Dodaj do ulubionych

ducato/jumper/boxer

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 17:39
witam serdecznie, mam zamiar kupić samochod jak w tytule (fiat ducato/citroen
jumper/peugeot boxer), czy może ma ktoś jakieś pomysły na co powinenem
zwrócić uwagę? dodam, że interesuje mnie silnik fiat: 2.5/2.8TDI, citr. i
peug. 2.5TD.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Heniu Re: ducato/jumper/boxer IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.03, 17:52
      Proponuje Transita.Samochod roku,najtansze czesci zamienne
      najwieksza ilosc sprzedanych samochodow...i tani..
      • Gość: Sławek Re: ducato/jumper/boxer IP: *.aries.com.pl 09.02.03, 21:35
        Zarówno w przypadku Citroena jak i Fiata wymienione przez zainteresowanego
        silniki nie są juz oferowane.Co to oznacza panie dilerze Forda? -to,że
        zainteresowanemu chodzi o samochód używany...

pozdrawiam

> Proponuje Transita.Samochod roku,najtansze czesci zamienne
        > najwieksza ilosc sprzedanych samochodow...i tani..
    • Gość: Sławek Re: ducato/jumper/boxer IP: *.aries.com.pl 09.02.03, 21:41
      Pisałem już o Ducato miliony razy ale jeśli mam ci pomóc to napisz jaki rocznik
      i przebieg cię interesuje.
      Silnik Ducato 2.8 idTD to chyba najlepszy silnik w nim oferowany.Ma 122 KM mocy
      oraz około 300 Nm przy 1800 obr/min co w praktyce oznacza,że jest bardzo
      dynamiczny.Jest równiez oszczędny.Jego wada to stosunkowo głośna praca na
      zewnątrz gdyz w srodku jest cicho i bez wibracji.Silnik ten jest z powodzeniem
      stosowany przez Iveco oraz Renault w modelu Master 2.8 dTi.
      Jesli masz pytania wal śmiało.

pozdrawiam

> witam serdecznie, mam zamiar kupić samochod jak w tytule (fiat ducato/citroen
      > jumper/peugeot boxer), czy może ma ktoś jakieś pomysły na co powinenem
      > zwrócić uwagę? dodam, że interesuje mnie silnik fiat: 2.5/2.8TDI, citr. i
      > peug. 2.5TD.
      >
      > pozdrawiam
      • Gość: XENON Re: ducato/jumper/boxer IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 22:48
        Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Pisałem już o Ducato miliony razy ale jeśli mam ci pomóc to napisz jaki
        rocznik
        >
        > i przebieg cię interesuje.

sądzę, że będę się rozglądał za ducato z roczników 97-99 (mniej więcej na takie
        mnie stać), ciekaw jestem co w tym samochodzie się najczęściej psuje, jak jest
        z awaryjnością, jak zawieszenie znosi polskie drogi i przeciążanie. O silnik
        raczej się nie martwię, przez rok przejechałem iveco daily 2.8 turbo unijet (to
        przecież silnik identyczny jak w ducato) 130 tysięcy kilometrów bez problemów
        (oprocz tego, że spalał ogromne ilości oleju!).
        pozdrawiam
        • Gość: Sławek Re: ducato/jumper/boxer IP: *.aries.com.pl 10.02.03, 10:19
          U mnie oleju narazie nie pożera ale ma dopiero 90 tyś km przebiegu.Musze jednak
          przyznac,że dbam o silnik i nigdy nie gonie go zimnego i staram sie robić jak
          najmniej zwłaszcza zimnych rozruchów (równiez dla tego,że w zimie po nocy
          rozgrzewa się w godzine)
          Nie wiem ile masz kasy ale wiem,że warto poruszyć niebo i ziemie w celu
          uzyskania dobrej ceny.
          Znajomy kupił w zeszłym roku Ducato 2.8 D Maxi na 16` od
          pierwszego,bezwypadkowe z przebiegiem 20 tyś km z roku 2001 za 46 tyś zł
          brutto.Poprzedni właściciel zapłacił za niego w salonie kilka czy kilkanaście m-
          cy wcześniej ponad 90 tyś zł!!!.Swoja droga to sie nazywa utrata wartości ;-)
          Cena była taka,a nie inna gdyz samochód był odebrany przez firme windykacyjną
          za zaleganie z ratami lesingowymi.
          Z zawieszeniem narazie wszystko ok choć przyznaje,że tłuke sie głównie po
          dziurach,krawężnikach i przejazdach kolejowych.Bardzo rzadko ładuje go na maksa
          zwykle jest to około 50% ładowności.

pozdrawiam

> Gość portalu: Sławek napisał(a):
          >
          > > Pisałem już o Ducato miliony razy ale jeśli mam ci pomóc to napisz jaki
          > rocznik
          > >
          > > i przebieg cię interesuje.
          >
          > sądzę, że będę się rozglądał za ducato z roczników 97-99 (mniej więcej na
          takie
          >
          > mnie stać), ciekaw jestem co w tym samochodzie się najczęściej psuje, jak
          jest
          > z awaryjnością, jak zawieszenie znosi polskie drogi i przeciążanie. O silnik
          > raczej się nie martwię, przez rok przejechałem iveco daily 2.8 turbo unijet
          (to
          >
          > przecież silnik identyczny jak w ducato) 130 tysięcy kilometrów bez problemów
          > (oprocz tego, że spalał ogromne ilości oleju!).
          > pozdrawiam
        • Gość: Sławek Re: ducato/jumper/boxer IP: *.aries.com.pl 10.02.03, 10:33
          Jeszcze jedno: W `99 roku Ducato zostało nieco zmodyfikowane,a poznasz to po
          nowoczesnych zegarach (u mnie z obrotomierzem),zegarem zespolonym z lampa
          sufitową,nowych felgach,czterech światłach stopu z tyłu w wersji przeszklonej
          oraz najbardziej charakterystycznych nowych wielkich lusterkach zewnetrznych
          (dwuczęsciowych) o DOSKONAŁEJ widoczności.Czasem jezdze tez starsza wersją i
          odnosze wrażenie,że nowsza ma lewarek biegów kilka cm przysunietą w strone
          kierowcy dzieki czymu biegi zmienia sie jeszcze lepiej/przyjemniej.
          W Ducato kupionych w Polsce jest starszny "burdel" w silnikach i
          wyposażeniu.Raz były takie silniki,a za rok inne,potem znowu te same z
          poduszką,el.szybami,el.lusterkami by za rok znowu był golas...
          Silniki to 1.9D,1.9TD,2.5D,2.5TDI,2,8D,2.8idTD,2.8JTD.
          Jezdze czasem wersją 2.8D i jest to dla mnie straszny muł i nawet sobie nie
          wyobrażam jazdy z silnikiem 2.5D o 1.9D nawet nie wspominajac (widuje czasem
          załadowane na maksa Ducato 1.9D izoterme!!!)

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka