black_code 14.02.07, 11:50 Ciekawe ile bedzie drozszy od zwyklych wersji , takie Polo juz widzialem w Polsce . www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,4/new/12562/__%C5%9Awiatowa-premiera-Passata-Blue-Motion-w-Genewie.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
pindoll Re: VW Passat Blue Motion 14.02.07, 19:18 "Obie wersje mogą przejechać na jednym zbiorniku paliwa do 1 350 km. Przy średnim przebiegu rocznym wynoszącym 15 tys. km oznacza to tylko 11 wizyt na stacji benzynowej." tak, ten tekst przemawia do wyobrażni (idiotom). Link Zgłoś
kszyrztow Re: VW Passat Blue Motion 14.02.07, 19:26 pindoll napisał: > oznacza to tylko 11 wizyt na stacji benzynowej." i drugie tyle w ASO ;) Link Zgłoś
baron_autostradowy Re: VW Passat Blue Motion 14.02.07, 20:13 mameja21 napisał: > Jakość nowego Passata to trgedia. Oczywiscie wiedza to najlepiej ci co go nie maja. Ja mam passata 2.0d i sobie chwale jedyne co mi sie zepsulo to podswietlenie przyciskow sterowania szybami ,mam trez znajomego ktory takim jezdzi tylko ze 2.0FSI i tez nie ma problemow . Na auto centrum tez nie widze wiele skarg .Za to ja kupujac zrobilem wiele przymiarek i Passat wydal mi sie zdecydowanie najlepszy .Widocznie nie tylko mi bo sprzedaz jest duza. To w jakim sensie tragedia? Link Zgłoś
mameja21 Re: VW Passat Blue Motion 14.02.07, 21:26 baron_autostradowy napisał: To w jakim sensie tragedia? W sensie jakości. Nie byłeś jeszcze wzywany na akcję serwisową? Nie grzechocze i skrzypi wnętrze w Twoim aucie? Link Zgłoś
baron_autostradowy Re: VW Passat Blue Motion 14.02.07, 21:38 mameja21 napisał: > baron_autostradowy napisał: > To w jakim sensie tragedia? > > W sensie jakości. > Nie byłeś jeszcze wzywany na akcję serwisową? Ja kupilem uzywanego ale wiem ze akcje jakies przechodzil m.in. ze sprzeglem i wymieniali mi przewod paliwowy , ale ktora marka teraz nie wzywa samochodw po kilka razy? > Nie grzechocze i skrzypi wnętrze w Twoim aucie? To sa opiwiesci w rodzaju jedna baba drugiej babie ,nic nie trzeszczy ani skrzypi ,materialy sa bardzo dobrej jakosci .Bez przesady z tym skrzypieniem tam nie ma klepki zeby mialo cos powaznie skrzypiec moze w tanszych wersjach to sie pojawia ale nie wierze ze to az tak toprzeszkadza .Zreszta to latwo mozna wyeliminowac .Ostatni samochod ktory pamietam ze skrzypial to byl Kadett i Pony . Trzeba pojedzic tym samochodem a nie sluchac obiegowych opini ,myslisz ze tyle ludzi kupilo by ten samochod za tak duze pieniadze gdyby skrzypialy plastiki ? Poczytaj opinie na auto centrum nie widac skarg na tapicerke. Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: VW Passat Blue Motion 14.02.07, 23:00 Auto porazka. Zle zmontowany kokpit - krzywe plastiki, grzechotanie w czasie jazdy, ciagle akcje serwisowe, zobaczymy ile wytrzyma zawieszenie ale znajac vw bardzo krotko. Technicznie znaczny krok w tyl w stosunku do poprzedniego modelu (prostsze przednie zawieszenie, brak prawdziwego 4x4). Link Zgłoś
jurgieadam Re: VW Passat Blue Motion 14.02.07, 23:17 O co tu chodzi? Dalczego facet jeżdżący używanym pasatem nazywa siebie "baronem autostradowym"? Link Zgłoś
mameja21 Re: VW Passat Blue Motion 16.02.07, 20:15 baron_autostradowy napisał: To sa opiwiesci w rodzaju jedna baba drugiej babie ,nic nie trzeszczy ani > > skrzypi ,materialy sa bardzo dobrej jakosci .Bez przesady z tym > skrzypieniem tam nie ma klepki zeby mialo cos powaznie skrzypiec moze w > > tanszych wersjach to sie pojawia ale nie wierze ze to az tak > toprzeszkadza .Zreszta to latwo mozna wyeliminowac .Ostatni samochod ktory > > pamietam ze skrzypial to byl Kadett i Pony . > Trzeba pojedzic tym samochodem a nie sluchac obiegowych opini ,myslisz ze > tyle ludzi kupilo by ten samochod za tak duze pieniadze gdyby > skrzypialy plastiki ? > Poczytaj opinie na auto centrum nie widac skarg na tapicerke. Ale przecież ja mam z tym autem do czynienia na codzień. Czy naprawdę uważasz, że w Passacie są materiały bardzo dobrej jakości? Chociaż, rzeczywiście, jeżeli przesiadłeś się z Pony czy Kadetta to możesz tak sądzić. Link Zgłoś
10danek Re: VW Passat Blue Motion 14.02.07, 23:02 mameja21 napisał: > Jakość nowego Passata to trgedia. Oczywiscie najlepszej jakosci sa silniki Fiata wynoszone z fabryki razem z ojcem. Z iloma Passatami miales synek kontakt blizszy niz dotkniecie karoserii? Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: VW Passat Blue Motion 14.02.07, 23:12 10danek napisał: > mameja21 napisał: > > > Jakość nowego Passata to trgedia. > >Oczywiscie najlepszej jakosci sa silniki Fiata wynoszone z fabryki razem z ojce > Z iloma Passatami miales synek kontakt blizszy niz dotkniecie karoserii? a z iloma silnikami fiata wynoszonymi z fabryki kolega mial przyjemnosc miec doczynienia? co do jakosci passata polecam wizyte w salonie, jazde probna i lekture prasy gdzie ciagle jest o nowych akcjach serwisowych i o trzeszczocym wnetrzu Link Zgłoś
devote Re: VW Passat Blue Motion 15.02.07, 03:16 grzechotania to maja rozbitki przywozone z zagranicy a potem mowia ze wszystkie tak maja kupowalem 2 nowe vw (bora,gti) i w zadnym nic nie skrzypi.w starym 86 jeta to skrzypialo wszystko ale to bylo 20 lat temu Link Zgłoś
black_code Re: VW Passat Blue Motion 15.02.07, 11:13 Czytalem ze te Passaty srednia 2/5 rzeczywiscie maja problem z trzeszczacymi plastikami glownie na slupkach i w okolicy schowka.Co bardziej fachowe serwisy umialy sobie z tym poradzic za pomoca olkleiny zamszowej ale dopiero teraz dostaly procedury naprawy tego problemu.Tak czy inaczej tu VW sie nie popisal co jeszcze raz udowadnia teze zeby nie kupowac samochodow z poczatku produkcji. Link Zgłoś
kris_kelvin Re: VW Passat Blue Motion 15.02.07, 11:35 Byłem na jeździe próbnej. Przy pokonywaniu nierówności slychać jak cały kokpit pracuje i hałasuje. Troche to nie pasujące do tak drogiego auta. Link Zgłoś
jurgieadam Re: VW Passat Blue Motion 15.02.07, 13:15 Większość producentów cierpi na to samo - cięcie kosztów. Zobaczymy co będzie (a będzie!) jak wiekszość producentów zacznie montować podzespoły chińskich podwykonawców.... Link Zgłoś