Gość: Mirek IP: *.makolab.pl 16.11.01, 20:08 Ja najczęściej zakaz wyprzedzania, bo gdyby ściśle przestrzegać, to w mieście wyprzedzanie w ogóle nie byłoby możliwe. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: Jakie przepisy najczęściej łamiecie (poza prędkośc IP: *.telia.com 16.11.01, 20:36 Mirku ja juz zapomnialem ze taki manewr jest mozliwy w miescie ,zpowazniej juz 30 ci na karku siedzi.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: pioTTr Re: Jakie przepisy najczęściej łamiecie (poza prędkośc IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 21:02 Ja przez teren zabudowany (i nieoswietlony) w nocy jade zawsze na "dlugich", choc to zdaje sie zabronione. Zmieniam oczywiscie na ruch z naprzeciwka, pieszych itd. Wole zaryzykowac drobny mandat niz osierocic dzieciaczki jakiegos pijaczka na bicyklu, ktorego jedynym oswietleniem jest pet w zebach kierowcy.... pozdr Link Zgłoś
Gość: woh Re: Jakie przepisy najczęściej łamiecie (poza prędkośc IP: *.icpnet.pl 16.11.01, 21:18 Nie ryzykujesz juz mandatu - po ktorejs kolejnej nowelizacji kodeksu drogowego mozna uzywac swiatel drogowych w terenie zabudowanym i nieoswietlonym - legalnie. pozdr Link Zgłoś
Gość: pioTTr do woh IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 21:33 Dzieki woh, serio nie wiedzialem. Warto chocby dla takich drobiazgow zagladac na forum. Intuicja mowila mi, ze to nielogiczny przepis, dlatego go notorycznie lamalem. pozdrawiam Link Zgłoś