flamengista 16.09.06, 22:58 "Wypasione": moto.allegro.pl/show_item.php?item=127028219 moto.allegro.pl/show_item.php?item=128158189 I... troszke mniej wypasione: moto.allegro.pl/show_item.php?item=125355616 Link Zgłoś Obserwuj wątek
ramonka27 Re: Auto dla Kozaka II 16.09.06, 23:08 Jeśli mogę wyrazić swoją opinie na temat owych samochodów to są paskudne. Nie wiem czy można nazwać to tuningiem. W Polsce widocznie istnieje pogląd, że wystarczy kilka naklejek na karoserii, okrponych spojlerów. Natomiast zadziwiający jest przebieg samochodów - 1991 rok i 118000km - około 8000 rocznie - smiechu warte. :P:P:P Link Zgłoś
mike68 Re: nr3 - Furka jest sprawna na 99% 16.09.06, 23:18 silnik padł i w/g niego to ten 1% :)) defektu Link Zgłoś
swoboda_t Re: nr3 - Furka jest sprawna na 99% 17.09.06, 13:32 Hehe, też na to uwagę zwróciłem - taki tam drobiazg. Moze o silnik wycieraczek chodzi?? P.S.: Ten Kadett, gdyby dać zwykła maskę i sensowny grill, to jeszcze by nie był taki zły. Pozostałe dwa - tragedia. Link Zgłoś
flamengista przebieg może być prawdziwy 16.09.06, 23:37 choć przyznaję, byłby to cud. Ale samochód wygląd na furę używaną do podrywu - a taka musiała z piskiem ruszać sprzed klubu nocnego do najbliższego hotelu z pokojami na godziny. Nie trzeba było więc daleko jeździć. Mnie najbardziej zaintrygowały te neony w Tigrze. Po kiego grzyba? No, może po to by w ciemności świeciły 3 paski od dresu? Link Zgłoś
ramonka27 Re: przebieg może być prawdziwy 17.09.06, 00:23 Neony - no ba muszą być - najlepiej jak całe auto bedzie się świecić. Ja proponuję niebieskie diodki wszędzie. I magnetyzery. Tyle magnetyzerów ile się da. Wszędzie - nawet na pedałach. Link Zgłoś
morfeusz100 Re: Auto dla Kozaka II 17.09.06, 18:11 Typowe dla POLACZKA wysmiać, zgnoic, zbluzgac Na zachodzie nikt nie patrzy kto czym jezdzi , kto jak sie ubiera Jeszcze daleka droga do toku myslenia ludzi z niemiec, francji, holandii A wszystko to jest swiadectwem tego ze Kaczor rzadzi bo im podobni go wybrali Link Zgłoś
wallenrode paskudzctwa 17.09.06, 18:21 mam czasem cięty język więc skorzystam w tym poście: calibra-ładny wóz ale jako oryginał a ten się urwał chyba z odysei kosmicznej z lat 80 , czerwone wnętrze jak w burdelu , tu nawet nie ma co komentować - totalne badziewie na wiejskie drogi. tigra-made in Tesco i taśma dwustronna - za darmo bym nie wziął - serio. opel-ładny klasyk ale jako oryginał a ten to jakiś wodolot dla kanalarza. dziwię się ze ktoś nie wstydzi sie jeździć takimi samochodami! gdyby był największy mróz to bym nie wsiadł do takiego gówna! Link Zgłoś
misza36 Re: Auto dla Kozaka II 17.09.06, 18:50 wstyd by mi bylo takim czyms wyjechac na droge bo normalni ludzie by sie ze mnie smiali , wolabym zwykla calibre ktora jest ladnym autem i tigre ktora rowniez jest ladna od tych choinek dla ogladaczy pokemnow , swoja droga trzeba miec troche zawirowan pod mozgiem zeby cos takiego wykonac Link Zgłoś
morfeusz100 Re: Auto dla Kozaka II 17.09.06, 18:57 .Typowe dla POLACZKA wysmiać, zgnoic, zbluzgac Na zachodzie nikt nie patrzy kto czym jezdzi , kto jak sie ubiera Jeszcze daleka droga do toku myslenia ludzi z niemiec, francji, holandii A wszystko to jest swiadectwem tego ze Kaczor rzadzi bo im podobni go wybrali Link Zgłoś
flamengista byłeś kiedyś na Zachodzie? 18.09.06, 08:27 bo nie wiem, skąd tak wyidealizowany obraz rzeczywistości... W Niemczech wizerunek człowieka zależy od jego samochodu - dlatego Niemcy wolą 5 razy z rzędu zrezygnować z wakacji, byle kupić nowe auto. Ubiór w całej kulturze zachodniej świadczy niestety o człowieku. Spróbuj ubrać się byle jak idać do pracy we Francji czy Włoszech. W Ameryce (nie tylko północnej a tym bardziej USA) dodaj jeszcze stan uzębienia - zęby mają być nie tylko równe, ale i śnieżnobiałe. To też kosztuje, ale świadczy o przynależności do elity. No, chyba że było się skromnym gastarbeiterem i starało nie zwracać uwagi na to, że nami pogardzają, prawda? Link Zgłoś
wallenrode racja. 18.09.06, 09:38 przyłaczam sie do tej opinni. jakoś dziwne ze na zqchodzie nie pomykają "takimi" zjuningowanymi bo im by się w pale nie miściło ze można zniszczyć tak samochód! tak to jest zniszczenie samochodu. owszem jest wolność i demokracja ale to nie oznacza że można jeździć z gównem na masce bo cię wyśm ieją... chyba nie byłes w Anglii .... tam niema przebacz . Link Zgłoś
hydromanekin Re: Auto dla Kozaka II 17.09.06, 19:27 Jesli prawda jest to co napisal sprzedawca ("sprzedaje bo kupuje mieszkanie i potrzebuje pieniedzy"), to mozna stwierdzic ze Romowie przechodza na osiadly tryb zycia, bo auto wyglada jak z tabotu cyganskiego :)) Link Zgłoś
morfeusz100 Re: Auto dla Kozaka II 18.09.06, 08:07 .Typowe dla POLACZKA wysmiać, zgnoic, zbluzgac Link Zgłoś
tiges_wiz Re: Auto dla Kozaka II 18.09.06, 08:32 bo to paskudne jest... tunig powinien miec jakis sens. chocby wiecej mocy i mniej masy. a te samochody swiadcza kiepsko o guscie wlasciciela. Link Zgłoś
morfeusz100 Re: Auto dla Kozaka II 18.09.06, 10:29 pewnie ze są szpetne , ale dla nie których są jakie są, mi sie nie podobaja. a gdyby kros o twojej twarzy powiedział ze jest SZPETNA???? Link Zgłoś
hydromanekin Re: Auto dla Kozaka II 18.09.06, 10:45 Szpetna twarz "dostaje sie" od natury i nie ma na to wiekszego wplywu. Te samochody wygladaly kiedys ok ale staly sie szpetne w wyniku celowego i rozmyslnego okaleczenia. Widzisz roznice? Link Zgłoś
morfeusz100 Re: Auto dla Kozaka II 18.09.06, 11:02 Pewnie że widze, ale mi tylko chodzi o podejscie do sprawy a nie juz o te auta, bo mnie to obojetne czy pisza o autach, ciuchach itp SPOSOB PODEJSCIA DO SPRAWY, KRYTYKA POLAKA JEST MIERNA I ZBYT INGERUJACA W CZYJESC SPRAWY Link Zgłoś
flamengista po co się "tunninguje" takie auta? 18.09.06, 12:05 Chyba nie po to, by stały w garażu, albo jeszcze lepiej - w sypialni. Ja nie ingeruję w czyjeś "prywatne sprawy". Jeśli ktoś przerabia swoje auto tak, by każdy na ulicy zwrócił na nie uwagę i wystawia jego zdjęccie w internecie musi się liczyć z oceną. Niekoniecznie pozytywną. Link Zgłoś
morfeusz100 Re: po co się "tunninguje" takie auta? 18.09.06, 14:28 Ja sie z tobą zgadzam. ale nie powiesz mi ze w Polsce nie ma dziwnego zawieszania oka na innych. Zaszwe ludziska jadą po innych ciezkim okiem nieskapiac przy tym cietej riposty. Nigdzie na zachodzie nie spotkałem sie z tak hamskim obgadywaniem czy cenzurą czego kolwiek auta czy wyglądu samego człowieka. U nas jest tak dopuki cos nie jest modne lub znane ludzie to negują wogóle nie są otwarci co nie znaczy ze te auta ze zdjec to kwestia czasu bo one sa poprostu niefachowo zrobione. Bądzmy bardziej tolerancyjni i normalni w naszych wypowiedziach.! Przykład z mojego życia :kupiłem adidas streetbal ok 450 zł , buty o których nawet sie nie sniło kumplom, pierwsze co to mnie zgnoili a za rok jak powistały sklepy adidasa sami takie sobie kupowali.Tak samo jest z autami ciuchami i wszystkim innym. KUMACIE? Link Zgłoś
speedy_olaf Re: po co się "tunninguje" takie auta? 18.09.06, 14:43 nie kumamy - wracaj juz na zajecia-zaczela sie biologia dla klasy 4 szkoły podstawowej Link Zgłoś
hydromanekin Re: po co się "tunninguje" takie auta? 18.09.06, 14:56 > Przykład z mojego życia :kupiłem adidas streetbal ok 450 zł , buty o których > nawet sie nie sniło kumplom, pierwsze co to mnie zgnoili a za rok jak powistały > > sklepy adidasa sami takie sobie kupowali.Tak samo jest z autami ciuchami i > wszystkim innym. KUMACIE? Morfi, ale zdajesz sobie sprawe, ze tym co wlasnie napisales zblazniles sie jeszcze bardziej, niz wtedy gdy na forum o tuningu wyjechales o cewkach spadku napiec? :))) P.S. Napisz co jeszcze kupiles sobie takiego o czym sie nawet nie snilo kumplom? ;))) Link Zgłoś
morfeusz100 Re: po co się "tunninguje" takie auta? 18.09.06, 15:09 Hydromanekin błaznisz sie to ty codziennie przed ludzmi w realu bo tylko tu jestes cwaniak Co ma przejezyczenie cewki z kondensatorem wspólnego z takim podejsciem jakie ty masz? Podałem najprostszy przykład POLACZKOWEGO podejscia do sprawy a ty jestes jednym z nich Link Zgłoś
hydromanekin Re: po co się "tunninguje" takie auta? 18.09.06, 15:31 > Hydromanekin błaznisz sie to ty codziennie przed ludzmi w realu bo tylko tu > jestes cwaniak Skoro tylko tu (i.e. na forum) jestem cwaniak (wcale tak nie uwazam, ale przyjmijmy ze tak jest), to znaczy ze na codzien blaznie sie w realnym swiecie - doprawdy porazajaca logika dedukcji :))) > Co ma przejezyczenie cewki z kondensatorem wspólnego z takim podejsciem jakie > ty masz? Co maja twoje wspaniale, drogie (az 450 zl!!!), suuuuuper modne i wygodne oraz pozostajace w sferze marzen twoich kumpli buty marki adidas z forum auto moto? > Podałem najprostszy przykład POLACZKOWEGO podejscia do sprawy Nie, podales przyklad jak twoi kumple podchodza do sprawy - jesli nazywasz to polactwem to znacza, ze zyjesz wsrod polactwa. > a ty jestes jednym z nich Zdanie goscia, ktory na forum auto-moto chwali sie butami adidas nie jest czyms czym moglbym sie przejac... Link Zgłoś
wallenrode Re: po co się "tunninguje" takie auta? 18.09.06, 21:36 morfi to jakiś zagubiony człowiek. wali text o jakis adidasach za 450zł jakby to było coś? nie kumam ? a co to ma wspólnego z samochodami zje.banymi przez jakiegoś idiotę? zagadkowy jest ten morfi?jeszcze ta twarz? o co mu k.chodzi? Link Zgłoś
jacszaj Re: po co się "tunninguje" takie auta? 18.09.06, 23:01 morfi co ty tu jeszcze robisz? nie miales przypadkiem isc wyj.ebac swoja mame??? Link Zgłoś
flamengista bo Polacy są narodem "socjalnym" 18.09.06, 21:58 uwielbiamy interakcję, kontakty z innymi. Anglik w autobusie czy metrze odgradza sie od współpasażerów gazetą, Polak będzie sie starał zagadać, do gazety zapuści żurawia albo przynajmniej poszturchnie. Jesteśmy narodem południowców niefartownie rzuconym w złe miejsce. Ale to juz totalny off-top;) PS. a do aut trzeba mieć dystans - to tylko przedmioty służące do przemieszczania się z miejsce na miejsce, nic więcej. Nie rozumiem tego uwielbienia dla samochodów w naszym kraju. Link Zgłoś
wallenrode Re: bo Polacy są narodem "socjalnym" 18.09.06, 22:02 nieprawda. owszem samochod słuzy do przemieszczania ale liczy się styl. nie wierze ze kupujesz samochód patrząc sie wyłacznie na cenę i na rodzaj silnika! a lakier? też wszystko jedno? Link Zgłoś
flamengista Re: bo Polacy są narodem "socjalnym" 18.09.06, 22:56 dobrze, żeby auto nie było skorodowane. ale lakier nie musi lśnić. No, może żeby nie było różowe;) Link Zgłoś
wallenrode Re: Auto dla Kozaka II 18.09.06, 21:32 o co ci chodzi? zastanawiam się nad Twoim tokiem rozumowania. to krytykowanie gówna jest polską domeną? chłopie !!! za granicą tą zachodnią taki tjuning jest niedopomyślenia! zastanawiam się jeszcze czy TY wogóle widzialeś prawdziwy tuning?! Link Zgłoś
traktorzysta U nas się wszystko krytykuje ! Nowe ,stare ,profe- 18.09.06, 15:39 sjonalnie zrobione przez firmę tuningową itd. Tylko pytanie co my Polacy mamy ,żebyśmy się tak wymądrzali ? Poloneza już nawet nie macie ,a Czesi mają wysmiewaną tu Skodę . Przecież kraje zachodu ,a nawet wschodu mogą się z nas i naszego kraju śmiać 24 godziny na dobę . Co do tych trzech samochodów to niewiem jak lakier Calibry wygląda z bliska ,ale na zdjęciu bardzo mi się podoba ,a pozostałe zostały zrobione za grosze i nie pod publike . To tak jak z Mandaryną i Wiśniewskim ,niby wszyscy piszą ,że śpiewają okropnie ,wyglądają okropnie ,a jednak w tym kraju zarabiają miliony . Sami niszczymy ten kraj . Zresztą czy jest co niszczyć ? Link Zgłoś
odin-2 Re: Auto dla Kozaka II 18.09.06, 14:59 .. przed ? czy po zejsciu ? jezeli "po" to proponuje VOLVO V70 Karawan . Lacze sie w smutku . Link Zgłoś
speedone Re: Auto dla Kozaka II 18.09.06, 17:15 mi tam z zew calibra sie podoba przynajmniej widac prace , w wew. kichaaaa silnik jak na taki wyglad jeszcze wieksza kicha , tigra z.. po calosci , kadet tak samo. Link Zgłoś
flamengista PS. porządny tuning 18.09.06, 22:12 Żeby nie było, ze tylko krytykuję - jaki tuning uważam za normalny: 1. Calibra www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7942023&id=1rzei41j4ey&source=as24_inseratsg_detail_bild www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7968110&id=1rpgnsb32a1&source=as24_inseratsg_detail_bild 2. Tigra www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7969496&id=q3kkhlvqxzm&source=as24_inseratsg_detail_bild 3. Kadett www.autoscout24.de/home/index/detail.asp?ts=7980365&id=gjvww31momf&source=as24_inseratsg_detail_bild ten ostatni nienajlepszy, ale ujdzie. Da się? Da, trzeba tylko chcieć;) Link Zgłoś
wallenrode Re: PS. porządny tuning 18.09.06, 22:20 jak dlamnie to mini tuning ohraniczający sie do "jakiś tam" alufelg "bezpłciowych" folijka na szybkach , końcówka , i jakiś spojler na progu... okey jedno mnie nadal dziwi? naklejanie jakiś pierdół na klapkę wlewu paliwa dla mnie to jakiś Badziew. Calibra błękitowa/niebieska ma ładny lakier ale ta naklejka to jak tandetna brożka z odpsutu do kożucha!!!! po kiego h.ja ? ani to ładne ani bez sensu? Link Zgłoś
flamengista Re: PS. porządny tuning 18.09.06, 22:26 nie jestem przekonany, że to naklejka. To chyba nowa klapka na wlew paliwa. Kolega robił kiedyś podobną i sprawdzałem - to nie była naklejka;) Celowo zwróciłem uwagę na kosmetyczny tuning, bo Tigra a przede wszystkim Calibra to ładne auta - i nie trzeba wiele tam poprawiać. Link Zgłoś
wallenrode Re: PS. porządny tuning 18.09.06, 22:37 no własnie Calibra jak na swoje lata jest ładna nawet teraz ale pod jednym warunkiem!!!!! NIE TUNINGOWANA na zasadzie że mam naklejkę to ją gdzieś nakleję. to jak z tatuażami - zrobisz jednen ,zaraz zrobisz i drugi. i w ten sposób powstałą ta Corsa od autora. a co do tych klapek. jak dlamnie to 99% to nakljeki z Tesco itp. gdyż jest to wzór z korków wlewów motocyklów. żeby bawić sie w tuning trzeba mieć dwie rzeczy - Pieniądze i Wyczucie Samku/Gust. Link Zgłoś
flamengista Re: PS. porządny tuning 18.09.06, 22:42 tak, zgadzam sie szczególnie z tym gustem. Widziałem luksusową wersję "odpicowania bryki" z gwiazdorskimi autkami które były dodatkowo tuningowane. Facet przywiózł nówkę Enzo Ferrari, bo felgi mu się nie podobały. Wymienił na szczerozłote, 24-karatowe;) Za takie pieniądze sp...ć takie auto... Link Zgłoś