olajab 20.07.06, 12:04 Nie wiecie czy w Matizie można zamontować bagażnik rowerowy na dach? Ktoś może jeździł matizem z rowerami? A może lepiej z tyłu? Jak będzie stabilniej? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Maciek1956 Re: bagażnik rowerowy do Matiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:03 Dach---bez problemu. Ceny bagażników dachowych od ok 170 zł jeśli Matiz nie relingów. Jeżeli jest to wersja z relingiem to od ok 85 zł. Uchwyty rowerowe od ok 30 zł/szt. Tył (tylna klapa)---jeśli nie ma spojlera, ceny od ok 190 zł. Co lepiej--moje zdanie--małym autem raczej na dachu. Mam klientów, którzy wożą z tyłu i są zadowoleni, ale trzeba pamiętac, ze auto robi się sporo dłuższe za osią, co pogarsza jazdę głównie na krętych drogach. Bagażnik na dachu podwyższa auto, podnosi środek ciężkości--też wada. Do wozenia z tyłu auta polecam bagażniki Thule z serii ClipOn, sa bardzo mocno zamocowane do klapy. Bagażniki mocowane taśmą parcianą wymagają częstego kontrolowania taśm, czsami poluzowują się. Link Zgłoś
Gość: pawelczekala Re: bagażnik rowerowy do Matiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 12:47 Witam Ja Woziłem 3 rowery na TICO na uchwytach rowerowych mocowanych do zwykłego bagażnika dachowego. moge odsprzedać uchwyty za jakaś umowną cene bo ich już używać nie bede.jak by był pan zainteresowany prosze o kontakt.na gg.8967547. Link Zgłoś
Gość: damian Re: bagażnik rowerowy do Matiza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 15:16 ja tez mam matiza.najstabilniej będzie zostawić go w domu a jechać na rowerach. Link Zgłoś