remulak 23.04.03, 15:11 Właśnie odebrałem, bardzo się cieszę, fajny statek. Link Zgłoś Obserwuj wątek
qrakki999 Re: Clio Extreme 23.04.03, 15:24 A czemu on taki Extreme??? Co w nim i za ile? /sorki, że wypytuję, ale tak się zastanawiam/ pzdr. Q Link Zgłoś
polokokt Re: Clio Extreme 23.04.03, 15:32 jest taki extreme ze zostal dosc przyzwoicie wyposazony (tak jak powinien chyba byc dzis wyposazony samochodzik miejski/rodzinny (w naszych warunkach). Silniki to zadne extreme, 1.2 i 1.4 i diesle 1.5 dci Link Zgłoś
polokokt Re: Clio Extreme 23.04.03, 15:33 zapomnialem, oczywiscie zycze zadowolenia z nowego nabytku :) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Clio Extreme IP: *.atlanta.ga.us 23.04.03, 15:31 A czym sie rozni Extreme od nie-Extreme? Czy ma jakies "extremalne" rozwiazania? Link Zgłoś
Gość: waldus Re: Clio Extreme IP: 213.76.133.* 23.04.03, 16:25 gartuluje, sam jezdze nowym Clio (nie extreme) 1,5 dci 80 KM w wersji Privilege z dokupioną aut klimą i kilkom innymi bajerami. I jeździ się super. Zrobiłem od stycznia 15 tys km (nie jestem przedstawicielem handlowym ;-))) i jestem bardzo zadowolony. Zużycie paliwa klasa - na trasie można spaść ponizej 5 litrów (przy 130-1140 pali srednio 5,5) a w mieście jak bym go nie żyłował nie przekracza 7,5 (na ogół około 6,5). Komfort jazdy niesamowity - abs, super hamulce ze wspomaganiem nagłego hamowania, fotele bardzo wygodne (ale raczej dla osób średniego wzrosu - ja przy 191 cm mam drobne problemy) z super trzymaniem bocznym. Wyposażenie bajkowe - w pełni automatyczna klima, radio wysokiej jakosci sterowane w kierownicy, ogrzewane lusterka, itd. Jedyny mankament to trwałośc zawieszenia - ale na Warszawę i wiejskie dziurawe drogi nie ma chyba mocnych. Po 15 tysiacach coś mi zaczyna lekko na dużych wybojach stukać. Ale sam jestem sobie winien - bo nie jeżdże super spokojnie. W każdym razie jeśli by sie ktoś zastanawiał nad małym autkiem na kilka lat to polecam ale koniecznie z dopłata do wypasu!!! pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: waldus Re: A ile żeś zapłacił za tego Privilega 'waldus' IP: 213.76.133.* 23.04.03, 16:59 Wskocz na stronę: www.renault.com.pl/RenaultSITe/cars/clio/cennik/index.html To jest ten za 52 800 plus dopłata za klimę (wtedy to chyba kosztowało 600 PLN). Polecam i pozdrawiam Link Zgłoś
qrakki999 Re: A ile żeś zapłacił za tego Privilega 'waldus' 23.04.03, 17:02 Uuuuuuuuuh! Ponad moje siły o możliwości! pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: John Re: A ile żeś zapłacił za tego Privilega 'waldus' IP: *.tempservice.com.pl / 192.168.0.* 23.04.03, 17:13 Za 53000 to ty masz nowego Focusa z klimą i 100konnym silnikiem. Na Clio za tą kasę nawet bym nie spojrzał. Link Zgłoś
Gość: waldus Re: A ile żeś zapłacił za tego Privilega 'waldus' IP: 213.76.133.* 23.04.03, 18:38 Gość portalu: John napisał(a): > Za 53000 to ty masz nowego Focusa z klimą i 100konnym silnikiem. Na Clio za tą > kasę nawet bym nie spojrzał. Po ilości postów w korych narzekano na jakość Forda myślę ze Fokusa bym nie wybrał. A poza tym porównaj wyposażenie - to naprawdę nie jest byle co. Pzdr Link Zgłoś
Gość: darekk Re: A ile żeś zapłacił za tego Privilega 'waldus' IP: *.zywiec.plusnet.pl 23.04.03, 17:15 53000 za tak male autko? kupa kesza. spokojnie mozna znalezc cos z polki wyzej, choc oczywiscie mniej nabajerzone. problem w tym, ze za pare lat przy odsprzedazy to dla kupujacego bedzie po prostu clio a nie focus czy corolla (a moglbys je kupic za ta cene) i bedziesz grube tysiace do tylu. a za 55000 mogla byc nowiutka corolla d4-d... ale mam nadzieje, ze bedziesz zadowolony. to ladne autko. Link Zgłoś
Gość: waldus Re: A ile żeś zapłacił za tego Privilega 'waldus' IP: 213.76.133.* 23.04.03, 18:36 Gość portalu: darekk napisał(a): > 53000 za tak male autko? kupa kesza. spokojnie mozna znalezc cos z polki wyzej, > > choc oczywiscie mniej nabajerzone. problem w tym, ze za pare lat przy > odsprzedazy to dla kupujacego bedzie po prostu clio a nie focus czy corolla (a > moglbys je kupic za ta cene) i bedziesz grube tysiace do tylu. a za 55000 mogla > > byc nowiutka corolla d4-d... > > ale mam nadzieje, ze bedziesz zadowolony. to ladne autko. Dzieki wielkie! Jak pisałem autko jest super. I ma jeszcze jeden walor - jest kupione dla mnie przez moją firmę. Natomaist firma kupiła również kilka nowych meganek z tym samym silnikiem tylko w podstawowej wersji z klimą i radiem panelowym dokupywanym z 2 głośnikami. I nie wymienił bym się! Zresztą miałem przez chwilę możliwośc jeżdzenia tą meganką (zrobiłem ponad 1000 km) i wybór stął przede mną. Można uznać zem głupi - tylko meghane do niczego mi nie byąl potrzebna a komfort jeżdzenia tak wypasionym autem jest naprawdę duży. Poza tym meganka jest sporo bardziej mułowata i nie daje takiej frajdy z jazdy. Głównym jej atutem dla kórego się zastanawiałem nad tym autem jest bezpieczeństwo przewyższające Clio o głowę - ale mam nadzieję że nie bedę miał okazji (ani moja rodzina) przekonywać sie co do niesłuszności mojego wyboru pod tym względem. Pozdrawiam serdecznie Link Zgłoś
greenblack A gdzie ta ekstrema? 23.04.03, 17:20 1,2 16V 75KM, 1.4 16V 98KM, 1.5 dci 65KM, 1.5 dci 80KM 3/5-drzwiowe ABS + system wspomagania nagłego hamowania samoprzystosowujące się czołowe poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera, boczne poduszki powietrzne, przednie pasy bezpieczeństwa z pirotechnicznymi napinaczami i ogranicznikami napięcia, regulowane na wysokość, 3-punktowe pasy bezpieczeństwa z tyłu z ogranicznikami napięcia na bocznych miejscach 3 zagłówki tylne regulowane na wysokość, system mocowania fotelików dziecięcych Isofix na tylnych, dwóch miejscach bocznych, system Isofix na fotelu pasażera z możliwością odłączenia poduszki powietrznej za pomocą kluczyka elektroniczny system blokady zapłonu aktywowany za pomocą transpondera centralny zamek sterowany falami radiowymi automatyczna blokada drzwi podczas jazdy elektryczne wspomaganie układu kierowniczego obrotomierz regulacja wysokości kolumny kierownicy, regulacja wysokości fotela kierowcy, tylne siedzenie dzielone 1/3-2/3 szyby przednie podnoszone elektrycznie z włącznikiem impulsowym po stronie kierowcy przyciemniane szyby (tylna szyba dodatkowo przyciemniana) reflektory przeciwmgłowe podwójne przednie reflektory, zderzaki w kolorze karoserii, lusterka zewnętrzne w kolorze karoserii, regulowane elektrycznie i podgrzewane komputer pokładowy, zamknięty obieg powietrza trzecie światło stop dźwiękowy sygnał przypominający o nie wyłączonych światłach felgi aluminiow Nawet klimatyzacji nie ma. Link Zgłoś
remulak Re: A gdzie ta ekstrema? 23.04.03, 19:45 Ładny design, mój jest z klimatyzacją. Ładne zdjęcia są na czeskiej stronie Renault: www.renault.cz/www_vozy/clio/www_extreme/ Aluminiowe felgi 15" i ladny kolor, fajna tapicerka, we Francji ta wersja nazywala się Billabong, to nie brzmi najlepiej po polsku, prawda? Nie przesadzajmy, to, że nazwano go Extreme o niczym nie świadczy... Czy do Peugeota Husky też masz pretensje, że nie jest pokryty sierścią? Link Zgłoś
qrakki999 I w sumie o to chodzi:) 24.04.03, 10:39 Kupuję co mi się podoba! Zazdroszczę Ci takiego komfortu:) Życze bezproblemowej eksploatacji! pzdr. Q Link Zgłoś
greenblack Re: A gdzie ta ekstrema? 24.04.03, 10:59 remulak napisał: > Ładny design, mój jest z klimatyzacją. Dopłacałeś za klimatyzację? > Francji ta wersja nazywala się Billabong, to nie brzmi > najlepiej po polsku, prawda? Chyba jeszcze głupsze od "Gingo". > Nie przesadzajmy, to, że nazwano go Extreme o niczym nie > świadczy... Ale wzbudza, jak widać płonne, nadzieje na jakąś wyjątkowość. Czy do Peugeota Husky też masz pretensje, że > nie jest pokryty sierścią? Tak a do Opla Tigry mam pretensję, że nie jest Tygrysem. Pozdrawiam Link Zgłoś