talazar 05.02.07, 13:50 Chciałem kupic nowego Opla Corsę. Co o niej sądzicie ? Samochód głównie do jeżdżenia po mieście czasem poza miasto. Silnik 1.2 lub 1,4 Link Zgłoś Obserwuj wątek
sowik85 Re: Nowy Opel Corsa 05.02.07, 13:56 Witam, jezdzilem na jazdach probnych Corsa z silnikiem 1,2. Dynamika do miasta jak najbardziej wystarczajaca. Auto w srodku obszerne i dosc dobrze wykonane. Podobal mi sie uklad kierowniczy który jst czuly i dosc bezposredni, hamulec tez dał sie fajnie dozowac, nie blokowal kół po lekkim nacisnieciu pedału jak w Grande. Nie mialem okazji pojezdzic poza miastem wiec sie nie wypowiadam. Co do zawieszenia to powiem ze jest sprezyste, pewnie bedzie fajnie smigac po zakretach- z reszta zawieszenie jest chwalone w roznego rodzaju testach. Idz do salonu, przejedz sie, zobacz czy Ci pasuje. Mnie tak :) Link Zgłoś
primerasri Re: Nowy Opel Corsa 05.02.07, 14:03 Z racji na specyfike pracy mialem okazje pojezdzic dzien corsa 1.4. Calkiem przyjemne autko. Ja bym jeszcze polecil suzuki swift - ja bym bez wahania wybral swift'a. Link Zgłoś
talazar Re: Nowy Opel Corsa 08.02.07, 12:12 Może jeszcze ktos by sie wypowiedział kto miał kontakt z powyższym autkiem. Będę wdzięczny Link Zgłoś
habudzik Re: Nowy Opel Corsa 08.02.07, 16:49 Nową jeszcze nie jeździłem ale w poprzedniej wersji miałem ją z silnikiem 1.2 . Bardzo fajny silniczek i jeśli głównie do miasta i czasami poza nie to 1.2 wystarczy ale ja byłem nim nawet na wakacjach pod Hiszpania i jakoś nie miałem problemów . Silnik ( bo tylko o nim moge napisać ) jest przyjazny dla użytkowniaka bo ma ograniczone do minimum grzebanie przy nim czyli zmiana oleju np co 35tys. Link Zgłoś
talazar Re: Nowy Opel Corsa 14.02.07, 09:53 Dzięki, dzięki wszystkim za opinie. Jakby ktoś jeszcze sie chciał wypowiedzieć to gorąco zachęcam!!! Link Zgłoś
chris62 Re: Nowy Opel Corsa 14.02.07, 10:15 Nie wiem czemu Ople są w Polsce takie drogie. Nie wiem jak w salonie ale patrząc na to co poniżej to mały dramat jeśli doliczyć tylko klimatyzację. Warto tyle dawać za znaczek Opla? motoryzacja.interia.pl/autokatalog/detale,1003337,188 Link Zgłoś
woolfik86 Re: Nowy Opel Corsa 14.02.07, 15:54 Wszystko fajnie, ale czemu dajesz link do oferty starej corsy? Corsa D jest atrakcyjniejsza cenowo o parę groszy, www.opel.com.pl/site/local_image/pricepdf/corsa.pdf Cóż, quid pro quo, corsa to nie blaszane toczydełko w stylu panda, aygo, ale nieco droższy samochód, w którym oszczędności nie biją po oczach i trudno się do czegoś przyczepić. Jedyna moja uwaga po wizycie w salonie to obleśne kołpaki w najtańszej wersji (chyba uroki polskiego rynku), a silnik 1.0 przy tej pojemności to jakiś absurd. Link Zgłoś
januszz4 Re: Nowy Opel Corsa 20.02.07, 00:06 Jeśli kupować, to tylko z silnikiem 1,4. Nie porównujcie nowej Corsy z poprzednim modelem. Nowa waży znacznie więcej i słabsze silniki nie dają praktycznie żadnej satysfakcji z jazdy. Link Zgłoś