Gość: links2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.03, 12:26 seat nie alfa a jeden DaSilva wiosny nie czyni... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Krakus Re: Seat Cupra GT IP: 149.156.58.* 30.04.03, 10:50 Nie masz racji. Alfa, jak każdy włoski samochód, jest ładna, ale technicznie to dziadostwo. Natomiast Seat może nie wygląda najpiękniej (to niemiecka szkoła), ale jest za to dobry. Wiem bo mam. Link Zgłoś
Gość: crx Re: Seat Cupra GT IP: *.kghm.pl 30.04.03, 11:01 Gość portalu: Krakus napisał(a): > Nie masz racji. Alfa, jak każdy włoski samochód, jest ładna, ale > technicznie to dziadostwo. Natomiast Seat może nie wygląda > najpiękniej (to niemiecka szkoła), ale jest za to dobry. Wiem bo > mam. tzn. masz alfę czy seata? Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Seat Cupra GT IP: *.tlsa.pl 30.04.03, 12:43 Gość portalu: Krakus napisał(a): > Seata skoro masz seata, to dlaczego wypowiadasz sie na temat alfy? pzdr Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Seat Cupra GT IP: 149.156.58.* 30.04.03, 13:31 Ponieważ mój Szef ma Alfę 147 (7 miesięcy) i miał już kilka wizyt w serwisie (niezaplanowanych) w tym wymianę głównego komputera z powodu złego przyklejenia szyby przedniej (ściekała woda). Poza tym przez 5 lat jeździłem wytworem włoskiej motoryzacji (Fiat) i musiałem wymieniać kilka części nie z powodu zużycia, tylko z powodu awarii (pękniety katalizator, rozszczelniony zbiornik paliwa). Wystarczy ? Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: Seat Cupra GT IP: *.tlsa.pl 30.04.03, 13:41 Gość portalu: Krakus napisał(a): > Ponieważ mój Szef ma Alfę 147 (7 miesięcy) i miał już kilka > wizyt w serwisie (niezaplanowanych) w tym wymianę głównego > komputera z powodu złego przyklejenia szyby przedniej (ściekała > woda). Poza tym przez 5 lat jeździłem wytworem włoskiej > motoryzacji (Fiat) i musiałem wymieniać kilka części nie z > powodu zużycia, tylko z powodu awarii (pękniety katalizator, > rozszczelniony zbiornik paliwa). Wystarczy ? nie, nie wystarczy. piszesz :" Alfa, jak każdy włoski samochód, jest ładna, ale technicznie to dziadostwo" Twoj fiat i alfa Twojego szefa to nie kazdy wloski samochod. przyjmujac taka logike moge napisac ze vw to g...o, bo jezdzilem trzema i np. jeden pierwsza niezaplanowana wizyte w serwisie mial przy przebiegu 200 km /slownie dwustu/. ale jakos nie pisze, ze vw to szajs /choc do czolowki mu daleko/, bo te moje 3 auta to raczej niewiele. pzdr Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Seat Cupra GT IP: 149.156.58.* 30.04.03, 14:23 Dziękuję za pozdrowienia. Fiat czy Alfa, dla mnie nie ma znaczenia, ponieważ oba samochody produkuje włoch, który ma swoją narodową mentalność. A tam nie ma miejsca na dobrą jakość wyrobów technicznych. Włosi robią dobre buty, ubiory, wina, grappę i pizzę, ale nie samochody. Koncern Fiat do którego należy również Alfa jest zarządzany przez włochów (nie wnikam kto ile ma akcji). Natomiast Seat był kiedyś pod włoską kontrolą (Seat 850, stara ibiza) i wiodło mu się nie najlepiej. VW wprowadził swoją technologię i byt się poprawił, do tego stopnia, że Seat Leon na zachodzie sprzedaje się lepiej niż VW Golf. Natomiast 8 lat trwało zanim VW zezwolił na ustawianie logo Seata koło VW i Audi (znowu ta mentalność tym razem hiszpańska). Nie lubię Niemców, ale w tym przypadku muszę oddać honor za naprawdę dobry produkt (hiszpański temperament, niemiecka technologia). Pozdrawiam Link Zgłoś
franek-b Re: Seat Cupra GT 21.05.03, 14:44 > trwało zanim VW zezwolił na ustawianie logo Seata koło VW i Audi (znowu ta > mentalność tym razem hiszpańska). Nie lubię Niemców, ale w tym przypadku muszę > oddać honor za naprawdę dobry produkt (hiszpański temperament, niemiecka > technologia). Pozdrawiam to wloch jest bee, a hiszpan ok? przeciez obydwaj reprezentuja poludniowa mentalnosc,cos mi tu nie gra... moze przestalbys tyle ogladac telewizji/reklam bo Ci sie rzuca na pewna czesc organizmu... Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Seat Cupra GT IP: *.fda.gov 21.05.03, 21:01 Gość portalu: Krakus napisał(a): >Nie lubię Niemców, ale w tym przypadku muszę > oddać honor za naprawdę dobry produkt (hiszpański temperament, niemiecka > technologia). Pozdrawiam Chyba chciales napisac: niemiecki temperament, hiszpanska solidnosc... :-) Pozdrawiam Jacek Link Zgłoś
Gość: robert Re: Seat Cupra GT IP: *.acn.pl 30.04.03, 11:22 Gość portalu: Krakus napisał(a): > Nie masz racji. Alfa, jak każdy włoski samochód, jest ładna, ale > technicznie to dziadostwo. Natomiast Seat może nie wygląda > najpiękniej (to niemiecka szkoła), ale jest za to dobry. Wiem bo > mam. VW - wiesz co masz:-))) Link Zgłoś
Gość: szulc Re: Seat Cupra GT IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 12:21 gorszego guwna jeszcze nie widziałem.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........................% %%%%%%%%%% Link Zgłoś
Gość: links2 Re: Seat Cupra GT IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.05.03, 14:18 Nie masz racji. Alfa, jak każdy włoski samochód, jest ładna, ale technicznie to dziadostwo. Natomiast Seat może nie wygląda najpiękniej (to niemiecka szkoła), ale jest za to dobry. Wiem bo mam. ferrari to dziadostwo?!?!?! a lamborghini? maseratti? no to ladnie masz... sorry ale takie uogolnienia nigdy nie sa dobre. pozdr. Link Zgłoś