Dodaj do ulubionych

Ford Focus - otwieranie przedniej klapy

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.03, 09:16
Przepraszam Was za to pytanie ale nie mam kogo o to zapytać.A problem jest.
W piatek dostałam samochód Ford Focus i jak klasyczna blondynka nie zapytałam
o wszystko.To coś o co nie zapytałam to otwieranie przedniej klapy w tym
samochodzie.Proszę,pomóżcie - musze jutro wyjechać,samochód ma zabrudzoną
przednia szybę i chcę wlać płyn do szyb ,ale nie wiem gdzie!Z góry dzięekuję !

Obserwuj wątek
    • proximus99 Re: Ford Focus - otwieranie przedniej klapy 06.01.03, 09:33
      Witaj!

Poszukaj po lewej stronie, na dole takiej "wajchy", moze byc tez pod kolumn
      akierownicy (nie pomyl z dzwignia regulacji wysokosci kierownicy). Najprosciej
      jak sobie podjedziesz np na Shella i panowie tam z przyjemnoscia (bo przeciez
      jest -10'C :-) )sami wleja Ci plyn i pokaza co i jak!
      Pozdrawiam
      • Gość: Niknejm Re: Ford Focus - otwieranie przedniej klapy IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 06.01.03, 10:03
        Z tego, co mi się kołacze po głowie, to Focus jest trochę niestandardowy ;-)
        Klapa silnika jest zdaje się zamykana na klucz, a zamek ukryty jest chyba pod
        logo Forda.
        Takie extra zabezpieczenie przed kradzieżą ;-)

Pzdr
        Niknejm
    • Gość: Kicur Re: Ford Focus - otwieranie przedniej klapy IP: *.bielsko.msk.pl 06.01.03, 10:03
      Gość portalu: Evita napisał(a):

> Przepraszam Was za to pytanie ale nie mam kogo o to zapytać.A problem jest.
      > W piatek dostałam samochód Ford Focus i jak klasyczna blondynka nie zapytałam
      > o wszystko.To coś o co nie zapytałam to otwieranie przedniej klapy w tym
      > samochodzie.Proszę,pomóżcie - musze jutro wyjechać,samochód ma zabrudzoną
      > przednia szybę i chcę wlać płyn do szyb ,ale nie wiem gdzie!Z góry dzięekuję !
      >

He, he... wajchy - jak napisał Kolega wyżej - możesz szukać, ale niestety nie
      znajdziesz. W Focusie otwiera się klapę kluczykiem, a zamek schowany jest pod
      znaczkiem Forda, który się odchyla w bok.
      Pzdr.
      GG2823614

P.S. Zapraszamy na www.FocusKlubPolska.com.pl, a szczególnie na jego Forum
      (poprzez www.Autocentrum.pl).
    • Gość: Seal Re: Ford Focus - otwieranie przedniej klapy IP: *.man.polbox.pl 06.01.03, 10:06
      Evita, nie słuchaj faceta, który niczego nie wie o Focusie, ale za wszelką
      cenę się wymądrza. W tym samochodzie maskę otwiera się kluczykiem - tym
      samym, co od drzwi i stacyjki. Zamek jest ukryty pod znaczkiem firmowym Forda
      (niebieski owal - na grillu między przednimi światłami). Trzeba go odchylić do
      góry, pod spodem jest miejsce na włożenie kluczyka i obrazkowa instrukcja, jak
      to się robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka