mi_lataj 04.11.06, 18:29 Witam na jak dlugo wystarczaja wam klocki hamulcowe bo moje wytrzymaly 30tys.pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
konrad.boryczko Re: klocki hamulcowe 04.11.06, 20:39 Miedzy 10 a 100 tys. Zalezy od samochodu i mojego wieku. Kumplowi w, achtung, renault 19 wytrzymaly cos kolo 120 tys. Ale on nigdy nie jezdzil w miescie. Zalezy od kierowcy i sposobu eksploatacji konkretnego tiditka. Link Zgłoś
fila31 Re: klocki hamulcowe 04.11.06, 21:07 mi 30tys a po 60tys musze wymienić klocki i tarcze. jazda głownie miasto Link Zgłoś
jusytka pyanie o klocki 04.11.06, 22:27 A po czym poznajecie, ze należy je wymienić? Ja ostatnio podczas hamowania słyszę taki lekki pisk, czy też je muszę wymienić? Zajrzałam nawet w tym celu na Allegro i się przestraszyłam, bo oprócz klocków oferują: tarcze, cylindry, szczęki i wszystko hamulcowe :( Link Zgłoś
skyddad Re: pytanie o klocki 04.11.06, 22:29 Jusytko, bedzie lepiej jak oddasz samochod do warsztatu. Pzdr.Sky. Link Zgłoś
habudzik Re: klocki hamulcowe 04.11.06, 23:10 toYota - 60 tys. Peżot - 67 tys. Opel - 133 tys. Citroen - nie pamietam Ford Sciera - nie pamietam ale mało Mercedes - narazie 60 tys. i ponoć jest ich jeszcze połowa spokojnie . Jak widać nie zlezy to raczej od kierowcy i stylu jazdy . Link Zgłoś
polokokt Re: klocki hamulcowe 05.11.06, 00:19 ależ oczywiście że zależy od stylu jazdy. Ale nie zależy tylko od niego. Klocek jak to klocek, może być też grubszy lub cieńszy, może być z różnego materiału i pewnie jeszcze od kilku innych czynników które powodują taki a nie inny skutek. Ja np ostatnio założyłem (że też dałem się namówić) klocek jakiejś firmy krzak, który podobno był rewelacyjny, klienci sobie chwalili i miał mi z racji większej grubości starczyć na duuużo dłużej. I faktycznie, hamował bardzo dobrze, dużo go było ale na śmietniku wylądował po niecałych 10 tyś km bo potwornie brudził felgi a ja nie miałem zdrowia ich czyścić z tego syfu. A teraz założyłem oryginalne takie jak idą na pierwszy montaż do tego auta :) hamują równie dobrze, jest ich mniej więc pewnie starczą na mniej, ale za to praktycznie w ogóle nie pylą kół :) (w porównaniu z poprzednimi) Pozdrawiam Link Zgłoś
diapazon Re: klocki hamulcowe 05.11.06, 00:32 Oczywiście ze zalezy to od stylu jazdy-można nawet Ferodo zajechać i to bardzo szybko jeśli ktoś jest zdolny:-) Generalnie dobrze jest sprawdzać stan klocków i wymieniać wtedy kiedy trzeba... Link Zgłoś
sven_b Re: klocki hamulcowe 05.11.06, 12:43 Vectra B, fabryczne GM - przod: 100 tys. - tyl: 160 tys. (jeszcze pochodzą) Link Zgłoś
pawlos17 Re: klocki hamulcowe 05.11.06, 20:20 Laguna 1. Przód 90 tys. tył już ponad 100 tys. Link Zgłoś