maciek389 15.12.06, 22:26 wraz z Calibrem wygląda najlepiej spośród mocnych pięciodrzwiówek,ale jak ktoś niepotzrebuje 5d to tylko Astra OPC Link Zgłoś Obserwuj wątek
zeft Re: Seat Leon Cupra II 17.12.06, 14:31 Zgadza się, optycznie OPC naprawdę cieszy, ale...nie prowadzi się dobrze. Link Zgłoś
foreks Re: Seat Leon Cupra II 18.12.06, 10:15 nie wiem, skad biora sie glosy o rzekomej urodzie nowej astry opc. dla mnie jest paskudna, wznoszaca linia okien ku tylowi kojarzy sie z pijacka pomylka projektu. spojlery jakby na sile doklejone. przod bezplciowy, nie zapowiadajacy 240KM. a kuperek ma jakby siekiera odrabany. zreszta jak mozna wydac na opla ponad PLN100k. leon przy niej jest naprawde ladny, chociaz ten wyglada jak spasiony kocur, moze to zasluga cieplego koloru. czarny zapewne bedzie piekny bez dwoch zdan. felgi w leonie przepiekne, dobrze, ze pozostaly podobne. reszta pewnie nie odbiega znaczaco od golfa gti, gdzie spasowanie i jakosc wykonczenia przoduja w klasie. mps jest zwyczajnie, po japonsku... brzydki. wiec nie ma co sie rozwodzic. st moze byc, ale to chyba tylko zasluga monumentalnych felg. znowu. w sensie powyzsze europejskie autka mozna kupic, ale dwuletnie, kiedy juz straca 40-50%. leon juz za rok bedzie stal na offerze w okolicach 70k, ford 60k. opc zapewne w ogole sie nie pojawi na rynku wtornym, bo malo kto go kupuje na pierwotnym. to tak, jakby kupowac poloneza wtcc edition. fajnie, ze ktos zauwaza w koncu, iz nadchodzi nieublaganie nowy CTR. moim zdaniem pozamiata konkurencje pw., ze HMP nie zaserwuje jakiejs sufitowej ceny /PLN wzmocnil sie do cholery od kwietnia 2004 o 30%!!!!!, silnik ten sam, czyli R&D juz sie zwrocil/. powinna zamknac sie w standardzie ponizej 100k plus warto pamietac, ze punkty swapowe na GBPPLN sa ujemne, czyli HMP hedgujac zakupy na termin placi za przyszle dostawy mniej w wyrazeniu PLN, niz dzis. jezeli autor podkresla wage w klasie odglosu silnika, to szlifierki od hondy nic nie zwyciezy. ten ryk sie kocha i zaden swist sprezarki tego nie zastapi. osobiscie wole wycie hondy, niz pomruk boxera. bardziej obroty z f1 przypomina ;) nowy CTR bedzie pewnie mniej dziki, niz poprzednik, elektronika wszedzie sie wkrada. szkoda, bo CTR mozna bylo naprawde nauczyc sie jezdzic i docenic powage wlasnych umiejetnosci. uczyl pokory wobec praw fizyki. jedyne, co martwi, to widok zewnetrzny. o ile EP3 wygladal w miare skromnie, tak cywilnie, moze z lekka nuta zadziornosci, to nowy zdaje sie bedzie podobny do przesterowanej choinki w ogrodku prowincjonalnych nuworyszy. Link Zgłoś
kardynal69 Re: Seat Leon Cupra II 18.12.06, 14:39 z nowych hot hatch'y najlepiej wygladać bedzie nowy type-r: pozbawiony obrzydliwego "gilla" cywilnej wersji i w modnym bialym kolorze :) Link Zgłoś
foreks Re: Seat Leon Cupra II 18.12.06, 15:04 mam nadzieje, ze w koncu Szanowna Redakcja WO uraczy nas wrazeniami z jazdy nowym CTR. tak? czy kolejna emanacje BMW przyjdzie nam przezywac? o poprzedniku zapomniala. normalnie szlag mnie trafia, jak jednym tchem specjalisty z AS czy innych MPP wymieniaja w porownaniach rodzinki hot-hatch OPC, ST, GTI, a zapominaja o leaderze. artykul poprosze nie mniej sumiennie i obszernie jak ST i OPC potraktowac, a komentarze mam nadzieje beda jak po testowaniu s2000 vs. z4 :)))) Link Zgłoś