m824 01.06.06, 17:17 cześć. 1. możecie mi napisać ile kosztuje przejazd osobówką z Katowic do Krakowa (autostradą oczywiście)? 2. jak długo jedzie się z Katowic do Krakowa, ale NIE autostradą - są jakies remonty na trasie / utrudnienia? Link Zgłoś Obserwuj wątek
swoboda_t Re: Katowice - Kraków - AuToSTRADA 01.06.06, 17:31 Trzynaście złotych płatne po połowie na wjeździe i wyjeździe. Starą czwórką dawno nie jechałem, ale trasa była dość sympatyczna i poza tradycyjnym korkiem w Olkuszu raczej płynna. Nie pamiętam czasu - A4 jest znacznie szybciej i przyjemniej, zwłaszcza jeśli jedziesz na południe Krakowa. A jak Ci się nie śpieszy i lubisz fajne widoczki za oknem to wiesz jak jechać :P Link Zgłoś
swoboda_t Re: Katowice - Kraków - AuToSTRADA 01.06.06, 17:34 Aha - jeszcze jedno: właśnie zaczął się kolejny etap "neverending remont" na A4, więc część drogi pokonasz tą sama jezdnią co ruch z przeciwka. Opłata oczywiście bez zmian ROTFL Link Zgłoś
m824 Re: Katowice - Kraków - AuToSTRADA 01.06.06, 18:35 cześć swoboda :-) no wiem o tym remoncie na a4. niby to tylko kawałeczek, ale jak sobie wyobrażę ten ruch i zamknięta cała jedna jezdnia... to chyba wolę ładne widoczki za oknem, bo jak będę miała dużego pecha i niefartowną godzinę podróży, to jazda a4 może się znacznie wydłużyć. może ktoś się tu pojawi w ciągu najbliższych dni, kto doświadczy jazdy naszą piękną, szeroką, równą (ha ha ha) autostradą w czasie remontu. zwykle na węźle murckowskim korek paskudny, ale z tym remontem - ?! Link Zgłoś
m824 jak się jedzie podczas remontu 06.06.06, 17:09 słuchajcie - czy ten remont obecnie prowadzony bardzo utrudnia i opóźnia jazdę? jak wygląda sytuacja na a4? Link Zgłoś