murgrabia2 22.03.07, 16:33 Wyrok TK w sprawie używania przez straż miejską urządzeń mierzących prędkość a co za tym idzie karania kierowców. wiadomosci.wp.pl/kat,9972,wid,8783320,wiadomosc.html Link Zgłoś Obserwuj wątek
fretless Re: To sobie straż miejska połapała :P:P 23.03.07, 11:41 No.. połapała. Bardzo dobrze, że tak się stało. Muszą zmienić całą ustawę. Wczoraj słyszałem w radio, że SM ma już nowy sposób i będzie przekazywać te fotki polucjantom... no i tu znowu wpadka, bo im nie wolno. Mogą przekazywać dane osobowe tylko w zakresie działań określonych ustawowo, czyli nie mogą i koniec. Pozdrawiam Link Zgłoś
programistajava Re: To sobie straż miejska połapała :P:P 23.03.07, 11:44 No i??? Primo nei oddadza kasy za to co juz im luczie zaplacili. 1ndo wlasnie nowa ustawa powstaje z jeszcze wiekszymi uprawnieniami dla strazy. Tak sobie mysle jak jakas instytucja budzetowa ma klopoty finansowe to najlepiej pozwolic im na stawianei radarow. Proponuje: - szpitale - szkoly - itd.... Kolejny sposob na wyciaganei pieneidzy z kierowcow :( Link Zgłoś
piotr2569 Re: To sobie straż miejska połapała :P:P 23.03.07, 22:42 Można jeszcze dowalić benzynę po 10zł/l, ukryty podatek w składkach OC, benzynę na kartki (w opracowaniu :P ), podatek ekologiczny, akcyzę 200% na używane samochody sprowadzane z zagranicy i 100% na kupowane w polskich salonach, obowiązkowe badania techniczne raz w miesiącu, oraz winiety. Czy jeszcze ktoś coś doda??? Link Zgłoś
czester3000 Re: To sobie straż miejska połapała :P:P 23.03.07, 22:43 a ja głupi zapłaciłem im kiedyś mandat, jest sposób odzyskać kaskę ??? ------- a oto pasja mojego życia - kliknij, zobacz i skomentuj !!! Link Zgłoś