Dodaj do ulubionych

Honda Passport

28.01.07, 20:41
Czy ktoś z forumowiczow jest użytkownikiem Hondy Passport. Czekam na opinie o
tym aucie. Dostęp do części, ogólna sprawność, wszystko co może pomóc podjąć
mi decyzję.
Obserwuj wątek
    • fazi_ze_sztazi Re: Honda Passport 29.01.07, 03:49
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29490&w=53540357&a=53557579
    • 737ng Re: Honda Passport 29.01.07, 06:05
      To jest Isuzu Rodeo. Moj kuzyn mial pierwsza generacje z 4cylindrowym silnikiem,
      bardzo chwalil i lubil, przejezdzil 500kkm w ciezkich warunkach i wozac nim co
      sie da po czym oddal na zlom. Ale auto bylo wciaz na chodzie, tylko troche sie
      polamalo od traktowania :)

Psulo sie bardzo niewiele, wymienial sonde lambda i tylko raz sprzeglo plus
      wszystkie normalnie zuzywajace sie czesci. Po okolo 10 latach odpadl zderzak po
      przyziemieniu :)

Zdecydowal sie samochod zlomowac zamiast naprawiac bo zaczely sie problemy z
      dostepem do czesci, zwlaszcza do tego silnika, a costam zaczynalo sie sypac. Ale
      nie wiem jak to wyglada w Polsce.

Warto pamietac, ze to jest starej szkoly terenowka, ktora moze ladnie wygladac i
      miec rozniaste bajery, ale pod spodem kryje sie ramowy truck Isuzu - samochod
      prowadzi sie jak polciezarowka i ma osiagi polciezarowki. Palil od 10 do 15l/100km.

Powiedzialem co wiedzialem :)

K.
      • roch_benkovic Re: Honda Passport 29.01.07, 10:08
        Dzięki za info, choc głównie oczekuje na głosy użytkowników tego auta w Polsce.
        U nas to zdaje sie b. unikatowe auto i stąd me pytanie czy o dostep do serwisu
        (części), jak równiez info dot. niezawodności tego modelu. Wiem że to Rodeo,
        wiem że bliźniacza jest Frontiera... Egzemplarz ktory mam na oku to rocznik
        2000 z silnikiem 3,2 litra. Gdyby ktos cos jeszcze zechcial napisać, to było by
        OK. Ale podkreślam: u-ż-y-t-k-o-w-n-i-k!
        • littlewing Re: Honda Passport 30.01.07, 10:54
          Cześć,
          Jeżdzilem przez dwa lata dokładnie takim autem.To jest 6-cylindrowiec z układem
          V.Przyjemne auto.Cieżkawe,ale jak to mix Isuzu i Hondy trwałe i
          bezawaryjne.Wolne reakcje ramowego zawieszenia pozwalają na niezbyt wiele w
          terenie.Przy tym dość znaczna masa auta klasyfikuje go raczej jako środek
          transportu polecany osobom mieszkającym w pewnym oddaleniu od głownych
          dróg,dobrze spisuje sie przy stabilnej jezdzie na utwardzonych drogach.Udawało
          mi sie auto dosć szybko rozpędzać do 160km/h.Przewoziłem nim dosć znaczne
          cieżary i wtedy lepiej się prowadziła.
          Co do częsci...hmmm...W Polsce kruchutko.Ten model jako Honda jest na USA i
          Kanadę,a jako Isuzu często spotykany w zach Europie.Części eksploatacyjne
          -filtry,uszczelki itd nie są drogie.Ja zrobiłem swoją ok 200.000 km i raz poszła
          pompa wodna.Kosztowała nowa z USA 340 dol.Więcej awarii nie miałem.Nawet nie
          pamietam abym zmieniał żarówki. ;)) Pozdrawiam
          Jeżeli jakieś pytania,chętnie odpowiem.
          • roch_benkovic Re: Honda Passport 31.01.07, 16:55
            Dzięki za konkret! Gdybym miał jakieś pytania odezwe sie na maila.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka