cha1ek 18.06.03, 09:30 Jakiej firmy Toyota montuje radia w swoich samochodach? Chodzi mi o Yarisa, ale pewnie we wszystkich modelach montuje to samo. Co sadzicie o tych radioodtwarzaczach? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mac Re: radio w Toyocie IP: *.war.gleiss 18.06.03, 09:54 hymmmm... jezdże tym od ponad roku i jakoś nie zwróciłem na markę bo jej nie ma to jest po prostu radio toyoty, jak dla mnie jest ono wystarczające: zapamiętuje 20 stacji raddiowych, rergulowane basy, natężenie prawa/lewa, nie jestem jakimś "muzykofilem" ale lubie posłuchać i słucham na okrągło i jestem zadowolony, ja mam kasetę wieć nie wiem jak działa cd, nikt tego nie ukradnie, sam się wyłącza i działa bez zarzutu pozdr. mac Link Zgłoś
Gość: gosia Re: radio w Toyocie IP: *.centertel.pl 18.06.03, 10:00 Miedzy innymi Panasonic. Nie wiem czy wszystkie ale takie sa w Corolli. Gosia. Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: radio w Toyocie IP: Proxy.PMPoland.PL:* 18.06.03, 10:12 W naszych służbowych (96 r.) Tototach Carinach były firmowo zamontowane Pioneer'y. Link Zgłoś
Gość: d Re: radio w Toyocie IP: mieszko.pl.u* 18.06.03, 15:31 naprawde ich nie kradna? super Link Zgłoś
qrakki999 Odczucia: ambiwalentne 18.06.03, 10:32 Ja mam mozliwosc potestowania czasem tegoz radioodtwarzacza w wozie ojca /Terra/. Plusy: prosta obsługa /udze przyciski, itp/ duzy i prosty wyswietlacz nie trzeba zadnej jego czesci nosic ze sobą Minusy: Przy zakupie auta albo trzeba dopłacic jakis koszmarny koszt za nowe radio z CD /nie wymieniaja tylko montuja nowe a stare daja do reki!!!/ lub nie duzo mniejszy za zmieniarke - czyli dyktatura, zeby miec radio z CD trzeba wydac na auto 40 tys! Widocznie klientów tanszych wersji nie stac wg Toyoty równiez na płyty CD. A tak swoja droga ostatnio przesłali ojcu niesamowita propozycje zakupu klimatyzacji! Letnia promocja zamiast 4 150 zł tylko 3 800! Nie wiem smiac sie czy plakac? pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: Allegra Re: radio w Toyocie IP: 195.245.213.* 21.06.03, 14:47 A ja niebawem będę miała zmartwienie: kradną fabryczne radia z toyoty, czy raczej nie, bo za dużo z nimi zachodu? Szkoda mi szyb... Link Zgłoś
odyseusz Re: radio w Toyocie 22.06.03, 06:40 Mam Yarisa z tym radiem jest marne, ale gra no i prawdopodobieństwa, że ukradną jest minimalne, wkurzyło mnie tylko, że sa tylko dwa głośniki a miejsca są na cztery... Link Zgłoś
Gość: Jankes Re: radio w Toyocie IP: *.gepower.com 22.06.03, 08:29 Co do obecnych modeli nie wiem. Ja mam Corolle z maja 2000.I wtedy nie dawali radia automatycznie, tylko za doplata 1200 PLN. ( za kasete- ile za CD nie wiem). Wprawdzie uwazalem to za zdzierstwo i monopol, ale w koncu sie zlamalem i kupilem. I to byl strzal w dziesiatke moim skromnym zdaniem. Podobno radia sa z japonskiej firmy Nakamochi. W mojej Corolli byly firmowo cztery glosniki, i podlaczyli wszystkie. Radio gra czysto i jest czule, a jak zalpie fale to trzyma. Nawet przy bardzo glosnym nastawieniu nie ma rzezenia w glosnikach( przy maks basach). Obsluga prosta z duzym czytelnym wyswietlaczem. I nie kradna, bo do innych aut te radia nie pasuja. W ogole u mnie to jest tak, ze mechanizm i uklady elektroniczne sa w jednym pudelku, a wszystkie przyciski i pokretla sterujace oraz wyswietlacz w innym miejscu zamontowane na stale. Jedyna opcja jaka ma zlodziej, to moze to radio sprzedac posiadaczowi takiego samego modelu corolli, wiec to nie chodzi. Pozdrawiam Jankes Link Zgłoś
Gość: Milos Re: radio w Toyocie IP: 62.233.141.* 24.06.03, 23:27 Witam U mnie (Camry) jest kaseta Fujitsu i CD Panasonic. Oba oryginalne. Więc wychodzi na to że Toyota zamawia audio u różnych producentów, chociaż chyba z Panasonicem jest najbardziej związana (vide : Toyota Panasonic team w Formule 1). A w Lexusie jest albo Pionier albo Bose ;-) Pzdr Link Zgłoś
Gość: Hierro Re: radio w Toyocie IP: *.swietochlowice.org 25.06.03, 09:43 W yarisach jest montowany sprzęt z grupy producentów podlegających lub właściwie należących do Panasonic'a. Jeśli lubisz jak coś Ci buczy w czasie jazdy koło ucha, to wystarczy Ci fabryczne radio z magnetofonem, jak lubisz dobrą jakość muzyki to kup sobie jakiś dobry odtwarzacz CD i poproś w Toyocie o zamontowanie /żeby nie stracić 3-letniej gwarancji/ w miejcsu gdzie Toyota montuje swoje fabryczne CD. Analogicznie musisz postąpić z głośnikami pod szybą i w drzwiach /tu jest mały problem bo głośniki w drzwiach musisz kupić o dokładnie takich samych gabarytach gdyż w innym przypadku szyba w drzwiach może nie opuści się do końca/. pozdr. Link Zgłoś
cha1ek Re: radio w Toyocie 25.06.03, 09:51 Kupuje wersje z wbudowanym CD + 4 glosniki. Raczej nie wchodzi w gre wsadzanie tam czegos innego, bo po 1 nie mam kasy na to, po 2 nie jestem bardzo wymagajacy, po 3 nie chce mi sie z tym bawic, po 5 wydaje mi sie, ze fabrycznie wbudowany sprzet jest trudniejszy do wyciagniecia przez zlodzieja, po 6 nie chce mi sie nosic ze soba radia ani panelu. Leniwy i wygodnicki jestem ;) Chodzi mi o to, czy to cos co mi tam zamonuja firmowo jest akceptowalnej jakosci? Mysle, ze tak, ale chcialem znac opinie ludzi. Podkreslam, ze nie jestem audiofilem. Link Zgłoś
Gość: Piglet Re: radio w Toyocie IP: *.po.opole.pl 25.06.03, 12:44 Mam nowa corolke z wbudowanym fabrycznie CD. Radyjko jest bardzo przyjemne i proste w obsludze. CD ku mojemu zdumieniu czyta wszystko tzn. zarowno oryginaly jak i kopie robione na CDR a nawet ku mojemu zaskoczeniu na CDRW. Jakosc jest przyzwoita. Naprawde nie ma co narzekac. Nawet na naszych dziurawych do przesady drogach CD odtwarza plyty poprawnie bez przerw i utraty jakosci. PZDR. Link Zgłoś
midoki Re: radio w Toyocie 25.06.03, 20:53 W Yarisach, przynajmniej tych starszych, standardowo montowali Fujitsu. Wiem, bo swoje wymieniałem i przy tej okazji zapytałem kto toto wyprodukował. A z radiem było tak, że czasami (choć bardzo rzadko) się zawieszało, tzn. w czasie jazdy nagle przestawało grać i nie reagowało na przyciski. Trzeba było się wtedy zatrzymać, wyłączyć silnik i uruchomić go ponownie :))). Niby proste, ale na autostradzie kłopotliwe. W serwisie wymienili mi od razu, podobno była taka cała seria i na wszelki wypadek mieli parę zapasowych na stanie. Link Zgłoś