Dodaj do ulubionych

Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ?

IP: *.acn.waw.pl 17.03.03, 13:15
Nie tak dawno z powodu braku lokalizacji zamknąłem temat ekskluzywnej myjni
ręcznej, ale zauważyłem niszę rynkową w segmencie taniego wynajmu aut.

Wypożyczalni jest niby dużo, ale mają kosmiczne ceny i nie zawsze coś małego
i taniego "od zaraz" .Postanowilem wystartować z czymś bardziej
konkurencyjnym skierowanym do osób potrzebujących taniego samochodu
zastępczego, auta na weekend czy wręcz z uwagi na koszty alternatywę
własnego.

Dlatego mam pytanie gdzie i w jaki sposób można skutecznie reklamować w
Warszawie tego typu usługi.

Ogłoszenia w Wyborczej i strona WWW już są. Kto z Was ma jakieś sensowne
pomysły jak można zaistnieć z taką ofertą?

Ps. Jeżeli ktoś z Was potrzebuje od ręki i naprawdę tanio skorzystać z auta
to zapraszam strony.wp.pl/wp/unorent/

Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.atlanta.ga.us 17.03.03, 13:22
      Przyznam sie ze ja bym u Ciebie nie wypozyczyl. Powody:
      1) Brak mozliwosci placenia karta kredytowa. Amex zwykle
      oferuje darmowe ubezpieczenie samochodu od kradziezy
      wypadku wiec placenie nim oplaca sie zarowno mi jak i
      wypozyczajacemu (w pewnym sensie jest to kaucja do
      wysokosci wartosci samochodu)
      2) Wymog posiadania polskiego prawa jazdy. Po
      "wspanialym" pomysle ministerstwa transportu o
      obowiazkowej wymianie prawek na nowe do ktorej wymagane
      jest osobiste stawienie sie w urzedzie wyglad ana to ze
      moje prawko przestanie byc wazne.
      • Gość: Adam Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.acn.waw.pl 17.03.03, 13:28
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Przyznam sie ze ja bym u Ciebie nie wypozyczyl. Powody:
        > 1) Brak mozliwosci placenia karta kredytowa. > 2) Wymog posiadania polskiego
        prawa jazdy.

Marek ty jako stary Forumowicz masz u mnie nawet bez kaucji!!!!
        Jeżeli chodzi o prawo jazdy to od Ciebie uznam nawet takie z Dachomeju nie
        mówiąc już o amerykańskim:)

Podrzuć lepiej lepiej parę pomysłów jak to rozkręcić!!!

Pozdrawiam,
        Adam
        • Gość: Marek Korepetycje z marketingu IP: *.atlanta.ga.us 17.03.03, 13:55
          1) Kto jest twoim "idealnym" klientem (zakres zarobkow,
          miejsce zamieszkania itp.)

2) Jak dotrzec do tego klienta (ulotki, reklamy w
          gazecie, internet)?

3) Czy to sie nadal oplaca (koszt vs. zysk)

1) Klient idealny to osoba bez samochodu, ale majaca
          pieniadze na wynajem, przebywajaca w Warszawie,
          potrzebujaca samochod na kilka dni. Moim zdaniem to od
          razu eliminuje stalych mieszkancow - albo maja pojazd
          albo nie maja kasy na wynajem. Zostaja wiec przyjezdni.
          Skoncentrowalbym sie na lotnisku. Ceny taksowek sa tak
          horendalne ze np. proponowana pzez Ciebie cena za 1 dzien
          jest nizsza niz cena wycieczki w 1 srone taksowka z
          Okecia na Bialoleke.

2) Idealnym miejcem reklamy jest Lot'owski magazyn
          Voyager. Tylko ciekawe ile to kosztuje... Sadzac z tego
          kto tam sie oglasza mysle ze ceny sa zabojcze. Wiec moze
          jakies reklamy bezposrednie - rozdawanie ulotek
          przylatujacym?

Na pytanie 3 musisz sam sobie odpowiedziec.
          • Gość: frax Re: Korepetycje z marketingu IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 17.03.03, 14:07
            Dbaj o to żeby auta były w dobrym stanie technicznym! Może przydało by sie
            radio w każdym autku, nawet najprostsze supermarketowe za 50-70zł. Karty
            stałego klienta? Czym więcej wypożycza tym taniej.
            Pozdrawiam
          • Gość: Rafał Re: Korepetycje z marketingu IP: *.kalisz.mm.pl 17.03.03, 14:43

> 1) Kto jest twoim "idealnym" klientem (zakres zarobkow,
            > miejsce zamieszkania itp.)
            >
            > 2) Jak dotrzec do tego klienta (ulotki, reklamy w
            > gazecie, internet)?
            >
            > 3) Czy to sie nadal oplaca (koszt vs. zysk)

1.) Idealny klient? Na pewno nie ten z Okecia!
            Jezeli ktos lata samolotem to nie chce(bez urazy) wypozyczyc Uno.
            On sobie idzie do Avisa czy tym podobnych i pozycza np. Vectre za 500,-
            Dla niego nie liczy sie az tak bardzo cena.
            Ja skoncentrowalbym sie na dworcach PKP.Znam sporo ludzi,ktorzy przyjezdzaja do
            warszawy na zakupy.Dla nich Twoja wypozyczalnia to idelane rozwiazanie!
            Zaproponuj swoj samochod rowniez zakladom naprawiajacym samochody(jako samochod
            zastepczy)

2.) Mala reklama przed dworcem,troche ulotek w miejscach gdzie podrozujacy
            udaja sie zaraz po przyjezdzie - bar,kiosk,sklep na dworcu a nawet...wc(moze
            nie w srodku,ale gdzies w latwo dostepnym miejscu,obok).Gazety bym sobie raczej
            odpuscil,bo tak jak zauwazyl Marek na Warszawiakow nie masz za bardzo co liczyc.
            Ewewntualnie jakies darmowe ogloszenie w necie.

3.) Bedzie trudno,ale zycze powodzenia!!

pozdrawiam
            Rafał
            • Gość: Wonsz Re: Korepetycje z marketingu IP: 24.76.196.* 17.03.03, 20:58
              > 1.) Idealny klient? Na pewno nie ten z Okecia!
              > Jezeli ktos lata samolotem to nie chce(bez urazy) wypozyczyc Uno.
              > On sobie idzie do Avisa czy tym podobnych i pozycza np. Vectre za 500,-
              > Dla niego nie liczy sie az tak bardzo cena.

Idac Twoim tokiem myslenia w samolotach powinna byc tylko pierwsza klasa,
              ewentualnie kilka rzedow biznesowej. Tymczasem latanie jest coraz tansze, wielu
              moich znajomych lata na wakacje do europy i majac dosyc ciasny budzet wypozycza
              w kilku samochod. Najtaniej jak sie da, oczywiscie. Latanie nie jest tylko dla
              zamoznych wybrancow, coraz czesciej staje sie tansza alternatywa. Nie dotyczy
              LOTu.

K.
              • Gość: Rafał Re: Korepetycje z marketingu IP: *.kalisz.mm.pl 17.03.03, 21:29
                Nie do konca mnie zrozumiales.Tak jak w pociagach sa klasy lux,tak i w
                samolotach.Ale z drugiej strony prezentuje sie to tak samo - w pociagach sa
                tansze klasy,tak i w samolotach.Zgadzam sie,ze samoloty staly sie coraz
                powszechniejszym srodkiem transportu.Ale proponujac Adamowi dworce wychodzilem
                z zalozenia,ze tam bedzie wiecej klientow na Jego uslugi niz na Okeciu i do
                tego reklama powinna byc tansza.Ale popatrz tez na to z innej strony-czy Polak
                przylatujacy do Polski bedzie chcial wypozyczyc auto? Wydaje mi sie,ze predzej
                takim klientem bedzie ktos kto przyjedzie do Warszawy pociagiem.Przede
                wszystkim Jego klientami powinni byc Polacy.A na dworcu tych najwiecej(nie
                liczca Wietnamskiej i Ruskiej choloty).Wazne jest tez to,ze miedzy nimi sie
                rozniesie wiesc,ze w Warszawie jest taka wypozyczalnia.
                Nie wiem,moze sie myle,ale ja wlasnie tak bym to zorganizowal.

pozdrawiam
                Rafał

Gość portalu: Wonsz napisał(a):

> Idac Twoim tokiem myslenia w samolotach powinna byc tylko pierwsza klasa,
                > ewentualnie kilka rzedow biznesowej. Tymczasem latanie jest coraz tansze,
                wielu
                >
                > moich znajomych lata na wakacje do europy i majac dosyc ciasny budzet
                wypozycza
                >
                > w kilku samochod. Najtaniej jak sie da, oczywiscie. Latanie nie jest tylko
                dla
                > zamoznych wybrancow, coraz czesciej staje sie tansza alternatywa. Nie dotyczy
                > LOTu.
                >
                > K.
                • Gość: STYRO Re: Korepetycje z marketingu IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 17.03.03, 21:44
                  Gość portalu: Rafał napisał(a):

> .Ale popatrz tez na to z innej strony-czy Polak
                  > przylatujacy do Polski bedzie chcial wypozyczyc auto?

A sadzisz, ze nie??? Czy Polak, ktory przyjezdza raz na 2-3 lata albo i
                  rzadziej i chce poodwiedzac rodzine w roznych czesciach Polski i kolegow z
                  technikum, bo dwano ich nie widzial a maja juz piekne zony i ladne dzieci:-))))
                  bedzie jezdzil autobusami do kazdej pipidowy??? Sadzisz, ze majac do wyboru 40
                  albo i wiecej godzinna jazde z Madrytu i 3.30 godz lot samoltem wybralbym to
                  pierwsze rozwiazanie??? Dlatego teoretycznie najlepszym wyjesciem byloby
                  przyleciec do Polski i wypozyczyc na miesiac samochod z ubezpieczeniem...
                  Kiedys sprawdzalem ceny - i niestety wyglada na to ze duzo taniej jest
                  przyleciec do Warszawy - z Warszawy samolotem do Wroclawia - potem pojechac do
                  Niemiec i tam wypozyczyc Astre za grosze, bo wypozyczalnie w Polsce nie wiem
                  skad biora tak wysokie ceny.. I taka jest prawda - slyszalem, ze wiele osob tak
                  robi...

Pozdrawiam

• Gość: Rafał Re: Korepetycje z marketingu IP: *.kalisz.mm.pl 17.03.03, 21:57
                    Sorry,zle sie wyrazilem.
                    Myslalem o Polaku mieszkajacym w Polsce.
                    pozdrawiam
                  • Gość: Marek Re: Korepetycje z marketingu IP: *.atlanta-53-54rs.ga.dial-access.att.net 18.03.03, 00:35
                    Sa w Wawie tanie i rozsadne wypozyczalnie - ja w jednej juz 3 razy bralem
                    samochod (i zostawilem im w sumie $1500). Maja rozsadne ceny i warunki
                    wynajmu, nie ma problemu z kartami i ubezpieczeniem, samochody sa w dobrym
                    stanie i czyste. Astra Classic kosztuje mnie zwykle w granicach $32-$35 USD za
                    dzien (zalezy od czasu wynajmu).
                    • Gość: Adam Re: Korepetycje z marketingu IP: *.acn.waw.pl 18.03.03, 01:48

>Astra Classic kosztuje mnie zwykle w granicach $32-$35 USD za
                      > dzien (zalezy od czasu wynajmu).

Brutto czyli z vat 22% czy netto? i czy z limitem czy bez limitu kilometrów?
                      Ps. Na dzisiejsze ogłoszenie z Wyborczej miałem jeden słownie (1 telefon),
                      klientów 0 słownie( zero):(

Pozdrawiam,
                      Adam
                      • Gość: Marek Re: Korepetycje z marketingu IP: *.atlanta.ga.us 18.03.03, 19:44
                        Brutto, nielimitowane kilometry, fotelik dla dziecka +
                        radio w cenie, gwarancja podstawiena samochodu
                        zastepczego w ciagu 6 godzin od zgloszenia problemu.
                    • wonsz Re: Korepetycje z marketingu 19.03.03, 19:13
                      Podaj mi namiar, prosze.

Dzieki,

K.
                      • Gość: Adam Dla Wonsza IP: *.acn.waw.pl 19.03.03, 19:17
                        wonsz napisał:

> Podaj mi namiar, prosze.
                        >
                        > Dzieki,
                        >
                        > K.

Jeżeli o mnie chodziło to proszę...... strony.wp.pl/wp/unorent/
                        tel 0-603 171 659, ale jeżeli o tę astrę od Marka to sorry!!
                        • Gość: Wonsz Od Wensza :) IP: *.vf.shawcable.net 20.03.03, 08:16
                          O Astre. Nie mam polskiego, niestety. Wymiana tylko osobiscie... :(

K.
            • Gość: Adam Re: Korepetycje z marketingu IP: *.acn.waw.pl 18.03.03, 17:50
              > 1.) Idealny klient? Na pewno nie ten z Okecia!
              > Jezeli ktos lata samolotem to nie chce(bez urazy) wypozyczyc Uno.
              > On sobie idzie do Avisa czy tym podobnych i pozycza np. Vectre za 500,-
              > Dla niego nie liczy sie az tak bardzo cena.

Święte słowa to nie ten "target"

> Ja skoncentrowalbym sie na dworcach PKP.Znam sporo ludzi,ktorzy przyjezdzaja
              do
              >
              > warszawy na zakupy.Dla nich Twoja wypozyczalnia to idelane rozwiazanie!
              > Zaproponuj swoj samochod rowniez zakladom naprawiajacym samochody(jako
              samochod
              >
              > zastepczy)

Polecam je w takim razie namiary na stronie.
              >
              > 2.) Mala reklama przed dworcem,troche ulotek w miejscach gdzie podrozujacy
              > udaja sie zaraz po przyjezdzie - bar,kiosk,sklep na dworcu a nawet...wc(moze
              > nie w srodku,ale gdzies w latwo dostepnym miejscu,obok).Gazety bym sobie
              raczej
              >
              > odpuscil,bo tak jak zauwazyl Marek na Warszawiakow nie masz za bardzo co
              liczyc
              > .
              > Ewewntualnie jakies darmowe ogloszenie w necie.

Gdzie w necie????? Umieściłem to w paru portalach i wyszukiwarkach, ale
              czas "objawienia" to parę tygodni (W Hodze był ekspres za 9,50 PLN SMSem)
              Gdzie jeszcze w necie??????????????

>
              > 3.) Bedzie trudno,ale zycze powodzenia!!
              >
              > pozdrawiam
              > Rafał

Bardzo dziękuję i pozdrawiam,
              • Gość: Rafał Re: Korepetycje z marketingu IP: *.kalisz.mm.pl 18.03.03, 19:37
                Wiesz,ja nie jestem za bardzo z Twoich stron,wiec bladze troche po omacku.
                Moze jest jakis portal regionalny Warszawy,czy ktorejs dzielnicy Warszawy,gdzie
                ogloesznie byloby w miare tanie.Moze sprobuj na aktivist.pl.Albo troche
                przewrotnie daj usluge wypozyczenie Twojego samochodu na allegro.pl. Moze nikt
                go nie "wylicytuje",ale moze jakis klient zobaczy to ogloszenie.To kosztuje od
                30 gr za 21 dni!

pozdrawiam
                Rafał

Gość portalu: Adam napisał(a):
                >
                > Gdzie w necie????? Umieściłem to w paru portalach i wyszukiwarkach, ale
                > czas "objawienia" to parę tygodni (W Hodze był ekspres za 9,50 PLN SMSem)
                > Gdzie jeszcze w necie??????????????
                • Gość: Adam Rafał dzięki i proszę o jeszcze IP: *.acn.waw.pl 18.03.03, 20:03

> Wiesz,ja nie jestem za bardzo z Twoich stron,wiec bladze troche po omacku.
                  > Moze jest jakis portal regionalny Warszawy,czy ktorejs dzielnicy
                  Warszawy,gdzie
                  >
                  > ogloesznie byloby w miare tanie.Moze sprobuj na aktivist.pl.Albo troche
                  > przewrotnie daj usluge wypozyczenie Twojego samochodu na allegro.pl. Moze
                  nikt
                  > go nie "wylicytuje",ale moze jakis klient zobaczy to ogloszenie.To kosztuje
                  od
                  > 30 gr za 21 dni!
                  >
                  > pozdrawiam
                  > Rafał

Zaraz się tym zajmę, dzięki i proszę o jeszcze

Pozdrawiam,
                  Adam
            • Gość: sand Re: Korepetycje z marketingu IP: 212.160.88.* 19.03.03, 09:32
              racja- ostatnio nawet o tym myslalem- warsztaty samochodowe!!!!tylko im tez
              cos odpal i bedziesz mial klientow

poza tym ubezpieczyciele- warto o tym pomyslec!!!- jak ktos ma wypadek
              (stluczke)i temu komus jest niezbedny samochod do pracy to ma prawo taki
              wypozyczyc- na koszt ubezpiczyciela- awiec???

popracuj nad tym! ale pomysl ogolnie dobry
              aha jaka masz flote;) ile samochodow?? bo jezeli tylko kilka- to bedzie ciezko
              ale probuj!!

niech zyje przedsiebiorczosc!
              aha- wykup sobie indywidualna domene!!
              aha - mozesz sprobowac np w WSPiZ na jagiellonskiej- oferowec np na weekendy
              troche tam zamozniejszych osob sie kreci i nie wszyscy maja samochody.

jest jeszcze inna grupa osob- mianowicie studenci z wymiany (z zagranicy)- ale
              Ci raczej nie maja polskiego prawka....

moze jeszcze inne platne uczelnie.... chociaz moze jeszcze taki SGH etc.???

walcz!;)

PZDR
              sand
              $&
          • Gość: Adam Re: Korepetycje z marketingu IP: *.acn.waw.pl 18.03.03, 18:03

> 1) Kto jest twoim "idealnym" klientem (zakres zarobkow,
            > miejsce zamieszkania itp.)

Drogi Marku, nie trzeba aż tak profesjonalnie!!!!!! Rozumiem, że można
            precycyjnie określić target na luksusowe nieruchomości na Florydzie typu DINK
            (double incomes no kids)czy WSCAI (white single christian average incomes), ale
            tu chodzi o najtańsze wypożyczanie i to w Warszawie

> 2) Jak dotrzec do tego klienta (ulotki, reklamy w
            > gazecie, internet)?

To tak...

> 3) Czy to sie nadal oplaca (koszt vs. zysk)

Mam nadzieję!!!!!!!!

> 1) Klient idealny to osoba bez samochodu, ale majaca
            > pieniadze na wynajem, przebywajaca w Warszawie,
            > potrzebujaca samochod na kilka dni. Moim zdaniem to od
            > razu eliminuje stalych mieszkancow - albo maja pojazd
            > albo nie maja kasy na wynajem. Zostaja wiec przyjezdni.
            > Skoncentrowalbym sie na lotnisku.

Nie da rady obstawione przez mafie taksówkowo Avisowe.

Ceny taksowek sa tak
            > horendalne ze np. proponowana pzez Ciebie cena za 1 dzien
            > jest nizsza niz cena wycieczki w 1 srone taksowka z
            > Okecia na Bialoleke.

Tu się zgodzę!!!!!!

>
            > 2) Idealnym miejcem reklamy jest Lot'owski magazyn
            > Voyager. Tylko ciekawe ile to kosztuje... Sadzac z tego
            > kto tam sie oglasza mysle ze ceny sa zabojcze. Wiec moze
            > jakies reklamy bezposrednie - rozdawanie ulotek
            > przylatujacym?

Nie da rady, roznoszenie ulotek jest objęte rygorystycznymi obostrzeniami
            szczególnie na lotnisku, zresztą Klient z lotniska nie będzie jeździł Uno!!!

Dziękuję za wszystkie uwagi i proszę o jeszcze!!!!
            Pozdrawiam,
            • Gość: STYRO Re: Korepetycje z marketingu IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 18.03.03, 23:55
              Ja lecialbym na Okecie i ja wypozyczylbym Uno - gdyby tylko mozna bylo placic
              karta i wypozyczyc auto majac prawo jazdy hiszpanskie (w moim przypadku)... No
              i jesli bedzie cena porownywalna do tej jjaka mi da Hertz, Avis lub Europcar w
              Zgoirzelcu po niemieckiej stronie....
    • Gość: Rafał Mała propozycja IP: *.kalisz.mm.pl 17.03.03, 14:55
      A co bys powiedzial na cos takiego:kup Poldka Trucka(6-7 letniego) - koszt
      okolo 5 tysiecy,najlepiej na gaz i zacznij sie jakos reklamowac przy centrach
      handlowych,najlepiej tych budowlanych(Nomi,OBI itp.). Wielu ludzi tam
      kupujacych nie ma czym zawiezc tego co kupili.Tym bardziej,ze teraz robi sie na
      to najlepszy sezon! Nie wiem jak widzisz to Ty,bo ja mieszkam troche daleko od
      warszawy,ale mnie cos takiego bardzo by pasowalo.Jest etz sporo ludzi,ktorzy
      nie chca brudzic np. swojego Matiza i chcieliby wypozyczyc cos takeigo.

pozdrawiam
      Rafał
      • Gość: STYRO Re: Mała propozycja IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 17.03.03, 15:28
        A co z tymi ludzmi, ktorzy przyjezdzaja do Polski na wakacje i nie maja
        polskiego prawa jazdy tylko np. ktoregos z panstw UE??? Nie bede mogli
        wypozyczyc samochodu??? A jesli beda chcieli skoczyc na weekend na Slowacje lub
        do Czech???

PZDR
        • Gość: Adam Re: Mała propozycja IP: *.acn.waw.pl 19.03.03, 18:39
          Gość portalu: STYRO napisał(a):

> A co z tymi ludzmi, ktorzy przyjezdzaja do Polski na wakacje i nie maja
          > polskiego prawa jazdy tylko np. ktoregos z panstw UE??? Nie bede mogli
          > wypozyczyc samochodu??? A jesli beda chcieli skoczyc na weekend na Slowacje
          lub
          >
          > do Czech???

Zawsze zostaje im Avis , Hertz czy Budget, ale jak znajdą w nich samochód w
          cenie 80PLN za dobę bez limitu kilometrów i ubezpieczeniem to powodzenia.

Pozdrawiam,
          • Gość: Marek Re: Mała propozycja IP: *.atlanta.ga.us 19.03.03, 18:44
            Avis/Hertz/Budget maja jakies zupelnie absurdalne ceny w
            Polsce. Wszysto przez brak konkurencji ze strony
            lokalnych firm. Ale mam nadzieje ze Adam i jemu podobni
            stworza ta konkurencje i wszystkim to na dobre wyjdzie.
            • Gość: STYRO Re: Mała propozycja IP: *.Red-80-38-99.pooles.rima-tde.net 19.03.03, 19:06
              Ja nie wiem czy to przez brak konkurencji czy tez moze koszta podnosza wysokie
              ceny ubezpieczen i wysokie ryzyko kradziezy... Ale kiedys tak sobie sprawdzilem
              ceny tych samych firm (AVIS, Hertz, Europcar) w Hiszpanii, Niemczech, Polsce,
              Anglii , Czechach i Slowacji y wychodzi na to, ze ceny do Odry sa podobne -
              czyli bardzo tanie zas ceny za byla zelazna kurtyna astronomiczne - tak samo
              jesli chodzi o Polske, Slowacje i Czechy... ( z tym, ze jesli dobrze pamietam w
              Polsce jest najdrozej)... Nie bede podawal konkretnych cen, bo niestety nie
              pamietam, ale wypozyczyc np. Golfa czy Astre w Niemczech wychodzilo bardzo
              tanio....

Pozdrawiam

Styro
    • Gość: Piotr Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.eurx.dupont.com 20.03.03, 09:32
      To ja moze tak krotko:

Lotnisko - nie napalalbym sie tak bardzo. "Indywidualny lotniczy ruch
      turystyczny" do Polski to sprawa marginalna. Niestety. W podrozach sluzbowych
      za granice ludzie biora taksowki, albo uzywaja firm, z ktorymi ich korporacja
      ma umowe na szczeblu europejskim/globalnym. Gdyby nie bylo monopolu LOTu i
      widzielibysmy na Okeciu samoloty Ryanair, EasyJet i cala reszte, sprawa
      wygladalaby od razu inaczej. Tu pozostaje jedynie miec nadzieje.

Dworce PKP - dobry pomysl. Tu przyjezdzaja ludzie w interesach i nie tylko w
      roznych czesci Polski. Czy sprawdzales mozliwosc zareklamowania sie na rewersie
      biletow PKP? Tam wlasnie zabiegani biznesmeni robia szybkie notatki, gdy akurat
      nie maja nic innego pod reka...

PKS - hmm... Moim zdaniem ludzie wybierajacy autobus: a/ albo maja malo kasy,
      wiec skorzystaja raczej z komunikacji miejskiej, b/ albo przyjezdzaja gdzies "z
      niedaleka", ale boja sie jechac swoim samochodem, bo boja sie jezdzic sami po
      Wa-wie. Na pewno nie wypozycza samochodu, bo sama idea ich przeraza.

Uczelnie - to moze byc Twoj strzal w dziesiatke. Nie tylko SGH, WSPiZ i PWSBiA,
      ale takze inne uczelnie/kierunki. Glowne uderzenie powinno jednak byc
      skierowane na wymienione trzy, plus inne szkoly "biznesowe". Tam sa ludzie,
      ktorzy na trzecim roku juz pracuja i maja troche kasy (najczesciej nie za duzo,
      ale jednak), a za pare lat beda mieli cos do powiedzenia w swoich firmach.
      Jezeli zdobedziesz ich zaufanie, to szczescie masz zapewnione. Sprobuj uderzyc
      w:
      a/ Kluby studenckie (przerozne Proximy, Stodoly, Parki, Hadesy i Riviery)
      b/ Organizacje studenckie (np.AIESEC - wypozyczysz im za darmo dwa wozki na
      tygodniowe seminarium, a zrobia o Tobie tyle halasu w szkole, ze tylko
      pomarzyc..)
      c/ Bezposrednio do wladz uczelni - choc to moze byc trudne, bo produkt nie
      jest "edukacyjny", a mecenatu nad uczelnia na razie chyba nie chcesz zakladac..

To na razie tyle. W razie pytan pisz: pietreck@hotmail.com
      pzdr

PS. Wlasnie wpadly mi do glowy takze rewersy biletow komunikacji miejskiej w
      Warszawie...
      • Gość: Piotr Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.eurx.dupont.com 20.03.03, 09:34
        Przeczytalem jeszcze raz mojego posta. Przepraszam - to nie bylo "krotko".
        ;-)
      • Gość: Adam Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.acn.waw.pl 20.03.03, 10:08
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> To ja moze tak krotko:

Postaram się jeszcze krócej:)

> Lotnisko
        Nie ten segment!

> Dworce PKP - dobry pomysl.

Gość jeźdżący pociągiem korzysta w miesćie kórego nie zna z taksówek,
        przynajmniej ja tak robię

> biletow PKP? Tam wlasnie zabiegani biznesmeni robia szybkie notatki, gdy
        akuratnie maja nic innego pod reka...
        Ci wolą wypożyczyć vectrę czy mondeo (firma stawia)

> PKS - hmm... Moim zdaniem ludzie wybierajacy autobus: a/ albo maja malo kasy,
        > wiec skorzystaja raczej z komunikacji miejskiej,

Fakt facet jadący PKSem w płaszczu jak pan z orkiestry 1500 złotych (kaucja)
        widział może ze dwa razy w życiu:)

> Uczelnie - to moze byc Twoj strzal w dziesiatke.

Pod warunkiem jak wyżej (Sam studia skończyłem w 93 roku i nie stać mnie było
        czasami na dobrą kolację z panienką:), także różnie to może być.

> PS. Wlasnie wpadly mi do glowy takze rewersy biletow komunikacji miejskiej w
        > Warszawie...

Jeżdżący na gapę łach cmentarny zostawiający w autobusie odór nie mytego
        cielska to ten klient......... nie sądzę. Tak przy okazji to MZA powinny
        zatrudnić takich konduktorów przy drzwiach w każdym autobusie, płacisz
        jedziesz, a jak nie to piechotka. Skończyłyby się deficytowe linie autobusowe,
        ale to inna bajka.

Ps. Sam zatrudniałem niedawno jednego parcha, który wręcz szczycił się tym , że
        nigdy nie kasuje i w razie czego kanarom daje 20PLN!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam,
        • Gość: Piotr Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.eurx.dupont.com 20.03.03, 11:19
          Gość portalu: Adam napisał(a):

> Gość jeźdżący pociągiem korzysta w miesćie kórego nie zna z taksówek,
          > przynajmniej ja tak robię

A w miescie, ktore zna, bo jezdzi raz na miesiac lub dwa?

> Pod warunkiem jak wyżej (Sam studia skończyłem w 93 roku i nie stać mnie było
          > czasami na dobrą kolację z panienką:), także różnie to może być.

Ja skonczylem pozniej, ale pracowalem od 3-go roku. Roznie bylo, ale troche
          kasy mialem.

> Jeżdżący na gapę łach cmentarny zostawiający w autobusie odór nie mytego
          > cielska to ten klient......... nie sądzę.

A mlodzi ludzie dojezdzajacy do Centrum z Ursynowa metrem?

pzdr
          • Gość: Adam Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.acn.waw.pl 21.03.03, 19:22
            > A mlodzi ludzie dojezdzajacy do Centrum z Ursynowa metrem?

Co też są czyści inaczej?
            • Gość: Piotr Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.eurx.dupont.com 24.03.03, 14:04
              Jesli masz sobie robic jaja z kazdego pomyslu, ktory nie jest po Twojej mysli,
              to chyba szkoda mojego czasu. Nie wiem co na to inni - ja w kazdym razie bardzo
              przepraszam, ze w ogole chcialem Ci pomoc.

pzdr.

• Gość: Adam Piotr bez obrazy! IP: *.acn.waw.pl 24.03.03, 18:30

> przepraszam, ze w ogole chcialem Ci pomoc.

To ja przepraszam nie chciałem Cię obrazić tylko jestem trochę zfrustrowany
                ponieważ mija już drugi tydzień od momentu kiedy wystartowałem, a klientów O
                (słownie zero)?????. Mam trochę telefonów i na tym się kończy???????

Pozdrawiam,
                Adam
                • Gość: Piotr Re: Piotr bez obrazy! IP: *.eurx.dupont.com 24.03.03, 18:57
                  Sorki, chyba obaj mamy dzis po prostu zly dzien.
                  Pozdrawiam Cie i zycze powodzenia!

A jak jeszcze cos wymysle, nie omieszkam napisac. ;-)
          • Gość: Adam Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.acn.waw.pl 27.03.03, 17:26
            Jak tam Piotrze, wisi na uczelni???
    • kinado Np. poprzez portale lokalne 20.03.03, 13:03
      Mozesz probowac reklamowac poprzez portale lokalne - czesc z nich ma systemy
      bezplatnych ogloszen, tak wiec koszt reklamy to tylko Twoj czas.
      Jesli interesuje Cie nie tylko sama Warszawa, ale takze okolice to sproboj na
      przyklad zamiescic darmowe ogloszenie na stronie marki.net.pl

• Gość: Rafał Re: Np. poprzez portale lokalne IP: *.kalisz.mm.pl 20.03.03, 14:59
        O tym samym mowilem Adamie.Tyle,ze nie znalem adresow portali regionalnych.
        Jeden juz amsz.Dzialaj..!
        pozdrawiam
        Rafał
        • Gość: Adam Re: Np. poprzez portale lokalne IP: *.acn.waw.pl 20.03.03, 23:39

> O tym samym mowilem Adamie.Tyle,ze nie znalem adresow portali regionalnych.
          > Jeden juz amsz.Dzialaj..!
          > pozdrawiam
          > Rafał

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i proszę o jeszcze!!!!

Pozdrawiam,
          Adam
    • Gość: Adam http://unorent.w.interia.pl/ IP: *.acn.waw.pl 22.03.03, 23:41
      • Gość: Ryszard Re: http://unorent.w.interia.pl/ IP: *.abo.wanadoo.fr 23.03.03, 00:14
        Kilka slow do szanownego przedsiebiorcy:
        1/ sprawa polskiego prawa jazdy jest niezrozumiala. Od wielu lat przyjezdzam
        do PL i b. czesto wypozyczam samochody. Rowniez z prywatnych firm. Nigdy nie
        bylo problemu z zagranicznym dokumentem. Uciazliwa jest jedynie sprawa kaucji
        w gotowce, szczegolnie na Okeciu. To jeszcze Polak zniesie(wiadomo) ale
        zagraniczny juz nie.
        2/ Nie olewalal bym Okecia. Wbrew pozorom im wiekszy biznesmen tym lepiej
        liczy. A ceny Avisow & co. sa zdecydowanie wyzsze niz na zachodzie.
        3/ Co do promocji firmy: portale polonijne w UE i USA, eleganckie listy do
        biur LOT-u wszedzie gdzie sa, wspomniany Voyager, Czemu nie male ogloszenia w
        prasie turystycznej zachodniej?
        4/ Dyspozycyjnosc 24/24 . Kiedys od siebie szukalem tel. wypozyczalni i
        trafilem na buraka spod Wwy, ktory oznajmil mi , ze w niedziele to on nie
        podstawi samochodu bo to dzien Swiety... No, troche uslyszal.
        5/ Powodzenia!
        Ryszard
    • n0ras Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? 25.03.03, 13:09
      Poczytałem posty, obejrzałem stronę - i mogę napisać tyle:

- dlaczego wszyscy chcą reklamować w Warszawie? - przestańcie myśleć że Polska
      zaczyna się i kończy w Warszawie - jak chcesz klientów przyjezdnych, to się
      zareklamuj w Krakowie, Poznaniu, Lublinie, .... - przecież rzadko kto ma wolne
      1,500 zł w gotówce i nawet jak się dowie na dworcu o Twojej ofercie to nie jest
      w stanie skorzystać, a jak będzie wiedział na miejscu, zanim do Warszawy
      dotrze, to zanim kupi bilet PKP zarezerwuje u Ciebie autko - może pomyśl o
      podstawianiu auta w określone miejsce (dworzec, lotnisko, ...). Zastanów się,
      jakie grupy przyjeżdżają do Wa-wy, aby coś załatwić (petenci i klienci urzędów
      centralnych - reklama w urzędach wojewódzkich, central firm - dodatki lokalne
      prasowe, ludzie przyjeżdżający na szkolenia - organizatorzy szkoleń i
      kursów,...).

- druga (a może pierwsza) sprawa to ta nieszczęsna kaucja - jeśli bym jechał
      pociągiem do Wa-wy, to nie miałbym przy sobie 1500 w gotówce - przecież to
      niemal podżeganie do kradzieży kieszonkowej - no i brak możliwości płacenia
      kartą - to jest mocny przeżytek - przeciętny człowiek nie nosi więcej niż 50 zł
      gotówką (bo po co?). Tak więc karta koniecznie - i jako płatność i jako
      gwarancja.

- trzecia sprawa, to treść umowy - skonsultuj z prawnikiem, żeby to miało ręce
      i nogi - wprowadź jasne i czytelne pojęcia - najemca, wynajmujący, w miejsce
      pożyczającego (umowa najmu i pożyczki to prawnie różne światy, a Ty je troszkę
      mieszasz).
      • Gość: Adam Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.acn.waw.pl 25.03.03, 16:58
        n0ras napisał:
        > - trzecia sprawa, to treść umowy - skonsultuj z prawnikiem, żeby to miało
        ręce
        > i nogi - wprowadź jasne i czytelne pojęcia - najemca, wynajmujący, w miejsce
        > pożyczającego (umowa najmu i pożyczki to prawnie różne światy, a Ty je
        troszkę
        > mieszasz).

Bardzo dziękuję za uwagi, ale jak dalej tak ma wyglądać wypożyczanie samochodów
        to sprzedam to w diabły!!!!!!!! Jak sądzisz czy to jak każdy inny interes
        potrzebuje czasu na rozkręcenie czy albo działa od razu albo wcale jak w moim
        przypadku!!!!!!!!????

Pozdrawiam,
        Adam
        • Gość: Wicio Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.isep.pw.edu.pl 25.03.03, 18:01
          Troche ciepliwosci! Interes sie musi rozkrecic. Nie lam sie! Wydaje mi sie, ze w koncu to ruszy.

Dobrym pomyslem jest skontaktowanie sie z samorzadami studenckimi na uczelniach.

Ja sam bylbym zainteresowany Twoja oferta. Tylko, ze za kilka lat, jak zezlomuje mojego poldka. No i jak bedziesz mial cos wiekszego niz uniak - cos dla 3 osob na wakacje.

Rozwaz tez reklame w metropolu. Dociera ona do wielu osob NIE JEZDZACYCH samochodami na codzien, a wiec moze chcialiby wypozyczyc cos na weekend?

Powodzenia
          • Gość: Adam Re: Jak reklamować tanie wypożyczanie aut ? IP: *.acn.waw.pl 26.03.03, 18:37
            Gość portalu: Wicio napisał(a):

> Rozwaz tez reklame w metropolu. Dociera ona do wielu osob NIE JEZDZACYCH
            samoch
            > odami na codzien, a wiec moze chcialiby wypozyczyc cos na weekend?
            >
            > Powodzenia

Dzięki tak zrobię! Co jeszcze??????

Pozdrawiam,
            Adam
    • Gość: Adam Czy coś jeszcze?? IP: *.acn.waw.pl 28.03.03, 16:38
      • Gość: Ryszard Re: Czy coś jeszcze?? IP: *.abo.wanadoo.fr 31.03.03, 15:25
        Tak, zdecydowanie cos jeszcze! Kup z 10 samochodow, otworz pare biur w centach
        duzych miast lub na dworcach, puszczaj reklamy. I nie truj d... z jednym
        samochodzikiem. R.
    • Gość: Adam Ruszyło, raz jeszcze dziękuję IP: *.acn.waw.pl 30.03.03, 20:20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka