majka2005 21.05.06, 22:09 mam opla vectre i straszny mam ubytek oleju a nie ma wycieku na zewnatrz co moze byc przyczyną i czy to jest poważne Link Zgłoś Obserwuj wątek
jasiek-23 Re: silnik pobiera olej pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.06, 22:32 Może lać przez uszczelniacze zaworowe albo nieszczelne pierścienie tłokowe do komory spalania i...spalać.Znajomy miał vecterke ,rocznik 2002,przebieg 150 tys.km i na trasie warszawa -sochaczew (60km) dolewał zwyczajowo litr.Jakościowo ople są można by delikatnie powiedziec -bublami motoryzacyjnymi-ale to tylko moje zdanie... Link Zgłoś
crannmer Re: silnik pobiera olej pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.06, 22:39 jasiek-23 napisał: > ople są można by delikatnie powiedziec -bublami motoryzacyjnymi-ale to tylko > moje zdanie... Zdanie, ktorego podstawa jest probka statystyczna 1 (slownie: jeden) egzemplaz. Zaprawde rzetelne dane i podstawy do wyrobienia sobie zdania. Ja mam natomiast blizsze doswiadczenie z trzema Oplami i wiem, ze oleju nie zuzywaly zauwazalnie, a silniki byly nie do zdarcia. I to mimo znacznie wyzszych przebiegow. MfG C. Link Zgłoś
jasiek-23 Re: goście jeżdżący do sochaczewa to patałachy mo 21.05.06, 22:46 byćmoże jak to było ??? mudlmy siem??? Link Zgłoś
martab15 Do majka2005 21.05.06, 22:57 Właśnie odebrałam swoje auto od mechanika bo miałam ten sam problem. Do wymiany były pierścienie i uszczelniacze zaworów a przy okazji uszczelki ,gumki itd.Kosztowna sprawa. Link Zgłoś