Dodaj do ulubionych

Głupia czy nie?

IP: *.kolornet.pl 07.02.03, 19:51
Moja sasiadka ma dwa samochody - Honde Civic i pseudoterenowego Hyundaia. Po
miescie jezdzi oczywiscie Hyundaiem, a nie lekka, zwinna i latwa w parkowaniu
Honda. Kiedys widzialem ja parkujaca kilometr od pracy, bo bala sie taka
krowa zaparkowac miedzy samochodami.
Dodam tylko ze w trase wyjezdza oczywiscie Honda.
Co o tym myslicie?
PS.Nie ma meza, wiec nie jest zona jednego z forumowiczow :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: danielpoz Re: Głupia czy nie? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.02.03, 19:55
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Moja sasiadka ma dwa samochody - Honde Civic i pseudoterenowego Hyundaia. Po
      > miescie jezdzi oczywiscie Hyundaiem, a nie lekka, zwinna i latwa w parkowaniu
      > Honda. Kiedys widzialem ja parkujaca kilometr od pracy, bo bala sie taka
      > krowa zaparkowac miedzy samochodami.
      > Dodam tylko ze w trase wyjezdza oczywiscie Honda.
      > Co o tym myslicie?
      > PS.Nie ma meza, wiec nie jest zona jednego z forumowiczow :-)

w USA Chevrolet Suburban jest ulubiencem agentow FBI i kobiet a wiec cos w tym
      jest ze kobiety czuja sie bezpieczne w wielkich autach a najlepiej terenowych
    • greenblack Re: Głupia czy nie? 07.02.03, 20:00
      A ten Civic, to nowy czy stary model? Bo jak stary, to mam odpowiedź.
    • greenblack Re: Głupia czy nie? 07.02.03, 20:05
      Santa Fe

www.euro-ncap.com/results.htm
      .

www.carsafety.org/vehicle_ratings/ce/html/0104.htm
      Civic „stary”:

www.euro-ncap.com/details.php3?id=honda_civic_1998

• Gość: Tomek Re: Głupia czy nie? IP: *.kolornet.pl 07.02.03, 20:21
        Civic z roku chyba 2001,wiec nie najnowszy model, ale Hyundai to Galloper,
        jeszcze starszy, bo to przeciez klon Mitsubishi Pajero I generacji - tam
        bezpieczenstwo jest na papierze
        • greenblack Re: Głupia czy nie? 07.02.03, 21:06
          Galloper, to wcale nie "pseudoterenówka". Technika z Pajero, ramowa
          konstrukcja, reduktor. Myślałem, że mówisz o Santa Fe.
          • Gość: Tomek Re: Głupia czy nie? IP: *.kolornet.pl 07.02.03, 21:25
            Dla mnie prawdziwa terenowka nie ma zadnych bajerow - elektryki szyb, klimy,
            centralnego zamka. Po prostu UAZ :-) No, ostatecznie jeszcze Land Rover i
            Mercedes G. Pajero jest nezle, ale za ciezkie - kiedys gdy jeszcze wychodzilo
            czasopismo Auto-Technika Motoryzacyjna utopili takie cudo na mokrej lace
            Pomijajac walory samochodu, chyba dziwne jest ze majac poreczny samochod jezdzi
            sie po miescie krowa,a na trasie, gdzie silnik V6 pokazalby swoja klase,jedzie
            kompaktem?
    • Gość: & Re: Głupia czy nie? IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 07.02.03, 21:24
      Ty tak zawsze po chrześcijańsku traktujesz każdego nieznanego bliźniego
      per "krowa"? Jak można używać takich określeń w stosunku do nieznanej kobiety
      na publicznym forum tylko dlatego że ma kłopoty z parkowaniem. Ty oczywiście
      zawsze byłeś mistrzem kierownicy a parkowałeś idealnie od dziecka.
      Oczywiście rowerkiem koło piaskownicy.Frustracja że ma dwa samochody ?
      • greenblack Re: Głupia czy nie? 07.02.03, 21:32
        Gość portalu: & napisał(a):

> Ty tak zawsze po chrześcijańsku traktujesz każdego nieznanego bliźniego
        > per "krowa"? Jak można używać takich określeń w stosunku do nieznanej kobiety
        > na publicznym forum tylko dlatego że ma kłopoty z parkowaniem. Ty oczywiście
        > zawsze byłeś mistrzem kierownicy a parkowałeś idealnie od dziecka.
        > Oczywiście rowerkiem koło piaskownicy.Frustracja że ma dwa samochody ?

Naucz się czytać frustratko/frustracie. Powiedział, że jeździ "krowĄ", czyli
        tym Hyundaiem.
        • Gość: Tomek Re: Głupia czy nie? IP: *.kolornet.pl 07.02.03, 21:50
          Dzieki za obrone :-) Swoja droga, to 6 lat temu mialem pod blokiem 5
          samochodow,nie wszystkie co prawda moje, ale za to mialem do wszystkich
          kluczyki i dokumenty i moglem sobie pojezdzic :-D
          • Gość: Wonsz Re: Głupia czy nie? IP: *.vf.shawcable.net 08.02.03, 23:35
            A co, byles chlopcem parkingowym? :)

Civic na trasie prawdopodobnie lepiej sie prowadzi niz auto terenowe, w moim
            powyzej 120 jest nieprzyjemnie glosno no i trzeba trzymac kierownice dwoma
            rekoma utrzymujac czujnosc rewolucyjna, zwlaszcze podczas wyprzedzania
            ciezarowek.
            • Gość: Tomek Re: Głupia czy nie? IP: *.kolornet.pl 09.02.03, 07:32
              Widze ze kolege zazdrosc sciska. Nie, nigdy nie bylem parkingowym. Tak sie
              zdarzylo, ze w tym samym czasie ja i ojciec wymienialismy samochody na nowe,
              poza tym mialem jeszcze dwa do "doprowadzenia do stanu uzywalnosci".

Nie bede tu pisal na temat sensownosci kupowania terenowki, ktor jest za duza
              do miasta i zle sie prowadzi poza miastem. Honda Civikiem jezdzilem i po
              miescie, i poza i wydaje mi sie ze jest dosyc cichym samochodem
    • Gość: & Re: Głupia czy nie? IP: *.idzik.pl / 192.168.120.* 07.02.03, 23:00

greenblack - odszczekuję "krowę" nie zmienia jednak postaci rzeczy
      zwrot "głupia". Chciałbyś aby do Ciebie ktoś startował tak zwyczajnie
      per "głupi". Broń rozsądnie. Nie jestem frustratem/frustratką. Nie znoszę
      tykania obcych osób. To wszystko.
    • remo29 Re: Głupia czy nie? 08.02.03, 00:06
      Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Moja sasiadka ma dwa samochody - Honde Civic i pseudoterenowego Hyundaia. Po
      > miescie jezdzi oczywiscie Hyundaiem, a nie lekka, zwinna i latwa w parkowaniu
      > Honda. Kiedys widzialem ja parkujaca kilometr od pracy, bo bala sie taka
      > krowa zaparkowac miedzy samochodami.
      > Dodam tylko ze w trase wyjezdza oczywiscie Honda.
      > Co o tym myslicie?

Co się dziwisz? Hyundai z racji swojej "terenowości" jest mocniejszy w
      miejskiej dżungli, co w korelacji ze słabością płci jest w miarę wytłumaczalne
      (ot - kobiety, puch marny). Za to honda - mała wielka - w trasie jest akurat
      dla kobity. Nie widzę w tym nic dziwnego. Sam po mieście z chęcią jeździłbym
      leopardem, a w trasy warszawą 323 kombi...
      • Gość: Tomek Re: Głupia czy nie? IP: *.kolornet.pl 08.02.03, 17:53
        Oj tak ,warszawa to moje marzenie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka