03.03.10, 18:54
czy ktoś może wie czy dostanę tu glukozę i jak się nazywa po angielsku? moja 5
tyg córeczka ma nadal żółtaczkę i muszę ją przepoić glukozą.z góry dziękuę
Obserwuj wątek
    • basiak36 Re: glukoza 03.03.10, 19:19
      Glukozy w takiej sytuacji sie nie podaje bo moze wrecz opoznic przejscie
      zoltaczki. Dziecku potrzebne jest czeste ssanie jesli karmiona jest piersia, bez
      smoczkow, butelek, i sprawdzenie techniki ssania czy dobrze ssie. Jesli butelka,
      owszem mozna dopoic troszke ale woda. Bilirubina wydala sie z pokarmem, nie z
      zaslodzona woda, i czeste karmienia to podstawa.
      • kingaolsz Re: glukoza 03.03.10, 19:50
        I dodam jeszcze duzo slonca, na spacer i odslonic ile sie da ( akurat slonce
        ostatnio czesciej sie pokazuje to sa okazje).
        • unkaunka Re: glukoza 07.03.10, 11:05
          mój synek była bardzo żółty, ale żółtaczki nie miał. Heart Visitor kazała mi
          bardzo często przystawiać do piersi i stawiać przy odsłoniętym oknie i często na
          dwór wychodzić, żeby go "naświetlać" słoneczkiem:) Po jakiś 3-4 tygodniach
          wszystko przeszło. Nie wiem czy to długo czy nie...
          • zurekgirl Re: glukoza 07.03.10, 11:13
            Moja coreczka byla lekko zolta, ale za to baaardzo dlugo. Dopiero okolo 2
            miesiaca zaczelo jej znikac. Najpierw byla naswietlana w szpitalu, potem kazano
            mi czesto ja karmic (piersia) i jak najwiecej spacerowac, niekoniecznie w pelnym
            sloncu, ale nie zakladac czapki i nie zacieniac jakos wyjatkowo uparcie. O
            glukozie nikt nic nie wspominal. A glukoza to glucose albo daxtrose. Pewnie
            bedzie w aptece.
            • dru.ga Re: glukoza 07.03.10, 11:55
              Moze sie jeszcze wstrzymaj z ta glukoza?
              Moja miala kolorek do prawie 10 tyg. Nie wiem jak karmisz ale karmienie piersia powoduje dluzsze utrzymywanie sie zoltaczki ale nie jest to niebezpieczne dla dziecka / o czym zapewnily mnie 2 rozne health visitor i GP/ Jesli sie martwisz popros o dodatkowe badanie na poziom bilirubiny. Duzo wystawiaj na swiatlo dzienne.

resmedica.pl/archiwum/zdart70110.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka