Dodaj do ulubionych

trasa Warszawa - Łeba

24.04.06, 11:37
jw. polećcie jakąś trase
z dobra nawierzchnią:)i żeby korków nie było
myślę o tej
Warszawa -Płock - Włocławek -Toruń - Bydgoszcz - Tuchola-Lębork -Łeba
czy może lepiej tradycyjnie na gdańsk a potem wzdłuż Wybrzeża do Łeby
podpowiedźcie coś
Obserwuj wątek
    • orion22 Re: trasa Warszawa - Łeba 24.04.06, 12:07
      Hej !

To : "polećcie jakąś trase
      > z dobra nawierzchnią:)"

Wyklucza się z tym : Warszawa -Płock :)

W okolicach czerwińska masz wrażenie, że jedziesz po księżycowych kraterach.
      Między Płockiem a Włocławkiem jest w miarę ale też zdarzają się odcinki Paryż-
      Dakar ;)
      • sowizdrza Re: trasa Warszawa - Łeba 24.04.06, 12:39
        dzięki
        szkoda bo myślałem o psotoju w Toruniu
        może ktoś jeszcze coś doda od siebie w temacie
    • xxxxxx666 Re: trasa Warszawa - Łeba 24.04.06, 17:57
      Polecam Warszawa -> Płońsk -> Sierpc -> Brodnica -> Grudziądz -> Warlubie ->
      Kościerzyna -> Lębork. Jedynie syf Płońsk -> Sierpc, reszta trasy puste drogi.
      • harthausen Re: trasa Warszawa - Łeba 24.04.06, 18:08
        piękna trasa, którą podałeś, szczególnie na Kaszubach, ale...
        1. w sezonie nie są to tak puste drogi jak idealizujesz, choć oczywiście o
        wiele mniejszy ruch niż na 7 lub 1.
        2. Odcinek Skórcz - Zblewo prawie cały czas przez tamtejsze wioski, dużo
        skrętów i ograniczeń a droga ciasna jak diabli.
        3. Gmina i wieś Stara Kiszewa. Już w tamtym roku Urząd Gminny zakupił radar
        robiący fotki i pracuje on na okrągło, musi to być bardzo opłacalna
        inwestycja :-))). Serdecznie zalecam stosowanie się do ograniczeń prędkości w
        całym naszym kraju, a TAMŻE w szczególności.
        • xxxxxx666 Re: trasa Warszawa - Łeba 25.04.06, 07:56
          Oczywiście trudno powiedzieć, aby w Polsce jakakolwiek droga była pusta. Jednak
          rok temu jechałem w piątek w lipcu jedynką z Torunia do Trójmiasta i po prostu
          za Grudziądzem wymiękłem. Generalnie pełno idiotów wyprzedzających kolumnę
          samochodów na trzeciego. Czyli jazda max 80, a większość czasu 50-60. Po
          zjeździe w Warlubiu mogłem bez problemu jechać 110-120 praktycznie ciągle aż do
          samej Łeby. Skoro taka sytuacja była przy strasznym natężeniu ruchu na jednynce,
          to sądzę, że normalnie ruch jest dużo mniejszy.

Pozdrawiam
    • trug Re: trasa Warszawa - Łeba 25.04.06, 09:31
      Po przeczytaniu postów jedynym rozsądnym roziązaniem jest podróż samolotem do
      Gdańska. Następnie wypożyczasz jakieś auto i zostawiasz w Łebie, w umówionym
      miejscu. Jes taka możliwość. Nie jest to najtańsza opcja. Jeśli chcesz
      zaoszczędzić masz jeszcze "stopa". Tanim środkiem lokomocji kiedyś była droga
      rzeczna, może jeszcze płyną barki do Gdańska, nie wiem?
      • sowizdrza Re: trasa Warszawa - Łeba 25.04.06, 10:36
        ojciec dyrektor nie lubi jak odwiedza sie Toruń
        barką rzeczną ta opcja odpada
        oki
        dzięki wszystkim za odpowiedzi
    • fila31 Re: trasa Warszawa - Łeba 25.04.06, 11:29
      polecam tą trase jezdze z raszyna od paru lat w okolice łeby i udawało mi się
      nawet pokonac ten odcinek w 3,5h poniedziałek po południu.. żadnych korków
    • gosc82 Re: trasa Warszawa - Łeba 25.04.06, 11:58
      www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/ItiWGPerformPage?isAvoidFrontiers=false&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVigne
      tte=false&isAvoidLNR=false&strTypeStep=0&strVehicle=0&reinit=1&strStartAddress=&
      strStartCP=&strStartCity=warsaw&strStartCityCountry=1743&strDestAddress=&strDest
      CP=&strDestCity=leba&strDestCityCountry=1743&image2.x=24&image2.y=17
    • accordeon Re: trasa Warszawa - Łeba 25.04.06, 16:46
      Witaj,

pojechałem do Łeby z Warszawy na Sylwestra 05 standardową trasą przez Płońsk,
      Olsztynek, Elbląg, obwodnicę 3miasta i Lębork. Nie było żadnych korków,
      nawierzchnia zupełnie OK (może poza obwodnicą Elbląga) i szczerze powiem, że
      chyba ciężko będzie znaleźć coś wygodniejszego. Nie ma cudów, tych dwóch miast
      niestety nie łączy autostrada i musisz być przygotowany na dłuższą podróż.

pzdr
      • sowizdrza Re: trasa Warszawa - Łeba 26.04.06, 10:26
        dzięki za info
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka