23.02.07, 13:52
czesc. mam pytanie; chcialabym kupic skode fabie 1.4 rocznik kolo 2003.. ale
bardzo duzo negatywnych opinii czytalam o tychsamochodach. ze wlasciwie
wszystko sie psuje... ze wszystko wymieniaja i ze przeciekaja drzwi w czasie
deszcze..co jest smieszne a moze tragiczne bo niektorzy pisali nawet ze nie
myja samochodow w myjniach..
nie chce wpakowac sie w bagno dlatego prosze was o opinie..
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tmeczkow Re: pomozcie 23.02.07, 14:11
      2003 rok, ponad 90 tys. przebiegu, jak dotąd jedyny mój poważny problem został
      opisany tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=636&w=57857968 .
      Układ wydechowy nie zmieniany, klocki hamulcowe też, były problemy, ale
      wyłącznie z winy przypadku, na przykład coś się dostało do układu wentylacji i
      szwankował. Jeździ i ma się dobrze, żadnych powodów do narzekania.
      Pozdrawiam.
      • cicik3 Re: pomozcie 23.02.07, 14:29
        Myślę, że inwestycja w skodę to dobry wybór, u mnie jak na ten moment w zasadzie nic, za wyjątkiem sporadycznego zacinania się klapy bagażnika.
        Dobry zakup to też kwestia szczęścia. Wiem od kolegów, że czasem piszczy deska rozdzielcza, gdzieś tam woda kapie przez tylne drzwi, ale to są wyjątki. Ogólnie autem jeżdzi się dobrze, w trasie spala znakomicie, trochę większy apetyt ma na zupę w mieście. Przed zakupem jedź do zaufanego mechanika, popytaj znajomych, dużo można się też dowiedzieć od taksówkarzy.
        Pozdrawiam
        • monicuez1 Re: pomozcie 23.02.07, 16:07
          dzieki wielkie.
          oczywiscie sama takiego zakupu nie zrobie. Mam znajomego serwisanta ktory 25
          lat pracuje w skodzie. on rowniez ja poleca..i oczywiscie on bedzie ja
          sprawdzal. ja jestem JESZCZE!!;-) kompletnym laikime samochodowym..choc pewnie
          jak ja zakupie to sie zmieni....mam nadzieje ze trafie na model nie feralny
          albo mniej feralny od tych którzy opisywali go na necie..
          wielkie dzieki i pozdrawiam
          • toperz5 Re: pomozcie 23.02.07, 17:54
            Mam Fabie z 2001 roku, przebieg 72 tyś km.Wymieniane tylko filtry i olej.
            Szwankuje tylko czujnik skrętu kół, woda do środka mi nie cieknie.Generalnie
            wszystko w dobrze. Udanego zakupu.
        • yosemitesam Re: pomozcie 26.02.07, 10:26
          Kurde, mam to samo z klapą bagażnika! Mam w miarę nową sztukę, 1,4 TDi z 2006, nie ma już tej wajchy przy siedzeniu kierowcy podnoszącej bagażnik, idzie z centralnego. I nie zawsze da się otworzyć. Poza tym żadnych wpadek nie odnotowałem, poprzednio przez 2 lata jeździłem Fabią 1.9 SDi i też wszystko OK.
          Potwierdzam opinię przedmówcy o bardzo ekonomicznym spalaniu.
    • 1realista Re: pomozcie 23.02.07, 18:01
      bywają nietypowe awarie ale żeby to był jakiś szczyt awaryjności to to nie to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka