        tylko tyle że moja mama jeździ o 3 miesiące starszym Yarisem przebieg podobny i
        do dziś nie dzieje się z nim nic...
        Więcej opinii o 206 znajdziesz na www.autocentrum.pl
    • typson Re: peugeot 206 18.03.06, 03:57
      poszukaj w moich postach - albo tu albo tu
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14718 pisałem o tym, co bylo robione w
      206ce z 2001 roku przy przebiegu 65-70 tys. Nie chce mi sie pisac ale po
      znajomosci wyszlo jakies 4500 a miala byc tylko wymiana oleju i jeszcze kilka
      drobiazgów
    • fosz Re: peugeot 206 18.03.06, 10:10
      Zapraszam na

www.bmf.pl/peugeot/index.html
    • robert888 raz to dostałem jako wózek zastępczy - tandeta 18.03.06, 10:12
      • emluka Re: raz to dostałem jako wózek zastępczy - tandet 18.03.06, 15:57
        Wszystkie znaki wskazuja ze to dno i pomylka tylko wyglada fajnie:P no cóz moze
        tak Punto2 np 3 drzwiowe, VW Polo troche starsze bedzie ale nie tak klopotliwe,
        i ma 3 gwiazdki w Encap wiec niejest tak zle:)
        • maciek_1982 Re: raz to dostałem jako wózek zastępczy - tandet 18.03.06, 17:38
          A ja sie czasem zastanawiam czy ludzie tak poprostu piszą głupoty bo lubią, czy
          poprostu nasz narod jest ciagle zapatrzony na niemieckie samochody,ktore za
          dawnych lat zrobiły taka furore bo byly bardziej niezawodne od polonezow i
          duzych fiatow. 206'ka jest akurat jednym z bardziej udanych samochodow w swojej
          klasie i mimo iż jest już produkowana od dawna nadal wygląda atrakcyjnie.
          Zresztą wyniki sprzedarzy tego modelu mówią same za siebie.... Tak wiem pewnie
          zaraz polecą jakies uwagi ze w gazetach nie jest w cale najchetniej kupowanym
          samochodem, ale coż na to poradzic. Projekt ma juz swoje lata i przez te lata
          naprawde dobrze go dopracowali.
          • wojtek_blankietowy Re: raz to dostałem jako wózek zastępczy - tandet 18.03.06, 19:26
            Jak na auto europejskie dosc dobre. Solidne i dosc trwale szkoda tylko ze w
            zawieszeniu nie mozna niektroych czesci wymieniac osobno lecz elementami.
            ALe lepiej kup japonca np Yarisa.
            Unikaj VW delikatne i awaryjne.
    • przemekthor Re: peugeot 206 18.03.06, 23:52
      Mamy jako 2-gie auto 206 1.1 z 2003r, przebieg 45000 km.
      Jak dotad dwa razy byl zmieniony olej i raz wczytano program do komputera
      sterujacego silnikiem. Neka mnie troche usterka z przelacznikiem
      kierunkowskazow, ale zdazylem sie przyzwyczaic. Wymienilem ponadto jedna
      zarowke. Poza tym byla jakas usterka instalacji elektrycznej objawiajaca sie
      falszywym komunikatem o braku cisnienia oleju. I to by bylo na tyle.
      Wady auta - ciezko chodzaca skrzynia biegow (szczegolnie redukcja z 2 na 1),
      taki sobie, delikatny lakier, bardzo wrazliwe na zarysowanie szyby; czesto cos
      cwierka w dmuchawie, takze wentylator silnika potrafi uderzyc w wysokie c;
      silniczek 1.1 jest slabiutki i trzeba go mocno dociskac, zeby jezdzil, jak
      trzeba; kompletna wtopa to dzwigienki od dchylania foteli (wersja 3d) - nie
      wiem kto to wymyslil, jest niewygodne i sie zacina.
      Zalety - baaardzo duzo mejsca z przodu, jak sie zlapie dobra pozycje fotela i
      kierownicy, to jest naprawde wygodnie; ergonomiczne i solidne wnetrze (poza
      wyzej wspomnianymi dzigienkami od foteli); duzo schowkow.
      Co do zuzycia paliwka to nie liczylem, ale tak na oko to spalanie waha sie
      pomiedzy 7 a 10 litrow, to ostatnie to zima w miescie.
      Generalnie kochane auto, tyle ze trzeba mu czasem cos przebaczyc. Auto zostalo
      zakupione w Polsce, ale drugi pelni sluzbe na Islandii - a tutejszy klimat jest
      ciezki, nie wspominajac o zlych drogach poza miastami (szuter, i to dziurawy).
      Samochod na 4+, z tendencja do 5-.
      • bauer10 Re: peugeot 206 19.03.06, 15:05
        dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)
        a mam jeszcze pytanie czy jest różnica miedzy krajowym a sprowadzonym autem bo
        slyszalem ze na zachodzie robią solidniej.
        No i niewiem czy jeszcze si oplaca sprowadzic auto
        • dr.wal2 Re: peugeot 206 19.03.06, 16:12
          Re: raz to dostałem jako wózek zastępczy - tandet
          emluka 18.03.06, 15:57

Wszystkie znaki wskazuja ze to dno i pomylka tylko wyglada fajnie: ( ... )

Na Polskich Duktach jedynie UAZ nie jest dnem i pomylka, na dobrych drogach w
          normalnych krajach Pgt. roznych modeli i rozmiarow nie psuja sie
          czesciej/drozej niz "slawetny" VW .
          • wodnik23 Re: peugeot 206 19.03.06, 20:15
            Heh ,no ja ma P206 - dla mnie za mały i za wąski a mam tylko 184cm wrzsotu. poza
            tym wersja 1.1 60KM 90Nm -osiągi beznadziejne .Auto jest z 2002, przebieg ponad
            100 tyś ,pieprzy się geometria kół, wiariują kierunkowskazy ,ostatnio ciekło z
            miski ol. cuś ..raczej nie polecam ,no i zawieszenie francuskie dupne nieco...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka