jakubg23 11.07.06, 12:50 Tak trzeba przykładnie ukarać rowerzestę, a komunistkę grzecznie odwieść do domu!!! Co za kraj!!! Prędzej kaktus mi wyrośnie na dloni nim ją zamkną ;p Link Zgłoś Obserwuj wątek
steevan Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 13:43 Człowiek cięzko haruje to chyba ma prawo wznięść toast z przyjaciółmi. Pozatym czy sprzęt którym badano posłankę miał wszystkie niezbędne atesty i aprobaty? A tu jakiś kloszard czy inny bezrobotny który nie płaci podatków powoduje jeszcze zagrożenie na drodze. Powinien przeprosić publicznie panią Jakubowską za szarganie jej dobrego imienia i zwrócić kasę za naprawę auta. Sku...wysyn! Link Zgłoś
pindoll Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 13:49 już widać pierwsze manipulacje i próby złagodzenia odbioru społecznego. Po pierwsze: to rowerzysta był bezpośrednim sprawcą wypadku, po drugie: pani posłanak miała 1 promil w wydychanym powietrzu, co wiadomo, że oznacza 2 promile we krwi! Jakby chcieli kogoś napiętnowąć, to ta liczba byłaby podana. Upiecze sie hydrze nienasyconej.... Link Zgłoś
frequentflyer Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 15:36 pindoll napisał: > już widać pierwsze manipulacje i próby złagodzenia odbioru społecznego. Po > pierwsze: to rowerzysta był bezpośrednim sprawcą wypadku, po drugie: pani > posłanak miała 1 promil w wydychanym powietrzu, co wiadomo, że oznacza 2 > promile we krwi! Jakby chcieli kogoś napiętnowąć, to ta liczba byłaby podana. > Upiecze sie hydrze nienasyconej.... > podaj źródło rewelacji jakoby alkomat zaniżał dwukrotnie. czy jak jedziesz lekko nawalony jednokierunkową ulicą i ktoś jadący pod prąd spowoduje z tobą czołówę, przyczyną będzie twoje nawalenie czy jego jechanie pod prąd? wcale nie jestem za jeżdżeniem na promilach (choć 0.2 to idiotyzm na skalę europejską) ale dlaczego wykluczasz wyłączną winę rowerzysty? Link Zgłoś
pindoll Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 16:27 frequentflyer napisał: > po drugie: pani posłanak miała 1 promil w wydychanym powietrzu, co wiadomo, że oznacza 2 promile we krwi! > podaj źródło rewelacji jakoby alkomat zaniżał dwukrotnie. ale mi rewelacja... Niby jesteś stary, ale wiedzę masz belejaką... Nie będę podawał źródła, bo mi się po prostu nie chce, ale napiszę jeszcze raz: dopuszczalna ilość alkoholu we krwi w Polsce to 0.2 promila, a stężenie w wydychanym powietrzu to 0.1 mg/dm3. Bez odbioru Link Zgłoś
chickenbaby Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 16:47 W świetle prawa winę ponosi zawsze ta osoba, ktora prowadzila pod wplywem alkoholu. Link Zgłoś
pindoll Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 16:50 chickenbaby napisał: > W świetle prawa winę ponosi zawsze ta osoba, ktora prowadzila pod wplywem > alkoholu. a tego to pozwoliłem sobie w ogóle nie komentować... Tak jest i już, frequentflyer. Link Zgłoś
frequentflyer Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 17:19 nie chrzań o świetle prawa jeżeli nie potrafisz podać artykułu i paragrafu. ponosi jeżeli spowoduje - tu powoduje podprądowiec. Link Zgłoś
stonkastonka Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 14:52 proszę napisać dokładnie, czy samochód i czasopisma zostały naszej szanownej pani polityk odebrane, jak stanowi nowe prawo będziemy uważnie śledzić te informacje Link Zgłoś
frequentflyer Re: Pijana stonka skomentowała jak umiała 11.07.06, 15:25 żadne prawo nie stanowi o odbieraniu samochodu. co innego zatrzymanie na poczet grzywny, choć i to jest wątpliwe w świetle doktryny. tedy śledź i kapuj, ale w ramach prawa - o którym nie masz pojęcia. Link Zgłoś
sven_b Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 15:34 Nie podali ze ja odwiezli, a to ze kogos zwalniaja do domu nie znaczy ze mu sie upieklo. Swoją drogą dobra okazja by przykladnie ukarac w swietle zaostrzenia kar. Czy wykorzystana, zobaczymy :-) Link Zgłoś
jakubg23 Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 15:56 sven_b napisał: > Nie podali ze ja odwiezli, a to ze kogos zwalniaja do domu nie znaczy ze mu sie > > upieklo. Swoją drogą dobra okazja by przykladnie ukarac w swietle zaostrzenia > kar. Czy wykorzystana, zobaczymy :-) A założysz się ze ją odwieźli? Przecież to sceny jak z "Co mi zorobisz jak mnie złapiesz?" Przepowiadam że NIC JEJ NIE ZROBIĄ, i nawet prawa jazdy nie straci bo zaraz sie okaze ze pila jakiś syrop na spirytusie albo coś równie poktetnego;))))))))) Link Zgłoś
sven_b Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 16:47 To byloby przykre i frustrujace dla naszego, sladowego juz w tej chwili, patriotyzmu :-) Link Zgłoś
dr.rocco Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 17:13 Powinni ja przykladnie ukarac , ale pewnie Wielka Pani tego nawet nie odczuje , prawo dla malutkich tylko...... Link Zgłoś
misiek4111 Re: Pijana Aleksandra Jakubowska potrąciła rowerz 11.07.06, 17:50 Już podali, wg mnie asekuracyjnie, że zawartość alkoholu wynosiła OKOŁO 1 promila, od 1 mieli zajmować auto, do czego o ile wiem nie "odważyli się" posunąć. Link Zgłoś