16.05.06, 19:58
Mam pytanie do wlascicieli BMW
mianowicie mam zamiar kupic BMW 3 coupe 2000r i zastanawiam sie nad
silnikiem.
dowiedzialem sie od jednego mechanika ze sa problemy z silnikami 6
cylndrowymi i dlatego polecil mi 4 cylindrowy.
czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • vafancullo Re: BMW 16.05.06, 20:04
      to fakt. te 6 cylindrowe wchodza do kabiny
      • xxbms Re: 4-ki też, ale ich nie widać i nie słychać! 16.05.06, 20:48
        xx
    • robert888 Re: BMW 16.05.06, 21:46
      zibunia napisał:

> Mam pytanie do wlascicieli BMW
      > mianowicie mam zamiar kupic BMW 3 coupe 2000r i zastanawiam sie nad
      > silnikiem.
      > dowiedzialem sie od jednego mechanika

to ten?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=41054072
    • waga71 Re: BMW 16.05.06, 22:01
      to nieprawda
      dizla nie bierz, benzynowa szóstka Cię zachwyci
      • mike68 Re: a dlaczego nie diesla ? 16.05.06, 22:49
        np 330d ??
        • waga71 Re: a dlaczego nie diesla ? 16.05.06, 22:56
          nie mam nic przeciw dizlom, ale 330i da dużo więcej przyjemności
          jeśli dizel to tylko automat
          każda szóstka benzynowa BMW wspaniale się "rozbiega" w górnym zakresie obrotów,
          a tutaj mowa o coupe
    • vafancullo Re: BMW 16.05.06, 22:49
      a tak serio - to jakas bzdura. mialem 320 ci z 2000r (silnik 2.2. 6 cyl) i moze silnik nie jest w/g danych
      najpotezniejszy (170km) ale ma swietna kulture pracy i pieknie brzmi. kupowanie 4 cylindrowego bmw
      jest bez sensu. rownie dobrze mozesz sobie kupic jakies audi, vw, honde, czy tojote...
      • mike68 Re: BMW 16.05.06, 22:52
        BMW z 4 cyl to nie jest BMW !!! jak by miał okazję posłuchac muzyki z 'szóstki'
        to by zrozumiał dlaczego
        • swoboda_t Re: BMW 16.05.06, 23:16
          A ósemka?? To dopiero miodzio :) Ten mechanik to jakiś nie ten tego - rzędowe
          szóstki to symbol i duma BMW. Jeśli jakieś silniki bywały problematyczne to TDS
          i ewentualnie czterocylindrowe benzyniaki(1,8iS). BMW R6 to właśnie najlepszy
          wybór.
          • pilotsmiglowca Re: BMW 16.05.06, 23:30
            swoboda_t napisał:

> A ósemka?? To dopiero miodzio :) Ten mechanik to jakiś nie ten tego - rzędowe
            > szóstki to symbol i duma BMW. Jeśli jakieś silniki bywały problematyczne to TDS
            >
            > i ewentualnie czterocylindrowe benzyniaki(1,8iS). BMW R6 to właśnie najlepszy
            > wybór.

witaj, niestety nie ma w 3er coupe silnika v8, nad czym boleje gdyz jezdzilem
            jakis czas 540, teraz 330 osiagi podobne, jednakze v8 mialo "to cos" brzmienie?
            i cos jeszcze ktorego brak 330, jednakze chcialem na stare lata haha bardziej
            mlodzenczy woz dwudrzwiowy jako ze juz nie musze wozic calej famili, zastanawiam
            sie co nastepne, idealnie to 3er 2d z v8 ale co zrobic jak nie ma, rozwazam z4,
            pozdrawiam
            • latamnisko Re: BMW 17.05.06, 12:28
              >idealnie to 3er 2d z v8 ale co zrobic jak nie ma

jak to nie ma, wystarczy poszukac
              www.hartge.de/html/e46m3uk.html
        • pilotsmiglowca Re: BMW 16.05.06, 23:33
          mike68 napisał:

> BMW z 4 cyl to nie jest BMW !!! jak by miał okazję posłuchac muzyki z 'szóstki'
          >
          > to by zrozumiał dlaczego
          witaj, to fakt, popieram, jednakze proponujesz koledze 330d, jezdzilem, uwierz,
          jesli szukasz muzyki to zapominij o diesel, dzwiek koszmarny, natomiast pamietm
          ciagnal jak oszalalu nie wiele gorzej niz 330i no i to spalanie, cud
          • mike68 Re: BMW 17.05.06, 21:11
            nie jestem zwolennikiem diesla ale miałem BMW 325 benzyna i bardzo lubiałem
            słuchac tego silnika ale teraz tak myslę , poszaleć takim to lej w baku a
            dieslem to mozna sobie pozwolić
    • pilotsmiglowca Re: BMW 16.05.06, 23:26
      > Mam pytanie do wlascicieli BMW
      > mianowicie mam zamiar kupic BMW 3 coupe 2000r i zastanawiam sie nad
      > silnikiem.
      > dowiedzialem sie od jednego mechanika ze sa problemy z silnikami 6
      > cylndrowymi i dlatego polecil mi 4 cylindrowy.
      > czy to prawda?

witaj, jestem posiadaczem takiego auta, wersja silnika 3.0 benzyna, nie mialem
      najmniejszych problemow z silnikiem, samochod ma niecale 2 lata, wymieniono mi
      termostat oraz przetwornice do reflektorow, i mechanizm opuszczania szyby w
      czasie otwierania drzwi w tej chwili odebralem wymieniano czesci przedniego
      zawieszenia samochod jezdzi w polsce, szczerze polecam woz chociaz osiagi nie
      powalaja na kolana, no ale jest wersja M dla lubiacych szybkie wozy, niestety
      nieco drozsza, popieram przedmowcow aby wybrac silnik 6 cylindrowy, mialem
      okazje w salonie gdzie kupowalem w de wyprobowac 330cd, jest ok, ale to nie to
      samo, dzwieku nie da sie porownac w zaden sposob, polecam pakiet sportowy w
      ktorym dostalem przeogromnie wygodne fotele oraz zawieszenie i kilka drobiazgow,
      chociaz to zawieszenie moze irytowac nieco jesli jezdzisz w polsce, na pewno do
      wad naleza dlugie drzwi, ciezko wyjsc z samochodu na parkingu w centrum
      handlowym, ciezko rowniez zlapac pas, trzeba sie przyzwyczaic, szczerze polecam
    • typson Re: BMW 16.05.06, 23:33
      R4 w BMW to raczej srednie silniki. Mułowate, malo ekonomiczne. Co coupe wrecz
      nie przystoi. Zdecydowanie R6 !!

Poza tym nie slyszalem, by r6 byly jakos bardziej awaryjne od r4. Wrecz jest
      odwrotnie, bo niektore r4 mają (miały) rozrzad na pasek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka