Dodaj do ulubionych

Mitsubishi Carisma

IP: *.chello.pl 16.03.03, 11:15
Poszukiwalem autka kompaktowego. W cenie jakies piecdziesiat pare tysiecy. i
nagle patrze Mitsubishi Carisma w cenie 57 tys 5-drzwiowiec z silnikiem 1,6
102KM. Co sadzicie? Oplacalna sprawa? Samochod wyzszej klasy niz Honda
Civic a w podobnej (nieco wyzszej) cenie. Silnik pewnie troche slaby ale...
Samochod sadzac po stylistyce juz nie najnowszy. Mysle ze jest to generacja
ta sama co stary Accord i avensis, pewnie wiec pojawi sie nowy model.
Ciekawe kiedy sie pojawi?

Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: jolly_bb Re: Mitsubishi Carisma IP: *.home.net / 192.168.1.* 16.03.03, 11:19
      samochod tej samej konstrukcji co volvo s40. starszawy juz co prawda, ale o
      klase wyzej niz civic, choc kompakty urosly. kiedy wejdzie nie wiadomo :)
      przynajmniej ja nie wiem.
      sam jezdze carisma i na sielnik 1.6 (103 KM) nie narzekam, pali nie za duzo a
      i pary mu wystarcza, choc dostaje jej tak naprawde miedzy 4 a 5,5 tys obrotow
      i tak nalezy wyprzedzac.
      • Gość: skandy Re: Mitsubishi Carisma IP: *.chello.pl 16.03.03, 21:59
        A ile pali po miescie? No i ile wazy ten samochodzik?
        Zastanawiam sie tez dlaczego przy takich parametrach cena - wielkosc - jakosc
        (no chyba go Holandii bardzo nie zepsuli) nie widac tych samochodow na miescie
        wiecej (tzn w Wawie).

Pozdrowionka
        • Gość: polokokt Re: Mitsubishi Carisma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.03, 22:50
          Tych samochodow jest malo bo mysle ze marka spod znaku trzech diamentow jest
          malo popularna w naszym kraju, pomijajac terenowe Pajero i sportowego Lancera
          Evo, ale wsrod samochodow takich "normalnych" to juz srednio popularne. A
          czemu? moze mit o drogich czesciach? Moze to ze jesli ktos juz rozwaza
          japonczyka to decyduje sie czesciej na znana marke jak Toyota czy honda, no
          mazda w ostatecznosci (a wlasnie, mazdy tez niezle noty zbieraja a wiele ich
          nie widac, choc wiecej niz Mitsubishi). Ale tez sa plusy takie sytuacji.
          Samochody te sa relatywnie zadko kradzione, dla mnie to bardzo wazne ze moge
          samochod zostawic w centrum Warszawy na krawezniku i jest 99.9999% szans ze jak
          wroce to bedzie tam stalo dalej. W calosci taki na wschod nie pojdzie bo to
          zadna renoma jezdzic Carisma, Lancerem, Coltem czy Space Starem a na czesci u
          nas w kraju rynek jest tak nikly ze praktycznie nie oplaca sie tego krasc.
          Choc musze przyznac ze Carismie przydalo by sie juz nie tyle odswiecenie (bo to
          juz bylo) ale wprowadzenie jakiejs Carismy II czy cos takiego, choc na razie o
          tym cicho. Lada moment powinien sie nowy Colt pokazac.
          Moje 1.8 16V pali w miescie w okolicach 8 litrow, w trasie o okolo litr mniej
          Pozdrawiam
    • Gość: Kris Re: Mitsubishi Carisma IP: 62.233.234.* 16.03.03, 15:10
      Kupiłem niedawno 1.6 HB i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Duży rodzinny
      samochód. Po złożeniu siedzeń w HB jest na ponad 160 cm długi bagażnik.
      • Gość: skandy Re: Mitsubishi Carisma IP: *.chello.pl 16.03.03, 22:04
        Tak bagaznik w Hb jest imponujacy. Fakt.
        Dziwi mnie ze HB jest drozszy od sedana - na ogol jest odwrotnie.
        A moze tak byc powinno np dodatkowa wycieraczka.
      • Gość: Piotr Re: Mitsubishi Carisma IP: *.chomiczowka.net.pl 16.03.03, 22:51
        Niezly samochód za rozsadne pieniadze. Plusy (w porównaniu do obecnych na rynku kompaktów) to z pewnoscia wysoka jakosc wykonania, trzyletnia gwarancja i spory bagaznik. Ale w porównaniu z generacja obecnych kompaktów znacznie gorsze bezpieczenstwo bierne. Wnetrze takze wcale nie jest wieksze niz w wielu wspólczesnych kompaktach - podobne na wielkosc jak w Peugeocie 307, tyle ze w Carismie mniej miejsca nad glowa. Wielkosc wnetrza podyktowana jest rozstawem osi, który w Carismie jest wlasnie zblizony do kompaktów obecnej generacji. Silnik 1600 ccm (a taki mialem przyjemnosc uzytkowac w Carsimie) wydaje sie byc wystarczajacy do rozsadnej, niezbyt sportowej jazdy. I tu ciekawostka - mimo swoich wymiarów Carisma jest lzejsza od wielu wspólczesnych kompaktów, chocby od przywolanego przeze mnie Peugeota 307.
        • Gość: cc Re: Mitsubishi Carisma IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.03, 00:37
          Jechałem raz Carismą 1.8 GDI (trasa 500 km) - poza stukającym zawieszeniem z
          tyłu (jakaś wada fabryczna, często spotykana), wrażenia tylko pozytywne.
          Super wnętrze, elegancja (fakt, lepsza wersja), 4 poduszki, automatyczna klima,
          skóra na kierownicy i gałce biegów. Przy lekkiej nodze schodzi do średnio 5,6
          na trasie (a to 125 KM, czy coś).
          Minus, to kiepskie wyniki niezawodności w TUVie - dół tabeli :((
          • Gość: bartek Re: Mitsubishi Carisma IP: *.csk.pl 19.05.03, 22:00
            carisma jest jednym z najmniej awaryjnych aut
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka