qwerty88 31.03.07, 22:29 Czy roznia sie czyms istotnym? Chcialbym zamontowac w swoim autku a czasem widuje w promocjach w dziwnych sklepach (np.Plus) za male pieniadze... Warto takie kupowac? Link Zgłoś Obserwuj wątek
black_code Re: czujniki cofania 31.03.07, 22:44 W sklepach sa tanie zamienniki (np EPS) czasami nawet oryginaly ale musiasz go dobrac do konkretnego modelu bo roznia sie gwintem ,wtyczka ,dlugoscia . Zalezy jaki masz samochod np do niemieckich jest sporo tanich oryginalow wie nie warto kupowac zamiennikow. Link Zgłoś
qwerty88 Re: czujniki cofania 31.03.07, 23:07 Dzieki. Nie sadzilem ze czujniki cofania sa dedykowane. Te w Plusie (discount) reklamowane byly jako uniwersalne. A np do Golfa IV jakie znasz tanie oryginalne (chodzi o te montowane fabrycznie w VW?) i ile kosztuja? Link Zgłoś
black_code Re: czujniki cofania 31.03.07, 23:34 qwerty88 napisał: > Dzieki. Nie sadzilem ze czujniki cofania sa dedykowane. Te w Plusie (discount) > reklamowane byly jako uniwersalne. A np do Golfa IV jakie znasz tanie > oryginalne (chodzi o te montowane fabrycznie w VW?) i ile kosztuja? No wlasnie przegladalem na allegro i o dziwo nie ma tam wlacznikow swiatel cofania do IV-ki Dziwne bo pelno nowych czesci do VW a tego akurat nie ma .Nie pamietam juz jak tam jest to rozwiazane . Zapytaj tu beda wiedziec www.vwgolf.pl/ W sklaepach sa tanie zamienniki firmy EPS ale nie wiem czy robia do 4- ki do 3 ki kosztuje to 15zl. Nowy oryginalny nie powinien kosztowac wiecej jak 100zl moze nawet taniej .Zadzwon do ASO lub sklepu specjalizujacego sii w VW czsami ceny sa normalne Link Zgłoś
cc_2004 Re: czujniki cofania, a nie wstecznego biegu 01.04.07, 09:52 gościu pytał o "elektroniczne wspomaganie parkowania" ;-), a nie o włącznik świateł cofania. Link Zgłoś
kkkamilw Re: czujniki cofania, a nie wstecznego biegu 01.04.07, 15:40 A mam pytanie czy ciężka jest instalacja takiego czujnika ? chciałem keidyś zainstalować spytałem się u elektryka samochodoawego ale krzyknoł mi 500zł za robocizne. Link Zgłoś
rasiauskas Re: czujniki cofania, a nie wstecznego biegu 01.04.07, 19:50 Jezeli masz zdolnosci manualne, na poziomie takim jak mezczyznie wypada, to nie bedzie dla Ciebie problemu. Pare godzin w garazu, lub na swiezym powietrzu i gotowe. Link Zgłoś
black_code Re: czujniki cofania, a nie wstecznego biegu 01.04.07, 20:02 cc_2004 napisał: > gościu pytał o "elektroniczne wspomaganie parkowania" ;-), a nie o włącznik > świateł cofania. No to zle go zrozumialem ,bardziej odpowiednia nazwa to czujniki parkowania Link Zgłoś