roch_benkovic 28.01.07, 20:41 Czy ktoś z forumowiczow jest użytkownikiem Hondy Passport. Czekam na opinie o tym aucie. Dostęp do części, ogólna sprawność, wszystko co może pomóc podjąć mi decyzję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
fazi_ze_sztazi Re: Honda Passport 29.01.07, 03:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29490&w=53540357&a=53557579 Link Zgłoś
737ng Re: Honda Passport 29.01.07, 06:05 To jest Isuzu Rodeo. Moj kuzyn mial pierwsza generacje z 4cylindrowym silnikiem, bardzo chwalil i lubil, przejezdzil 500kkm w ciezkich warunkach i wozac nim co sie da po czym oddal na zlom. Ale auto bylo wciaz na chodzie, tylko troche sie polamalo od traktowania :) Psulo sie bardzo niewiele, wymienial sonde lambda i tylko raz sprzeglo plus wszystkie normalnie zuzywajace sie czesci. Po okolo 10 latach odpadl zderzak po przyziemieniu :) Zdecydowal sie samochod zlomowac zamiast naprawiac bo zaczely sie problemy z dostepem do czesci, zwlaszcza do tego silnika, a costam zaczynalo sie sypac. Ale nie wiem jak to wyglada w Polsce. Warto pamietac, ze to jest starej szkoly terenowka, ktora moze ladnie wygladac i miec rozniaste bajery, ale pod spodem kryje sie ramowy truck Isuzu - samochod prowadzi sie jak polciezarowka i ma osiagi polciezarowki. Palil od 10 do 15l/100km. Powiedzialem co wiedzialem :) K. Link Zgłoś
roch_benkovic Re: Honda Passport 29.01.07, 10:08 Dzięki za info, choc głównie oczekuje na głosy użytkowników tego auta w Polsce. U nas to zdaje sie b. unikatowe auto i stąd me pytanie czy o dostep do serwisu (części), jak równiez info dot. niezawodności tego modelu. Wiem że to Rodeo, wiem że bliźniacza jest Frontiera... Egzemplarz ktory mam na oku to rocznik 2000 z silnikiem 3,2 litra. Gdyby ktos cos jeszcze zechcial napisać, to było by OK. Ale podkreślam: u-ż-y-t-k-o-w-n-i-k! Link Zgłoś
littlewing Re: Honda Passport 30.01.07, 10:54 Cześć, Jeżdzilem przez dwa lata dokładnie takim autem.To jest 6-cylindrowiec z układem V.Przyjemne auto.Cieżkawe,ale jak to mix Isuzu i Hondy trwałe i bezawaryjne.Wolne reakcje ramowego zawieszenia pozwalają na niezbyt wiele w terenie.Przy tym dość znaczna masa auta klasyfikuje go raczej jako środek transportu polecany osobom mieszkającym w pewnym oddaleniu od głownych dróg,dobrze spisuje sie przy stabilnej jezdzie na utwardzonych drogach.Udawało mi sie auto dosć szybko rozpędzać do 160km/h.Przewoziłem nim dosć znaczne cieżary i wtedy lepiej się prowadziła. Co do częsci...hmmm...W Polsce kruchutko.Ten model jako Honda jest na USA i Kanadę,a jako Isuzu często spotykany w zach Europie.Części eksploatacyjne -filtry,uszczelki itd nie są drogie.Ja zrobiłem swoją ok 200.000 km i raz poszła pompa wodna.Kosztowała nowa z USA 340 dol.Więcej awarii nie miałem.Nawet nie pamietam abym zmieniał żarówki. ;)) Pozdrawiam Jeżeli jakieś pytania,chętnie odpowiem. Link Zgłoś
roch_benkovic Re: Honda Passport 31.01.07, 16:55 Dzięki za konkret! Gdybym miał jakieś pytania odezwe sie na maila. Link Zgłoś