Dodaj do ulubionych

co wybrać pomocy

17.04.23, 16:04
Proszę forumowiczów o pomoc, mam do wyboru nową hondę civic wersja sport rocznik 2023 za 167100 zł. oraz toyotę corollę cross wersja style rocznik 2022 za 163600 zł. oboma się świetnie jeździ ale są tak różne, że nie wiem co wybrać, niby moda teraz na suvy ale ta honda bardziej mi się podoba, toyota to jednak sprawdzona hybryda. Obecnie jeżdżę peugeot 508. Aha oba auta dostępne pod koniec maja. Pierwszy raz kupuję nowe auto i chciałbym dobrze wybrać a jest jak w tym wierszu << osiołkowi w żłoby dano>>.
Obserwuj wątek
    • waga173 Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 18:05
      Kup po pol kazdego. Potem w razie czego dokupisz druga polowe i bedzie git.
      • nousecomplaining Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 18:19
        A może faktycznie osiołek to jest najlepsza opcja? Jakże eko... Ekonomicznie też ok, jak mocy braknie, to zeżre coś przy drodze i pojedzie dalej. Chuj z nowym autem, nowy osiołek tańszy!
        • waga173 Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 18:29
          Malo tego, osiolek czasem nawali. Czym bardziej nawali tym szybciej zapieprza.
          • trypel Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 18:44
            W tym sensie?
            youtu.be/Oo6YVQFNr9s
            • waga173 Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 18:53
              Renewable fuel too!

youtu.be/puUWGcWzezw
      • mmsadlo Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 19:10
        Po pół nie chcą sprzedać niestety, a poważnie chodzi mi o to, że toyota to sprawdzona hybryda, honda to inne spojrzenie na hybrydę, które lepsze ? sam nie wiem. Decyzję muszę podjąć do środy. Rzucę monetą ? Sam nie wiem. Przejrzałem forum - od tego powinienem zacząć - i widzę że nie tylko ja mam problem z wyborem i rzeczywiście stale powtarzający się temat może już nudzić i lub śmieszyć forumowiczów więc moja kasa sam wybiorę. Ale odpowiedzi fajne dziękuję i pozdrawiam.
        • waga173 Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 19:23
          Spuszczasz z tonu, niedawno szukales czegos za 200 tysiecy.
          • mmsadlo Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 19:50
            No nie za 200 tys. to nie ja akurat
          • mmsadlo Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 19:57
            Czytałem te posty, tamten gość nie chce suva akurat a ja mam dylemat właśnie bo suvy modne teraz są, a na miejscu tego gościa od 200 tys. to pewnie wziąłbym Cupre Formentor bo jemu nie zależy na niskim zużyciu paliwa, ja szukam hybrydy
        • galtomone Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 09:03
          mmsadlo napisał:

> Po pół nie chcą sprzedać niestety, a poważnie chodzi mi o to, że toyota to spra
          > wdzona hybryda, honda to inne spojrzenie na hybrydę, które lepsze ?

Na tyle, ile kojarzę hybrydy Hondy, to jest to trochę przekombinowana konstrukcja i nie bardzo wiadomo właściwie po co.

Pytanie zatem brzmi, jak długo chcesz tym jezdzić po gwarancji.

Civic powinien się fajniej prowadzić, ale na korzyść Tojki (IMHO) przemawia:

- bardziej sprawdzona i na pewno niezawodna konstrukcja napędu hybrydowego
          - SUV - ma swoje wady ale są modne i raczej się to nie zmieni (łatwiej będzie sprzedać)
          - Polacy lubią Toyoty (łatwiej będzie sprzedać))
          - Toyoty są u nas bardziej popularne - używane łatwiej naprawiać i co za tym idzie łatwiej będzie sprzedać

Wydaje mi się, że rozsądek podpowiada Toyote.
    • bywalec_hoteli Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 19:47
      A ta Toyota z 2022 to używana?
      • mmsadlo Re: co wybrać pomocy 17.04.23, 19:52
        Nowa stoi w salonie i do końca maja ma stać, dali mi 8 tys. rabatu.
        • tbernard Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 00:42
          mmsadlo napisał:

> Nowa stoi w salonie i do końca maja ma stać, dali mi 8 tys. rabatu.

Jak dołożą komplet zimówek, to bym się zdecydował.
        • waga173 Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 00:46
          Twoj problem przypomina mi problem jaki kiedys mialem jak mi pies nasral na podjezdzie. Pojsc po szpadel czy jednak po lopate.
          • taniarada Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 05:05
            waga173 napisał:

> Twoj problem przypomina mi problem jaki kiedys mialem jak mi pies nasral na pod
            > jezdzie. Pojsc po szpadel czy jednak po lopate.
            Ty masz cały czas jakiś problem .To twoja specjalność i mania prześladowcza .
            • waga173 Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 05:16
              Zmiana nicka nie pomogla. Z daleka czulem odorek.
    • taniarada Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 05:42
      Tu masz wszystko youtu.be/7v-BGraCXqY
      • waga173 Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 05:50
        Wszystko na temat lopata czy szufla?
    • shellyanna Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 07:31
      Mam słabość do hondy civic wiec dla mnie wybór oczywisty. Zwłaszcza po wątkach o toyocie.
      • tbernard Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 08:08
        Ale Tojota to też japońskie auto. na dodatek CH-R przypomina Civika
        • shellyanna Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 08:50
          Toyota zawsze była gorsza od hondy.
          Mam słabość do hondy. Zwłaszcza do civiców. Nie do wszystkich Japończyków 🤔
          • tbernard Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 14:13
            No ale CH-R to wykapany Civic. Tylko znawcy są w stanie od razu je rozróżnić.
            Ja też mam słabość do Civica bo mam wersję ze słabym silnikiem. Wolał bym wersję taką do której miał bym mocność.
            • shellyanna Re: co wybrać pomocy 20.04.23, 10:44
              tbernard napisał:

> No ale CH-R to wykapany Civic. Tylko znawcy są w stanie od razu je rozróżnić.

Taaaa… niektórzy noszą podróbki, bo uważają ze wyglądają prawie jak oryginał 💁‍♀️
      • taniarada Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 15:03
        Między hondą ,a toyotą wybór jest jasny .Serwis i styl .Honda numer 1.
    • bolo2002 Re: co wybrać pomocy 18.04.23, 09:00
      Podpowiadam: Toyoty nie kupuj-bo za chwilę zobaczysz ja w dziupli i sie rozpłaczesz. Ten model nie jest wart tych pieniedzy.Hondy tez nie kupuj, jest co prawda lepsza od Toyoty-ale przez kilka lat eksploatacji serwis zje Ci kasę.
      Mercedes GLA kosztuje 165000zł. Też jak crossower zbudowany i pewny. Ja bym tak wybrał.
      • mmsadlo Re: co wybrać pomocy 21.04.23, 16:56
        Wybór padł na Toyotę jednak, poczekam i zobaczę jak będzie sprawdzać się hybryda w hondzie i za trzy może cztery lata być może kupię hondę.
        • taniarada Re: co wybrać pomocy 21.04.23, 17:22
          Twój wybór ,a miałeś do niego łopatę dokupić .Ludzie na tych kompletnie nie są pomocni .Lubią dowalić i latać za kimś po forach ,śledzić .Coraz gorsi .Pozdrówka .
    • gzesiolek Re: co wybrać pomocy 21.04.23, 20:14
      Honda lepsza, ale dostawy są niczym z zatkanej kroplówki... Opóźnienia wg oficjalnych dat dostaw sięgają już po 4-5miesiecy... Czyli wciąż nie są dostarczone wszystkie zamówione w przedsprzedaży w sierpniu/wrześniu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka