Gość: ARAFAT IP: 10.10.10.* 29.11.01, 12:09 Zastanawiam sie co wybrać. Wszystkie kosztują podobnie. Który z nich jest wart swojej ceny. A może są jacyś uzytkownicy tych przecinaków na forum? Proszę o opinie z góry dzięki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Darek Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: 212.106.189.* 29.11.01, 12:20 VT4-w przyszłym roku będzie chyba nowe-poczekaj.BMW-za 2lata.Audi OK.ale pomyśl czy na tyle nerwów ciebie stać. Kup Saaba 9,3Gryffin. k Link Zgłoś
Gość: Z.Orba Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.chem.uni.wroc.pl 29.11.01, 13:45 Chciałbym mieć takie problemy :) Ale Saab 9-3 to już też model schodzący, za rok będzie nowy. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.pg.com 29.11.01, 13:59 Gość portalu: ARAFAT napisał(a): > Zastanawiam sie co wybrać. Wszystkie kosztują podobnie. Który z nich jest wart > swojej ceny. A może są jacyś uzytkownicy tych przecinaków na forum? Ja bym wybrał BMW. Doskonałe własności jezdne, świetny silnik, wygląd (to ostatnie akurat subiektywne). Wady - stosunkowo mało miejsca w środku, kradną. Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: BAZI Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: 213.186.69.* 29.11.01, 14:30 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Gość portalu: ARAFAT napisał(a): > > > Zastanawiam sie co wybrać. Wszystkie kosztują podobnie. Który z nich jest > wart > > swojej ceny. A może są jacyś uzytkownicy tych przecinaków na forum? > > Ja bym wybrał BMW. Doskonałe własności jezdne, świetny silnik, wygląd (to > ostatnie akurat subiektywne). > > Wady - stosunkowo mało miejsca w środku, kradną. TAAA ZA TO S3 MA ZAJEB..... DUŻO MIEJSCA W ŚRODKU... Link Zgłoś
Gość: Niknejm Oj, Bazi się obraził, he he :-)) IP: *.pg.com 29.11.01, 16:29 > TAAA ZA TO S3 MA ZAJEB..... DUŻO MIEJSCA W ŚRODKU... Volvo ma więcej. A za tą samą cenę można też kupić sporo większe auto - spoza grupy wymienionej w tym wątku. Poza tym nie mówiłem, że pozostałe samochody pozbawione są wad BMW. Np. Audi też kradną. :-P Nie dało się do niczego przyczepić, a czujemy się obrażeni za wątek 'Peugeot 307 vs Seat Leon', to czepiamy się czego się da, nieprawdaż? Bazi, idź i powiedz Pani. Albo solówa na łopatki w piaskownicy :-)))))) Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: bazi Re: Oj, Bazi się obraził, he he :-)) IP: 213.186.69.* 30.11.01, 09:04 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > > TAAA ZA TO S3 MA ZAJEB..... DUŻO MIEJSCA W ŚRODKU... > > Volvo ma więcej. A za tą samą cenę można też kupić sporo większe auto - spoza > grupy wymienionej w tym wątku. kotuś!!!jeżeli ktoś kupuje samochód tego segmentu (coupe) i o takich osiągach (230KM) to przestronnośc wnętrza ma dla niego raczej drugorzędne znaczenie :-) > Poza tym nie mówiłem, że pozostałe samochody pozbawione są wad BMW. Np. Audi te > ż > kradną. :-P no właśnie, nie mówiłeś ;-) > > Nie dało się do niczego przyczepić, a czujemy się obrażeni za wątek 'Peugeot 30 > 7 > vs Seat Leon', to czepiamy się czego się da, nieprawdaż? "my"??? a to jest was więcej??? > Bazi, idź i powiedz Pani. Albo solówa na łopatki w piaskownicy :-)))))) tą łopatką to możesz zaraz w główkę dostać:-)))))) pozdrawiam bazi > Pozdrawiam, > Niknejm Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.zigzag.pl 29.11.01, 19:23 Gość portalu: ARAFAT napisał(a): > Zastanawiam sie co wybrać. Wszystkie kosztują podobnie. Który z nich jest wart > swojej ceny. A może są jacyś uzytkownicy tych przecinaków na forum? > Proszę o opinie z góry dzięki Jakbym miał taki "problem" to rozwiązałbym go w prosty sposób-BMW.S3 to w sumie taki bardziej podrasowany Golf IV GTi,a Volvo,no coż,moim zdaniem nie ten "feeling",auto bez charakteru.BMW to BMW.Coupetka ma piękną sylwetke no i ten silnik(220 kucy?).Brałbym Bejce.Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.telia.com 29.11.01, 19:40 Jezdzilem BMV350i 6 i 8V cylindrow.Faktycznie wlasciwosci trakcyjne sa niesamowite.Powyzej 200km/h jak sie wciska gaz to reaguje jakby sie mialo 160km/h czyli zesko rwie do przodu,ale podobnie funkcjonuje Volvo T5 tym tez jezdilem, skubany ciagnie jednym ciurkiem do 250km/h i paliwo obcina komp.. Jest frajda.Trzeba spojrzec realnie BMV bedzie mialo dobroa wartosc po paru latach,Volvo napewno nizsza.BMV ukradna odrazu,Volvo sie ostanie,musisz sie przekonac sam CZY RZECZYWISCIE potrzebujesz tak szybkie auto?Gdzie ty bedziesz tak szybko jezdzil w Polsce 90km na autostradzie do 130km w niemczech 140km powyzej ubezpieczenie nie dziala,zreszta w lecie jak sie jedzie to czlowiek jest szczesliwy jak plynnie idzie 90km/h.Musisz sam dokonac wyboru ja tylko sobie pomyslalem na glos.Pzdr.MIchal Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.01, 04:08 Gość portalu: Michal napisał(a): > przekonac sam CZY RZECZYWISCIE potrzebujesz tak szybkie auto?Gdzie ty bedziesz > tak szybko jezdzil w Polsce 90km na autostradzie do 130km w niemczech 140km > powyzej ubezpieczenie nie dziala Slyszales ze dzwonia tylko nie bardzo w ktorym kosciele! W Niemczech nie ma generalnego ograniczenia predkosci na autostradach a wiec rowniez ubezpieczyciele nie moga wprowadzic takiego ograniczenia!!! Twoja wypowiedz ze jadac ponad 140km/h moj samochod nie jest ubezpieczony jest nieprawdziwa!!! Jest § ze jezeli poszkodowanemu w wypadku udowodnia ze jakby jechal z "szybkoscia wskazana"= 130 km/h to nie doszloby do wypadku to ponosi czesc winy = jego OC musi pokryc czesc szkody. Link Zgłoś
Gość: darek Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: 212.106.189.* 30.11.01, 08:36 Ten kto radził T5 Volvo ma rację,ciąg ma niesamowity,330ka ma ciąg skokiem,ale na 3 biegu i mokrej drodze nie ma problemów z przyczepnością.Mało miejsca w środku,Ciebie to nie interesuje a powinno, jednak komfort jazdy w ciągu użytkowania będzie zauważalny. Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.makolab.pl 30.11.01, 09:54 Facet pytał o T4. Chyba jest różnica? Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.telia.com 30.11.01, 11:12 Mirku nie jechalem T-4 w zwiazku z tym cos kolo tego lepsze troche niz nic. Link Zgłoś
Gość: Duk Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.rsk.pl 30.11.01, 09:57 Przepraszam ale co to jest BMW350i???? Moim zdaniem, podkreślam MOIM,Najlepszym wyjściem byłoby Volvo (a może S60 T5?) Audi, cóz, jest juz na rynku ładne pare lat, a beemka? Jest to jedno z tych aut, którego nigdy nie kupie nawet jeśli byłoby mnie na nie stać(nie ujmując nic przy tym wysokiemu poziomowi tego auta)Moim zdaniem festyniarstwo. To jest tylko moja, subiektywna opinia.Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: bazi Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: 213.186.69.* 30.11.01, 10:08 a co to jest festyniarstwo? Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.zigzag.pl 30.11.01, 17:41 Gość portalu: bazi napisał(a): > a co to jest festyniarstwo? Duk nie ma racji."Festyniarstwo" odnosi się do kierowcy, a nie do samochodu.Tzw festyniarz(wybitnie pejoratywne określenie)zrobi "auto festyniarskie" nawet z Merca,czy Bmw.Moim zdaniem BMW jest super bryką tylko trzeba mieć odpowiednią klase i dojrzałość aby traktować to auto tak jak na to zasługuje, a nie robić z niego "demonstrator zawartości portfela i stopnia buractwa".Co do Volvo to kolega pytał o T4 czyli S40 2.0 Turbo (200 kucy), a nie o T5("sportowe"wersje s60 i s70). Link Zgłoś
Gość: bazi Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: 212.106.160.* 01.12.01, 22:08 Gość portalu: Gordi napisał(a): > Gość portalu: bazi napisał(a): > > > a co to jest festyniarstwo? > > Duk nie ma racji."Festyniarstwo" odnosi się do kierowcy, a nie do samochodu.Tzw > > festyniarz(wybitnie pejoratywne określenie)zrobi "auto festyniarskie" nawet z > Merca,czy Bmw.Moim zdaniem BMW jest super bryką tylko trzeba mieć odpowiednią > klase i dojrzałość aby traktować to auto tak jak na to zasługuje, a nie robić z > > niego "demonstrator zawartości portfela i stopnia buractwa".Co do Volvo to kole > ga > pytał o T4 czyli S40 2.0 Turbo (200 kucy), a nie o T5("sportowe"wersje s60 i s7 > 0). wreszcie ktoś napisał coś mądrego:-) Link Zgłoś
Gość: Duk Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.rsk.pl 02.12.01, 11:25 Gość portalu: Gordi napisał(a): > Gość portalu: bazi napisał(a): > > > a co to jest festyniarstwo? > > Duk nie ma racji."Festyniarstwo" odnosi się do kierowcy, a nie do samochodu.Tzw > > festyniarz(wybitnie pejoratywne określenie)zrobi "auto festyniarskie" nawet z > Merca,czy Bmw. Powiedziałbym , wyłącznie z BMW i Golfa Moim zdaniem BMW jest super bryką tylko trzeba mieć odpowiednią > klase i dojrzałość aby traktować to auto tak jak na to zasługuje, a nie robić z > > niego "demonstrator zawartości portfela i stopnia buractwa" Racja.Uważam, żę beemi to jedne z najlepszych aut na rynku(o ile określenie najlepsze jest właściwe, w odniesieniu do samochodu,bo chyba nie ma aut najlepszych, ale to juz sprawa na zupełnie nowy wątek)Problem w tym, ze większość aut BMW (podobnie jak i Golfów, był juz na ten temat kiedyś wątek)zalatuje najnormalniejszą w świecie wiochą, nie ujmując nic przy tym właścicielom BMW, a nie zrasowanych beemek wyglądających jak choinka.Magnetyczna rękawica, xenon effekt, zimny łokieć masa spojlerów i wydech mega rozmiarów, oto główne cechy wiekszości beemek na naszych drogach, a szkoda, bo to naprawde świetne auta.Oto co rozumie przez festyniarstwo.Obnoszenie się.Podkreślam, nie dotyczy to , nazwijmy ich wiarygodnych posiadaczy BMW, a nie właścicieli dziesięcioletnich piatek przypominających przed klepaniem przystanek autobusowy. Ale włąśnie ci ostatni (no moze jeszcze dresiarze, faceci bez szyji, albo w spodniach z kantem, skórze ...przecież było juz na ten temat:))))popsuli renome tej wspaniałej marki w MOICH oczach.Oto moja subiektywna opinia. > pytał o T4 czyli S40 2.0 Turbo (200 kucy), a nie o T5("sportowe"wersje s60 i s7 A to wszystko w żadnym wypadku nie dotyczyłoby Volvo ani Saaba, i za to tak bardzo cenie te auta. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: 10.10.10.* 02.12.01, 17:23 Zostało S3 lub 330. czy ktoś z was wie kiedy A3 będzie miało następcę? A tak by the way mi chodzi o auto które jest bezkompromisowe. Przede wszystkim właściwości jezdne isilnik serwis oraz niezawodność no i żeby nie kradli. Na pewno BMW to prowokacja dla lepkich rąk Pozdrawiam i proszę o kolejne cenne uwagi. Fesrtyniarstwo nie jest dla mnie istotne jak kupie s3 to bez oznaczeń a jeszcze zapodam na tylnej klapie 1.6... Co według was lepiej smiga po zakrętach s3 czy 330? Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.zigzag.pl 02.12.01, 18:34 Gość portalu: ARAFAT napisał(a): > Zostało S3 lub 330. czy ktoś z was wie kiedy A3 będzie miało następcę? A tak > by the way mi chodzi o auto które jest bezkompromisowe. Przede wszystkim > właściwości jezdne isilnik serwis oraz niezawodność no i żeby nie kradli. Na > pewno BMW to prowokacja dla lepkich rąk > Pozdrawiam i proszę o kolejne cenne uwagi. Fesrtyniarstwo nie jest dla mnie > istotne jak kupie s3 to bez oznaczeń a jeszcze zapodam na tylnej klapie 1.6... > Co według was lepiej smiga po zakrętach s3 czy 330? Nie miałem niestety przyjemności jezdzić tymi modelami(nie z TAKIMI silnikami)ale korci mnie mimo wszystko aby ci coś napisać.A3 będzie miało następce mniej więcej wtedy kiedy Golf V(2003-2004?Nikt dokładnie nie wie ale chyba raczej wcześniej).Prawda jest taka,że S3 to taki lepszy(dużo ale jednak...)Golf IV Gti i to moim zdaniem niestety na nim ciąży.Jednak wielki plus to napęd(quattro) i silnik ale to nie ten klimat co sześciocylindrowiec BMW.Moim zdaniem S3 nie umywa sie do 330 coupe.Nie ten wygląd,silnik,klimat.A co do kradzieży to myslę,że ryzyko jest podobne w przypadku obu marek.Ja bym kupił Betke.Powodzenia i pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: 10.10.10.* 04.12.01, 16:07 Chyba muszę odbyć jazdy próbne. Wiem w Polsce nie maja takich diabłów. Spróbuję sie wybrać do Berlina. Chyba że wiecie który dealer w Polsce ma cos takiego. Link Zgłoś
Gość: Gordi Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe IP: *.zigzag.pl 04.12.01, 17:03 Gość portalu: ARAFAT napisał(a): > Chyba muszę odbyć jazdy próbne. Wiem w Polsce nie maja takich diabłów. Spróbuję > > sie wybrać do Berlina. Chyba że wiecie który dealer w Polsce ma cos takiego. Myślę,że jesli chodzi o BMW to Smorawiński(Warszawa) coś by wykombinował(330 c to diabeł ale w sumie nie taki straszny-z M3 to byłby problem). Link Zgłoś
franek-b Re: Audi S3, Volvo T4, BMW 330i coupe 05.12.01, 01:26 > Nie miałem niestety przyjemności jezdzić tymi modelami(nie z TAKIMI silnikami)a > le > korci mnie mimo wszystko aby ci coś napisać.A3 będzie miało następce mniej więc > ej > wtedy kiedy Golf V(2003-2004?Nikt dokładnie nie wie ale chyba raczej > wcześniej). Tu kolega sie myli, nowa a3 wjdzie praktycznie na dniach, z tego co czytalem ostatnio to mozliwe ze nawet na wiosne tego 2002. inna sprawa kiedy wyjdzie nowe s3 nie wiadomo czy od razu... >Prawda jest taka,że S3 to taki lepszy(dużo ale jednak...)Golf IV Gti > i > to moim zdaniem niestety na nim ciąży.Jednak wielki plus to napęd(quattro) i > silnik ale to nie ten klimat co sześciocylindrowiec BMW.Moim zdaniem S3 nie umy > wa > sie do 330 coupe.Nie ten wygląd,silnik,klimat.A co do kradzieży to myslę,że > ryzyko jest podobne w przypadku obu marek.Ja bym kupił Betke.Powodzenia i > pozdrawiam. a ja bym kupil honde civic typeR, (sam pomykam 318) ale jak porownywalem (przyznam ze na papierze) to wychodzi ze najbardziej bezkompromisowym autem jest jednak honda, 330 i s3 to troche spaslaki przy civicu, jak chcesz miec grand turismo to najlepsze jest jednak 330 a jesli najbardziej sportowa bryke to civic:) Link Zgłoś
Gość: Stanley To 3 zbyt drogie i zbyt przeciętne samochody. IP: *.u.mcnet.pl 04.12.01, 18:41 Mam ten przywilej, że zapraszany jestem na jazdy testowe wielu nowo wchodzących modeli do Polski. Wszystkie 3 auta znam i żadnego bym specjalnie nie polecał - zwłaszcza jeśli mówimy o takich cechach jak właściwości jezdne, trakcja, dynamika i oczywiście cena. Audi S3 - realnie do kupienia za ok. 140 tys. To bardzo drogo jak na kompakt. Nawet jeśli kupisz nową wersję (225km zamiast 210km) to dostajesz samochód owszem dość szybki (6,5s do setki, max 245) ale z marnym i potwornie twardym zawieszeniem ze względu na mały rozstaw osi, do tego zarzucającym tyłem w ekstremalnych sytuacjach (problem podobny do słynnych piruetów w TT). Komfort, bagażnik nie ma tu oczywiście znaczenia,niemniej funkcjonalność tego wozu jest słaba. Plus w zimie za trakcję. Fatalny, złodziejski serwis. BMW 330Csi - koszt z niezbędnymi dodatkami ok. 180 tys. 6,5s do 100, max 250km/h.Testowałem limuzyne nie coupe. Zawieszenie limuzyny jest trochę inaczej zestrojone, bardziej komfortowo co jednak nie tłumaczy łatwości z jaką ten samochód można wyprowadzić z równowagi, szybko włącza się DSC (czyli odpowiednik ESP w BMW) bez tego rów albo drzewo. Na pewno lepsza fura niż S3 zwłaszcza dla wprawnego kierowcy. Patałach może sobie nie poradzić. Z zaproponowanej trójki najlepszy, ale nie w całej klasie. Złodzieje kradną wszystko, ale do tego BMW dealerzy proponują alarm z GPS i możesz spać spokojnie. Rozważyłbym 330xi. S40 T4 - koszt ok. 125tys. 200km 7,3s, 235 max. Najwolniejszy i najgorszy wóz w tym zestawieniu. Potwornie głośny, ze słabym układem kierowniczym i nierównymi hamulcami. Dobre zawieszenie, jeździłby najlepiej z całej trójki gdyby nie wspomniane kłopoty z "pływającym nosem". Plus za wysoki moment obrotowy. Alternatywa to wg mnie : Alfa 156 2,5 V6 - koszt ok.110tys. 190km - 7,3 do 100, max 230. Zostaje ci w kieszeni forsa na podróż do okoła świata a dostajesz samochód z jednym z najlepszych układów jezdnych na świecie i zdecydowanie najlepszym układem napędowym w klasie. Skrzynia oczywiście 6-stka do tego elektroniczny pedał gazu, solidne hamulce i bezpośredni bardzo precyzyjny układ kierowniczy. Silnik Alfy został wybrany silnikiem roku w klasie do od 2 do 2,5 l chociaż moim zdaniem za dużo żlopie paliwa. Wadą są kłopoty z trakcją na mokrej nawierzchni. Niezły serwis. Volvo S60t5 - koszt ok. 170tys ze wszystkim. 250km, 6,8 do 100, max 250. Najszybszy wóz w całym zestawieniu, zawieszenie porównywalne z Alfą, dobry komfort, układ kierowniczy o generacje lepszy niż w T4. Zupełnie jakby inna firma zrobiła samochód. Mogą pojawić się typowe w Volvo kłopoty z pływającym przodem ale generalnie samochód do stosunkowo łatwego prowadzenia nawet dla nowicjusza. Plus za turbo i wysoki moment. Jaguar X-type 3.0i - napęd 4x4 w standardzie, cena 190tys, 7,0 do 100 , max 235 max. Szybkościowo niemal identyczny z T4, wolniejszy od pozostałych pomimo mocy 231km. Zawieszenie rewelacyjne coś jak Alfa ale zdecydowanie bardziej komfortowe. Pewny , stabilnie zachowujący się wóz i do tego funkcjonalny i prestiżowy. Podsumowując wszystkie + i -. Obstawiałbym tak: 1.S60T5 2.Jaguar x-type 3.0 3. Alfa 156 2,5 V6 4. BMW 330i 5. Audi S3 6. Volvo T4 Ktoś wspomniał o 9-3 gryffinie - 7 Nie jeździłem A4 3.0 być może ten wóz coś zawojuje i C320 - ale merc odpada ze względu na automat w serii > to samochód dla dziadów. Teraz jeżdże Hondą Accord type-R, 212 km, 7,2 do 100, max.229. Jest twardo, głośno ale naprawdę dobrze. Czekam na test Alfy 156 GTA (250km ok. 5,5 do 100, max 250) i Passata W8 (275km,4x4,6,5 do 100, max.250). Jak pojeżdżę to napiszę. Pozdrawiam, Stanley Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: To 3 zbyt drogie i zbyt przeciętne samochody. IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 04.12.01, 21:42 W którymś z numerów Motoru tego lata był szczegółowy test (przedruk z Motoru angielskiego) m.in. Alfy 156 2.5, BMW 330, Jaga X 3.0 i T5. We własnościach jezdnych i silnikowych najlepiej wypadł T5, podobnie do 330, X-Type gorzej, Alfa zupełna kicha. Link Zgłoś
Gość: Wowo Re: To 3 zbyt drogie i zbyt przeciętne samochody. IP: *.dyn.optonline.net 05.12.01, 02:29 Zgadzam sie. Subaru Impreza WRX to jest to. Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: To 3 zbyt drogie i zbyt przeciętne samochody. IP: *.makolab.pl 05.12.01, 10:00 Na pewno super ale to inna jednak klasa. Mniej limuzyny, więcej sportu. Ale podkreślam doceniam subaraka bo miałem kiedyś. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: To 3 zbyt drogie i zbyt przeciętne samochody. IP: *.pg.com 05.12.01, 15:57 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Na pewno super ale to inna jednak klasa. Mniej limuzyny, więcej sportu. Ale > podkreślam doceniam subaraka bo miałem kiedyś. BARDZO fajne auto... Natomiast trzeba się liczyć z tym, że przy osiągach dość zbliżonych do np. Accorda TypeR, spalanie jest duuużo wyższe. No ale duży moment obrotowy jest za to dostępny 'od dołu'. Do tego 4WD, a więc lepsza trakcja Subaryny... A poza tym, jak kogoś stać na nową Imprezę, to spalaniem tak bardzo się chyba nie przejmuje. :-) Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: ARAFAT do wszystkich wielkie dzięki IP: 10.10.10.* 05.12.01, 22:25 Dziękuję za bardzo cenne wskazówki (szczególnie stanley). poważnie zaaferowałem się S60 T5. o X type myślałem ale ze względu na serwis odpada. Widze że wielu z was czuje rytm. Alfa ma piękny sound kto wie czy nie lepszy nawet od M3.szkoda tylko że romeo jakośc ma nie najlepszą no i tyle traci na wartości. Dalej się zastanawiam i slędzę wasze opinie. P.S Czy stanley masz jakiś związek z ZSB? Link Zgłoś
Gość: aj S60 T5 - czysta przyjemnosc IP: *.methodstudios.com 05.12.01, 23:19 Absolutnie najlepszy wybor. Zanim kupilem moj ponad pol roku temu, testowalem wiekszosc tu wspomnianych (poza Alfa Romeo - nie ma go w US). Dla mnie najlepsza kombinacja wygody i mocy. Na drugim miejscu postawilbym 330ci, ale jest on duzo mniejszy od S60, raczej nalezaloby porownywac Volvo z 540. Ale nawet 540 przegrywa z S60. Nieporownywalnie mniejszy komfort jazdy. Do S60 koniecznie wez wieksze kola (ja mam 17 calowe z 235/45 Pirelli). Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: S60 T5 - czysta przyjemnosc IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 23:31 Czy mógłbyś sprecyzować, na czym polega nieporównanie większy komfort T5 w stosunku do 540? Link Zgłoś
Gość: aj Re: S60 T5 - czysta przyjemnosc IP: *.methodstudios.com 06.12.01, 01:09 Czysto subiektywne odczucie. Kombinacja wnetrza, glownie mam na mysli nowoczesnosc wnetrza Volvo w porownaniu do tradycyjnego, dosc topornego (znowu - moim zdaniem) wnetrza BMW, jakosci foteli - te w 540 byly za twarde, w S60 sa moim zdaniem super wywazone, nia sa miekkie bron boze, ale nie sa tez deski, poziomu halasu - tu raczej gra role rowniez zupelnie inny odglos silnika, w S60 super ciche turbo, a w 540 duzej obietosci silnik o dosc stalym poziomie buczenia (znowu subiektywne odczucie, duzo osob lubi "ryk" silnika). Dodatkowo zawieszenie, znowu w BMW o wiele bardziej twarde, w Volvo jest dosc sportowe i samochod sunie na zakretach jak po szynach, ale jednoczesnie nie podskakujesz na szyszce (mimo, ze mam niskoprofilowane opony). Bardziej podoba mi sie system nawiewow-klimatyzacji w S60 niz w 540. To wszystko w sumie sprowadza sie do roznicy w filozofii, BMW uzurpuje sobie miano "driving machine", ja jednak wole wywazony komfort przy jak najbardziej wystarczajacej mocy 250KM. Wszystko jak widzisz subiektywne uwagi. Ale tak swoja droga chyba czas najwyzszy, zeby BMW unowoczesnilo troche wnetrze. Widzialem tez jakies prototypowe rysunki wchodzacej niedlugo "szostki", moze to bedzie przelom. Link Zgłoś
Gość: Gordi Nowe BMW 6 IP: *.zigzag.pl 06.12.01, 14:52 Gość portalu: aj napisał(a): > Czysto subiektywne odczucie. Kombinacja wnetrza, glownie mam na mysli > nowoczesnosc wnetrza Volvo w porownaniu do tradycyjnego, dosc topornego > (znowu - moim zdaniem) wnetrza BMW, jakosci foteli - te w 540 byly za twarde, > w S60 sa moim zdaniem super wywazone, nia sa miekkie bron boze, ale nie sa > tez deski, poziomu halasu - tu raczej gra role rowniez zupelnie inny > odglos silnika, w S60 super ciche turbo, a w 540 duzej obietosci silnik o > dosc stalym poziomie buczenia (znowu subiektywne odczucie, duzo osob lubi > "ryk" silnika). Dodatkowo zawieszenie, znowu w BMW o wiele bardziej twarde, > w Volvo jest dosc sportowe i samochod sunie na zakretach jak po szynach, ale > jednoczesnie nie podskakujesz na szyszce (mimo, ze mam niskoprofilowane opony). > Bardziej podoba mi sie system nawiewow-klimatyzacji w S60 niz w 540. > To wszystko w sumie sprowadza sie do roznicy w filozofii, BMW uzurpuje sobie > miano "driving machine", ja jednak wole wywazony komfort przy jak najbardziej > wystarczajacej mocy 250KM. Wszystko jak widzisz subiektywne uwagi. Ale tak > swoja droga chyba czas najwyzszy, zeby BMW unowoczesnilo troche wnetrze. > Widzialem tez jakies prototypowe rysunki wchodzacej niedlugo "szostki", moze > to bedzie przelom. Czy znasz(znacie) może jakiś adres gdzie byłyby jakieś fotki nowej 6tki?Bardzo mi się podobały stare 6-takie auto z duszą(piekielna hehe)i ciekaw jestem jak wyglądać będzie nowa.Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: S60 T5 - czysta przyjemnosc IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 08.12.01, 21:10 528 (manual i automat) prowadziłem, 540 (manual) jechałem jako pasażer. Nie ma auta (a dokładniej nie miałem przyjemności poznać) które by mnie powaliło na kolana, ale do piątki nie mam większych zastrzeżeń. Także do deski, która moim zdaniem należy do najładniejszych, choć faktycznie mogła się opatrzyć (w nowej 7 długo się nie opatrzy hi hi). Mruczenie (co nazwałeś buczeniem) jest najprawdopodobniej efektem zamierzonym. Ale tak czy owak auta oddziela różnica klasy, nie ma nic do rzeczy że S60 jest 5 lat nowsze i że w Volvo subiektywnie ktoś może lepiej się czuć. A ponadto nie można sobie wyobrazić silnika 4- czy 5- cylindrowego który mógłby dorównać rzędowej szóstce. Ósemka zaś, choć ma minimalne drgania, daje ten masujący uszy bulgot, szczególnie z automatem. Link Zgłoś