Dodaj do ulubionych

volvo 940 diesel 92

19.01.07, 12:52
uprzejmie prosze o opinie tego wozu
Obserwuj wątek
    • robert888 Re: volvo 940 diesel 92 19.01.07, 13:00
      strasznie stary rupieć
    • swoboda_t Re: volvo 940 diesel 92 20.01.07, 12:44
      Samochód sobry, silnik nie - lubi sprawiać poważne problemy. Przez poważne mam
      na myśli takie, które kwalifikują silnik na złom. Jak już, to benzyniak.
      • wasiek3 Re: volvo 940 diesel 92 20.01.07, 15:27
        A ja ma paru znajomych z takimi autami i z takimi silnikami i nikt nie nazeka -
        wrecz przeciwnie. Warunek - auto z pewnego zrodla.
      • black_code Re: volvo 940 diesel 92 20.01.07, 22:16
        swoboda_t napisał:

> Samochód sobry, silnik nie - lubi sprawiać poważne problemy.

A skad taka opinia to bardzo znana i trwala jednostka ,wlasnie duzy atut
        tego samochodu to wlasnie ten silnik choc nie ma rewelacyjnych osiagow
        ani tez nie pali malo .
        I co mialoby niby w tym silniku sprawiac problemy?

Przez poważne mam
        > na myśli takie, które kwalifikują silnik na złom. Jak już, to benzyniak.
        >
        • hipek_ewci jak macie pisac o czyms czego nie wiecie... 20.01.07, 23:41
          nie piszcie wcale.
          Samochody volvo naleza do jednych z najsolidniejszych ,ale zalezy kto je mial
          wczesniej.W starych modelach latwo cofac licznik.Nie kupilbym wozu prywatnie od
          polaka ,araba czy z niepewnego zrodla.
          Uniknalem w ten sposob przykrych niespodzianek z dobitymi samochodami ,ktore
          sie blyszcza i maja o wiele wiekszy przebieg niz wskazuje to licznik.Volvo
          benzynowy moze przejechac 500 000-700 000 km jezeli jest dbany.Disel moze
          przejsc nawet 1 000 000 km -1 300 000,ale...
          Silniki tych aut sa wytrzymale,karoserie predzej zezre rdza.
        • swoboda_t Re: volvo 940 diesel 92 21.01.07, 14:02
          Znane z ówczesnych volvic silniki VW są w stanie nakręcić bardzo duże
          przebiegi. O ile a: lecą na 5W30 (niestety Volvo zalecało inny) b: bezwzględnie
          wymienia się pasek po 50 tysiącach kilometrów c: dogląda się stanu
          technicznego. Generalnie jednak nie słyną z trwałości. Tak wersje 5 jak i 6
          cylindrowe są znane z pękających głowic. Samo w sobie potrafi to być kosztowne
          i irytujące. Do tego korbowody (bywa, że pośrednio przyczyną jest głowica) mają
          tendencję do pękania. Coś takiego spotkało przed laty lexusa400 - wspominał
          niedawno na automobilu. W 760 z przebiegiem 170tkm wyszły na spacer. W 1992
          roku w Niemczech raczej nie było to tania impreza. Dziś to są stare auta, same
          w sobie mogą sprwiać mniejsze lub większe problemy. Lepiej nie brać sobie
          dodatkowo na głowę problematycznej wersji silnikowej. Tym bardziej, że
          benzyniaki spokojnie robią bardzo duże przebiegi.
          • qamillo Re: volvo 940 diesel 92 21.01.07, 17:48
            ja miałem lata temu 740 z dieslem od scheisswagena..Przy 300kkm motor umarł
            (całkowicie).Autko było w/g zwyczajowych kryteriów z "pewnego źródła" -znałem
            właściciela,legitymował wozik wszystkimi dokumentami i książką serwisową z kpl
            wpisów.Lepszy wybór stanowi niewątpliwie motor b230 -jest długowieczny,ma
            bezkolizyjny rozrząd i dobrze chodzi na gazie.W dodatku konsumpcja LPG nie
            powinna przekroczyć 14-15l/100km w mieście..Na dodatek takie volvo w wersji
            kombi w stanie megaidealnym(przebieg ok 120 kkm)kupisz w rzeszy za ok 500EUR-na
            poparcie swoich słow służe linkiem z zakończonej aukcji na ebay...
    • biajur21 Re: volvo 940 diesel 92 03.02.07, 21:15
      Lać paliwo i jeździć.Pilnować przebiegu paska rozrządu i napędu pompy
      wtryskowej oraz wymiany oleju w silniku co 10 tyś km

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka