Dodaj do ulubionych

Spostrzeżenie

07.06.06, 22:33
Zawsze gdy podjeżdżam na stację benz. moim zgnitym 21 letnim passatem tankuję
do pełna (zbiornik 60l) i nie raz obserwowałem gości w gajerkach w pięknych
brykach max 3 letnich (Audi Passaty Mesie itd) którzy tankowali za 20 zł
słownie dwadzieścia! Nie rozumiem że nie stać ich na pełen bak mając takie
bryki? A może im się wydaje że tankując 10 x po 20 zl ten bak ich wyniesie
taniej? moim zdaniem to bardzo głupie postępowanie tankować raz dziennie lub
dwa za tak śmieszną kwotę! Nie sztuką jest kupić drogi samochód sztuka go
utrzymać no chyba że to nie jest ich auto tylko pożyczone dla szpanu?! albo
oszczędny czytaj sknera właściciel.
Obserwuj wątek
    • jujuch Re: Spostrzeżenie 07.06.06, 23:46
      a gdzie Ty tankujesz w Pazeczewie???
      chyba ze dla Ciebie gajer to kombinezon roboczy ;)
      • competer1 Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 00:02
        Ja za to spostrzegam, że masz za małą wyobraźnię. Może właśnie tyle tylko weszło do zbiornika(tankowali aby uzupełnić bak), może to nie ich auto, ale służbowe i mają odstawić wózek zatankowany, może chcą po prostu wkurzać takich jak ty?
        • kkkamilw Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 00:09
          No ja się takim osobą nie dziwei. Ja staram się taż nie mieć za wiele w baku bo
          jak mam to zaczynam jeździć bez celu bo to uwielbiam potrafie tak zrobić
          kilkadziesiąt km :)

Druga sprawa jest taka że jeżeli ktoś w Polsce jeździ dobrym samochodem to albo
          prywaciarz a u nich jest inna sprawa z kasą wiem bo taką osobą jest mój ojciec i
          tankuje co 2-3 dzien za 50zł :) Nie lubi tankować za więcej bo go serce boli
          jak ma położyć 300zł na ladzie za paliwo. Wiem że to śmieszne ale co poradzić :)

Jeżeli ktoś pracuje i dostaje 10tego wypłate na konto to może sobie poradzić na
          wizytę w stacji i tankowanie do pełna ale jeżeli ktoś dostaje 250zł tygodniowo
          to raczej już problem.
      • sven_b Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 12:04
        Co masz do Paryża :-)
    • elyk Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 00:10
      biora za 20pln bo nie maja wiecej kasy, proste.
      Tak bylo od juz 20 lat temu, pompiarz na cpn mi to powiedzial bo widzial ze sie
      nie swojo czulem w syrenie.
      a swoja droga jak wezmiesz 5 litrow to tylko 4kg a jak 60 to 50 kilka i to
      wozisz jako zbedny bagaz... oni o tym pomysleli i dlatego maja taka bryke...
    • przemekthor Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 00:34
      Jak bylem w Polsce i jezdzilem autem mamy, to tez za kazdym razem dolewalem za
      1 papier (20 albo 50), zanim oddalem.
      O wiele ciekawsze bylo natomiast inne zjawisko na stacji - w postaci Lochy
      S600, tankujacej gaz. Co za dno, hehe.
    • javus Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 11:50
      ja tez tankuje do pelna bo uwazam ze tankowanie 10 razy zamiast raz to strata
      czasu ale moze czasem sa takie sytuacje ze trzeba zatankowac za 20 zl ? no auto
      firmowe, nie wzial wiecej kasy, nie ma juz kasy itd.
    • iberia30 Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 11:55
      eee tam czepiasz sie jak nie_banalny :-), a moze panowie te bryki mieli z
      wypozyczalni i po prostu chcieli je przed oddaniem dotankowac do pelna?
    • sven_b Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 12:06
      Moze cala reszta idzie w rate :-)
    • 10danek nastepny "odkrywca" 08.06.06, 12:10
      a co cie obchodzi synek kto za ile tankuje? Pilnuj swoich spraw i nie wtykaj
      nosa w cudze.

• edek40 Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 12:29
      Pisalem to juz banalnemu. Niektorzy to maja dobrze w zyciu. Tyle widza, wiedza, znaja ludzi z fabkami i dokladnie patrza kto, co i za ile tankuje. Godne podziwu.
      • roto Re: Spostrzeżenie 08.06.06, 19:57
        Dodam jeszcze ,,że często widzę takich frajerów ,którzy jeżdżą na resztkach co
        to stoją często przy drodze z butelką po coli świeżo wyjętą ze śmietnika
        proszących błagalnym wzrokiem o podwiezienie na najbliższy cpn i pękam cały ze
        śmiechu wciskając gaz w podłogę odjeżdżam w siną dal! Na pohybel kropelkarzom!
        Jak kogoś nie stać na paliwo , niech sobie wrotki kupi !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka