Dodaj do ulubionych

silnik pobiera olej pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21.05.06, 22:09
mam opla vectre i straszny mam ubytek oleju a nie ma wycieku na zewnatrz co
moze byc przyczyną i czy to jest poważne
Obserwuj wątek
    • jasiek-23 Re: silnik pobiera olej pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.06, 22:32
      Może lać przez uszczelniacze zaworowe albo nieszczelne pierścienie tłokowe do komory spalania i...spalać.Znajomy miał vecterke ,rocznik 2002,przebieg 150 tys.km i na trasie warszawa -sochaczew (60km) dolewał zwyczajowo litr.Jakościowo ople są można by delikatnie powiedziec -bublami motoryzacyjnymi-ale to tylko moje zdanie...
      • crannmer Re: silnik pobiera olej pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.06, 22:39
        jasiek-23 napisał:

> ople są można by delikatnie powiedziec -bublami motoryzacyjnymi-ale to tylko
        > moje zdanie...

Zdanie, ktorego podstawa jest probka statystyczna 1 (slownie: jeden) egzemplaz.
        Zaprawde rzetelne dane i podstawy do wyrobienia sobie zdania.
        Ja mam natomiast blizsze doswiadczenie z trzema Oplami i wiem, ze oleju nie
        zuzywaly zauwazalnie, a silniki byly nie do zdarcia. I to mimo znacznie wyzszych
        przebiegow.

MfG

C.
      • robert888 goście jeżdżący do sochaczewa to patałachy motoryz 21.05.06, 22:41
        acyjne.
        • jasiek-23 Re: goście jeżdżący do sochaczewa to patałachy mo 21.05.06, 22:46
          byćmoże
          jak to było ??? mudlmy siem???
          • martab15 Do majka2005 21.05.06, 22:57
            Właśnie odebrałam swoje auto od mechanika bo miałam ten sam problem.
            Do wymiany były pierścienie i uszczelniacze zaworów a przy okazji
            uszczelki ,gumki itd.Kosztowna sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka