Dodaj do ulubionych

Prośba do kolegów z Warszawy

IP: 213.17.139.* 02.04.03, 21:08
Muszę się stawić w Ambasadzie Kanady w Warszawie na ulicy Pięknej 2/8.
Właśnie studiuję mapę na jakiejś stronce ale byłbym wdzięczny za jakieś
wskazówki jak tam dojechać i gdzie zostawić auto na parkingu strzeżonym.
Jestem ze Śląska więc będę wjeżdżał do Warszawy Gierkówką.
Jeszcze raz dziękuję
bill
Obserwuj wątek
    • Gość: polokokt Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 21:33
      Czesc
      Rozumie ze bedziesz wiezdzal Aleja Krakowska, wiec ja proponuje tak.
      Najpierw Aleja Krakowska, potem ta ulica przechodzi w Grójecka (ladnych pare
      kilometrow trzeba jechac od wiazdu do warszawy), nastepnie jadac Grójecka
      skrecasz w prawo w Stefana Banacha i na najblizszym skrzyzowaniu ze swiatlami
      (skrzyzowanie z ul. Żwirki i Wigóry) skrecasz w lewo (to ma na celu ominiecie
      duzego skrzyzowania z rondem na ktorym musial bys w tym wariancie skrecic w
      lewo a to skrzyzowanie jest wedlug mnie latwiejsze do tego manewru, co dla
      przyjezdnego w obcym miescie jest wazne, a na trudnym rondzie pojedziemy na
      wprost). Teraz jedziesz caly czas prosto przez rondo (to troche dziwne rondo,
      ale na wprost jedzie sie bardzo latwo, jest kilka pasow ruchu, a najlepiej sie
      trzymac srodkowego bo ten na bank pojedzie prosto), dalej za rondem jest to juz
      ulica Krzyckiego (bardzo krotki odcinek, pomiedzy kilkupietrowymi kamienicami),
      a nastepnie przechodzi w Raszynską (caly czas masz minimum dwa pasy ruchu w
      jedna strone, poza ulica Banacha ktora jest szeroka ale jednopasmowa. teraz
      jadac po prawej masz za takim murkiem filtry wodne, duzy trawiasty teren,
      naprawde olbrzymi a na wprost bedziesz mial bialo niebieski wierzowiec)). Teraz
      jadac kilkaset metrow ta Raszyńską, przed rondem Zawiszy (100 metrow) masz
      skret w prawo w ulice Koszykową. I teraz jedziesz juz caly czas prosto bo ulica
      koszykowa przechodzi potem w ulice Piekna (koszykowa jest juz jednopasmowa,
      przed skrzyzowaniem z ul. Tytusa Chaulbinskiego ustawiasz sie na prawym pasie,
      przy krawezniku, bo ten jedzie na wprost). Nastepnie przejezdzasz przez Plac
      Konstytucji i tu ustawiasz sie na obojetnie ktorym pasie bo z obudwu mozna na
      wprost, ale wiadomo ze z prawego bedziesz mial latwiej bo z prawego skrecaja
      tez w lewo, i uwazaj za skrzyzowaniem bo pasy ruchu sa nie oznakowane i sie
      schodza do jednego, wiec oczywiscie beda Ci sie troche wciskali). Teraz juz
      tylko jedne swiatla i jestes pod ambasada Kanady i zaraz obok ambasada USA (o
      ile dobrze pamietam).
      Mam nadziee ze trasa najprostrza jaka sie da, tylko jeden skret w lewo, reszta
      w prawo, wiec chyba prosciej juz sie nie da.
      Co do parkingow strzezonych to niestety w tamtej okolicy nie wiem gdzie jakis
      jest, wiec tu ktos inny bedzie musial sie wypowiedziec. Ale na pewno pod sama
      ambasada takowych nie ma, wiec trzeba bedzie gdzies w sasiedniej uliczce
      zostawic.
      pozdrawiam i jak masz jeszcze jakies pytania to wal smialo :)
      • Gość: polokokt Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 21:36
        male przejezyczenie
        oczywiscie przed placem Konstytucji w lewo skrecaja z pasa lewego a nie
        prawego, wiec ustaw sie na prawym tak jak pisalem i dawaj na wprost :)
      • Gość: bill Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: 213.17.139.* 02.04.03, 21:51
        Tak Aleją Krakowską która poźniej przechidzi w Grójecką jak widze na mapie.
        Dzięki za Twoj opis ale czy nie łatwiej miałbym skręcając w Wawelską z
        Grójeckiej? I potem cały czas prosto przechodząc w Armii Ludowej aż do skrętu
        w lewo do Aleji Ujazdowskich gdzie skręciłbym w lewo a pożniej już jak widzę
        na mapie kawałek prosto aż do skrzyżowania z Piękną?
        Czy wykonanie takich manewrów jest możliwe? Bo na mapie to jakoś łatwo wygląda

Pozdrawiam bill
        • Gość: polokokt Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 22:18
          Jasne, mozna i ta trasa jechac, tamto skrzyzowanie Armi Ludowej z Alejami
          Ujazdowskimi wyglada tak ze Armi Ludowej wpada w tunel (dokladnie dwa pasy
          przechodza w tunel) ktory przebiega pod Al. Ujazdowskimi a skrajnie prawy pas
          (a moze nawet dwa pasy, nie pamietam dokladnie) leci gora gdzie jest rondo o
          trzech pasach ze swiatlami. Ogolnie tam tez jest spoko skrecic, wiec mozna i
          tamtedy. Jak najbardziej to tez jest dobra trasa. Fakt ze ta trasa posiada plus
          w postaci jazdy glowniejszymi drogami, moj wariant przebiega uliczkami
          drugorzednymi (ale dla tych dzielnic tez sa jednymi z glownych, poprostu sa
          nietranzytowe). Z Alej Ujazdowskich w tym wariancie skrecasz w prawo w Piekna i
          zaraz po prawej stronie masz Ambasade Kanady.
          Co do parkingu to mysle, ale niestety nie kojarze zadnego w okolicy, naprawde,
          poprostu to nie moje rejony, ja tamtedy tylko czasami przemkne i nigdy tam nie
          potrzebowalem zostawic samochodu. Byc moze na Gornośląskiej Mysliwieckiej, na
          pewno sa parkingi przy ulicy, na krawezniku, ale jakos w oczy mi sie tam nigdy
          nie rzucil znak parkingu strzezonego. W tym rejonie bedzie ciezko, bo tu
          wszystko obstawione jak nie parkiem to jakas ambasada (w tym rejonie jakos
          wybitnie ich sporo). Jeszcze pomysle, moze cos mi sie przypomni.
          Pozdrawiam
          • Gość: bill Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: 213.17.139.* 02.04.03, 22:30
            Spoko jestem bardzo "dźwięczny" za Twe rady.
            Oby inni Warszawiacy traktowali mnie na drogach stolicy tak jak Ty mnie
            tutaj :)
            Pozdrawiam bill
      • Gość: bill Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: 213.17.139.* 02.04.03, 21:56
        Acha gdybyś jednak wskazał najb;iższą ulicę z jakimś parkingiem strzeżonym
        byłbym wdzięczny
        bill
    • Gość: & Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: *.idzik.pl 02.04.03, 21:35
      Gdybym wiedział która to gierkówka to no problem ale nie wiem.
      Ambasada jest przy parku Ujazdowskim kilkanaście metrów od Sejmu, 30 m od
      Al Ujazdowskich czyli dosłownie 300 m od Urzędu Rady Ministrów, vis a vis
      ambasady francuskiej. Sądzę że każy napotkany wskaże. Pytaj raczej wskazując na
      ambasadę francuską gdyż ta z racji swojego wyglądu jest bardziej znana choć
      kanadyjska jest znakomita architektonicznie i żabojady nigdy czegoś podobnego
      nie wybudują. Pzdr
    • Gość: młody Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: *.acn.pl / 10.72.5.* 03.04.03, 02:40
      Aleja Krakowska-w prawo za Mc Donaldsem w 17 Stycznia - w lewo na skrzyżowaniu
      z Żwirki i Wigury prosto prosto prosto....miniesz Akademię Medyczną, Klub
      Sportowy Skra i skręcasz w prawo w Wawelską przechodzi w Aleję Armi Ludowej-
      skręcasz w lewo (wjeżdżasz na górę z Aleji) na Rondzie Jazdy Polskiej-jedziesz
      ulicą Ludwika Waryńskiego, dojeżdżasz do Marszałkowskiej...z Marszałkowskiej
      na pierwszych światłach w prawo i jesteś na Pięknej...teraz tylko prosto

samochód zostawiłbym przy Al. Wyzwolenia<<<od Pl. Zbawiciela (w ładną pogodę
      przyjemny spacer od Pl. Na Rozdrożu)

pozdrawiam
    • Gość: Pitz Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: *.u.mcnet.pl 03.04.03, 08:54
      Gość portalu: bill napisał(a):

> Muszę się stawić w Ambasadzie Kanady w Warszawie na ulicy Pięknej 2/8.
      > Właśnie studiuję mapę na jakiejś stronce ale byłbym wdzięczny za jakieś
      > wskazówki jak tam dojechać i gdzie zostawić auto na parkingu strzeżonym.
      > Jestem ze Śląska więc będę wjeżdżał do Warszawy Gierkówką.
      > Jeszcze raz dziękuję
      > bill
      A nie mozesz po prostu przyjechac pociagiem? Mowie to bez zadnej zlosliwosci,
      po prostu jest to duzo prostsze, szybsze i niemeczace. Ja jezdze czesto z W-wy
      do Poznania. Pojechalem samochodem 1 raz, bo musialem cos zawiezc, a tak jezdze
      pociagiem. 2.5 godziny - nie do zrobienia samochodem. Zamiast walczyc o zycie
      na drodze, siedze sobie, pije kawe, czytam gazetke i wychodze wypoczety.
      Polecam pociag, chyba ze z jakichs powodow nie jest to mozliwe.
    • Gość: andrzej Re: Prośba do kolegów z Warszawy IP: *.acn.waw.pl 03.04.03, 20:12
      Najlepiej będzie jak skręcisz z "gierkówki" w stronę Piaseczna (swiatła
      ostatnio migające, ok. 5km przed Jankami, ok. 2 km za Centrum Mody po prawej)
      W kierunku Piaseczna prosto (przez światła przy szosie krakowskiej), przez
      Magdalenkę, Lesznowolę, tory kolejowe za torami, za CPN po lewej, na światłach
      w lewo w Puławską (2 pasmowa). Puławską prosto aż do malowanego grafitti płotu
      (po lewej) po drodze widukt drogowy w prawo) przy końcu płotu wiadukt przed
      wiaduktem w prawo w Rzymowskiego. Rzymowskiego prosto aż do Sobieskiego. Po
      drodze 5 świateł, po lewej stacja CARMAN. Na wysokości nowo budowanegobudynku
      na światłach w lewo w Sobieskiego. Sobieskiego prosto, pod górę Belwederską,
      przez plac na Rozdrożu (skrzyzowanie z trasą Łazienkowską) za placem na
      Rozdrożu na pierwszych światłach w lewo w Piękną, po 0k. 100m polewej ambasada.
      Andrzej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka