Dodaj do ulubionych

Ile warta jest skoda fabia '2000?

IP: 212.160.130.* 08.06.01, 13:21
Może ktoś wie, ile mogę teraz wziąć za fabię 1,4 60KM
w podstawowej wersji (immobilizer, wspomaganie,
regulacja kierownicy, poduszka kierowcy), srebrny
metalic, rocznik 2000, kupiona w lutym 2001,
przejechane 7 tysięcy. Nowa kosztowała 32,5 tysiąca.
Pytam, bo nigdzie nie widziałem, żeby ktoś chciał już
sprzedawać ten model. Jestem ciekaw, ile mogę za nią
wziąć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: Ile warta jest skoda fabia '2000? IP: 192.168.0.* / *.tempservice.com.pl 08.06.01, 14:03
      Musisz się liczyć z ok. 15% utratą wartości auta. Jest to model 2000 - i to się
      liczy rocznikowo patrząc. Czyli cena jaką powinienieś podać to - 27 600, ale
      możesz podkreślić fakt, że rejestracja nastąpiła w 2001 roku. Ja bym
      wystartował z ceną 28 000.
      Mogę się mylić.
      Spróbuj wejść sobie to portali finansowych. Tam są kalkulatory wartości. Wpisz
      dane: wyposażenie, rocznik i wyliczą ci cenę.
    • Gość: ROBI Re: Ile warta jest skoda fabia '2000? IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 08.06.01, 19:10
      WITAJ całkiem z innej beczki ponieważ jestem w fazie kupna fabi. spżedajesz ją
      ponieważ coś z nią nie tak czy z innych powodów. a jeszcze jedno jak byś mógł
      coś więcej o niej opisać pozdrawiam
      z góry dziękuję robi.
      • Gość: Sko Re: Ile warta jest skoda fabia '2000? IP: 212.160.130.* 08.06.01, 19:15
        Gość portalu: ROBI napisał(a):

> WITAJ całkiem z innej beczki ponieważ jestem w fazie kupna fabi. spżedajesz ją
        > ponieważ coś z nią nie tak czy z innych powodów. a jeszcze jedno jak byś mógł
        > coś więcej o niej opisać pozdrawiam
        > z góry dziękuję robi.

Robi, możesz się nie bać. Wszystko z nią OK. Zresztą nie napisałem, że sprzedaję,
        zastanawiam się tylko ile za nią mogę dostać, jeżeli zechcę kupić coś większego.
        A cos więcej? Jest OK, żadnych wad na razie nie zauważyłem, jak na auto tej klasy
        oczywiście. Jest bardzo obszerna, dużo miejsca dla kierowcy, idzie jak po
        szynach. Jeden problem: słabo wyciszona. Jak jedziesz 120, to słyszysz jak
        powietrze wyje za oknem.
    • Gość: robi Re: Ile warta jest skoda fabia '2000? IP: 192.168.3.* / *.interecho.com 09.06.01, 00:03
      mam jeszcze pare pytań, aj jak z dynamiką z 60KM silnikiem ile spala jak z
      obsługą ekspatacją koszty i.t.p jak byś mógł prześlij mi na adres oskar241@wp.pl
      • Gość: Sko Re: Ile warta jest skoda fabia '2000? IP: 212.160.130.* 09.06.01, 10:33
        Gość portalu: robi napisał(a):

> mam jeszcze pare pytań, aj jak z dynamiką z 60KM silnikiem ile spala jak z
        > obsługą ekspatacją koszty i.t.p jak byś mógł prześlij mi na adres oskar241@wp.p
        > l

Mam go od niedawna, więc trudno mówić o doświadczeniach z kosztami. Nic się nie
        zepsuło, to nie wnikam ile jaka część kosztuje.
        Spala ponoć ok. 7 litrów na 100, nie wiem czy to prawda, bo nic hce mi się
        liczyć. Wiem, że jak naleję pełen bak (45 litrów) to przejadę jakieś 620 km. Jak
        ci się chce, to sobie policz.
        Co do silnika, to cudów po nim się nie spodziewaj. Wiadomo, 60 KM przy 1,4. Raz
        mi się zdarzyło, że na światłach przegoniło mnie cinquecento. Ale może to był
        jakiś super model?

• likus Re: Ile warta jest skoda fabia ''2000? 19.09.01, 07:11
      Może to co teraz pisze nie bradzo dotyczy Ciebie, ale chciałem swoją Felicję
      (rocznik 2000, pełno dodatków(poduszka, wspomaganie, halogeny, przyciemnione
      szyby, instalacja gazowa i wiele inych)) zamienić w salonie na Fabię. Pan w
      salonie powiedział że nie ma problemu ale mogę za nię dostać jakieś 18,5 tys zł
      bo Fabie z tego rocznika skupują po 19,5. Zastrzegł oczywiście że na giełdzie
      mogę spróbować sprzedać swoją Felkę za jakieś 22 tys zł ale wątpi żeby ktoś dał
      tyle skoro oni sprzedają używane Fabie z gwarancją już od 22 tys zł.
      • Gość: Ptr Re: Ile warta jest skoda fabia ''''2000? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 11:08
        Na głównej stronie Gazety auto-moto jest łatwy w obsłudze kalkulator wartości
        samochodów - skorzystaj. A w mojej Fabii 1.4 według komputera średnie spalanie
        na trasie to ok.6.5l a w mieście 8 - 8.5l/100km. Może to niemało ale i tak
        lubię to autko za całokształt. Pozdrawiam.
        • Gość: Albert Re: Ile warta jest skoda fabia ''''2000? IP: *.popnet.pl 20.09.01, 08:52
          Nową fabię, golca można kupić już, za nie całe 30 tyś, wię uważam,
          że musisz opuścić min 3tyś.
          pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka